Bedelli Askerlik ve Kız Tarafı

TersAlfabe, benim de esim bedelli yapti, ailemin verdigi parayla. Bunda ters bi durum yok aslinda, ileride bir gun gitse hem 12 ay evinden cocugundan uzak kalacakti, hem de kariyeri bolunmus olacakti. Biz teklif etmeden ailem teklif etti, arabanizi satmayin biz borç verelim diye. Ama siz daha nisanlisiniz. Biraz daha cesaret istiyor bence bu is. Eger nisanlinin ailesinden verebilecek varsa onlardan borc almasi daha dogru olur. Bizim kayinvalide kayinpeder tarafindan borc alma imkanimiz yoktu, kredi kullanmak da istemedigimiZ icin bu fikre sicak baktim. Ama kayinpederimin yada baska bir aile buyugununborc verecek durumu olsa sahsen benim babamdan borc almasini istemezdim.

Bence çok yanlış bi tavır.. ayrıca nereden çıkarıyorsunuz kendi öz kardeşine diyet ödeteceğini? Böyle bir yardımda bulunmaları ne kadar da güzel..

Bence siz kendi ailesine minnet duyacağına benim aileme duysun hesabındasınız..

Ayrıca niçin ailesinden saklasın ki? Ailesinin böyle önemli birşeyi (oğullarını sizin ailenize gebe bırakıcak bi konuyu) bilmek hakları..

Ama haklısınız bilmesinler.. bilmesinler ki akıl da veremesinler..

Benim ailem minnet kabul edecek insanlar değiller, durumları da karşı taraftan daha iyi. Ailesinin bilmesini istememe sebebi başka, bunu kendisi istedi onlar bilmesin dedi.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?

İnsanların aile içinde yardımlaşması normaldir ve güzeldir. Birine minnet duymak da kötü bir şey değildir. Aile ilişkilerinden bu kadar korkmayın.

Amaaa ben faydacı bir insanım. 24 bin yerine 18 bin ödemek bence mantıklı. Siz bir aile olacaksınız. O yüzden kız tarafı, erkek tarafı mevzularını kapatmalısınız artık.

Birazdan "bedelli askerlik yapanlar etek giysin"ciler damlar. ;)

Bırakın ailesi ödesin.Sen sanıyorsun ki biz bedelliyi ödersek benim ailem daha değerli olur .Emin ol ilerde bu yaptığına pişman olacaksın. Erkekler için aile çok önemlidir.Sana da ailene de minnet etmeyecek.

merak ettiğim bir şey var. Kendi neden kredi çekmiyor da abisi ya da amcası çekiyor? 3-5 fazla ödesin kendi halletsin. sizin aileniz lafetmese de nişanlınız bunun ezikliğini hisseder, aranızda sorun olur. yıllardır evli olsanız, artıkiçli dışlı olsanız neyse de şu an sadece nişanlınız. İyilik edeyim derken adamı kendi ailenize ve size mahcup ediyorsunuz.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?
Ben olsam izin vermezdim böyle bir şeye...
Gitsin gelsin askere sonra evlenin.
Acil mi evlilik olayı?

Bırakın ailesi ödesin.Sen sanıyorsun ki biz bedelliyi ödersek benim ailem daha değerli olur .Emin ol ilerde bu yaptığına pişman olacaksın. Erkekler için aile çok önemlidir.Sana da ailene de minnet etmeyecek.

Yanlış anlıyorsunuz, benim ailem nötr ama onun ailesi değil, bunun detaylarını açacak değilim elbet. Ben de sizin gibi düşünüyordum başta, kesinlikle istememiştim ama sonradan düşününce mantıklı gelmeye başladı.

merak ettiğim bir şey var. Kendi neden kredi çekmiyor da abisi ya da amcası çekiyor? 3-5 fazla ödesin kendi halletsin. sizin aileniz lafetmese de nişanlınız bunun ezikliğini hisseder, aranızda sorun olur. yıllardır evli olsanız, artıkiçli dışlı olsanız neyse de şu an sadece nişanlınız. İyilik edeyim derken adamı kendi ailenize ve size mahcup ediyorsunuz.

Kredi notu düşük.

düşünceleriniz bana çok yanlış geldi. kız alıyorlar, kız tarafı, oğlan tarafı, minnet. kendi ailenizin bedelli askerliği ödemesi falan. baştan aşağı fiyasko...

Evleneceginiz ne malum? Ya da evlendiniz diyelim sonsuza kadar mutlu yasayacaginiz ne malum? Resmi bir yukumluluk olmadigi icin nisanlinizin odemeleri savsaklamayacagi ne malum? Ileride bu konuyu gurur meselesi yapip size sorun cikartmayacagi ne malum?

Tamamdır hanımlar buradan anlaşıldığı üzere böyle bir duruma girersek çevreden de yanlış anlamalar çok olacak. Bu durumun yanlış olduğuna karar verdim.

Ben bir konu hakkında yorum yaparken altını doldurmadan konuşmam, onun ailesi tarafından birtakım rahatsızlıklar yaşadığım için bu düşünceye varmıştım. Herkese teşekkür ederim.

RESMEN BAŞLIK PARASINA DÖNMÜŞ BU MEVZU :KK70::KK70::KK70:

Evleneceginiz ne malum? Ya da evlendiniz diyelim sonsuza kadar mutlu yasayacaginiz ne malum? Resmi bir yukumluluk olmadigi icin nisanlinizin odemeleri savsaklamayacagi ne malum? Ileride bu konuyu gurur meselesi yapip size sorun cikartmayacagi ne malum?
Çok güzel yaz yazmışssınız, tam da aklımdan geçenler. Ayrıca ayağını yorganına göre uzatmak diye bir söz vardır, altından kalkamayacakları bedelli yüküne girmeselerdi keşke.

Ona buna minnet edeceğine gitsin 1 sene adam gibi yapsın askerliğini gelsin sizde 1 sene sonra evleniverin yani ne var bunda? :KK14:

Kredi notu düşük olsa bile bir miktar çekebiliyor sanırım.Üstüne de siz tamamlamak isterseniz tamamlayın. Geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz.Yarın ayrılırsanız ( bu da bir ihtimal çünkü) o hiç ummadığınız nişanlınızdan çok kırıcı şeyler işitebilirsiniz. Yaşamış birisi olarak söylüyorum. Tabiki herkes aynı değildir ama; kimseye de %100 güvenmemek gerek hayatta.

Yani bazen içimden geçeni olduğu gibi yazdığıma pişman ediyorsunuz:rolleyes:Başlık parası falan o nasıl laf öyle:rolleyes:

Ya ben eğer nişanlım dediğim adamı seviyorsam dolayısıyla onun hep iyiliğini isterim. Bedelli parasını da veririm gerekirse ama sizde öyle bir düşünce var ki şaştım kaldım. Bir de kalkmış yok efendim uğraşması gerek diyorsunuz. Ne alakası var Allah aşkına bu nasıl bir mantık bana bunu söyleyin?

Back
X