• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bedelli askerlik...

üslubumu gerekçe göstererek bana cevap yazmayacağınızı anlatmışsınız, keyfiniz bilir arkadaşım...ama ben cevap yazacağım ve ne kim olduğunuz ne de üslubunuz beni ilgilendiriyor. beni sizin dile getirdiğiniz zihniyet alakadar ediyor.
hayatın her alanında eşitsizlik var evet haklısınız ama askerlikte ölüm tehlikesi var.
bir arkadaşın dediği gibi keşke bu savaş bitse, kimsenin devam etsin dediği yok zaten ve ne yazık ki bu var ve devam ediyor. ortada bu kadar somut bir durum varken birileerinin sevgilim iş adamı o ölmemeli ama sokakta boş boş dolaşan tipler var onlar ölsün demesi açıkça yazıyorum vicdansızlıktır. belki o arkadaş ölsünler demedi ama bu savaş insanların hayatını alıyorsa oraya yollanması gerektiği düşünülen gariban insanlar gözden çıkartılan bir kategoriye dönüşüyor.

insanların düşüncelerine saygılı olmamakla suçlamışsınız beni, kusura bakmayın ama sizin ilk mesajınızda bir düşünce yoktu, düşünce dediğin şeyin altında bir felsefe olur. siz sadece küçük, bireysel çıkarınızdan ve onun nasıl zedelendiğinden bahsetmişsiniz.
benim zihniyetim alakadar ediosa o zaman o zihniyetle ilgili yorumlarınızı yaparken biraz daha saygılı olunn...kardeşim......şeklinde devam eden bir cümle hiç te hoş değil..sizinle ne muhabbetim var da bana böyle bir cümle kullanabiliorsunuzz..!!siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz,,sanki askere giden herkes ölüyor ya da ben sevgilimi ölmemesi için mi yollamıyorum ne kadar mantıksız bir yaklaşım..orda benim anlatmak istediğim parası olanlar ölmesin boş boş gezenler ölsün diye bir olay değildi zaten.ki.bu çok ucuz bi düşünce olurdu..mesajımı okuyan herkes düşüncemin bedelli askerliğin çıkması yönünde olduğunu gayet rahat anlayabilir diye düşünorum.ben yakın zamanda böle bi olay yaşadığım için kendi içimde bulunduğum durumdan yola çıkarak neden bedelli olması gerektiğini söyledim.askerliğin bizden neleri götürdüğünü zaten bazı topiclerde yazıorum amacım o değil..ayrıca buraya bu başlığı açan arkadaş herkese bireysel fikirlerini sormuşş,,kimse kimsenin cevaplarını alıntı yapıp tartışma ortamı yaratmak zorunda değil,zaten türk insanı tartışma yapmasını da bilmio orası da ayrı konu..ben sadece kendi düşüncemi belirttim,burada amacım kimseyle ikili diyologlara girerek tartışmak değill:1no2:Herkesin çok farklı düşünceleri olabilirr,kendimizle düşünceleri uymayan kişilerede cevap vermek zorunda değiliz..bundan sonra sizinle ikili diyaloğa girmicemmm alıntı yapmazsanız sevinirimm..Bırakın herkes istediği şeyi sölesin kimse kimseye cevap yazıp düşüncesini açıklamak zorunda kalmasın..

ortam süt liman olsa, bedelli askerlik olsun derdim.
savaş devam ediyorken, birilerinin yakınlarının paçayı kurtarması için bedelli askerlik çıkarılması iyi niyetli olamaz.
en baştaki insanların çocukları raporlu ve bırakın doğuyu, herhangi bir yerde askerlik yapmadılar.
onların altındaki binlerce kişinin kurtulması için bedelli askerlik çıkarılacaksa çıkmamalı.

benim ağabeyim, benim kardeşim doğuda yaptılarsa herkesin doğuya gitme ihtimali olmalı.

para kurtarıcı oluyorsa adalet kalmamış demektir.

sokakta boş boş gezen mevzusunu okurken bile çok sinirlendim elimde olmadan.
bunu bir insan vicdanı nasıl söyleyebilir?
bu nasıl bir bencilliktir?

Canim para kurtarıcı bu her yerde böyle adaletsizlik evet buna karsi çıkmıyorum ama ben seneye bankada ise girmek istiyorum ama benim yüklü bi vadem yok ki yatırsam beni ise alsa bu da bana adaletsizlik degil mi lise mezunu ya da bölümü ile alakasız çoğu kisi benim yerimde su an hakkımi yiyo ona kim dur diyebiliyo bana kim aciyo sonra parası olmayan çoğu insan saglik hizmetini gereği gibi alamadığı icin ölüyo yaşamıni hasta sürdürüyo bu adaletsizlik değil mi bu kişilere kim yardım ediyo ya da buna dur deniyo olay bundan ibaret bende o yüzden diyorum ki parası olan gitsin yapsin bir ay bütün bunların yaninda askerlik de olsun bi adaletsizlik alanı belki bu sözlerim çoğu kişinin zoruna gidecek ama bilin ki benim erkek arkadasim da henüz yapmadı bizim öyle cok paramızda yok bedelli yapacak kadar ama genede benim düşüncem bu

Canim para kurtarıcı bu her yerde böyle adaletsizlik evet buna karsi çıkmıyorum ama ben seneye bankada ise girmek istiyorum ama benim yüklü bi vadem yok ki yatırsam beni ise alsa bu da bana adaletsizlik degil mi lise mezunu ya da bölümü ile alakasız çoğu kisi benim yerimde su an hakkımi yiyo ona kim dur diyebiliyo bana kim aciyo sonra parası olmayan çoğu insan saglik hizmetini gereği gibi alamadığı icin ölüyo yaşamıni hasta sürdürüyo bu adaletsizlik değil mi bu kişilere kim yardım ediyo ya da buna dur deniyo olay bundan ibaret bende o yüzden diyorum ki parası olan gitsin yapsin bir ay bütün bunların yaninda askerlik de olsun bi adaletsizlik alanı belki bu sözlerim çoğu kişinin zoruna gidecek ama bilin ki benim erkek arkadasim da henüz yapmadı bizim öyle cok paramızda yok bedelli yapacak kadar ama genede benim düşüncem bu

adaleti savunmak adaletin olmadığı yerde mümkündür.
her şey yolundayken zaten adalete gerek kalmazdı.
yani hani iyi günde kötü günde hesabı.
iyi günde seviyorum, kötü günde kaçıyorum senden der gibi.

adaleti sağlayacak olanlar BİREYlerdir.
haksızlığa uğradığımda yanlışa saparsam, ben baştan yanlışım demektir.
torpile tepki göstermiyorsam ortaya çıkan adaletsizlikten şikayet etmeye hakkım kalmaz.

konu askerlik olunca yorumlar da epey sert gelmiş haliyle...

benim kardeşim şuan asker..doğuda ,en uçta ,siz yataklarınızda rahat uyuyun diye HUDUTTA elinde silah nöbet bekliyor,evet şuan..6 ay bitti,çok şükür..herkesin evladı,kocası,abisi,kardeşi,sevgilisi kendine özel,gözünden sakınır,bişiy olsun istemez elbet...kardeşimde benim elimde büyüdü..hala savaş devam ediyo,kim ne derse desin..parayı bastıran ordaki ateşten uzak kalıcak parası olmayan belki okumuş,develete millete çok hayrı olucak düzeyde kendini yetiştirmiş kişide 15 ay orda askerlik yapıcak...tabii çoğu arkadaşım demiş nolcak ki her yerde para konuşuyor,nasıl olsa doğunun adı çıkmış olaylar malum neden gönderilsin ki oralara...Türkiye de maddi olanaklarda belli orda askerlik yaptırılcak pek çok adamda var...biraz elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar,olaya kendi açınızdan bakıp değerlendirmeyin....ülkede bizim,vatanda bizim...kime ne düşüyorsa yapılcak,yapıcak..gerekirse anasının,sevgilisinin sıcak koynunda çıkıcak adam gibi de silah tutmasını bilecek!..herşeyden geçtim belki bişiylerin kıymetini bilen insanlar olarak geri gelirler..

hayırlı akşamlar kızlar...
benimde abilerim askeriyede görevli memur biri iskenderun biri agrı digeride sırnakta eşimde polis.....
rabbim hangi sartlarda olursa olsun hepsini korusun ve onlara hep güç versin inşallahhhh...
polislere askerlik yapmak yok diye yasa cıktı...ama benim eşim askerligini yaptı kısa dönem çünkü üniv.mezunu oldugu için ama arkadasları simdi hiç yapmayacak...ama ben cok mutluyum eşim asnlı sanlı asker olup vatana hizmet yapıp geldigi için..eskiden dedelerim hep derdi bi erkek askere gidip gelince tam erkek olur derlerdi...ama simdi hiç kimse evladını askere yollamak istemiyo..gecen yengem iki oglu var ben diyo bunlara celik yelek alıcam askere giderken bakın kadın simdiden tasası düşmüş...ortalık savas alanı hergün yüzlerce askerimiz polisimiz sehit oluyo ve cok üzülüyoruz....hergün haberlerde gözüm ve sırnaktaki erkek kardesim çok tehlikede...en yakın arkadası sehit oldu...ve az kalsın oda sehit oluyomustu...komutanına demiş psikioloji cok bozuldu izne cıkmam lazım...3 ay sonra izin verdiler geldi 20 gün kaldı ve döndü şimdi görevde yine...öyle seler anlattıki özelliklede catışma anlarını inanki ben dedim hiçte göründügü gibi degilmiş demekki ben hiç bişebilmiyomusum meger.....
o yüzden kim nasıl askerik yapar bilmem ama sizden rizcam nolur su mübarek günde dualarımızı esirgemeyelim onlar olmasa simdi biz böle rahat evimizde uyuyamayız rabbim kimseye bu acıyı yasatmasın inşallah....
bende bu düşüncelerimi paylaşmak istedim herkesi tenzi ederekten hayırlı akşamlar.......

hayırlı akşamlar kızlar...
benimde abilerim askeriyede görevli memur biri iskenderun biri agrı digeride sırnakta eşimde polis.....
rabbim hangi sartlarda olursa olsun hepsini korusun ve onlara hep güç versin inşallahhhh...
polislere askerlik yapmak yok diye yasa cıktı...ama benim eşim askerligini yaptı kısa dönem çünkü üniv.mezunu oldugu için ama arkadasları simdi hiç yapmayacak...ama ben cok mutluyum eşim asnlı sanlı asker olup vatana hizmet yapıp geldigi için..eskiden dedelerim hep derdi bi erkek askere gidip gelince tam erkek olur derlerdi...ama simdi hiç kimse evladını askere yollamak istemiyo..gecen yengem iki oglu var ben diyo bunlara celik yelek alıcam askere giderken bakın kadın simdiden tasası düşmüş...ortalık savas alanı hergün yüzlerce askerimiz polisimiz sehit oluyo ve cok üzülüyoruz....hergün haberlerde gözüm ve sırnaktaki erkek kardesim çok tehlikede...en yakın arkadası sehit oldu...ve az kalsın oda sehit oluyomustu...komutanına demiş psikioloji cok bozuldu izne cıkmam lazım...3 ay sonra izin verdiler geldi 20 gün kaldı ve döndü şimdi görevde yine...öyle seler anlattıki özelliklede catışma anlarını inanki ben dedim hiçte göründügü gibi degilmiş demekki ben hiç bişebilmiyomusum meger.....
o yüzden kim nasıl askerik yapar bilmem ama sizden rizcam nolur su mübarek günde dualarımızı esirgemeyelim onlar olmasa simdi biz böle rahat evimizde uyuyamayız rabbim kimseye bu acıyı yasatmasın inşallah....
bende bu düşüncelerimi paylaşmak istedim herkesi tenzi ederekten hayırlı akşamlar.......

Allah hepsine yardım etsin inşallahh..

aşk dizileri izler dururuz ilgimizi çeker...çarşamba akşamalrı trt de yayınlanan Sakarya Fırat ı bir kere olsun izlerseniz her memlketten ve her kesimden asker görürsünüz orda ve neler yaşadıklarını...turkbayragi

adaleti savunmak adaletin olmadığı yerde mümkündür.
her şey yolundayken zaten adalete gerek kalmazdı.
yani hani iyi günde kötü günde hesabı.
iyi günde seviyorum, kötü günde kaçıyorum senden der gibi.

adaleti sağlayacak olanlar BİREYlerdir.
haksızlığa uğradığımda yanlışa saparsam, ben baştan yanlışım demektir.
torpile tepki göstermiyorsam ortaya çıkan adaletsizlikten şikayet etmeye hakkım kalmaz.

torpile tepki gösteriyorum ama nasil sadece bunu dile getirerek elimden ne geliyo hic birsey kime göstereceğim tepkimi kim dikkate alacak sonra dikkate alınsaydi simdiye Türkiyede yaşanan bu ayırmacılik coktan biterdi zaten o yüzden bunları görüp bildikce bence parasını verip gidenin yaptığı da ayni kapıya çıktığı icin varsın bi de o olsun bir iki kişinin ince düşünmesi ile değişmiyo bu çark

benim zihniyetim alakadar ediosa o zaman o zihniyetle ilgili yorumlarınızı yaparken biraz daha saygılı olunn...kardeşim......şeklinde devam eden bir cümle hiç te hoş değil..sizinle ne muhabbetim var da bana böyle bir cümle kullanabiliorsunuzz..!!siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz,,sanki askere giden herkes ölüyor ya da ben sevgilimi ölmemesi için mi yollamıyorum ne kadar mantıksız bir yaklaşım..orda benim anlatmak istediğim parası olanlar ölmesin boş boş gezenler ölsün diye bir olay değildi zaten.ki.bu çok ucuz bi düşünce olurdu..mesajımı okuyan herkes düşüncemin bedelli askerliğin çıkması yönünde olduğunu gayet rahat anlayabilir diye düşünorum.ben yakın zamanda böle bi olay yaşadığım için kendi içimde bulunduğum durumdan yola çıkarak neden bedelli olması gerektiğini söyledim.askerliğin bizden neleri götürdüğünü zaten bazı topiclerde yazıorum amacım o değil..ayrıca buraya bu başlığı açan arkadaş herkese bireysel fikirlerini sormuşş,,kimse kimsenin cevaplarını alıntı yapıp tartışma ortamı yaratmak zorunda değil,zaten türk insanı tartışma yapmasını da bilmio orası da ayrı konu..ben sadece kendi düşüncemi belirttim,burada amacım kimseyle ikili diyologlara girerek tartışmak değill:1no2:Herkesin çok farklı düşünceleri olabilirr,kendimizle düşünceleri uymayan kişilerede cevap vermek zorunda değiliz..bundan sonra sizinle ikili diyaloğa girmicemmm alıntı yapmazsanız sevinirimm..Bırakın herkes istediği şeyi sölesin kimse kimseye cevap yazıp düşüncesini açıklamak zorunda kalmasın..

boş boş gezenler askere gitsin diyen sen değildin zaten ilk sayfaya bakarsan kim olduğunu görürsün...ben de sen böyle dedin demedim "o arkadaş" diye devam ederek senden başka birisi olduğunu ima ettim,tekrar okursan görürsün.

bedelli askerliğe de karşı değilim hatta vicdanı ret hakkına da
bi tane erkek kardeşim var seneye askere gidicek
keşke imkanım olsa ve yasa çıksa da bedelli askerlik yaptırabilsem ona
yıllardır gözümüzden sakındığımız evimizin neşesini kelle koltukta göndermek
istemem şahsen..
vicdani red ile bedelli askerlik aynı şey değil ama...vicdani red beğenelim beğenmeyelim ahlaki bir duruştur. adam savaş karşıtıdır. her ne koşulda olursa olsun, isterse gırtlağıma çökülsün ben elime silah almam, insan öldüremem savaşamam diyen bir felsefeye yaslanır.
bedelli askerliğin bir felsefesi yok ki; tam çakallık...adam "param var,çekemem...gitsin elin ezikleri, apaçileri vuruşsun dursun ben de bu vatanın kaymağıyla uğraşayım elimi bulaştırmayayım" diyor. sen de biliyorsun ki vicdani red'çiler bedelli hakkını bile kullanmıyorlar uluslararası hukukta tanımlı duruma başvuruyorlar

vicdani red ile bedelli askerlik aynı şey değil ama...vicdani red beğenelim beğenmeyelim ahlaki bir duruştur. adam savaş karşıtıdır. her ne koşulda olursa olsun, isterse gırtlağıma çökülsün ben elime silah almam, insan öldüremem savaşamam diyen bir felsefeye yaslanır.
bedelli askerliğin bir felsefesi yok ki; tam çakallık...adam "param var,çekemem...gitsin elin ezikleri, apaçileri vuruşsun dursun ben de bu vatanın kaymağıyla uğraşayım elimi bulaştırmayayım" diyor. sen de biliyorsun ki vicdani red'çiler bedelli hakkını bile kullanmıyorlar uluslararası hukukta tanımlı duruma başvuruyorlar

malesef vicdanı ret hakkını benimsemeyen bi düzendeyiz
konu bedelli askerlik olduğu için daha uç bi örnekti benim verdiğim
bu da var demk içindi...

Allah hepsine yardım etsin inşallahh..

aşk dizileri izler dururuz ilgimizi çeker...çarşamba akşamalrı trt de yayınlanan Sakarya Fırat ı bir kere olsun izlerseniz her memlketten ve her kesimden asker görürsünüz orda ve neler yaşadıklarını...turkbayragi

amin canım evet onu bende izlemeye basladım artık cok saolllolumunekankayizsmile opuyorumnanaktan

:1shok:

herkesin yakını kendisine kuzu gelir. sizin işe yaramayan tipler dediklerinizin de sevdikleri sevildikleri vardır.kafamçokkarıştı

sakınan göze çöp batar derler :bbo:

Türkiye nin şartları ile abd nin şartları bir gibi konuşmayın.

abd.alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

evet ben de onu diyorum zaten herkes yakınını korumak ister. oysaki dışardaki insanları ise umursamaz yakını kadar. o yüzden benim kardeşim/eşim gitceğine dışardaki başka adam gitsin der. ben herkesin içten içe böyle düşündüğüne eminim sadece ben dile getiriyorum.

Eğer dünyada insan hakları diye birşey varsa, ve şu an biz bir kargaşa ortamında yaşıyorsak bedelli askerlik olmamalı...
Herkesin ailesi sevdiği kendine bu hayatta.
Ben sokakta isterse bir tinerci isterse bir iş adamı isterse trilyoner olsun ben diyemem ki biri diğerinden önemsiz...
Herkesin canı kendine tatlı...
:umursamaz:
Kimi doğuda gidip psikolojisi darmadağın halde askerlik yaparken diğeri parasıyla bedelli askerlik yapmamalı...
Adalet değil bu...

tabiikide adil değil bedelli askerlik..
ama cikarsada yararlanmak istemeyen de olacağını sanmıyorum..
eşit değil diyip eşinizin sevgilinizin kardesinizin imkanı olmasına rağmen bedelli yapmamasını mı istersiniz?
Doc a bu noktada katılıyorum..
benim kuzenim Hakkari'de yaptı,bambaşka biri oldu geldi..cocuk kafayı siyirmisti..hatta askerliği bittiğinde,askerlerin bindiği otobüse tuzak kuruldu diye haber gelmişti bize..ne yapacağımızı şaşırmıştık,deli gibi telefonla arıyorduk,bir bilgi almak için bir Allah'ın kulu çikipta sag mı değil mı diye bilgi vermiyordu..
bu tarz seylerde yasadık ama yinede bedelliyi isterdim..
bedelli çıkacak ve erkek arkadasım 'eşit olmaz' diyip gitmeyecek?
bosuna tartışıyoruz aslında..
çünkü bedelli çıkmayacak yakın zamanda..
eğer ılerde bir gün çıkarsa da herkes bedelli yapmak için uğraşacak..gerekirse arabasını satacak,borç alicak vs ve bedelli gidecek..

Son düzenleme:
Pradalı yan gelip yatarken;yarım papuçlum dağda bayırda görevini yapack öyle mi?
Onaylamıyorum ben bedelli askerliği,hiç bir şekilde onaylamıyorum..!!

herkesin canı kendine tatlı..
bunun maddiyatla alakası yok..zenginin canı daha tatlı diye bir kavram yok yani..
ama benim oğlum askere giderken bedelli çıkarsa bedelli yapması için herseyi yaparım..ben bunu demeye çalışıyorum..oğlumu dogu ya terörün ortasına göndermek mı?bedelli mı?tabiikide bedelliyi secerim..

Pradalı yan gelip yatarken;yarım papuçlum dağda bayırda görevini yapack öyle mi?
Onaylamıyorum ben bedelli askerliği,hiç bir şekilde onaylamıyorum..!!

Gel seni alnından öpeyim kuzum .. vereliniortak vereliniortak..

Hani Atatürk'ün askerleri nerede bu vatan boşuna mı kurtuldu?..

Şimdi bedelli çıkarsa adam 1 ay askerlik yaparsa...

Şehit olan askerlerimizin kemikleri sızlamazmı şimdi o mezarda...

Onaylamıyorum bedelliyi işte o kadar....

Biz askeriz benim kardeşim askerlik yaparken 1 gram torpil yapılmadı bile neresi çıktıysa gitti paşa paşa yaptı askerliğini onada dedim zaten bayrağımız nerede dalgalanıyorsa sen orada olacaksn dedim..

Back
X