Bedduaa Almak :(:(

pembemum

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
187
110
323
İstanbul
Geçenlerde annemle tartıştık, dilimin ayarıda yoktur. Fakat annem bana öyle bir beddua etti ki; Resmen içime oturdu. "Allah sana öyle bir dert verecek ki, ben kime ne yaptım diyeceksin inşallah" dedi, kiiii benim bu hayatta en çok istediğim şey evlat sahibi olmak, en büyük korkum ise evladıma bişey olması. daha evlat sahibi değilim, olabilecekmiyim bilmiyorum ama evladım sakat olursa, naparım diye düşünmektende kendimi alamıyorum. bu arada nişanlıyım ve yakında evleneceğim. sizler ne düşünüyorsunuz ??? Şu anda bitik haldeyim.

caım öncelikle annenden özür dile kalbini kazanmaya çalış o zaten seni en iyi tanıyan insan olduğundan o cümleleri isteyerek söylemediğini biliyordur. lütfen üzme kendini ve o cümleye takılma birde şunu hep söylerler annelerin bedduası tutmaz çünkü süt korurmuş... inşaallah başlıktaki üzgün ifade bir an önce gülen yüze döner .
not: anne bedduası tutuyor olsaydı emin ol ben çoktaaan kötü bi hastalığa yakalanmıştım annem de önceden çok beddua ederdi çünkü benden beter olun filan derdi (gögsünde kist vardı)

sinirlik anında böyle beddualar çıkabiliyor ne yazık ki gerçi biraz ağır olmuş ama,
en yakın zamanda annenizin gönlünü almanız lazım, o söylediğinden pişman olduğunda beddua da kabul olmaz Allah'ın izniyle...

dilek7760 sana ne kadar tşekkür etsem az kardeşim, içimi rahatlattın, ya gerçek olursa? ya evlat sahibi olamazsam? ya olursam ve evladım sakat olursa ? diye düşünmekten hayata konsantre olamıyodum. inşallah annenin bedduası geççmez. inşallah yürekten söylemimştir. genelde hemen tartışıp hemen barışırız. ama o lafı söylediğinden beri her an kötü şeyler yaşayacağım düşüncesi hayatımı çekilmez hale getirdi.

canım zaten hiçbir anne evladının kötülüğünü istemez. sen daha anne olmamışken bile Rabbim izin verirse hayırlısıyla olacak olan evladının sıkıntısını çekiyorsun şimdiden annen kim bilir nasıl üzülmüştür sen düşün eminim aranız düzelecek anneler hep affeder sıkma canını..
ve şundan eminim ki sen çok iyi bir anne olacaksın ve çocuğunu kucakladığında anneni de benim ne demek istediğimi de çok daha iyi anlayacaksın.. Rabbim yardımcın olsun annene hayırlı torun nasip etsin :)

ohooo benm şmdiye kdr annemden aldığm beddualarla hiçbir işimin rast gitmemesi lazm ki çoğu zaman gitmiyo zaten o ayrı :)) ama biz annemle anlık kavgalar ederiz ve o sinirle söyler bunları ben biliyorum hiçbiri ciddi değildir... sonra o da söyler zaten.. eminim senin annen de senin kötülüğünü istemez bunu gerçekten içinden gelerek dememiştir.

Canım anneciğinin gönlünü al, sen ona yumuşak yaklaş dayanamaz hemen affeder.
Sen olmayan çocuğuna bişey olur diye bu kadar üzülüyorsun, düşünsene sana bişey olsa annen nasıl üzülür.
Benim de genç bir kızım var, ne kadar sinirlensem de hatasını anlayıp özür dilediğinde affederim.

Son düzenleme:
bir anne evladına bu denli sert bi beddua etmez edemez canını çok yaktın demekki eminim oda söyledigine sonradan pişman olmuştur

canım kadınların dilleri bedduaya aha musait oldugundan söylediklerini fevri hareketleriyle söylediklerinden annelerin evlatlarına ahı tutmaz sütü korur derler..
babaların bedduasından sakınmak gerekirmiş (tam anlamıyla babalık görevini yapanları kastediyorum..)
örn. bayanlara boşanma işide dinen kadınlara verilmemesininde bi sebebi bu derler..

sen annenin gönlünü almaya bak kafanıda cok mesgul etme eminim o da üzülmüştür ama senden bişey göremeyince oda sana bişey diyemiyodur..

üzüldüm gönlünü alın annenizin
diğer taraftan bende bir anneyim ama insan evladına nasıl beddua eder bunu da aklım almıyor rabbim deli sözümüzle sınamasın asla beddua edemem ya kıyamam ki

üzüldüm gönlünü alın annenizin
diğer taraftan bende bir anneyim ama insan evladına nasıl beddua eder bunu da aklım almıyor rabbim deli sözümüzle sınamasın asla beddua edemem ya kıyamam ki

dün akşam biraz hastalandım. oda hemen nazar değdi, dua okuyalım falan dedi :) sanırım kırgınlığı falan geçtii :) sağolun kızlar. Umarım gönlünüzdeki tüm dilekler gerçekleşir. Anne olmak çok zor, çok emek isteyen bir şey biliyorum. Annemede çok düşkünüm oda bilir ama elimde olmadan bam telinede sık sık basıyorum umarım benimde hayırlısıyla sağlıklı evlatlarım olur. En büyük dlieğimdir. Dua edin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…