Haha bence de. Dönüşü daha bir olaylı olur.Bizimde vardı biri gecende bedelli alt tarafı 3 hafta ama öyle bi abarttı öyle bir abarttı ki sorma.
Sanki sanırsın ki 18 ay Sınırda görev yapacak.
Döndüğünde maceralarını artık Ömür boyu anlatır.
Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Sadece çok abarttı olayı. Onu söylemek istemiştim.Gece donarak şehit olan jöhlerimizden sonra burda bunu okumak ... Tuhaf oldu. Eski sevgilinizle Allah kavustursun.
Yok sizinle ilgili degil ben o sacma herife kizdim. Hani bir tarafta biz uyurken donarak sehit olanlar bir tarafta da bunun gibi aptallar var. Uyandigimdan beri toparlayamadim kendimi haberi izledikten sonra. Hala onun duygusundayim size lafim yok yanlis anlamayin.Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Sadece çok abarttı olayı. Onu söylemek istemiştim.
Saçmalamayın allah aşkına ya çok geçerli sebeplerle gidemeyen ama durumu olmayan ne yapacak ?12 ay askerlik yapan gençler çalışmadıkları için asgari ücret üzerinden hesaplansa dahi bedelli askerlik ücretinden daha fazla maddi kayıp yaşıyor...
Madem bu kadar tantana en azından 50 bin falan olsun ki değsin dimi.
Bu saçma hareketlerden birisini yapanda benim görümcem. Eşim asker güneydoğudayız görümceme dedim ki kardeşinin evine 1 kere olsun gelip görmedin kızın okula başlayacak o başlamadan gel seni misafir edelim evimizi gör . Bana verdiği cevap kocam askere gidecek ki adam bedelli gidiyor ve ne zaman gideceği bile belirsiz belki seneye gidecek ortada askerlik filan yok. 20 gün ne yapacakmış onu düşünüyormuş . Utanmadan bana bunu söylüyor benim kocam 7 ay afrinde görev yaptı ne zor şartlarda çok yakın arkadaşımız şehit oldu görümcem tutmuş böyle söylüyor . Sonra da diyor ki sana da bu söylenmez ama
Ben aylarca annemin evinde yorganın altında ağladım. Bir sürü şey yaşadık annemin evine gittim kv ye gitmedim bozulmasın diye Allah’ın her günü anasını aradım ama hiç etki etmedi . 6 ayda 10 kere evden çıkmadım bile o 20 günün hesabını yapıyor . Bende dedim ki sen kocanı yollayınca benim evime gel zaman nasıl geçiriyor görürsün canım benim seni el üstünse tutar zamanı uçururum korkma dedimDilin kopsun o zaman niye soyluyosun deseydin ya. 20 gun ne yapacakmis oyle mi? Safak saysin safak. Cabuk da bitmez ya neyse artik dayanacak...
Bu saçma hareketlerden birisini yapanda benim görümcem. Eşim asker güneydoğudayız görümceme dedim ki kardeşinin evine 1 kere olsun gelip görmedin kızın okula başlayacak o başlamadan gel seni misafir edelim evimizi gör . Bana verdiği cevap kocam askere gidecek ki adam bedelli gidiyor ve ne zaman gideceği bile belirsiz belki seneye gidecek ortada askerlik filan yok. 20 gün ne yapacakmış onu düşünüyormuş . Utanmadan bana bunu söylüyor benim kocam 7 ay afrinde görev yaptı ne zor şartlarda çok yakın arkadaşımız şehit oldu görümcem tutmuş böyle söylüyor . Sonra da diyor ki sana da bu söylenmez ama
Diğer görümcemin kocası ile paramızı hesapladığı için görüşmüyorum şuan. Yaşadıklarımız anlatılmaz İnan’ın . Eşim geçen kış 20 gün göreve gitti 1 kere bile evden çıkmadım. Ölsem kimsenin haberi olmazdı. Para mutluluk getirmiyor bunun en güzel örneği biziz. Afrinden günlük aldığımız tazminat miktarı 143 tl di. Doğu maaşımız kesilmişti . Afrine girdiler maaş kesildi ve evimizin kredisi oturduğumuz evin kirası ve faturalarımızı ödeyince o ay geriye 800 tl kaldı . Eşim 500 tl çok ihtiyacı olan bi arkadaşına borç verdi bize 300 tl kaldı . 10. Gün eşimin botları çamurdan maf olmuştu yeni bot 600 tl di. Düşünün ben biriktirdiğim altınlardan bozdurdum sonra taaa Nisan sonuna kadar tazminatın t sini görmedik. İskenderun’a eşimin banyo iznine gidecektim yine altın bozdurduk çünkü yatan batı maaşı 4000 tl di sadece faturalar kredi ve ev kirasına yetiyordu. Çocuğum yok birde o olsa ne olurdu allah bilirBir de sey saniyor insanlar. 7 8 bin lira para aliyorlar ya bu isi bu insanlarin parayla yaptigini saniyorlar. Ama anlamiyorlar bu is yurek isi de ayni zamanda. Aldiklari o para az bile. Dogudayiz biz de. Ogrencilerimiz var Asker cocuklari. Esleriyle surekli muhattabiz. Cocugunun dogum gunune yetisemeyen babalar. Araziye gittikleri icin gunlerce esiyle konusamayan, guvenlik gerekcesiyle nerde oldugunu bile bilemeyen kadinlar.. Bir okul cikisi almaya gelen babasina aglayarak sarilan cocuklar.. Zor cok zor. Sadece para icin yapilamayacak kadar agir bir is. Allah hepsine guc kuvvet versin.
Diğer görümcemin kocası ile paramızı hesapladığı için görüşmüyorum şuan. Yaşadıklarımız anlatılmaz İnan’ın . Eşim geçen kış 20 gün göreve gitti 1 kere bile evden çıkmadım. Ölsem kimsenin haberi olmazdı. Para mutluluk getirmiyor bunun en güzel örneği biziz. Afrinden günlük aldığımız tazminat miktarı 143 tl di. Doğu maaşımız kesilmişti . Afrine girdiler maaş kesildi ve evimizin kredisi oturduğumuz evin kirası ve faturalarımızı ödeyince o ay geriye 800 tl kaldı . Eşim 500 tl çok ihtiyacı olan bi arkadaşına borç verdi bize 300 tl kaldı . 10. Gün eşimin botları çamurdan maf olmuştu yeni bot 600 tl di. Düşünün ben biriktirdiğim altınlardan bozdurdum sonra taaa Nisan sonuna kadar tazminatın t sini görmedik. İskenderun’a eşimin banyo iznine gidecektim yine altın bozdurduk çünkü yatan batı maaşı 4000 tl di sadece faturalar kredi ve ev kirasına yetiyordu. Çocuğum yok birde o olsa ne olurdu allah bilir
Saçmalamayın allah aşkına ya çok geçerli sebeplerle gidemeyen ama durumu olmayan ne yapacak ?
Dilerim bir gün bu konumda olur anlarsınızSiz saçmalayın geçerli sebep ne olabilir sağlıktır ona da zaten devlet izin veriyor 18 bini olmayan ne yapacak parası olan konuştu yazık
Rabbim eşinize ve eşiniz gibi vatan için canını siper eden tüm askerlerimize yardım etsin onların hakkını ne yapsak ödeyemeyecek durum iken aldığı maaşın hesabını yapmak ne demekkkDiğer görümcemin kocası ile paramızı hesapladığı için görüşmüyorum şuan. Yaşadıklarımız anlatılmaz İnan’ın . Eşim geçen kış 20 gün göreve gitti 1 kere bile evden çıkmadım. Ölsem kimsenin haberi olmazdı. Para mutluluk getirmiyor bunun en güzel örneği biziz. Afrinden günlük aldığımız tazminat miktarı 143 tl di. Doğu maaşımız kesilmişti . Afrine girdiler maaş kesildi ve evimizin kredisi oturduğumuz evin kirası ve faturalarımızı ödeyince o ay geriye 800 tl kaldı . Eşim 500 tl çok ihtiyacı olan bi arkadaşına borç verdi bize 300 tl kaldı . 10. Gün eşimin botları çamurdan maf olmuştu yeni bot 600 tl di. Düşünün ben biriktirdiğim altınlardan bozdurdum sonra taaa Nisan sonuna kadar tazminatın t sini görmedik. İskenderun’a eşimin banyo iznine gidecektim yine altın bozdurduk çünkü yatan batı maaşı 4000 tl di sadece faturalar kredi ve ev kirasına yetiyordu. Çocuğum yok birde o olsa ne olurdu allah bilir
Dilerim bir gün bu konumda olur anlarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?