- 11 Ocak 2016
- 1.667
- 1.747
- 83
- 37
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
evet bendr oyle yapiyorum cigden biber dograyip koyuyorum.kisinda sogan zaten oluyor.ama fasulye cigden koydum gecen yil denemek icin ne kadar pisse de yine iyice pismiyor.ben domatese biber katmıyorum tadını değiştirdiğini düşünüyorum.o yüzden sadece domatesleri suyunu çekene kadar kaynatıp sıcak kavanozlara doldurup ters çevirip bir gece bekletiyorum klasik.biberleride çiğden ince doğrayıp buzluğa atıyorum yani kışın menemen yapacağım zaman çiğ biberleri çıkarıp yağda kavurup domatesleri öle atıyorum kavanozdan boşaltıp.
eskiden bende böle düşünürdüm ama çoluk çocuk büyüyp yemek yetiştiremeyince bu tür etkinlikler gerekli oluyor.Tembel, biraz da pimpirikli biri olarak, herşeyi mevsiminde yiyin dicem de, kimse beni kale almaz sanırım.
Plastik için ha ısıtmışsın ha dondurmuşsın, aynı derece sağlığa zararlı diyorlar.
Tembel, biraz da pimpirikli biri olarak, herşeyi mevsiminde yiyin dicem de, kimse beni kale almaz sanırım.
Plastik için ha ısıtmışsın ha dondurmuşsın, aynı derece sağlığa zararlı diyorlar.
Tahmin ediyorum; zor annelerin işi. Mümkün olduğunca camdan yana olsun tercihiniz :)eskiden bende böle düşünürdüm ama çoluk çocuk büyüyp yemek yetiştiremeyince bu tür etkinlikler gerekli oluyor.
Sorma valla, burada böyle hamarat hatunları görünce, bir ömür yattın be Samsonn diyorum.ben alırım çünkü tembel deyince bana seslendin sandım :))))
Ay evet bide o var yaCam kavanoz olayini bulasik makinasında deterjansiz tabikide yapan hatunlar var onlar da burdaysa bi aydinlatsim bizi
Geçen sene beceremedim, bu sene domatesle olan imtihanımda yardiminizi bekliyorum.. gecen sene 15 kilo dates ekşidi gitti çöpe. . Şimdi sorularım ?
1- menemen yaparken önce yağı sonra biberi sonra domatesi koymuyomuyuz?
Domatesi Rondoda mi cekmeli yoksa rendelemeli mi ??
2- taze fasulye yi nasıl yapmaliyim ?
Konserve mi yoksa buzdolabı poşetine mi atayım. . Pişireyimmi ? İçine et koyayım da kolay olsun mu?
Kafamda deli sorular....
Yazacaklarımı yazmışsınızstoryt: 47608753 .!.:Becerikli değilim ama yine de cevap vereyim. Üç senedir domates atıyorum buzluğa ve sorunsuz kullanıyorum.
Ben domatesleri rendeleyip/doğrayıp çok az zeytinyağı ile suyunu çekene kadar pişiriyorum. Tam pişmemiş oluyorlar bu arada. Soğuyunca buzdolabı poşetleri ile buzluğa atıyorum.
Menemenlik ya da yemeklik olarak yine; az yağda önce biberleri pişirip, diğer tarafta pişirdiğim domatesten ekleyerek paketliyorum.
Fasulyeyi de aynı şekilde az yağla rengi değişene kadar pişiriyorum. Zaten buzluğa atmak için pişirdiğim domateslerden biraz ekleyip poşetliyorum.
Genel olarak bakınca benim sistem şu galiba; bolca domates pişirip; bir kısmınıı pişirdiğim bibere, bir kısmını fasulyeye ekleyerek, bir kısmını da sadece domates olarak buzluğa atmak...
Geçen sene ilk defa konserve domates de yaptım. Buzluğa attığım domateslerden biraz daha fazla pişirdim. Sıcak sıcak kavanozlara doldurdum, kapaklarını kapatıp ters çevirdim. Soğuyunca serin bir yere aldım. Onları da sorunsuz kullandım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?