Borek olarak sigara sarabilirsin.. bir yufkayi once ikiye kes, o parcalari tekrar ikiye kes.. o parcalarida üçe kes.. boylece 1 yufkadan 12 sigara boregi cikar.. genis yerine beyaz peyniri rendele sar.. ucunu normal suyla azcik islat ki yapissin.. sonra bol siviyagda kizart... hem pratik, hem tutmama gibi risk yok..
Makarna salatasi da ayni sekilde.. en kucuk makarnayi hasla... sogut, 1 konserve garnitur, 1 konserve misir, biraz da kornison dogra.. yogurt mayonez ayarla ve ekle.. en kolay salata..
Birde kek tarifi vereyim

ki bu tarifi sekillendirebilirsin.
3 yumurtayi 1 su bardagi sekerle iyice cirp.. beyazlasin kopuk kopuk olsun..
1 su bardagi sut, 1 su bardagi siviyag ekle... cirp
1 kabartma tozu 1 vanilin ekle... varsa limon veya portakal kabugu da ekleyebilirsin..
2 bucuk bardak un.. icine cirp..
Kalibini veya borcaninin heryerini tereyagi veya margarinle yagla sonra cok az un serpistir... kek hamurunun yarisini dök, diger yarisina 3 kasik kakao ve 3 kasik sut ekle ve iiyice cirp.. onuda kaliba ekle catalla karisitr biraz.. 180 derece, keki yapmaya baslarken isittigin firina koy... yarim saat sonra kurdan batir.. kurdana kek yapisiyorsa 10 dakika daha pisir.. tekrar bak.. kurdan temiz cikara kadar bak.. (her firin farkli pisiriyor, o yuzden bakmalisin)
Bunlar cok saglikli degil ama bana gore en pratik ve kolay tarifler... el aliskanligi kazanan kadar kolay seyler dene ki tutmama riski azarlsin
Bu menuyu bi arkadasin geldigi zaman hizlica hazirlayabilirsin.. daha agir misafir icin de kolay tarifler verebilirim...
Son olarak, bende senin gibi evlenene kadar mutfaga girmedim.. deneye deneye pratik yaparak suan en afilli tarifleri yaparim...
Bi hamur acmasini ogrenemedim

ama zamanla o da olacak..