romatoloji doktoruna gideceksiniz onun yaptıracağı tahliller eşliğinde karar verilir hastalığın olup olmadığına romatoloji bölümü de her hastane de vardır muhakkak. Geçmiş olsun
Bende şekerden şüphelendim başlarda çünkü eskiye nazaran daha sinirli oldu. Geceleri ağız kuruluğu saçlarının bir bölümü nde dökülme yemek bana göre az yer ama doyurur karnını 15 dk sonra yine bişeyler yer. Behçet hiç aklıma gelmemişti. Üzülme kısmına gelince gerçekten yaptığım bir naz niyaz yoktur eşime hafta ici hafta sonu eve ilgili hiçbişey tek yaptığı işe gitmek işide oldukça yoğun ve stresli.Öncelikle boyle bır sey varsa sımdıden gecmıs olsun canım ..
Arkadasın dedıgı gıbı ramotolojı de koluna deri testi yapacaklar .
2 gun sonra sonucu gostereceksınız.
Benımde esımın aftları vardı ve gozunde uveit cıktı cok suphelendık o test temız cıktı ama doktor yıne de kesın behcetsın yada degılsın dıyemedı . Zaten tam bır tanısı da yok .
Allaha skur bız bızde olmadıgını dusunuyoruz her aft behcet demek degıl cunku .
Bagısıklıgını guclu tutun mutlaka ıyı beslensin eşin ve sakın üzme ..
Üzüntü cok etkılıyo bu hastalıgın olusumunu ..
bu hastalığın baş nedeni strestir..
ben çok fazla yaşadım, hatta bi prof. görmüştü ve hayatımda ilk kez bu kadar çok gördüğünü söylemişti,
çoook çektim, ama çok şükür şuan sadece stresli dönemlerimde yaşıyorum,
behçet değil dedi doktor, ama sebebini de bulamıyorlar
bilimsel nedeni bulunamıyor, çok araştırdım, çok doktora gittim
ya da uğraşmak istemiyorlar
bi de diş macunundan,demir eksikliğinden ve kansızlıktan da kaynaklanabiliyor
eczanede ağız yaraları için daha hassas diş macunu varmış, ben denemedim
Arkadaslar eşimin ağzında sürekli aflar çıkıyo bizde behçet hastalığı olabilirmi acaba diye düşündü kendisi sağolsun hiç soruşturmaz.
Sorum şu behçet hastalığı testleri tüm hastanelerde yapılıyor mu?yoksa belli hastanelerde mi yapılıyor. Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edicem
Canım hem konuyla ilgili bilgi sahibiyim hem de ailemden biri bu hastaligi uzun yillar çekti,hala cekiyor, yaklasik 35 yil once de gozlerini kaybetmis..
Bi kere her oral aft behcet demek değil. Yılda en az 3 kere tekrarlamasi lazim ki bu sizde var sanirim. Genital bolgede de bu afta benzeyen ulserler olur.hastalarin cogunda bu genital ulserler de eslik eder agiz yarasina. Iyilesirken iz birakir.Ve tabii ki göz muayenesi de gerekli. Yapilan deri testi şart değil o sadece taniyi destekler olmaması behcet degil manasina gelmeyecegi gibi pozitif olmasi da her zaman behcet demek degildir sadece muayene bulgularini destekleyicidir. Son olarak ağız yaralarinin sebebi milyon tanedir, behcet bunlardan sadece bi tanesidir. Hemen en kötüyü akla getirmeyin, bi dahiliye uzmanina görünün.
Bende aynı sorunu yaşıyordum ve benim bi ay geçmez göz kadar açılırdı doktora gittim behçet den şüphelendi bi kaç soru genital bölge de falan da yara çıkıyormuş ama benim sadece ağız yarası vardı doktor test yaptı 3. Gün tekrar gittim behçet değil dedi zinco diye bi hap verdi ve geçti şuan çok şükür yok ama bildiğim kadarıyla behçet zor anlaşılan bi rahatsızlıkmış tekrar geçmiş olsun..Arkadaslar eşimin ağzında sürekli aflar çıkıyo bizde behçet hastalığı olabilirmi acaba diye düşündü kendisi sağolsun hiç soruşturmaz.
Sorum şu behçet hastalığı testleri tüm hastanelerde yapılıyor mu?yoksa belli hastanelerde mi yapılıyor. Lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica edicem
Bende aynı sorunu yaşıyordum ve benim bi ay geçmez göz kadar açılırdı doktora gittim behçet den şüphelendi bi kaç soru genital bölge de falan da yara çıkıyormuş ama benim sadece ağız yarası vardı doktor test yaptı 3. Gün tekrar gittim behçet değil dedi zinco diye bi hap verdi ve geçti şuan çok şükür yok ama bildiğim kadarıyla behçet zor anlaşılan bi rahatsızlıkmış tekrar geçmiş olsun..
iyi günler daha 19 yaşındaym ve yeni behçet tanısı kondu ve agız ve genital bölgede olmak üzere yaralarım var ve genial bölgedekı yaralar sonuu da yırtılmalar oldu böyle bir durum yaşayanlar varsa lütfen bilgi verebilir mCanım hem konuyla ilgili bilgi sahibiyim hem de ailemden biri bu hastaligi uzun yillar çekti,hala cekiyor, yaklasik 35 yil once de gozlerini kaybetmis..
Bi kere her oral aft behcet demek değil. Yılda en az 3 kere tekrarlamasi lazim ki bu sizde var sanirim. Genital bolgede de bu afta benzeyen ulserler olur.hastalarin cogunda bu genital ulserler de eslik eder agiz yarasina. Iyilesirken iz birakir.Ve tabii ki göz muayenesi de gerekli. Yapilan deri testi şart değil o sadece taniyi destekler olmaması behcet degil manasina gelmeyecegi gibi pozitif olmasi da her zaman behcet demek degildir sadece muayene bulgularini destekleyicidir. Son olarak ağız yaralarinin sebebi milyon tanedir, behcet bunlardan sadece bi tanesidir. Hemen en kötüyü akla getirmeyin, bi dahiliye uzmanina görünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?