Sorum boşanmış olup annelik görevini layıkıyla yerine getiren anneleredir . Tek başına anne olmak, çocuk büyütmek zor mu ? Çocuğunuz hiç babasız olmanın eksikliğini yaşadı mi ? Kötü giden bir evliliğim var ve boşanmayı düşünüyorum. Çocuğumu babasına karşı dolduracak değilim her ne kadar bana yaptığı, söylediği onca şeye rağmen. Ama yine de içimde bir burukluk var oğlum ilerde benden hesap sorar mi ? Ya da babasız olmanın verdiği içinde bir burukluk olur mu ? Gerçi kavga gürültü dinleyeceginebenimle sakın bir yasam sürmesi daha iyi olacaktır biliyorum. Belki küçükken anlamayacak ama büyüyünce mutlaka beni anlayacaktır diye düşünüyorum ama yine de acaba demekten kendimi alamıyorum. Sorum size çocuğunu yalnız büyütmek zorunda olan koça yürekli anneler neler yaşadınız? Zorlukları neler oldu ? Toplum baskısıyla karşılastiniz mi ? En önemlisi çocuğunuz bu durumdan nasıl etkilendi ? Bebegim 7 aylik bu arada . Şimdiden teşekkür ederim
Bu soru bana
1. Hayır, tek başına anne olmak ve çocuk büyütmek zor değil.
2. Çocuklarım babalarını çok seviyor, eksiklik hissediyorlardır, ya da özlem diyebiliriz buna. Ama negatif bir etkisi olmuyor bunun. Babalarına gitmedikleri zaman görüntülü konuşup iletişim kurabiliyorlar. Burada babanın “baba” olma sorumluluğu önemli. Evli ya da bekar farketmez.
3. Oğlunuz sağlıklı büyüme süreci içinde sizden hesap sormaz. Babası veya başkası tarafından bu şekilde manipüle edilmeye çalışılırsa yaşına bağlı olarak sizi üzecek şeyler söyleyebilir, ama bunun manipülasyon sonrası olduğunu ve geçeceğini bilirseniz çocuğunuz büyüdükçe zaten vazgeçecektir ve gerçekleri görecektir.
4. Bizimkilerin babası boşanmamızı kabullenemediği için beni cezalandırmak istedi ve bunun için de çocukları arada bıraktı. Çok şükür uzman çocuk psikoloğu sayesinde bu durumları aştık.
5. Toplum baskısı olmadı. Büyük şehirde yaşıyorum. Kimsenin kimseden haberi yok.
6. Az önce büyük kızımı dişçiye götürdüm. Kime ve ne zaman görüreceğime ben karar verdim. Sıfır stres. Babası hayatımızda olsaydı eminim “ya devlete mi götürseydik, ya erkek değil kadın diş hekimi olsaydı” diye beynimi yiyecekti.
7. Çocukların hangi okula gideceğine ben karar veriyorum. Evli olsak büyük sorun olacaktı bunlar.
8. Evimde kendime ve dışarıya yansıyan çok güzel bir huzur var. Bunu da en çok çocuklarım hissediyor. Arkadaşlarına kalmaya gittiklerinde bazen, oradaki babaların seslerini yükselttiğine şahit oluyorlar. Ya da çocuklarının kıyafetlerine karışıldığına. Eve gelip şükrediyorlar.
9. Olgun davranıp iki yetişkine yakışır şekilde boşanırsanız çocuklar gerçekten çok az etkileniyor.