- 17 Ocak 2020
- 606
- 616
- 23
Ah canım kıyamam ya benim kız 2.5 yaşında her dönemi zor.1yaşa kadar kucaktan inmedi anne şalı aldım kucağıma bağladım 1 yaşa kadar onla iş yaptım her işimi,banyo yaparkan önce kızım sonra ben yaptık oturak aldım kıza öyle idare ettim5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
görmemişim kusura bakmayin cevap yazdim:)Pratik değilim
Selam kızlar 2 aylık bebeğim var İstisnalar hariç, sabahtan mesai gibi başlıyoruz Afedersiniz wcye gidemiyorum yatağına koyup Robot gibi her dakikam onunla Çoğu zaman yemek de yiyemiyorum Gündüz bi kere uzun uyudupunda da ya uyumam lazım ya yemek içmek derken stres işte :( ki ev işini kaldırdım...www.kadinlarkulubu.com
Ekliyorum: büyüdükçe üzerindeki yükü azaldığı için gece uyumana, gündüz dinlenmene fırsat veriyor. Böylece daha toleranslı, sabırlı, ilgili olabiliyorsun. Yoksa gece uyuma, gündüz uyuma, yemek sınırı var her şeyi yiyemiyor her öğünde ayrı yemeğini hazırla... elbette tükeniyor insan. Ama eline bisküvi verip örtünün üzerine oturtunca sen de bir kahve içip mola veriyorsun , az şarj oluyorsun. Sabrın sonu selametHayır ya bakmayın milletin felaket tellallığına benim bebeğim 5 ayın sonuna doğru oturmaya başladı oturunca çok rahat oldu ilgisini çekecek oyun halısı aldık oyjncaklar aldık çok ilgisini çekti sevdi bu şekilde baya yoruldu gün içinde uyumaya da başladı ve git gide gece de uyanmamaya başladı. Genelleyenlere uyuz oluyorum benide çok korkuturlardı bugünleri ararsın falan çocuk etrafı kendini tanımaya başlayınca daha kolay oldu ek gıda da aldığı için uyku yapacak muzlu mamalar falan yapıyorum güzel düşünün havalar ısınınca alıp alıp geçeceksiniz çok zevkli olacak. Dışarıda da yorulup uyuyor.
5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
İnsanlar çok konuşuyor ve çoğu yalan söylüyor.5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
merhaba güzelanne öncelikle bugünler geçiyor merak etme büyüdükçe işler kolaylaşıyor evlat anneye anne evlada alışıyor eşiniz dahil yorumları kulak ardı edin kimse sizin aanneliğinizi yargılayamqz tavsiye verebilir ama uykı eğitimi alabilirsiniz geçekten uyuysa çoçukda annede rahatlar hem kendinize hemde ev işlernize vakit ayrrsınız.Ev işlerinipis olmamak şartı ile kulak ardı edebilirsiniz benim kızlarımn arası 23 ay dağınıklığı hep onlar uyuynca hallettim yemeğide o şekilde kimsem yoktu yardım edecek zamanla alıştım Allah yavrsunuzu bağışlasın sağlıkla büyütün inşallahBebegim kolikti. 8-9 ay ne cektigimi ben bilirim.
Aclik, uykusuzluk, halsizlik, bitkinlik, sinir stress, delirmistim.
Hatta bel agrisindan doktora gitmistim, fitik zann etmistim.
Sonradan telefonde fön sesi acmaya başladim ve kizim uyudu, ben şok)))
O gunden sonra yemek yemege başladim ve geceleri de uyudum)))
Bir az buyusun gecer, az sabredin lutfen.
keşke doğduğu andan itibaren tv açık olarak seste uyutsadın sese biraz alışırdı ama düzelir ya inşaallah biraz laftan anlar oyuncaklarıyla oynar bi şekilde büyür gider işte Allah can beden sağlığı versin yavrularımıza5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
Yorgunluk hali için kan tahlili yaptırıp takviye kullanın. Çünkü sürekli yorgunluk hissi insanın hayat neşesini de sömürüyor. Anneliğinize gelince meraklanmayın beceriksiz değil normal annesiniz. Ayrıca büyüdükçe zorlaşmıyor kolaylıyor. Şuan herşeyi size bağımlı ama büyüdükçe sizin de özgür alanlarınız oluyor o da kendi başına birşeyler yapmaya başlayınca sizden yükü gidiyorbir nebze.5. Ayına girmek üzere olan bir bebeğim var ama ben ona bakmayı beceremiyorum. Hamileliğimin ilk gününden doğuma gidene kadar süren bulantı, kusma ve mide ağrıları yaşadım. Bebek bakımına eşim dışında yardım eden kimse olmadı. Ücretsiz izindeyim. Bebeğimin gündüz uykusu yok denecek kadar az. Uyurken sese çok duyarlı uyanmasın diye odadan çıkamıyorum bile. Uyanıkken beni sürekli yanında istiyor. Ne yemek ne temizlik hak getire. 15 günde bir yardımcı abla temizliğe geliyor. Kalanında ne yapabilirsek. Önce gaz şimdi diş ağrıları başladı. Bütün gün başbaşayız. Bazen çıldıracak gibi oluyorum. Eşime göre bütün gün ne yapıyorum ki ama işten gelince 2 saat tek bakamıyor. Duş alırken bile arkamdan getirmişliği var durmuyor diye. Uzun zaman beklemiştik bebeğimi ve şimdi ona bakmayı becerememek beni çok üzüyor. Hep yorgunum, yumak yumak saçım dökülüyor ve bel ağrısından duramaz oldum. Kiminle dertleşmek istesem dur bu daha iyi günlerin diyor. Bir de etrafımdakilere göre benim bebeğim çok usluymuş ya onlarınki gibi olsa ne yaparmışım. Herkesin derdi kendine büyük. Nasıl atlatacağım bu dönemi bilmiyorum. Geçicidir değil mi herşey yoluna girer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?