Bedenimiz bizim bahçemizdir, irademiz de onun bahçıvanı

saskin00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
187
67
43
İstanbul
Merhaba,

Öncelikle kilo vermekten artık korkmuyorum çünkü gerçekten irademe hakim olduğum zaman ne kadar kolay kilo vereceğime şahit olmuş biriyim.Herkes kilo vermek için yüzlerce çeşit diyet listesi, egzersiz yok lahana diyeti yok karatay diyeti yok dukan gibi bir sürü şey söyler.Aslında baktığınız zaman bu diyet listelerinin hepsinden de güzel bir şekilde kilo vermiş bir sürü insan bulursunuz.Aslında kilo vermek işte bu kadar kolay.Bir sürü diyet listesi var ya da en azından azar azar yiyip her şeyden yemek bile kilo vermemize yeter ki bana sorarsanız bu en sağlıklı yoldur.Tek sorun irademize hakim olmaktır.Az yediğiniz zaman mutlaka kilo verirsiniz sadece inanın ve kilo veremeyeceğim diye bu kadar çok kafanıza takmayın.Tabi bende zayıf biri değilim ama artık daha bilinçli biri olarak zayıflamaya karar vermiş biriyim.

Bir zamanlar 70 kiloyu görmüştüm daha sonra yediklerime dikkat ederek 60 kiloya indim hatta bir gün 59'u bile görmüştüm ama sonra kendimi saldım ve gece yemeklerine başladım.
Sanki akşam az yiyomuşum gibi üstüne üstlük gece yiyordum.Ama o zamanlar sağlıklı bir şekilde diyet yaptığım için çok kilo almadım ve hiç bir zaman tekrar 70 kiloya çıkmadım.Artık kendime 3 hedef koydum ve inşallah irademe sahip olup bu 3 hedefi başarıyla tamamlayacağım.Şuan ramazan ayında olduğumuz için oruç tutuyorum bu yüzden iftarda az yiyip sahurda kahvaltımı yapıp en azından bu 20 günlük süreçte 64 kilodan 60 kiloya inmeyi hedefliyorum.Zaten diyetin ilk haftası (tabi bünyeye göre değişir) mutlaka 2-3 kilo verilirŞişkinliğe veda haftası da diyebiliriz Ramazandan sonra da kalan diğer iki hedefimi gerçekleştirmeyi hedefliyorum Artık bende kilo sorunum olmadan yaşamak istiyorum.Gerçekten o kısacık şortların içinde incecik bacaklı kızları görünce içim nasıl gidiyor anlatamam.Artık yemeklerden sonra kendime kızmayı bırakıp az yiyip sonraki günün hafiflemesiyle kendimi iyi hissetmeye başlayacağım.

İlk hedef:60 kg -Ramazan ayında -
İkinci hedef:55 kg -Ramazandan sonra-
Son hedef ((Yeniden doğum günüm)) :52 kg

Oruç tutun tutmayın kilomuz aynı olsun olmasın eğer kilo vermek gibi bir hedefiniz varsa lütfen bana katılın ya da en azından beni destekleyin ki benimde motivasyonum yüksek olsun her gün buraya yazıyım.Burası artık benim ya da sizde bana katılırsanız bizim günlüğümüz.Kilo vermekten korkmayıp kilomuzu vereceğiz! Buraya her gün ne yediğimi ne spor yaptığımı yazacağım ve arada motivasyon için sözler resimler paylaşacağım şimdiki sloganımız ;

Bedenimiz bizim bahçemizdir, irademiz de onun bahçıvanı

Bana katılmanız dileğiyle şimdilik hoşçakalın,

BAŞLAMA KİLOSU: 64.400
1.Gün:64 kg
2.Gün:63.700
3.Gün:Tartılmadım
4.Gün:63.400
5.Gün:63.200
6.Gün:63.200(Akşam diyete ara vermiştim..)
7.Gün:62.700

2.Hafta

1.Gün:62.500
2.Gün:62.500
3.Gün +100
4.Gün:62 kg

Son düzenleme:
hayırlı olsun günlüğün canım ne kadar güzel yazmışsın herşeyin irade de bittiğini seninki kadar az olmasa da kilom bende irademi tutarak yapıyorum bişeyler ama benim uğraşım senin şuanki kilona gelebilmek senin yaşında küçük sanırım daha mutlaka verirsin istediğin kiloyu inşallah

Bazı yazılar vardır hani okurken sıkılırsın
Senin yazını okurken hiç öyle hissetmedim
Çok iyi açıklamışsın
Ben sana katılmak isterim
Yaşını ve boyunu sorabilir miyim ??

Bence sen bir şeyleri çoktan çözmüşsün artık uygulama kalmış bir. Başarılar dilerim. Benim de günlüğüm var oraya da beklerim. :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Daha önceden 13 kilo verip 10 kilosunu geri almış biri olarak sana katılıyorum arkadaşım. Kilo vermek zor değildir. Yeter ki bunun bir süreç olduğunu kabullen ve kararlı ol. Gerisi geliyor. Ben şu an 68 kiloyum ve hedefim 58 kilo . Eylül sonuna kadar zaman verdim kendime.

Günlüğünü takipteyim Kararlılığını sevdim. Sana katılıyorum

Son düzenleme:
Hepinize birer birer desteğiniz için teşekkür ederiim

Her insanın farklı bir kilo hedefi vardır sonuçta herkes aynı bünyeye aynı bedene sahip değil.Önemli olan ideal kilomuza ulaşmak.Kiloyla boy arasında 10 kilo olmalı diyor uzmanlarımız ama bence herkese göre değişir kimisi 70 kilodur ama hiç göstermez kimiside 60 kilodur ama daha fazla gösterir.Önemli olan kendinizi hangi kiloda zayıf hissediyorsanız o kiloda olmanız (tabi aşırı zayıf veya aşırı kilo değil) siz kendi vücudunuzu herkesten daha iyi tanıyorsunuz sonuçta.Bana sorarsanız beslenme üzerine bilgi sahibi edindikten sonra kendinizin uyabileceği, kendinize uygun bir diyet programı belirlemek.Sonuçta herkesin yedikleri yemek alışkanlığı farklı.Eğer siz eskiye göre daha az ve daha sağlıklı yerseniz mutlaka kilo verirsiniz.Önemli olan kendinizi tanımak ve tabiki iradeli olmak.

Gelelim bugünkü iftarda ne yediğime

Orucumu 2 bardak su ile açtım daha sonra;

Bir kase sebze çorbası
3 kaşık barbunya
2 tekirdağ köfte
çoban salata

Uzmanlar iftarda çorbayı içtikten sonra bekleyin diyor kimisi 20 dakika kimisi 10.Mideyi dinlendirmek için ama benim için beklemek pek kolay olmadı açlığımdan değilde annemin ısrarı sonucu yemeğime devam etmek zorunda kaldım ama 5 dakika bekledim az da olsa.Hiç pide ekmek yemedim çünkü biliyorum ki eğer bir kere ağzıma alsam kendimi durduramayabilirim.Zaten barbunya karbonhidrat grubunda olduğu için ekmek yemesem de aynı besin değerlerini hatta daha sağlıklı bir şekilde almış oluyorum.Sahura kadar bol bol su içmeyi hedefliyorum sahurda da kahvaltı etmeyi düşünüyorum.Sahurdan sonra yorum yaparım.Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin eleştiri veya destek...
Eğer kilo vermek amacımız ise hepimiz aynı yoldayız kilomuz ister farklı olsun ister olmasın.

Not: Boyum:168 cm Yaşım:19

Merhaba , bahsettiğin bekleyerek yemek yemeyi yıllardır duyarım ama hiç yapamadım :26:. Annem ve kardeşim çok hızlı yediğinden benim en büyük başarım onlara uymamak yavaş yavaş yiyebilmeyi başarmak oldu.
Menünle ilgili , bence dengeli olmuş sebze ve bakliyat var protein de var . Ben pideyi çok sevmiyorum kepekli, çavdarlı ekmeği daha çok severim ama sen kendini tanıdığından yememen daha iyi olmuş. Fazladan karbonhidrat istemeyiz. Tamamen ekmeksiz diyet yapmıyorsun sahurda yiyeceksin sonuçta.

Çok gençmişsin. Bende 24 yaşındayım. Kilo vermemiz çok zor olmayacak.

Umarım hepimiz istediğimiz kiloya ulaşırız Bugünü atlattım çok şükür Şimdi sahurumu yaptım,su içiyorum.Benimde aslında sorunum hızlı yemek yemek.Bir gün bir misafirimizle yemek yiyorduk o da yavaş yer bende kendimi durdurup ondan yavaş yemeye çalışmıştım ama naptıysam olmadı bir şekilde ben daha hızlı yedim.Yavaş yemekte önemli aslında sindire sindire ve doyduğunu anlarsın bu şekilde.Hızlı yiyince ye ye ye en son miden patlayacak hale gelince doyduğunu anlıyorsun.

Neyse gelelim sahurda yediklerime;

Kepek ekmeğine kaşarlı tost
Domates
Salatalık
Haşlanmış yumurta (ama yumurtayı soyarken beyazı çıktı sadece sarısını yiyebildim...)
Peynir
2 adet kuru kayısı

Yarın görüşmek dileğiyle yorumlarınızı eksik etmeyin

Evet dün yorgunluktan dolayı girip yazamadım ama hemen dünün telafisini ediyorum.Dün karşıya geçmek zorunda kaldım ve eve geldiğimde çok fena susamıştım birde aşırı bir sıcak vardı.Eve geldiğim zaman daha iftara 2 saat vardı bende bu süreyi uzanarak geçirdim.Diyetimin ilk günü normalden az yediğim için dün biraz acıktım ama ara ara oldu ve geçti.Birde ramazan dolayısıyla bağırsaklar tembelleşti çalışmıyor neredeyse :26: .Kuru kayısı yemeye başladım ama bakalım bu sorunu çözersem çok iyi olur.Sizinde fikriniz varsa tabi önerilere açığım.Gelelim dün neler yedim..

İFTARDA:
3 bardak su içerek başladım (susuzluktan ölüyordum..)
2 kepçe mercimek çorbası
3 kaşık zeytinyağlı fasulye
1 adet zeytinyağlı biber dolması
cacık (cacığı biraz fazla kaçırdım.Amaan olsun kaçan cacık olsun..)

İftarda aslında çok yedim gibi geldi tabi eski halimi düşününce az olduğunu görüp kendimi avuttum.Ama yinede 300 gr vermişim.Toplamda iki günde 700 gr oldu.Birde artık iftarda hiç ekmek yemiyorum ve eskisi gibi tabiki de kola içmiyorum Ramazan diye heralde metabolizmam yavaşladı sanırım çünkü eskiden olsa daha çok kilo verirdim diye düşünüyorum.Ama tabi neredeyse 9'da yemek yiyip gece 2de bir daha yemek yediğim için yavaş yavaş gitmem normal.Geç olsun sağlıksız olmasın diyelim Son olarak sahurda yediklerimi yazıyım.

SAHURDA:

1 adet kepek ekmeğine kaşarlı tost

Ve yine 1 kase cacık

Bol miktarda su

Bu arada iftardan 1 saat sonra iki adet kuru kayısı yemiştim..

Lütfen yorumlarınızı eksik etmeyin

Tekrar merhabaa
Acaba kendi kendimemi konusuyorum burda
Neyse iftarda dunku yediklerimi yedim sadece cacik yerine yogurt yedim kalani ayni birde iftardan sonra 3 adet kuru kayisi yedim hem tatli niyetine hemde bagirsaklarima iyi gelir diye.Bugun biraz kotu oldum sanirim tansiyonum dustu o yuzden..

Evet dün sahurda çiğ köfte dürüm yiyerek bir hata yaptım.Sağlıksız oldu ama kiloya etkisi oldumu bilemem.Yinede toplam 4 günde 1 kilo verebildim
Çok sussattı beni ya umarım bu günüde atlatabilirim.Kuru kayısı hafifte olsa işe yarıyor bu arada İnanın her sabah tartıya heycanla gidiyorum kaç kilo gitmiş diye diyette olmak insanın ruhuna da iyi geliyor.Bu arada tartılmak için en doğru zaman: sabah uyanıp tuvalete girdikten sonra tartılmak lazım bu bizim gerçek kilomuz inşallah kilolar gidicek

Tebrikler ramazan olmasına rağmen gayet güzel ilerliyorsun :)
Tuvalet problemi için yeşil çay oldukça etkili, tarçın seviyorsan yeşil çaya çubuk tarçın ekleyerek hem kan şekerini düzenlemiş olursun hem de bence öyle daha lezzetli oluyor tavsiye ederim

Teşekkürler normalde içerdim aslında yeşil çay form çayları ama ramazanda pek canım istemiyor bundan sonra en azından sahurlarda içmeyi denerim.Birde bu akşam dışarda yedik dolayısıyla kebap tatlı hepsi karıştı inşallah kiloma çok etkisi olmaz :26: yarın bakalım artık.Hemen yarın diyete kaldığım yerden devam etmem lazım.Sonuçta daha yolun çok başındayım..

Eveet şimdi tartıldım ve kilo almadığımı gördüğümde yüzümdeki tebessüm Dün ayıptır söylemesi karışık kebaptan tutun bulgur pilavı salata meze künefe lavaşa kadar her şeyden fazla fazla yedim.Sadece kola yerine ayran içtim.Tabi bunları yiyip kilo almadığıma sevinmek iyi bir davranış değil ama cidden tartıya korkarak çıkmıştım.Bugün kaldığım yerden devam edicem diyetime. Diyet zamanı iftarı dışarıda yapmak iyi değilmiş onu anladım Tatile çıkmadan 60 kiloya inmem lazım 3 kilom kaldı şimdilik.Yavaş yavaş kilo vermemde olmasa süper olucak.Gerçi kendimi çok aç bırakmıyorum bildiğiniz iftardan sonra yine bir şişlik oluyor çünkü çokta az yersem öbür gün çok açlık çekerim.Herşeyden yiyorum ama azar azar yiyorum.Sadece pide,kola bunları tamamen kestim.İnşallah kilolar gider bizde artık kilo sorunumuz olmadan hayatımıza devam ederiz.Kilo sorunum olmadan bir hayat bana garip geldi valla şimdi

Diyette olmanın en güzel yanı sabah uyanınca tartıya heyecanla çıkmak.Acaba kaç gram ya da kaç kilo gitti diye.Bugün diyetimin tam 7.günü sabah tartıldım ve 62.700 olduğumu görünce bir mutlu olmadım değil.Yavaş yavaş gram gram giden kilolar bugün biraz hızlanmış sanki.Gelelim dün yediklerime:

İftar:
1 Tabak sulu köfte
1 Tabağa yakın tavada mantar.
Yoğurt
Bol miktarda su

İftardan 1-2 saat sonra 1 adet kırmızı erik

Sahur:

1 Kepek ekmeğine kaşarlı domatesli tost
Salatalık
1 Bardak diyet limonata

Eveet iftar bitti yediklerim:

1 tabak sulu köfte
Yoğurt
Çoban salata
Bol su
Tadımlık tavuk yemeği

Pide canım çekti aslında ama kendimi tutabildim 1 haftadır iftarda hiç ekmek kola yemiyorum Kilolar biraz yavaş gidiyor tek sorunum o Bayramda misafirliğe gidicem o yüzden orada diyete pek dikkat edemem gibi geliyor şimdiden işin başını sıkı tutmam lazım..

Merhaba çok iradelisin ben de yaşam tarzımı değistirmeye çalışıyorum umarım hedeflerimize kalıcı olarak ulaşırız.Takipteyim

Yaşam aldığımız nefes sayısıyla değil,nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür.

Teşekkür ederim canım Sağlıklı yaşarsak zaten kilolar kendiliğinden gider.Zaten sağlığımıza zararlı şeylerin hepsi kilo yapıyor tatları güzel olsa bile kendimizi tutmayı başarmalıyız

Eveet 1 haftayı bitirmiş bulunmaktayım Bu 1 haftada 2 kiloya yakın verdim Giden kilonun kalıcı olması dileğiyle Şimdi yeni bir hafta başlıyor.Umarım ilk hedefim olan 60 kg'ın altına inebilirim Bugün tartıldım 62.500 çıktım.Herkesin istediği kiloya ulaşması dileğimle

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…