Bekar evlerini misafirhane gibi gören zihniyet...

Katze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
2.855
597
373
Merhabalar. Ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim, ablamla ankarada bekar evinde kalıyoruz 5 yıldır, ablam çalışıyor ben okuyorum. Ablam benden 5 yaş büyük. Bu evi kendi imkanlarımızla açtık, ilk başlarda iki kanepemiz bir masamız vardı, portatif ikide bir bozulan bi gardrobum vs. vardı. Zaman içinde yeni mobilyalar aldık,benim genç odam oldu vs... Evli evinden hiçbir farkı yok yani daha nezih bir semte taşındık vs. Şimdi sorunum şu ki; bizim memleketten komşumuzun kızı vardı X abla diyelim, ablamdan da birkaç yaş büyük birisi. Bu kişi ablamın çalıştığı kanalda iş bulmuş ve ankaraya yerleşiyormuş. (Bunun ablamla hiçbir alakası yok) Kalacak yeri yokmuş ablama da ''birkaç ay beni idare edeceksiniz.'' demiş, ablama böyle bir şeyi kesinlikle istemediğimi söyledim, ben nasıl ona gelme derim arkadaşım o vs. kıramam diyor. Aynı iş yerinde olcaz nasıl yüzyüze bakarız diyor. İşini ayarlayan kalacak yerini de ayarlasın, misafirin başımın üstünde yeri var ama resmen bizim evi misafirhane gibi kullanacak, bekar da olsak bizim de bir düzenimiz var, 3 oda bir salon evimiz iki oda ablamla benim, diğer oda çalışma odam internet tek burda çekiyor ben de müzik burda açıp ders çalışıyorum. Kpss ye hazırlanıyorum.

Anlamadığım şey bu tavrı, insan hiç mi düşünemez rahatsız ederim diye... Sormamış bile kalabilir miyim diye. Bi kere ne kadar tanıdık da olsa el sonuçta. Ben bulaşığımı bazen canım istemez ertesi güne bırakırım yıkamayı ama şimdi o var diye rahat edemiycem, beraber tv izlerken öyle, bavullarını nereye koyacak kim bilir, çalışma odamı vermek istemiyorum, offf.. Neden bu kadar düşüncesiz insanlar, bir iki hafta gelsin kalacak yer ayarlayana kadar kalsın ama birkaç ay (?)

Bir de biz geldiğimizde her şeyi sıfırdan kurduk insanlar ne kadar hazırcı. Ablamla aynı kanalda olduklarından hem ablam onun şoförlüğünü yapacak hem yeni eşyalı, düzeni kurulu bir eve yerleşecek. (Planı 3. ev arkadaşımız olmak diye düşünüyorum)

Çok mutsuzum, istemiyorum onun ev arkadaşımız olmasını

Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, nasıl kırmadan açıklayacağız bu durumu X ablaya... Ablam da istemiyor.

Son düzenleme:
Sizi anlıyorum, düzeniniz bozulacak ama zaten çok uzun zaman kalmayacakmış..Belkide çok iyi anlaşacaksınız.

nasıl olsa soradan da kötü olacaksınız.istemediğinizi hissedecektir kalmaya başladığında.en iyisi baştan söyleyin kurtulun.bi bahane bulurssanız daha iyi olur

bence ablanız konuşsun , canım misafir olarak bir hafta vs. kalabilirssin tabikii ama kardeşim pek alışık değildir.Evde oda sayısı az olduğu için.Kardeşimle aynı evde yaşadığımız için onunda görüşü önemlii.

Ayrıca kesinlkle ev arkadaşınız olmasına izin vermeyin , işini ayarlayan kalacak yerinide ayarlasın size mi güvenmişte işe girmiş

Sinir oluyorum böyle kalabilir miyim demeden pat diye kalıcam artık sizde idare edin diyenlere

Sor bakalım müsait mi kurulu düzenleri var rahat edebilcekler mi senin yanında vs.

En fazla 1 hafta kalmasına izin verin ablanız gerekirse kardeşim huysuz bu konuda desin madem ablanızın arkadaşı sizin pek razı olmadığınızı söylesin

bence misafir olarak 1-2 hafta kalabilir sonucta aylarca kalacaksa ev kiraysa onuda beraber ödemeniz gerekir sen haklısın bence adam akıllı hiç bir şey yapamazsında

1-2 hafta neyse de 1 2 ay çok gerçekten siz mecbur değilsiniz onu mısafır etmeye.açık açık söylemektende zarar gelmez kocaman insan olmuş düzenini kursun allah allah ya ne garip insanlar var bide elinden tutup işede bırakın bari ilkokul çocuğu gibi...bu insanlar ne zaman yetişkin gibi davranacak anlamıyorum. sizden ne eksiği varmış? ya da sizde bilirdiniz başkasının evinde kalmayı ama kocaman insanlar gibi düzen kurmuşsunuz...bence çok da kafanıza takmayın ıstemıyorum deyın kestırın atın ablanız söyleyemıyorsa sız söyleyın kpss gibi hayati bir sınava hazırlanıyorsunuz hemde.onu bahane edin ben düzenli ders çalışıyorum 'idare' edecek durumum yok deyin...ama utanmayın deyin yani sonra içiniz içinizi yer siz huzursuz olacağınıza o huzursuz olsun herkes başkasının sırtından geçinir olmuş valla

Tesekkurler herkese, annemle konustum son care o da ablami aramis konusmus 1-2 hafta kalsin sonra kendine bi yer bulsun demis kardesin sinava calisiyo rahat edemez demis. Ablam da hak vermis gelsin soyliycem somestr dan sonra bi yer bul kendine diycem dedi. Ama o konusana kadar icim icimi yiyecek hep bu cuma geliyomus simdiden stres oldum. Bazen de salonda yatip kalkicak kisi o, o rahatsiz olsun banane diyorum ama... ((( calisma odami asla vermem salonda yatip kalksin dimi hem boylelikle yerlesemez bize.

mağdur durumda olan bi insana yardımcı olmak gerekir diye düşünürüm ama , o insan ukala bi şekilde 'beni idare edeceksiniz' diye emrivaki yapmıyorsa. onun için siz bilirsiniz ama istemiyosanız da ablanızı karıştırmayın madem direk kendiniz söyleyin istemiyorum bizimle kalmanı diye. ablanızın üstüne yıkmayın bence.

Bu kadar katı olmayın onu' da düsünün ablanın arkadasıymıs siz iki kardes birbirinize desteksiniz belki o' da iyiki arkadasım orada yalnız olmayacagım diye düsünmüstür. Tamam fazla kalmasından rahatsız olabilirsiniz ama en azından bir yere bulana kadar idare etmelisiniz.
Kendinizi bosuna strese sokuyorsunuz belki de bu sürec icinde cok iyi anlasıcaksınız?

Son düzenleme:
Bence hiç eve almayın,yerleşirse çıkarması zor olur..Ablanız suçu size atsın,kardeşim kesinlikle istemiyor desin .

Magdur oldugunu dusunmuyorum cunku aylardir ankarada is ariyodu sonunda bulmus isini ayarlayan kalacak yerini de ayarlasin bize mi guveniyomus anlamadim ki.

Yeri geliyo ablamla bile anlasamiyoruz el ile anlasmak... (

insanın rahatı kacar evet ama bence 1-2 ay zorda olsa idare etmeye bakın ne biliyim sevaptır ya oda belki o sırada duzenini ayarlar sonra cıkar belkide iyi anlasırsınız bilinmez

metazori olarak, beni idare ediceksiniz demek nasıl bişey?
ben olsam ben de istemem, birkaç hafta idare edilir ama, o süre uzayacaktır kanımca..
gelmesi kesinse,eve geldiği ilk gün fikrinizi açıklayın, biz 3.bir ev arkadaşı düşünmüyoruz dersiniz
birkaç hafta idare edebiliriz dersiniz..
şartlarınız uygunsa,maddi olarak yani, neden bi 3. kişiye ihtiyaç olacak ki,

haklısın canım.
gel demesi kolay git demesi zor olurmuş.
ablanın yakın arkadaşıysa gelme diyemez. atnı iş yerinde olacaklar üstelik yüz yüze bakacaklar.
bu iş sana düşüyor.
biri kötü olacaksa sen ol. ablan kötü olmasın. işte de huzuru kaçar o zaman.

eve geldiğinde kesinlikle çalışma odanı ona tahsis etmeyin.
salonda yatsın. ki yerleştiğini düşünmesin.
o zaman fazla kalamaz zaten.
odayı isteyebilir. kibarca geçici bir süre için düzeni bozmak istemedik dersin. sen söylesen daha doğru olur tabi.

Benimle hemfikir olmanıza çok sevindim:2:

Ben konuşurum benim için hiç problem yok, belli de ederim asla yüzüne gülemem insanların böyle bi durumda. Ama ablam ben konuşucam seni öne sürüp dedi artık tekrar tekrar konuyu açarsam bana kızar şimdi.

Ben de dedim ablama baştan konuşalım hemen bi yer bakmaya başlasın kendine kalbi kırılıp gideceğine dedim ama ben gelince konuşcam diyo...

Eğer bana fikrimi sorarsa X abla, ''X abla sana misafir olarak kapımız açık ama 3. bi ev arkadaşı düşünmüyoruz'' demeyi düşünüyorum. Valla küssün kırılsın hiçbir şey benim sınavım ve huzurumdan önemli değil.

Maddi açıdan bir sıkıntımız yok çok şükür, onun ortak olacağı kiraya ihtiyacımız yok, kaldı ki ona kalacak yer de yok. Bir de evimiz gerçekten küçük salonda 1 kişilik oturma odasında (yani çalışma odam dediğim yer) 1 kişilik yatacak yer var. (Salonda açılmayan bi köşe takımı var, oturma odasında sadece 1 kanepe açılıyo o da küçücük 1 kişi sığıyo ancak) Yarın birgün benim arkadaşım veya annem falan gelse babamla birlikte, onun yüzünden kalamayacaklar :26:

Bu yaşadığımız ilk şey değil daha önce -akraba değil- annemin arkadaşı rahatsızlandı ailecek bize yerleştiler 1 ay, 4 kişi. Tamam zor durumdalardı ama 2 tane yabancı erkek vardı evde 1 ay boyunca ne rahat giyinebildim ne banyomu yapabildim salon ve oturma odasını kapladılar, hep bekar evi olduğundan oluyo bunlar bazen sırf bu yüzden bir an önce evlenmek istiyorum. Sevap ama benim huzurum kaçtı 1 ay boyunca

bekarlıkla ne alakası var sonuçta ablanla sende bir ailesiniz öyle düşün orası ıkı tane bekar abla kardeşin yaşadığı bir aile evi bece...

gerçekten zor durumda olan birinin bir süre misafir edilmesi insani bir durum. tabi ki katlanılır.
insanlık ölürse, bir gün bizim de ihtiyacımız olabilir ve kimse kapısını açmaz.
ama benim anladığım, sorun misafirlik değil üçüncü ev arkadaşı olma ihtimali..
o yüzden tekrar yazıyorum canım.
odayı vermeyin. kesinlikle.
salonda kalsın.

Sana hak veriyorum. Misafirlik 3 gündür fazlası insanın sabrını zorlar. Hayır demeyi bilmek lazım söz konusu sizin mahrem alanınızsa bir de

Rahatsiz olmakta sonuna kadar haklisin. Zaten kiz gelince konusacakmissiniz, guzel. Ara sira "nasil gidiyor, uygun evler goruyor musun?, nasil birsey dusunuyorsun?" gibi sorularla hatirlatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…