• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar anne olmak

Mesleginiz var mi bilmiyorum ama merdiven silen kadinlar var, cocuklarin okul saatine denk getirip ise gidiyorlar, zaten 2-3 saate bitiyor. Bizim yardimci oldugumuz siginma evindeki ablalar o sekilde. Sadece hafta ici gidiyorlar. Her gunleri 50 lira. Az para degil meslegi olmayana. Sizin caismaya gonlunuz yok, derdiniz eski esinizin hayat tarzi. Ama o sizi ilgilendirmez ki. Siz alin nafakanizi bakin cocuklarinizla basinizin caresine
Bu arada cocuk sayiniz yine 2 olmus. 3tu ya bir ara,karar verseniz. Sonra biz suclu oluyoruz
Önlisans okuyorum acıktan dilim var merdiven silmek istemiyorum tuhafmı

Ailenizin yanındaymışsınız anneniz bakamazmı çocuklara
Benim bir ablamda eşinden ayrı aynı durumdaydı
3 tane çocuğu var ikisi küçükler daha
Annem babam bakıyor çocuklara ablamda çalışıyor
Aile desteğiyle çok daha iyi şuanda çok şükür
Küçükde olsa kredi çekip evini bile aldı
Bu arada ablamında mesleği yoktu
Mağazaya eleman olarak girdi zamanla yükseldi
İşte benim anne hala emekli olamadı çalışıyo daha

Ailenizle aynı şehirde değil misiniz? Eğer aynı şehirdeyseniz çocuklar çıkıp oraya gitse siz akşam alsanız?

Eğer maddi durumunuz iyiyse illa çalışmayın zaten. Çocuklarınızla kaliteli vakit geçirin. Hafta sonları gezin, hafta içi birlikte kitap okuyun mesela.

Allah güç kuvvet versin.
Maddi durum yok işte zaten ailemin yanına dondum onlarla yasıyorum ve cocuklar annem de emekli olana kadar calısırım dedi bişey yapamıyorum

Adamın hayat tarzı sizi ilgilendirmez mesleginizin olmamasının suçlusu o değil ya.Sizin çalışmaya gönlünüz yok bence o saatte kim kalkacak çocuğu kim bırakacak bunlar bahane.Çalışan anne çocuğuyum ben de istenince hepsi yapılıyor ki ailemle yaşıyorum diyorsunuz tek de değilsiniz.

Nafaka almıyorsanız alın ama çatır çatır.Hatta yerinizde olsam yurtdışında yaşama imkanım varsa orada yaşardım çocukların eğitimi için de sizin için de daha iyi öylesi

şu an ailenizle mi yaşıyorsunuz? evde okuldan geldiklerinde karşılayacak kimse yok mu? bir komşuyla falan anlaşamaz mısınız makul bir ücret karşılığında okul çıkışı alsa çocukları, siz de çalışsanız, yıllar geçtikçe iş bulmak da zorlaşıyor çünkü.

Evet tuhaf. Ben merdiven silmeyi ornek olarak verdim. İse ihtiyaci olana her is sunulur yani. Marketlerde part time reyon elemanlari var, universite ogrencileri bile yapiyorlar. Magazalarda part time is bulabilirsiniz. Diliniz varsa yayinevlerinde veya tercumanlik burolarindan is alabilirsiniz, evde ozel ders verebilirsiniz. Secenek cok fazla. Sizin derdiniz is degil,baska seyler. O nedenle uyeleri daha fazla yaniltmayin derim.

Maddi durum yok işte zaten ailemin yanına dondum onlarla yasıyorum ve cocuklar
Mahkeme nafaka vermemesine hükmetmiş olamaz.
Dava açın tekrar.
Bırakmayın peşini o işin.
ben turkiyede o yurtdısında nafaka icin dava acsam bile cooookkkk uzun surer yazısmalar ustelik calısmıyosa yada az kazanıyosa orda kazancına gore nafaka azsa zaten odemek zorunda değil hani belli işi olan biri değil

Diliniz var madem tercümanlık, çevirmenlik yapabilirsiniz. Hem evden çalışma imkanı da var.

Tuhaf değil, mecbur kalınınca her iş yapılıyor o ayrı ama vasfı olan insan tabi ki düzgün bir iş ister
Yabancı diliniz nedir bilmiyorum ama evde ders vermek, saatlik olarak rehberlik yapmak, dilin seviyesine göre çeviri yapmak gibi saatlerinizi zorlamayacak seçenekler var, bunları bir deneseniz olmaz mı
Durumunuz çok zor, Allah yardımcınız olsun, ferahlık versin

Adamın hayat tarzı sizi ilgilendirmez mesleginizin olmamasının suçlusu o değil ya.Sizin çalışmaya gönlünüz yok bence o saatte kim kalkacak çocuğu kim bırakacak bunlar bahane.Çalışan anne çocuğuyum ben de istenince hepsi yapılıyor ki ailemle yaşıyorum diyorsunuz tek de değilsiniz.

Nafaka almıyorsanız alın ama çatır çatır.Hatta yerinizde olsam yurtdışında yaşama imkanım varsa orada yaşardım çocukların eğitimi için de sizin için de daha iyi öylesi
Suçlusu o üniversiteyi onunla evlenirken bıraktım sonra beni bıraktı 2 cocukla anlıyomusun cocuga bakacak kimse yok diyorum anlamıyomusun sen

sindiremiyorum dayanamıyorum
Ben 2 ufak cocugun tüm sorumluluğuyla hayat geçirirken onun bekar gibi yasamasına dayanamıyorum
Okula gotur getir yedir icir temizle yıka odev yaptır ev işleri ama o sadece calıssın parasını kendi dilediği gibi harcasın bu hakmı revamı
Ben işe bile girip çalısamıyorum cocuklara bakan olmayınca napabilirim buyuzden para kazanamıyorum aileme dayandım mecbur
Adam beni 2 kucuk cocukla ortada bıraktı pişkin bekar gibi yaşamaya devam ediyo
Ohoooo boyle dusunuyorsan bosanmadan surundurecektin o adiyi. Kapi onune koyduysan senin de ayaklarinin ustunde duracagin gunler gelecek. Emin ol senin ondan daha ustun oldugun gunlerde olacak dua et tevekkul et. Rabbim yardimcin olsun.

Evet deşti ama zaten bu konuyla yatıp kalkıyorum bende napcamı bilmiyorum sıkışıp kaldım o yine şanslı mesleği var tayin aldırcak bi işi cocuguna bakacak annesi var bende bunların hiçbiri yok
Ama sana daha taaa en başta yurtdışı imkanlarını bırakıp Türkiye'ye gelme daha çok mağdur olursun dedik Hatice. Sen cezalandıracağını düşündün adam tınmadı bile, ki zaten tınmayacağını defalarca aldatma ve seni kapı dışarı etme isteğinden anlıyorduk.
Geri dön oraya çocuklarının geleceği için. Kendine yeni hayat kur.

Ohoooo boyle dusunuyorsan bosanmadan surundurecektin o adiyi. Kapi onune koyduysan senin de ayaklarinin ustunde duracagin gunler gelecek. Emin ol senin ondan daha ustun oldugun gunlerde olacak dua et tevekkul et. Rabbim yardimcin olsun.
Boşanma olmadı canım henüz ayrıyız şuan

Yok ben kendimi anlatamıyorum galiba tr de yada orda cocukları okula goturup getircek evde onlarla ilgilencek biri yada aile buyugu yok benden baska bu sartlar altında oraya donsemde calısamam calısamayınca evde bulamam gecinememde

Çalışmayana kiralık ev vermez kimse burda yada orda hayatın gercekleri var demi ordada mağdur olacam hem mağdur hem yalnız
Burda sadece mağdurum enazından

Back
X