Bedelli Askerlik ve Kız Tarafı

TersAlfabe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
1.117
215
123
Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de bizi ve huzurumuzu düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller, ekstra talepleri olmaz.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?

Son düzenleme:
Boyle bi durumda nisanlim kabul ettikten sonra benim icin bi sakincasi olmazdi sanirim.
Ama ailesi de bilse daha dogru olur.

ben düşüncenizi çok yanlış buldum...Nişanlınıza ve ailesine yaklaşımınızı da

ben düşüncenizi çok yanlış buldum...Nişanlınıza ve ailesine yaklaşımınızı da

Malesef yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı hala saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, oradan yorum yapıyorum.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir.

Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?
Bu sefer de senin ailene mi minnet duysun.Yıllarca bir kavga anında asker parasını da biz ödedik demiyecekleri ne malum.Sen çocuğun öz amcası için öz abisi için biz sana iyilik yaptık derler diye bir düşünce yapısındaysan,ileri de sen de ailen de bunu derler.
Ne kadar saçma bir düşünce.Erkek arkadaşına abisi amcası kredi çekecek diye yok yarın bizden şu iyiliği yap derler diye korkmak.Aile olmak nedir.Bugün ona abisi amcası yardım ediyor.Yarın onların ihtiyacı olursa o yardım etse destek olsa ne olur.Veya hayat bu.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Sizin daha büyük iht,yacınız olsa ve o insanlar yardım etse neolur.

bana doğru gelmedi.bırakın kendi ailesinden yardım alsın buna karışma hakkınız olmamalı bence.

ayrıca gelin ata binmiş de ya nasip demiş geleceğin ne getireceği hiç belli olmaz.

bence ailenin yaptığı daha doğru çünkü nişanlını değil seni düşünüyorlar. ilerde sıkıntı çekmemen için üzülmemen için ben olsam bende aynı şekilde davranırdım..

iki tarafta razısıysa niye boşu boşuna 6000 tl fazladan ödensin ki.Bence gayet mantıklı.Ayrıca nişanlınızı en iyi siz tanırsınız, bizim bu Türk erkekleri film karakterlerinde ki anlayışlı erkek rollerine benzemez, konu kendi ailesinden yardım olunca dediğiniz gibi ömür boyu bitirmeyebilir.Bence gayet doğru karar.

bende bir sıkıntı göremedim.aileniz büyük bir jest yapmış bence.
aradaki para farkını düğününüzde kullanır.
Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz peki?

yalnız arada 6000 TL yok ki.
yani kredi çekse faiziyle bir şekilde ödeyecek.
mecbur.
ama ailenize 18.000 alıp ödeyecek.

6.000 TL birikim yapacağından emin misiniz?

Bu sefer de senin ailene mi minnet duysun.Yıllarca bir kavga anında asker parasını da biz ödedik demiyecekleri ne malum.Sen çocuğun öz amcası için öz abisi için biz sana iyilik yaptık derler diye bir düşünce yapısındaysan,ileri de sen de ailen de bunu derler.
Ne kadar saçma bir düşünce.Erkek arkadaşına abisi amcası kredi çekecek diye yok yarın bizden şu iyiliği yap derler diye korkmak.Aile olmak nedir.Bugün ona abisi amcası yardım ediyor.Yarın onların ihtiyacı olursa o yardım etse destek olsa ne olur.Veya hayat bu.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Sizin daha büyük iht,yacınız olsa ve o insanlar yardım etse neolur.

Krediyi çekip nişanlın ödeyecekse, niye minnet duyuyor anlamadım, borcu kendisi ödüyor nasılsa.
Sizin tarafınız çekerse de kendisi ödeyecek değil mi? Senin ailenin bunu, ilerde önüne çıkarma ihtimali yok mu sanıyorsun?

Haklısınız, o taraftan bakılınca ne göründüğünü anlayabiliyorum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı bazen saçma taleplerle karşılaşabiliyor. Öz abisi ve amcası ama yıllardır görüşmemişler, fazlaca samimiyetleri yok yani. Benim ailemin de ilerde laf söylemeyeceğinin garantisi yok tabii, ama ben ekstrem bir durumla karşılaşmadıkça demeyeceklerini düşünüyorum.

Bence çok yanlış bi tavır.. ayrıca nereden çıkarıyorsunuz kendi öz kardeşine diyet ödeteceğini? Böyle bir yardımda bulunmaları ne kadar da güzel..

Bence siz kendi ailesine minnet duyacağına benim aileme duysun hesabındasınız..

Ayrıca niçin ailesinden saklasın ki? Ailesinin böyle önemli birşeyi (oğullarını sizin ailenize gebe bırakıcak bi konuyu) bilmek hakları..

Ama haklısınız bilmesinler.. bilmesinler ki akıl da veremesinler..

Ailene geri ödeyeceğinden emİnmisin?
Düğün zamanı belli mi? Hala nişanlısınız sonuçta evleneceğiniz kesin mi?
Babasının durumu iyi değil mi? Çeksin veris parayı ödesin kendisi yabancı değil ya oğlu yani..

Haklısınız, o taraftan bakılınca ne göründüğünü anlayabiliyorum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı bazen saçma taleplerle karşılaşabiliyor. Öz abisi ve amcası ama yıllardır görüşmemişler, fazlaca samimiyetleri yok yani. Benim ailemin de ilerde laf söylemeyeceğinin garantisi yok tabii, ama ben ekstrem bir durumla karşılaşmadıkça demeyeceklerini düşünüyorum.
Ne olursa olsun düşüncen çok saçma.Varsayımlarla iş mi olur.Onlar ne olursa olsun canı kanı amcası abisi.Ailesi.Seninle evli değil.Hayat ne getirir bilinmez.Evlenseniz bile.Senin ailenin dediği bir laf,kendi ailesi kadar dokunmaz.Ve sonuçta aile na destek olmaya çalışıyor şu an.Kendi aralarında öncesinde ne konuşmuşlar ne yaşamışlarsa yaşamışlar.Sonuçta yine yanındalar.Hem bu onları ilgilendirir.

Eğer aileniz zorlanmayacaksa, kenarda köşede duran bir paraysa bu.
Vermeleri son derece mantıklı olur..
Ama nişanlınızın her ay ailenize bu parayı düzenli ödemesi şart.. Hatta fazla fazla ödesin ki çabuk bitsin
6.000 TL faizden kurtarıyorlar sonuçta.. Bence de amcasını falan hiç kredi borcuna sokmasın.
Sonra dediğiniz gibi hep borçlu hissedecek kendini...
Ne kadar maaş alıyor nişanlınız? ödeme planı hazırlayacağım...şakaaa:KK53:
(ben pek merak ederim maaşları:KK48::KK48::KK48::KK48:)

Malesef yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı hala saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, oradan yorum yapıyorum.
canım şöyle diyeyim sen iyi niyetinden teklif ediyorsundur ama bu adam ağaç kovuğundan çıkmadı, anası babası abisi amcası vs varken senin ailene düşmez bu. Çünkü kendi tarafı 10 laf etse ona sindirir ama senin taraftan bir ima gelse bile ya da ima olmasa bile o herhangi bir olayı buna yorar zaten para verdiniz diye hep böyle oluyora gelir olay. kaldıramaz. bak ezildi diye kendin diyorsun. ayrıca ne kadar saklayabileceksiniz ki etraftan muhakkak duyulacak, bu sefer daha ileri yorumlar gelir çevresinden. ayrıca madem bunu karşılayacak ekonomik gücü yoktu, bedelli yapmasa keşke. İlerde sizin en ufak bir tartışmanızda konu dönüp dolaşıp paraya gelecek. hakikaten ailenin üzerine vazife değil bu, 6000tlnin hesabını yapıyorsanız düğünü erteyin madem bu akdar etkileyecek 6000 tl. kredi çeksin kendi ödesin kimseye minnet borcu olmasın.

Back
X