Bekar evlerini misafirhane gibi gören zihniyet...

konuyla alakasız ama bunu okuyunca benımde yazasım geldibende evde kpss çalışıyorum ve evımız cok kuçuk 90 m2 teyzemde enıştemle kavga edıp bavulu toplar gelir her seferinde boşanıcam cart curt ıkıde cocugu var bırı kucuk bırı buyuk erkek..bızde evde annemle yalnız yaşıyoruz..neyse ev kucuk bunlar gelıyorlar buyursunlar gelsınler ama ben ders çalışıyorum küçük çocuk rahat durmuyor çaaat dalıyor odaya abla abla dıye dıye..bırsey lazım oluyor benı çağırıyorlar

sürekli dersin başından kalkmak zorunda kalıyorum...neyse sonra teyzem kocasıyla barıştı gitti evıne olan bana oldu bır dağıldım eskı duzende ders calışmaya 1 ayda döndüm yanı onlara bırşey olmadı ama benım 1 ayım gitti resmen...ve nedense kımse de saygı duymuyor bu kız çok önemli sınava gırecek demıyorlar annem teyzem öğretmen tuzları kuru her ay tıkır tıkır maaşlarını alıyorlar..

benım cebımde 50 lıra 2 ay idare ediyorum yanı bu sınav benım ıçın çok önemli ama işte kıme dıyorsun...

Evet haklisin ben de sinir stresten ders calisamaz oldum. Bastan konustum oturma odasi bnm calisma odam diye. Ama gelip pc de yarim saat isim var diyor odada kaliyor. Ben de hep boyle isin mi olacak bilgisayarda dedim. Yok falan dedi. Basinda bekledim isi bitene kadar. Simdi memlekete annemlerin yanina gidiyorum pcyi de valize koydum umrumda degil onun isleri kendine laptop alsin

bende eve tek basıma cıkarken herseyimi kendim satın aldım zamanla eksiklerimi tamamladım tam oh be evim rahatım diyecekken sağdan soldan aramalar basladı.
aylarca arayıp merhaba demeyen insanlar bile aradı yani
eve benide alsana ev arkadası olarak diye en az 5 kişi aradı. ben evimi kurarken nerdeydiniz? o zamanda tanısıyorduk.
hazır düzene konmak güzel tabi. ıngır zıngırıma kadar almısım herseyi.
ben şöyle diyorum bu cin fikirli arkadaslara.
kusura bakmayın canım ama ben ev sahibimle tek kalıcam diye anlastım. kirayı ona göre konustuk. ev arkadası alırsan kirayı da yükseltirim demişti o zaman bana diyorum.
kimin ne oldugu belli değil ben güvenemiyorum cunku daha once ev arkadasım bana sormadan etmeden gecenin bir yarısı elinde biralar yanında 2 erkek eve gelmişlerdi.
ha idare edilebilir birkaç hafta belki ama daha fazlası zor. belki misafir olarak kaldıgı bu dönemde ev bulmasına yardımcı olabilirsiniz. yada yine kaldıgı dönemde ne yaptın istediğin gibi bir ev bulabildin mi bak şu civarda evler iyidir falan diye hem yönlendirebilir hemde misafir olarak kaldıgını hatırlatabilirsiniz.

bu bekar evleri önüne geleni açmamakta haklısınız kardeşim acımış üni. De okurken kızı kendi kaldığı eve almış ki zaten 4 kişi kalıyorlarmış bu kıza aileside para yolamıyormuş sürekli gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirip okulunu finanse ettiriyormuş birde diğer kızlarıda kardeşime düşman ettirmiş ,yardım ettiğine bin pişman olmuş

Son düzenleme:
açıkça maddi manevi yer buıluncaya kadar beraber destek oluruz deyin böle derseniz kendine anlar demek istediğim ablanız açıkça cnm bizde zor durumdayız yanlış anlama kardeşim sınava hazırlanıyor oyüzden fazla süre kalamayacağını bildirsin.....

kızcagız sıfırdan baslamıs o raddeye gelene kadar cefa cekmeden sefa surulemıyor buna onu anlatın bızahmet sız nasıl cabaladıysanız oda cabalasın komsu nedemek ya bu devırde akrabadan fayda yok sıze ne komsudan ha cok yakın arkadas olur yıgen kuzen olur evdekı duzen konusunda anlasıp anlasamıyacagınızı bılırsınız ozaman olabılırde komsudan sıze ne?nerde beles oraya yerles hesabı
zamanın bırınde bı kız arkadasımı ıse aldırdım vasıfsız dıye almak ıstemedıler benı sevdıklerınden kıramadılar aylarca emek verdım ısı ogrettım kendı ıslerım gecıktı onun yuzunden bu ısı ogrendı bana g.tünu dondu benı cekemeyen ınsanlarla kankı oldu bana sebepsız yere kustu
Annesı babası benım gıbı ayrı dıye herturlu destek oldugum bı kız arkadasım vardı sıgarasına kadar ben elımden geldıgınce alırdım alısverıse cıkardık kendıme bısey alıyosam onada alırdım erkek arkadasımla tanıstırdıgım gun buda g.tunu dondu bı tuhaf kacmaya basladı sonra bı ogrendımkı bununla tanıstırdıgım gun benı terkeden erkek arkadasımla fıngırdıyormus ablam opusurken gormus bunları
valla canım benım ben kıme ıyılık yaptıysam kotuluk gordum daha cok ınsandan kazık yedım anlatmakla bıtmez herkez aynı olucak dıye bısey yok tabıkı ama devır cıkar kullanma devrı ıyılık yapmaya tovbelıyım ben
gıtsın baska kapıya ay cokmu acımasız oldum aslında bole degılım ama ınsanlar cok acımasız

bunun gibi daha nice örnekler var. öğrenciler artık suyunu çıkarıyor bazı şeylerin. yasadıgım şehirdeki üniversite öğrencilerinin neler yaptıklarını duyuyorum bazen sağdan soldan ağzım acık kalıyor.

Benim sevgili arkadaslarimda ben evdeyken 12 den sonra yurda giris olmadigi icin gezer tozarlardi gitcek yerleri olmadigi icinde bana gelirlerdi. Sanki otel benim evim isin komik yani gittikleri eglenceye benide cagirmadiklari da olurdu.... Sen gez arkadaslarinla sonra kalcak yer bulama topla gel onlari, yada erkek arkadasini al gel...Otel sanki benim evim. Sonra sabah olurdu bir suru kisi kahvalti hazirlmak gerek biz iki kiz idik evimizde aldigimiz peynir zeytin kahvaltilik ona gore 6 kisi ayni anda yiyince bizim 1 haftalik kahvaltilik hemen tukeniverirdi tabi parasi cebimden cikardi. Kendileride icer yayilip otururlardi ben hem sofra kurmaya calisip hem patates kizartip hem sosise bakiyim derken kafayi siyirmis durumda olurdum. Icerde 3 kiz 4 erkek oturuyor tabi. Tabiki kizmistim kizlrdan birine lutfen sofraya yardim edin tabak catal koyun digerinede sosisin basinda dur sende bende patates kizartayim demistim. Koskoca kiz sosis i yakmisti.... Yuh yani sonrada benim annem is yaptirmadi ben yemek yapmasini bilmiyorum ki demisti. Bende hic is yapmadim ama alti ustu sosis kizarinca oteki yuzunu cevirceksin kuantum fizigi degil ki cok sasirmistim bu olaylara... Sonra ayaklarini kestim kimsenin beni kullanmasina izin vermem.

Bizimde basimiza geldi bir kez ev arkadasim en yakin arkadasinin kendi odasinda kalmasini istedi guya bize tasincakmis ev 2 oda bir salon. Ve ne zaman bu kiz gelse kendisi ne benle konusur ne iletisim kurar tum gun odaya kapanirlar. Sonucta bizde ev arkadasiyiz ve paylasmamiz gereken konusmamiz gereken seylerde oluyor. Acikcasi kensisinede dedim eger arkadasin gelir kalir ise siz ikiniz surekli vakit gecireceksiniz ev duzeni hakkinda belli bir aliskanliklarimiz var ben duzene ortak olamayayacagim ve dislanmis gibi olacagim istemiyorum dedim.Sonra benim arkadaslarimdan birisi kalmaya kalkisti benim odam guya ki benim ev arkadasim odasindan da kucuktu sigmam imkansizdi. Ev arkadasimda istemedi bende istemedim cunku kendi mahremiyetim var kimseyi odamda istemiyorum oda paylasicak olsam yurtta kalirdim.Sonra salonda kalirim fln dedi kitaplarin var kiyafetin var esyalarin var nereye sigacak evimizde yer yok ki deyip basimizdan savdik.Kiz usteler gibi oldu ama izin vermedik ne kadar arkadasta olsa salonumun ortasina nasil ben birini yerlertirebilirim orasi ev arkadasimla ortak alan kimse rahat edemezdi zaten. Bazi insanlar cok anlayissiz oluyor.

senin o eve bir katkın olmayabilir ama sen o ailenin bir ferdisin el kızı değil.dolayısıyla evde senin de söz hakkın olmalı.hepimiz belli yaşa kadar ailelerimizle yaşıyoruz tamam çoğunlukla onların düzeni bizim de düzenimiz oluyor ama bu hiç bir söz hakkımız yok demek değil.bence ablanla ileride bu kız yüzünden yaşayabileceğiniz sorunları paylaşırsan seni anlayacaktır ve o da tavrını koymak isteyecektir.

Merhaba yeniden. Benim yeniden fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu ablanın bi arkadaşı vardı bayan, 1 hafta kadar onlarda kaldı iş arıyolardı kıza ama olmayınca kız geri döndü memleketine bu abla bize geldi yeniden.

Geldiği akşam 'lojman mı istedin ne yaptın' dedim, hayır lojman yokmuş bize dedi. Kiraya mı çıkacaksın, dedim evet dedi ama hiç eve bakıyorum falan demedi. Bakmıyo da biliyorum ben. Sırf anlasın diye sordum ama hiç oralı değil. Yine çok rahat, tavır yapıyorum anlamıyor ve bardağı taşıran son damlayı Salı günü yaşadık. Salı sabah ben memleketime gidecektim internetten bilet alıyodum elimde çizmelerim yanıma geldi 'Bunları giyecek misin?' diye sordu, kan beynime sıçradı. Ayakkabı özel bişeydir, külot gibi. Onun ayağı temiz mi pis mi hastalıklı mı veya güzel kullanıyo mu ayakkabıyı ben nerden bileyim. Suratım asıldı 'giymicem' dedim. Sonra gitti denedi, ablama oldu mu dedi o da, hayır yakışmadı falan dedi. Ablamın çizmesini giydi ablamın da suratı 5 karış tabi. Sonra gittim 'Ben ayakkabıları ortak kullanmayı sevmiyorum' dedim. O da bi anda bozuldu ve ben de sevmiyorum zaten bugün kendime alıcam falan dedi kendi çizmelerini giydi çıktı.

Anlayacağınız çoook yüzsüz asla tavırlarımızdan anlamıycak ve eve tek bir şey aldığı yok bizim kanımızı emecek ben bunu anladım.

Yarın dönüyorum tekrar ankaraya ve döndüğüm gün onunla kesin olarak konuşmaya kararlıyım. Düzenizimizin bozulduğunu, bir an önce ev bakmasını istediğimi belirticem. Konuşmaya nasıl başlamalıyım :26:

Son düzenleme:
katze
bu kız küçük ilçeden mi geliyor? Küçük ilçede kızlar kıyafetlerini alıp giyinirler çokta özenti merakı olur bunlarda,şiveleride bozuk acaipte nankör olurlar işleri bitince tanımazlar iyilik yapanı

yok canım memleketimizden ve 34 yaşında bi kadın özenti yaşını çoktn geçmiş olmalı. Ama memleketimiz küçük bir il evet hatta son il olan illerden biri. :26:

Ema nasıl bir yorum bu ? Bu mudur senin insanlara bakış açın ,küçük il büyük il farketmez görgüsüz görgüsüzdür ..Çok saçma ve yanlış bir yorum ...

Konu sahibi sizede lafım güzelce oturun konuşun evde başka birinin kalmasını istemediğinizi , hergün laf sokulup surat yapılmasından iyidir..

doğru diyorsun görgü ve vefa olmazsa boş

Ben evden çok defa insanları uygunsuz davranışları yüzünden kovmuş biri olarak yapılması gereken şeyin direk gidip söylemek olduğunu düşünüyorum. En kısası temizi ve acısızı bu oluyor. Ben şöyle yapıyorum: Eğer kira veriyorsa (diyelim ayın 5inde kira verdi) gidip şöyle diyorum, "X sebebinden dolayı artık senin ev arkadaşım olmanı istemiyorum lütfen gelecek ayın 5'inde evden çıkmış ol. Bu fikrim değişmeyecek, üzgünüm." Pek cevap veremiyorlar. Kimse evini biriyle paylaşmak zorunda değil sonuçta.

Eğer kira vermediyse, misafirse: "2 hafta içerisinde kendine bir ev bulursan sevinirim, artık kendi çalışmalarıma odaklanmak istiyorum." diyorsunuz bitiyor.

Kimse kimseyi evine almak zorunda değil. Ben bir keresinde okul arkadaşlarıma bunu demiştim. Bahar şenliklerinde okulda kalmaya karar verip üşüyünce gece 3'te bana gelmişlerdi. Ben de onlara "Bu defa bir hata yapmışsınız ama bir daha önlemini almayıp sokakta kalırsanız sizi eve almam haberiniz olsun. Lütfen dikkatli olun." demiştim, bir daha kendilerini o duruma sokmadılar. Söyleyeceğiniz konuda net ifadeler kullanırsanız kimsenin karşı çıkma şansı kalmıyor.

Ben böyle saygısızlıklara tahammül edemiyorum ben. Kim olursa olsun haddini bildirmek lazım. Bir tek benim çekirdek ailem öyle destursuz gelip evimde istediği kadar kalabilir, onun dışında kimsenin böyle bir hakkı yok. Baksın başının çaresine.

teşekkür ederim kesinlikle konuşacağım. İşini bize mi güvenip bulmuş artık umrumda değil isterde darılsın küssün

teşekkür ederim kesinlikle konuşacağım. İşini bize mi güvenip bulmuş artık umrumda değil isterde darılsın küssün

Tabii canım. Darılırsa darılsın. Önceden önlemini alsaydı, yetişkin insan sonuçta. Kendi sorumluluğunu alabilmeli. Onun önlem almamış olması sizin suçunuz değil.

Düzeltme: Ev tutmak için borç para isterse de vermeyin. Biriktirseymiş bu zamana kadar. Gaddar olmak lazım biraz, yoksa insanlar iyi niyetinizi suistimal ediyor. 5 sene yalnız yaşamanın bana kazandırdığı bakış açısı bu. Hiç taviz vermem bu konularda ben. Gerçekten ihtiyacı olana seve seve yardımcı olurum ama kendini zor durumda bırakıp vicdan edebiyatı yapan insana hiç acımam yoktur.

Son düzenleme:
Isiniz zor gercekten, ozellikle cizmelerini getirip giyecek misin? diye sormasi hepten ilginc. Once bir cizmeni giyebilir miyim diye izin istenir, keske kendisinede bunu belirtseydin. Ikincisi ayakkabi tarzi seyler paylasilmaz.

Isiniz zor gercekten, ozellikle cizmelerini getirip giyecek misin? diye sormasi hepten ilginc. Once bir cizmeni giyebilir miyim diye izin istenir, keske kendisinede bunu belirtseydin. Ikincisi ayakkabi tarzi seyler paylasilmaz.

O kadar şaşırdım ki ne diyeceğimi bilemedim o anda. Bizi çok mu yakın görüyo da öyle diyo yoksa çok mu yüzsüz ben anlamadım zaten

Ama ortak kullanmayı sevmediğimi belirttim ya içim rahat bir daha istemez sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…