Bekar evlerini misafirhane gibi gören zihniyet...

Teşekkür ederim yorumlar için. Bu cuma geliyormuş X abla, hakkımızda hayırlısı... :2:

Cok haklisin,cunku bende senin durumumdayim iyi anliyorum seni. tek yasiyorum,ne zaman bir akrabanin yolu dusse buralara,gelir bende kalirlar.
istemiyorumda diyemiyorsun, ama demek lazim bir yerde.

bir kac ay idare ediceksin ablan icin,baska care goremiyorum.Kabul edilmis bir kere.
kiraya yardimci olur belki kaldigi süre zarfinda.

Son düzenleme:
geldi şu anda tüm eşyalarını çalışma odama bıraktı çantasını ceketini. Deliriyorum. Bu odayı asla vermicem yorganı salona koyup ben geceleri orda ders çalıyorum sen burda yatarsın diycem

geldi şu anda tüm eşyalarını çalışma odama bıraktı çantasını ceketini. Deliriyorum. Bu odayı asla vermicem yorganı salona koyup ben geceleri orda ders çalıyorum sen burda yatarsın diycem

bence de odayı verme canım.kendine özel oda olursa daha uzun kalabilişr

Konuştum abla ile (bu arada 34 yaşındaymış öğrendim)

Ev mi tutacaksın burda dedim evet ama bahara kadar sizdeyim dedi... Ama küçük oda benim çalışma odam ben ders çalışıyorum orda dedim. Salonda yatarım ne olacak dedi.Yarından itibaren ortak oluyorum her şeye dedi. Çok kötüyüm

oh ne rahat insan.belki o da rahatsız olur bir süre sonrainşallah:18:

ortak oluyorum derken kirayı ve faturaları da kastediyor mu?

ortak oluyorum derken kirayı ve faturaları da kastediyor mu?

Evet evimiz kira zaten. Ortak olmasi demek artik iyice yerlesmesi demek degil mi. Annem babam bile gelemez rahat rahat kizlarimizin evi diye. Arkadaslarimi bile cagiramam. Artik bu ev bizim evimiz olmaktan cikar ortak olursa. Oyle dgil mi?

ya bahara kadar kalcaksa ortak olması iyi bişey.masrafı üstünüze kalmamış.misafir getirebilirsin sen niye getiremicekmişsin o yokken sen vardın tkma bu kadar :)

bahara kadar derken nisan felan sanırım
keşke belırgın bır tarıh olsaydı mesela
1 nısana kadar gıbı
cok yayamaazdı
sanırım ablan hem ısten hemde eskıden arkadası oldugu ıcın bısıy dıyemıyor canım
en guzelı o varken sen kendı evın oldugun ıcın cok rahat davranman
sakın hıcbırseyını degıstırme
davranısını arkadas getırıp goturmenı
yanı kendısınden rahatsızlıgından cekındıgını bılmesın

canım istemiyorsanız açık açık konuşun durumumuz uygun değil deyin ev müsait değil deyin rica etse bi kaç hafta için tamam da niyeti belli resmen hazıra konup üstünüzden geçinecek hazır araba da var oh. kötü niyetli yaklaşmamak lazım insanlara ama öğrenci olduğum için anlayabiliyorum bu tutumda insanları.gelir çıkmak da bilmez arkadaşlarını falan getirir götürür sonra bu niyette bir insan sizin üzerinizden de geçinmeye çalışır bi de ona bakmaya doyurmaya başlarsınız.hayır çok benzer şeyler benim başıma geldi ondan diyorum öyle olmayabilir de tabiki ama tedbirli olmakta yarar var eve yerleştikten sonra huzurunuz kalmaz çıkması için kavgalar gürültüler olur boşuna can sıkıntısı.madem ablan arkadaşı olduğu için hayır diyemiyor kardeşim istemiyor desin sen de çocuk değilsin sonuçta ev hakkında kararların olabilir.

ohoo yuzsuzluge bak , bıkere sozlerı ıtıcı
'' bahara kadar sızdeyım , herseye ortagım artık '' bu ne be pişkin pişkin..
tamam yardıma ıhtıyacı olana yardım edılır ama herseyın bır uslubu nıhayetı var..
ben olsam 1-2 hafta sonra artık kendıne bır ev bul dıye acıkca yuzune soylerdım kaç yasına gelmıs ama insanı kuralları daha ogrenememıs hanfendı ..

herseye ortak deken... ev kirasi , faturalar ve mutfak giderine ortak olacak mi? Yoksa sadece siz odeyeceksiniz kendisi imkanlara mi ortak olacak?

34 yaşındaki kadına söz geçireceğinizi sanmıyorum o sanırım evi istediği gibi kullanacak baştan engellemek en doğrusu

Evinizde kalmayı kendisinde hak olarak görmesi epey garip. Kimbilir belki de yanlışın farkında,
suçluluk duygusunu hissetmemek, bastırmak için de ablan ile samimiyetini kendine kalkan yapıyor. Fütûrsuz davranışları bundan olsa gerek.

Oo daha fazla çöreklenir oraya
Hatayı baştan yapmışsınız
sana en fazla 2 hafta veriyoruz , ev buldun buldun biz karışmayız deseydin
Arsız bir tip belli ama sizde çok sessiz birisiniz be
Ben çok sinir oldum ankaradayım geliyim sizin yerinize seni istiemiyorlar diye ben diyim
Dert benim derdim değil ama bana dert oldu

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler yorumlar için.

Dün 34 yaşındaki ablanın 10 senelik aralarında nişan bile olmayan uzatmalı sevgilisini bize çaya (!) davet ettiğini öğrendim ve çığrımdan çıktım. Adamın hayatında bir sürü kızlar var ama sabit duran kişi X. Abla bile demiycem artık. Aslında ben şöyle anladım sabah X soruyor bana 'ne zaman gidiyosun?' (memlekete gidicem de bu hafta içi ordayım) sonra ablam geliyor soruyor 'ne zaman gidiyorsun?' ablam evden çıkınca kafama dank etti kesin bu adam gelicek ben gidersem diye. Hemen ablama mesaj attım 'ben sanki anlamadım M. bize gelecek ondan ne zaman gidiyosun diye soruyosunuz diye. Hiçbir yere gitmiyorum çağırın da göriyim' dedim. Ablam da 'çay içer gider ne olacak?' dedi. Ablam aslında o adamı hiç sevmez, zaten pisliğin teki ve X'in eski patronu. Uff yazarken bile tiksindim X'i memlekette bu yüzden sevmiyolar ve çok arkasından konuşuyolar senelerdir patronu ile ve evlenmiyo diye. Küçük yerde dedikodu çok olur biliyosunuz. Kınamak istemiyorum ve de onun hayatı tabiki ama ben bile şu yaşımda daha olgunum...

Neyse sonra annemi aradım. M. yi bize çağırmış X dedim. Annem de çıldırdı. Biz nezih bir apartmanda oturuyoruz, herkes bekar olduğumuzu biliyor ve yan komşu ev sahibinin ahbabı. Bir görse yan komşu ne açıklama yaparız? Ki ev sahibi de çok eski kafalı bi amca. Ablam bunların hepsini benden daha iyi biliyo ama neden tavrını koymuyo anlayamıyorum. Biz sevgililerimizle dışarda buluşuyoruz!

Sessizsin demişsiniz ama şöyle bi durum var bu evin eşyalarından marketine kirasına kadar hep ablam kendi ödüyor benim bu eve 1 kuruş katkım yok, yaşıyorum sadece bu evde harçlığımı dahi ablam veriyor. Ev onun evi. Ben X e git seni istemiyorum diyemem ablam kalsın istiyosa. Çok sinir bozucu bi durum ama böyle. Ne zaman çalışır kiraya ortak olurum o zaman bu evi sahiplenebilirim bence...

Çok uzattım biliyorum son olarak ablam anneme X lojman istedi 1 ay içinde çıkacak zaten Katze sabretsin demiş.

Haa bir de sonuç olarak dün memlekete gitmedim ablam akşam 8 gibi mesaj attı 'evde misin?' diye. Ben de dersanede olduğum ve dersimin 10 da bitmesine rağmen 'şimdi eve geçiyorum' dedim. Ve gelemedi sevgilisi. Hatta geç bir saatte döndü X eve.

Son düzenleme:
herseye ortak deken... ev kirasi , faturalar ve mutfak giderine ortak olacak mi? Yoksa sadece siz odeyeceksiniz kendisi imkanlara mi ortak olacak?

Hiç bilmiyorum benim bu eve zaten katkım yok orayı ablamla hallederler heralde. Az bir kira, market, doğal gaz da masrafımız yok aslında.

Ablam senin bu eve katkın yok onu geçtim evi bile toplayıp temizlik yapmıyorsun bak X temizlik yapıyor, ortalığı toparlıyor dedi. Sen ne yapıyorsun bu evde kalmak için dedi. Çok gücüme gitti

Canım seni anlıyorum aslında. Bende annemle yalnız yaşıyorum. Başlarda kocasıyla kavga eden bavuluyla çocuğunu kapıp bize geliyordu. Kalmıyordu da, kocası gelip alıyordu yarım saat sonra elele gidiyorlardı. Aynı abla üçüncü gelişinde benimle kavga edip kocası gelmeden gitmek zorunda kaldı. "Abla sen bize güvenerek mi bavulunu topluyorsun, hayır ayrılacağın da yok zaten bir daha bavulunu topladığında otele git nasıl olsa ayrılsan da burada kalacak değilsin" deyiverdim. Gitti tabi, gelmedi de bir daha. Eve maddi katkım benimde yok. Ama susacak değilim. O evde yaşayan herkes eşit hakka sahiptir. Bence sen şu dönemde onu iyice gözetleyip açığını ara, bulunca da şutla evden. Gerekirse misafirhanede kalsın. Hatta sevgilisinde kalsın istiyorsa. Kimsenin huzurunu kaçırmasına gerek yok. Zaten sinir olurum emrivaki yapan insanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…