Beceriksiz Anne

Ah canım kıyamam ya benim kız 2.5 yaşında her dönemi zor.1yaşa kadar kucaktan inmedi anne şalı aldım kucağıma bağladım 1 yaşa kadar onla iş yaptım her işimi,banyo yaparkan önce kızım sonra ben yaptık oturak aldım kıza öyle idare ettim kv yan binada 1kere bakmadı ben bebek bakamam dedi 40ımda da kalmadı ama 2 görümcem evlendi doğum yaptılar 40 gün birinde 40 gün birinde kaldı halada gündüzleri kızlarında.İçkarnım büyük karnım çıkmamıştı gebelilte omur ilikte eğrilme ,leğen kemiğimde kayma olmuş ,12gün fizik tedaviye kızımla gittim geldim son 3 günü hava soğuk kız ateşlendi gidemedim.Diş çıkarırken ateşlenme ishal ,arardım anne az gel kıza bak uyuyayım.ya sen gel işim var ya evde yokum çok zor zamanlar geçirdimçok.Sonra bu kıza bakamıyosunlar da denildi kendimi hep kötü anne hissettim şimdide aa bu kız çok kolay çabuk büyüdü annesini hiç üzmedi diyolar sen kendini hiç üzme inşallah bunlarda geçecek.Bebeğin uyurken odası karanlık olsun,mutlaka yarım kundak yap ve telefona kolik bebek sesleri var saç kurutma vb gibi onların sesini aç ,günfe 1 defa da olsa bebeğine masaj yap bedeni rahatlasın .İnşallah hayatın düzene girer .

görmemişim kusura bakmayin cevap yazdim:)

Hayır ya bakmayın milletin felaket tellallığına benim bebeğim 5 ayın sonuna doğru oturmaya başladı oturunca çok rahat oldu ilgisini çekecek oyun halısı aldık oyjncaklar aldık çok ilgisini çekti sevdi bu şekilde baya yoruldu gün içinde uyumaya da başladı ve git gide gece de uyanmamaya başladı. Genelleyenlere uyuz oluyorum benide çok korkuturlardı bugünleri ararsın falan çocuk etrafı kendini tanımaya başlayınca daha kolay oldu ek gıda da aldığı için uyku yapacak muzlu mamalar falan yapıyorum güzel düşünün havalar ısınınca alıp alıp geçeceksiniz çok zevkli olacak. Dışarıda da yorulup uyuyor.

Ekliyorum: büyüdükçe üzerindeki yükü azaldığı için gece uyumana, gündüz dinlenmene fırsat veriyor. Böylece daha toleranslı, sabırlı, ilgili olabiliyorsun. Yoksa gece uyuma, gündüz uyuma, yemek sınırı var her şeyi yiyemiyor her öğünde ayrı yemeğini hazırla... elbette tükeniyor insan. Ama eline bisküvi verip örtünün üzerine oturtunca sen de bir kahve içip mola veriyorsun , az şarj oluyorsun. Sabrın sonu selamet

İnsanlar çok konuşuyor ve çoğu yalan söylüyor.
Annelik uzun ve meşakkatli bir yol ama bence ilk yılları on yıl yaşlandıran cinsinden.
Benimki de sürekli uyanık gezen cinstendi, 1 günlüktü kafa kaldırıp bakıyordu etrafa yüz üstü koyduğumda. Hayır ne görüyorsun? Nasıl eğleyeceğimi bilemiyordum. Neye bakıyor , ne istiyor, ne kadar tok, gazı mı var anlayamıyordum. Ama sürekli çözüm aradım ve bu çözümlerin bir kısmı da iyi geldi. Önce bir sling edindim. O bir süre idare etti, en azından sürekli göğsmdeydi ama ben etrafta gezinebiliyordum. Sonradan uykularında sıçramasın diye hazır esnek kundaklardan aldım. Gece uykularında farklı rutinler uyguladım, derken uğraşa uğraşa bugünlere geldim.
Hiç unutmam 45 günlüktü çok bunalıp ailemin yanına gitmek istedim. Havaalanında 4.5 aylık bebeği olan bir kadın bana "en iyi günleri kıymetini bil" dedi ve ben yıkılıp ağladım. Uyumayan, ne istediğini anlamadığım bir bebek için en iyi günlerim buysa kötüsü nasıl acaba dedim. Ve bebeğim 4.5 aylık olunca hiç de daha kötü olmadığını, tam tersi bir şeylerin daha da düzeldiğini gördüm.
Zamanla kolay olacak, kolay olmasının bir sebebi de bebeğinin huyunu suyunu anlayıp işe yarar çözümler üretebilmen olacak. Gelişim basamaklarını bilip ona göre ilgilenince daha kolay oluyor. Örneğin bir süre sonra yürğmeye başlayacak ve ulaşabildiği yerleri karıştıracak. Dünyayı tanımaya çalıştığı için offf sürekli dağıtıyor demek manasız çünkü bu da zamanla geçecek diğer her şey gibi...

merhaba güzelanne öncelikle bugünler geçiyor merak etme büyüdükçe işler kolaylaşıyor evlat anneye anne evlada alışıyor eşiniz dahil yorumları kulak ardı edin kimse sizin aanneliğinizi yargılayamqz tavsiye verebilir ama uykı eğitimi alabilirsiniz geçekten uyuysa çoçukda annede rahatlar hem kendinize hemde ev işlernize vakit ayrrsınız.Ev işlerinipis olmamak şartı ile kulak ardı edebilirsiniz benim kızlarımn arası 23 ay dağınıklığı hep onlar uyuynca hallettim yemeğide o şekilde kimsem yoktu yardım edecek zamanla alıştım Allah yavrsunuzu bağışlasın sağlıkla büyütün inşallah

dur bu iyi günlerin diyenlere "f.ck off" de hahahha ay küfür ettim insşallah ban yemem hfhsjkfkjs

valla benım oglum emeklemeye basladı ben oooooooooooooooooo kadarrrrrrrrrrrrrrrrrrr rahat ettım kı ınanamazsın. bı emeklesın bı gor bı yurusun bı gor dıyenlere asla ınanma

belım boynum o kadar agrıyordu kı kambur oldum resmen kucakta tasımaktan.

kucakta tasıma bıttı ben rahatladım sımdı 2 yasında arada kendı kendıne oynadıgı bıle oluyor 5 dk da olsa da :) gunduz uykuları daha duzenle (bunun bana faydası yok ben calısıyorum ama olsun)

ha bi kangurum vardı coooooooook memnundum. sureklı kanguru ıle gezerdık :)

Ne beceriksizsiniz, ne de bunlar iyi günleriniz.
Bunlar zor günleriniz.
Gittikçe kolaylaşacak.
3 aylıkken tek elimle kahvaltı hazırlayıp yapmaya çalışırdım, 1 yaşında paçamdan çekiştirip çığlık atarken iki elimle hazırlardım, 2 yaşında o yumurta çırparken ben ekmek ısıtıyorum.
Bunlar iyi günlerin diyenlerin zor bebek gördüğünü hiç sanmıyorum.
Beceriksiz değilsiniz.
Her şeye yetişemezsiniz, her anne gibi desteğe ihtiyacınız var.

Tabiki düzelecek. Büyüdükçe kolaylaşacak. Her dönemin belli zorlukları olsa da şuan sana tamamen bağımlı olduğu için en zor zamanlar diyebilirim. Sen millete kulak asma çok eğlenceli günler yakındır. bir de emin ol sen bebeğine bakabiliyorsun. Bu süreç hepimiz için böyle geçti. Hep eksik hissettik. Kendine yüklenip durma.

Hayir en zor zamanlar bu zamanlar buyudukce kooaylasacak. Sallama öyle soyleyenleri. Merak etme herkesin cocugu en yaramazdir zaten. Herkes en iyisini bilir. Beceriksiz değilsin sadece yorgunsun gececek

keşke doğduğu andan itibaren tv açık olarak seste uyutsadın sese biraz alışırdı ama düzelir ya inşaallah biraz laftan anlar oyuncaklarıyla oynar bi şekilde büyür gider işte Allah can beden sağlığı versin yavrularımıza

bunlar iyi günlerin diyenleri... töbe töbe çok bilmişler.inan en zor zamanların bu zamanlar
benim de kızım öyleydi bi kaç aya toparlar inşaallah ama bizimkinin uyku düzeni iki üç yaşına kadar sürmüştü.şimdi 12 yaşında ve ben en zor dönemi kesinlikle ilk bir senesi diyorum inşaallah daha zor dönemler yaşamam

Her dönemin kendine göre zorluğu elbette var ama bence bunlar en zor gunlerin :)) en azından fiziksel olarak öyle. Geçiyor. Ben de hep mi böyle olacak diye oturup ağlardım :)) ama 1 yaşını geçince biraz ohh diyirsun. Şimdi 5 yaşında oleyyy oleyyy diyorum :) tuvaletine kendi gidiyor, ağlamayip sohbet ediyor, kendi giyinip soyunuyor, kendi kendine oynuyor, ev işlerine yardım ediyor, her konuda fikir veriyor, Vel hâsıl harika bir arkadaş oluyor :) zor günler gelip gecici. Şu ana odaklanın asla bir daha 6-7 aylık olmuyor. Her zaman kendine zor ama kendine de güzel. Güzelliklere odaklanın. Güle güle büyütün...

Yorgunluk hali için kan tahlili yaptırıp takviye kullanın. Çünkü sürekli yorgunluk hissi insanın hayat neşesini de sömürüyor. Anneliğinize gelince meraklanmayın beceriksiz değil normal annesiniz. Ayrıca büyüdükçe zorlaşmıyor kolaylıyor. Şuan herşeyi size bağımlı ama büyüdükçe sizin de özgür alanlarınız oluyor o da kendi başına birşeyler yapmaya başlayınca sizden yükü gidiyorbir nebze.

gecmiyorda boyut degistiriyor sikintilar, ama bitmiyor bunu kabullenmek lazim:) her anne inanin boyle, cocuk bakmak dunyanin en zor isi kesinlikle. beceremedigini dusunmeyen yoktur sanirim. her anne ayni seyi dusunuyor emin olun.

Evet bebek zor şey. Ama her geçen gün kolaylaşıyor. Çünkü ne istediğini, istemediğini anlar hale geliyorsun.
Başka başka zorluklar da olacak ama emin olun en zorlarını atlatmaktasınız.

3. Evladım şuan 6 aylık. Aynı dönemlerdeyiz.
Ama ben çok rahatım. İkizlerimden sonra gelen bu bebeğim, tecrübeli olduğumdan mıdır, bana kolay geldiğinden midir, sakin bir bebek olduğundan mıdır, ya da hepsi birbirini etkilediğinden midir nedir perişan değiliz :) İkizler daha zordu.
Sabredin ve sakin olun.
Ev işi peşinizden gelmiyor, asgari düzeyde yapın.
Bir kap yemeğiniz pişiyorsa o da yeterli,bir miktar da eşinizin daha çok aktif olmasını sağlayın, gerisi zamanla oturur. Şimdi oturmaya, emeklemeye başlar, ek gıda, oyuncaklarla oynama derken epey farklı olacaktır. Sağlık olsun.
Her anne yaşıyor bunları :)
Zaman hızlı geçiyor,geçecek bu günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…