Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır büyük bi firma değil ancak iş yapabilecek bi firma yeni gelişiyor diyebilirim. Referans olarak cok iyi olacagini sanmam ama hic yoktan iyidir tabiki.sağlam adı bilinmiş saygın bir şirketse kalın derim mezun olduktan sonra iyi referans olur. ama referansı bir işinize yaramayacak bir şirketse bir an düşünmeyin ayrılın bence işi her yerde öğrenirsiniz kendinizi kullandırmayın. işverenleri anlamıyorum ben parasız çalışan adamdan randıman alınmazki çalışanını memnun et o da seni memnun etsin.. iş yerin çok profesyonel yönetilmiyor gibi geldi bana..
Teşekkür ederim yapmam gerekeni yapıyorum işsiz kalmamak adına :)Cabani takdir ettim canim biraz daha gayret et mezuniyetine zaten az kalmis tecrube kazanmaya bak ve bulundugun yerden ayrilma derim ben
En mantıklısı o görünüyor bakinmaya başlayacağım.
Para illa kazaniyordur tek işleri bu değil. Arge alanında çalışıyorlar ben yaptıkları isin internet kismindayim sadece.
Kazanmiyor bile olsa onun kendi işi ama ben isciyim orada. Bi is yeri yeni açıldığında ise aldığı kisilere ben kazanana kadar bedava çalışacaksınız der mi? Bana pek mantıklı gelmiyor bu.
Merhaba herkese,
Kolay kolay konu açan biri değilim. Ancak gerçekten çok kararsızım ve fikirlerinize ihtiyacım var. Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve mühendislik okuyorum. 2015 2016 Güz döneminde mezun oluyorum çok şükür.
Ilk başta şu bilgiyi vereyim. Okulu 1 sene uzattım çeşitli nedenlerden dolayı. Bu seneye kadar kykdan kredi alıyordum ve bununla geçimimi sağlıyordum. Bu sene seneler sonra ailemden para almaya başladım. Sadece yol parası oda. Harçlığımı kendim çıkarmaya çalışıyorum ancak mesleğimle ilgili iş bulamadım ta ki bu çalıştığım yere başlayana kadar.
Şimdi konuya giriyorum Bir aydır part time bi firmada çalışıyorum. Stajyer olarak girdim. Bilişim alanında işi de burada öğreniyorum denebilir. Maaş almıyorum işi yeni öğrendiğim için vermelerini de beklemiyordum ancak harçlığımı çıkarmam gerekiyor ve onu karşılayacaklarını düşündüm. Firma adına bi site üzerinde çalışıyorum ve yakında sitenin tüm sorumluluğunu ben alıcam.
Pazartesi patronumla konuştum ve harçlığımı çıkarmam gerektiğini söyledim. Kendiside bana site üzerinden ne zaman para kazanmaya başlarsa o zaman para verebileceğini söyledi. O zamana kadar hiç bişey yok yani. Site bir e-ticaret sitesi ve kazandirmasi aylar sürebilir ve tam oturana kadar mezun olurum zaten.
Peki teşekkürler diyip ayrıldım yanından ama o günden beri çok canım sıkkın çünkü bir şekilde harçlığımı çıkarmam lazım. Burada çok şey ogrenebilecegimi biliyorum ama aynı zamanda nasıl para kazanacağımı bilmiyorum.
Nasil bir yol izlemeliyim sizce? Çıksam alanımla ilgili iş bulamama ihtimalim var kısıtlı zamanımdan dolayı. Çıkmasam beş kurussuz gidip gelmeye devam edicem ki bu çok koyuyor bana.
Stajyer olarak girdim işi öğrenmek adına ama onlarda bilmiyorlar işi. Beraber öğreniyoruz gibi. Ancak ben ilgilenirken baska kimse ilgilenmiyor bu alanda yani evet ben cikarsam ilgilenmek için yerime başkasını almalari gerekecek. Pazartesi dedigi seyde sitenin tüm sorumluluğunu sana vericem oldu. İşe yariyorum yani sadece bu alanda henüz is yapmiyorlar çünkü site yeni yapılmış ve henuz aktif olmus bir site.Soyle soyleyeyim. Senin bulundugun pozisyon resmi bir pozisyon mu? Yoksa ogrenci olarak yardim etmek gibi bir gorevin mi var? Para kazanmaktan kastim, senin onlara kazandirdigin. Sen o isren cikarsan bir sey eksilir mi? Isleri sekteye ugrar mi? Yerine birini almak zorunda kalirlar mi?
Yoneticilik alanina master yapiyorum, ve yoneticinin acisindan da bakabiliyorum olaya az cok. Sorularim bu yuzden yani, durumu daha iyi anlayabilmek icin. Kimse atiyorum 3 kisilik is icin 4. bir kisiye para vermek istemez. Zarara girmek istemez. Sensiz yapabiliyorsa yine seni tutup para vermek istemez. Buna su sekilde de bakabilirsin. Onlarin sana ihtiyaci yok, o yuzden ise almazlar. Ha ogrenci/ stajyer adi altinda sadece tecrube icin kalmak lstesen sen bilirsin.
Sitenin tum sorumlulugunu sana verince maas almaya baslarsin diye tahmin ediyorum. Almazsan kendin mudurune cikar sorarsin. Konusurken o da henuz degil ama kazaninca verecegini soylemis. Bunu kastediyor olabilir.Stajyer olarak girdim işi öğrenmek adına ama onlarda bilmiyorlar işi. Beraber öğreniyoruz gibi. Ancak ben ilgilenirken baska kimse ilgilenmiyor bu alanda yani evet ben cikarsam ilgilenmek için yerime başkasını almalari gerekecek. Pazartesi dedigi seyde sitenin tüm sorumluluğunu sana vericem oldu. İşe yariyorum yani sadece bu alanda henüz is yapmiyorlar çünkü site yeni yapılmış ve henuz aktif olmus bir site.
Sitenin SEO kısmı ile de ben ilgileniyorum. Ancak reklama bütçe ayiracagini hic sanmam. Ama aklimda bunu sorucam.arkadaşım tüm mesajları okuyamadım, yazılmıştır belki
öncelikle haftada 3 yarım günle alacağın harçlık hemen hemen hiçbir şey tutmaz
eğer çalıştığın şirketi beğeniyorsan, her halükarda en azından üzerinde çalıştığın siteyi bitirip, online satışa açana kadar dayan
haklısın, bir sitede kar etmek hemen olacak birşey değil ama reklam bütçen varsa iş değişebilir!
bence patronunla tekrar konuşmalı ve birincisi reklam bütçesi olacak mı, şirket sana reklam için bütçe ayıracak mı, ikincisi ise site kar etmeye başlarsa nasıl bir gelir elde edeceğini netleştirmelisin. (site kar ederse nasıl bir gelir elde edeceğini mutlaka öğren!)
eğer reklam bütçesi olacak ise bir süre daha denemeye devam et derim
yok reklam bütçen de yok, site kendi kendine başlasın kazanmaya derlese, o zaman yaptığın siteyi ve çalıştığın şirketi "deneyim" olarak CV'ne ekleyerek yeni bir iş aramaya başlayabilirsin.
Sitenin SEO kısmı ile de ben ilgileniyorum. Ancak reklama bütçe ayiracagini hic sanmam. Ama aklimda bunu sorucam.
Reklam verebilirsek hemen is yapmaya baslayabilir miyiz diyosunuz? Çünkü ne kadar erken olursa o kadar erken para alabilirim. Birde bana düşen pay ne kadar olmalı sizce? Sanirim isin icindesiniz.
Site bu hafta acilacak ve benimde calismalarim yogunlasacak. Tecrübe adına şimdilik buradayim ancak nereye kadar kalmaliyim?
Ben para olayini açınca o zaman sitenin tüm sorumluluğunu sana vereyim ancak site ne zaman kazanirsa o zaman senin parani verebilirim dedi. Yani hemen degil ne zaman siparis gelmeye başlar ve sistem oturursa o zaman. Buda bi kac ayı bulur diye düşünüyorum.Sitenin tum sorumlulugunu sana verince maas almaya baslarsin diye tahmin ediyorum. Almazsan kendin mudurune cikar sorarsin. Konusurken o da henuz degil ama kazaninca verecegini soylemis. Bunu kastediyor olabilir.
Özelden yazıyorum hemen size.maalesef bu sorduklarınıza sitenin çalışma alanını bilmeden cevap veremem![]()
Bende böyle düşünüyorum hic beklemiyordum bu tepkiyi. Iyi bir insan halden de anlar diye umuyordum. Soze de buradan cok sey ogrenecegime inaniyorum ve uzun süre devam etmek istiyorum ancak harcligimi da cikartmam lazim diye girdim. Ama olmadi.Hakikaten öğrenciye en azından 300-400 harçlık vermek çok mu zor?
Ne cimri insanlar var, başkalarının muhtaçlığından faydalanmak bu resmen.
Konu sahibi yerinde olsam bir yandan çeşitli iş başvuruları yaparım ilk fırsatta bu cimriyi yüz üstü bırakırım.
Nasılmış görsünElbet bir öğrenci harçlığını emeğe çok görmeyecek bir insan evladı çıkar karşına.
İnşallah.
Ben de muhendislik son siniftayken tabiri caizse igrenc bir yerde bedavadan is ogreneyim diye calismistim sonradan yaptigim seyin faydasini gordum bugunumu o zamanlar gosterdigim gayrete borcluyum sende bu yuzden kendimi gordumTeşekkür ederim yapmam gerekeni yapıyorum işsiz kalmamak adına :)
Kafam cok karışıyor bu konuda işte tecrübe adına aylarca hiç para almadan calismaya devam mi etmeliyim?
Reklam olmadan zor olur sonuçta yeni açılan bir site ve tanıtılması gerek.Çalıştığın yer şirketmiş e ticaret için bile maliyeye kayıt irsaliyeli fatura vb işlemlerinde olması gerek patronun bunlarla ilgileniyor değil mi?Sitenin SEO kısmı ile de ben ilgileniyorum. Ancak reklama bütçe ayiracagini hic sanmam. Ama aklimda bunu sorucam.
Reklam verebilirsek hemen is yapmaya baslayabilir miyiz diyosunuz? Çünkü ne kadar erken olursa o kadar erken para alabilirim. Birde bana düşen pay ne kadar olmalı sizce? Sanirim isin icindesiniz.
Site bu hafta acilacak ve benimde calismalarim yogunlasacak. Tecrübe adına şimdilik buradayim ancak nereye kadar kalmaliyim?
Teşekkür ederim devam edicem buraya tecrübe adina. Bi yandan da burasi kadar is ogrenebilecegim ayni zamanda harcligimi cikaracagim bi yer bakinicam.Ben de muhendislik son siniftayken tabiri caizse igrenc bir yerde bedavadan is ogreneyim diye calismistim sonradan yaptigim seyin faydasini gordum bugunumu o zamanlar gosterdigim gayrete borcluyum sende bu yuzden kendimi gordum
Paraya ne kadar cok ihtiyacin oldugunu tahmin edebiliyorum ama tecrube o kadar onemli ki yeni mezunlarin onune hemen bunu mazeret sunuyor isverenler hele bir mezun ol falanca yerde de su isi yaptim de bak gor o zaman onunde ne kapilar acilacak
Cok cok zor biliyorum ama idare et birazcik daha
Basarilar diliyorum sana kuzucum
İşin maliye kısmını inan hic bilmiyorum ama biliyordur sanırım. Gittiğimde reklam konusuni konuşacağım. Reklam verirsek evet para elime geçebilir diye düşünüyorum ama vermezse sanırım umudu kesmeliyim para konusunda :/Reklam olmadan zor olur sonuçta yeni açılan bir site ve tanıtılması gerek.Çalıştığın yer şirketmiş e ticaret için bile maliyeye kayıt irsaliyeli fatura vb işlemlerinde olması gerek patronun bunlarla ilgileniyor değil mi?
Ayrıca stajyer öğrenciler para verilmesi gerek aylık belirli bir miktar.
Patronum iyi niyetli bi insan aslinda hic beklemiyordum bu şekilde olacağını. Bana da haksızlık gibi geliyor. Öğrenciyim sonuçta hem dedigim gibi binler istemedim ki harçlık istedim sadece :/kusura bakma ama bunlar seni sömürecek pek birşey olmaz o şirketten
sonuçta sen çaba göstereceksin mutlaka sana ödeme yapmaları gerek ,değerli zamanı orada heba etme patronda köle arıyormuş ,şerefsiz ,küstah adam ,
E ticaret yapılacaksa maliye işinide söyle patronuna sonuçta sattığınız ürün için irsaliyeli fatura kesilecek eğer kesilmezse cezası bile var.İşin maliye kısmını inan hic bilmiyorum ama biliyordur sanırım. Gittiğimde reklam konusuni konuşacağım. Reklam verirsek evet para elime geçebilir diye düşünüyorum ama vermezse sanırım umudu kesmeliyim para konusunda :/
Patronum iyi niyetli bi insan aslinda hic beklemiyordum bu şekilde olacağını. Bana da haksızlık gibi geliyor. Öğrenciyim sonuçta hem dedigim gibi binler istemedim ki harçlık istedim sadece :/