Şu vatan millet sakarya edebiyatını bi geçsek? Hiçbir genç çıkarlar doğrultusunda belirlenen kirli politik oyunlar uğruna ölmesin, kimse canını yolda bulmadı bu vatan millet savunması falan değil. Buna sizin dayınız da kardeşiniz de dahil. Delikanlılık diye tabir ettiğiniz kavram askere gidip gitmemekle ölçülmez, bir insan mertse bunu askerlik yaparak kazanmaz ya da askerlik yapmayarak kaybetmez. Bu hayatın bütününe sirayet eden bir olgudur.
Türk milleti askerdir anlayışı mı kaldı allah aşkına? Bu mantıktan göçebe toplum olmamız, at sırtında dolaşmamız ve kımızla besleniyor olmamız da lazım. Gelişen dünyaya ayak uyduramayıp nedenini düşünmeden anlamsızca sarıldığınız fikirleri arada bir sorgulayıp geliştirmezseniz çok güçlü ve erdemli olduğunuza inanırken geri kalıp sömürülürsünüz.
Siz benim değer yargılarımı eleştirip değiştiremeyeceğinize göre bende aynı şeyleri yapamam.
Siz sayfalar dolusu yazı yazıp aksini iddia etseniz dahi benim ve benim gibi düşünenlerin görüşleri değişmeyecektir.
Ayrıca vatan millet edebiyatı derken?
Kimse bu kadar kutsal sayılacak değerleri Edebiyat diye niteleyemez!
Siz o edebiyat diyip gereksizleştirdiğiniz vatanda rahatça yaşıyorsanız bu zamanında Vatan Millet uğruna küçük yaşta toprağa düşen Mehmetcikler sayesindedir.
Yani sizin deyiminizle Vatan Millet Sakarya Edebiyatı öyle kolay geçilmiyor Hanımefendi.
Ayrıca sizin gelişen dünya anlayışınızda vatan millet kavramları bulunmuyor mu?
Şuan Dünyanın en gelişmiş toplumlarına bakıyorum Amerika, İngiltere , Rusya vs son derece güçlü ordu ve son model silah donanmasına sahipler. Savunma sanayisi konusunda son derece gelişmiş ve hala kendilerini geliştirmekte olan ülkelerdir.
Yani sizin Gelişen Dünya anlayışınız hayalinizdeki Yeşil, Sulh dolu bir dünya değil.
Türk toplumu yüzyıllardır dünya devlletleri tarafından nefret edilen bir ırktır, yani diğer devletlere göre askeri anlamda dahada güçlü olmamız gerek.
Düşüncenize katılmamakla birlikte saygı duyuyorum ..