sayfaları tek tek okumadım ama naçizane bende fikirlerimi söyleyeyim;
en son yaşadığım olay 2 senelik evliyim eşim mercimek çorbama bayılırdı.işe başladım epey bi süre evimizde düzen olmadı dışardan yedik, annelerimizde yedik ,aperatif şeyler yedik derken 4 ay sonra ilk mercimek çorbamı yaptım tam bir fiyaskoo..ne salçası ne yağı hiç bişeye benzemiyordu.

eşimle öyle böyle yedik onu 1 hafta sonra tekrar deniim dedim sonuç mükemmel eskisi gibi oldu.

Burdan çıkarılacak sonuç bıkmadan usanmadan denemek uğraşmak eksikleri tamamlamak lazım :)
Hiçbir zaman pilavı harika yapan biri olmadım.

ama onunla ilgili şu önerim var aldığın pirincin,bulgurun bakliyatın markalarını değiştirme belli bi markanın ayarını tam tutturuyorsun başka markaya geçince aynı kıvam tutmuyor. sabit marka kullanınca en azından ölçüyü bilip daha yenilebilir bir şey yapabiliyordum.:26:
bende videolu izleyince anlayabiliyordum ,o dönemde çok sık oktay ustayı izledim. Aşamalarını görerek öğrenmek daha kolay yapmayı sağlıyor.5-6 kişilik tariflerin ölçülerini en az yarısına indiriyordum ilk denemeyi öyle yapıyordum.eğer tuttuysa 1 hafta içinde pekiştirmek için birkere daha yapıyordum tutmadıysa eksiğini anlayıp az ölçüyle yine yapıyordum vs vs.
Bu liste benim için uzar gider..Son olarak illa yemek yapacağım diye sevmediğin şeyleri yapma ,deneme..Eşinle ortak sevdiğiniz evinizde aradığınız yemek tariflerini bul,birkaç yerden doğrula öyle dene..
Ama şunu hiçbir zaman unutma,ne kadar beceriksizim desende,
yemeklerin kıvamı tutmasa da ileride olacak yavrularının gözünde dünyanın en iyi aşçısı sen olacaksın