Şimdi şunu da söylemek istedim, inançlı yani islam dinine mensup birisi için beklenti farz ibadetler yanında ahlak güzelliğidir. Çünkü bütündür. Ben bu namaz kılıp, oruç tutsa ama ahlaksızsa ne yapacaksın diyenleri in fikirlerini kısır buluyorum. Yahu kendini bilen, dinini bilen hiç bir kadın veya erkek yeterki namaz kılsın ama gitsin kumar oynasın, alkol alsın demez, diyemez. Zira namaz farz olduğu gibi alkolde haramdır. Ahlaksızlık çirkindir, sosyal hayatı çirkin şekilde yaşamak kabul edilebilir değildir. Evlenirken inançlı biriyle evlenmeye niyet eder, kriter koyarsın. Ona göre görüşür, tanışırsın. Yoksa önüne gelen önüne geleni namaz kılıyor der önerir. Namaz dedikleri de cumadan cumaya, bayramdan bayramadır. Yani 5 vakit namazı hakkını vererek kılan kişi ahlaklı bir hayat yaşamayada gayret ediyor diye kabul edersin. Baktın namaz var ama başka hallerde var kabul etmezsin. Çünkü bir sıkıntı, bir eksiklik var demektir.
Ve tavsiyem kesinlikle kriterlerine uymayan insanlardan uzak dur, düzelir bilmem ne diye kabul etme.