Kızım 11.5 aylıktı ilk tatilimize gittiğimizde ve o kadar hareketli bir çocuk ki,tatilde insanlar acıdı halimize. Bir çocuk düşünün 11.5 aylık,henüz yürüyemiyor ama asla oturmak istemiyor,yemek yemek istemiyor,tek istediği elinden tutup yürütmeniz yada kucakta dışa bakacak şekilde yürümeniz tabi yemekte yemek istemiyor ha bire memmme memmme diye tepemde

Sırayla yemek yedik,1 kez bile oturup 3 kişilik çekirdek aile o masada yemek yemedik. İnsanlar ay ne olur biz bakalım siz oturun birlikte yemek yiyin diyorlar halimize acıyıp ama yok bizim minnoş kimsenin kucağında durmuyor. İlk tatilimizde ne yediğimden ne içtiğimden nede denize girmekten hiçbirşey anlamadım ama bugün geri dönsem o güne yine o tatile giderdim. Giderdim çünkü herşeye rağmen bir sürü anımız oldu,bizi yorsada yıpratsada kızım çok mutluydu. Şimdi ben kendimden mi vazgeçmiş oldum hayır,evet bekar yada çocuksuz insanlar gibi ayaklarımı uzatıp dinlenemedim ama dert etmiyorum şahsen. 4 yaşına girecek hala her sene tatile gideriz,çocuk dostu aktivitesi bol otellerden yana tercih yaparım,öğle saatlerini mini clupte geçiririm,akşam eğlencelerinin ilk yarım saatinde orada olurum ama yine giderim. Neden mi giderim? Eşim yoğun çalışıyor onun tatile ihtiyacı var,kızım bütün kış okula gitti onunda değişikliğe,güneşe ihtiyacı var,kendim için giderim 1 hafta benimde önüme hazır yemek gelmesine,çamaşırsiz bulaşıksız,temizliksiz ama yorucuda olsa gün geçirmeye ihtiyacım var. Negatif yanlarını düşünmüyorum zira düşünsem tatil dönüşü onca çamaşırı yıka ütüle kaldır,tatilde havuza /denize bile giremedim bu sene kırık parmağımdan dolayı,Antalya sıcağında oturdum kös kös,sonra kızım sağolsun onlarca taze pişirilmiş yemeğin,tatlının içinde sadece makarna /pilav /pizza yedi oda zorla gıdım gıdım vs vs daha onlarca şey sayabilirim kafama taksam tatilimi zehir edecek ama takmadım,takmayacağım bundan sonrada.
Yapacak birşey yok. Bu çocuğu ben istedim,3 kişilik aile olmayı ben seçtim,sonuçlarına boyun eğeceğim ötesi yok. Önemli olan pozitif taraflarını görmeye çalışmak. Negatif olacaksak o kadar çok şey var ki ama gerek yok.
Sizi gayet anlıyorum,rahatsızlıklarınızda vardı yanlış hatırlamıyorsam ama benim size diyebileceğim tek şey lütfen biraz rahat olmaya çalışın,iyi yönlerini görmeye çalısın. Bakın evdede olsanız minnoşlar huysuzluk ,mızmızlık yapıp,ağladıkları zamanlar olacak bu bir haftada,gidin tatile yemek yapmadan,ev işi yapmadan o bir haftayı geçirin. Ağladı mı ,huysuzlandı mı çocuklardan biri görmezden gelin,havuza mı girmek istemiyor,bırakın otursun şezlongda şemsiye altında hiç umursamayın. Siz havuzdan çıkınca yani işiniz bitince götürürsünüz mini clube,ama anlasın sizinde tatiliniz olduğunu,bencillik etmemesi gerektiğini (büyük kızınız için söylüyorum bunu) her istedikleride istedikleri an olmayıversin çok hayati elzem değilse,şımarıklık yapılıyorsa.