bekar kalmak

Eşimde en çok dikkat ettiğim cinsel konuları vb acmamasindan dolayı efendi ve ahlaklı olarak düşünüyordum. Aslında namazlarını aksatan ve bir süre sonra da hiç kılmayan biriydi nişanlı iken. İçki sigara yoktu. Meslek, görüntü vs itibariyle uyduğu için beğeniyordum. Severek evlendim ama mantıklı düşünüyordum . Sonradan sonraya çok saygisizlasti ama nişanı atmadım . Evlenince de şiddete meyli ve cinsel isteksizliği ortaya çıktı. Bu yüzden boşandım
Anladım peki burdan şu sonuç çıkıyor mu sizce cinselliği konuşmadığı için efendi sandığımız halbuki isteksizliği olan bi adam , peki namaz kılıyor, ibadetlerini yerine getiriyor olarak gördüğümüz kişi de aslında gösteriş rol kesmek için yapıyor olamaz mı önemli olan ahlak değil midir Allah’ın kula soracağı soruları kulun kula sorması normal midir sizce asla yargılamak için sormuyorum bu arada isterseniz cevap da vermeyebilirsiniz

İnançlıyım diyince salt tanrı inancı gibi algılamanız da ilginçmiş. Her şey inançla olmuyor demekte ilginçmiş. Neye göre kime göre? İnançlı olduğunuz halde ateist biriyle olmanız eğer inancınız islam ise bi tekrar araştırın derim... Bakalım oluyor muymuş öyle ben inançlıyım istediğimi yaparım tavrı.

Bazilari eşim ne kadar anlayisli (ben inancliyim o inancsiz, o inancli ben degilim) diye bunu ornek vermişler ama bunun hoşgoruyle, anlayisla, saygiyla ne kadar iyi bir insan olduguyla hiç alakasi yok. Ben ki dini bilgisi zayif bir insanim ama ben bile bu tarz evliliklerin inancta problem oluşturabilecek durumlar icerdigini biliyorum. 🙄 İlginc...

Valla etrafımda kadının kapalı olup, adamın da özel günler de alkol aldığı bir çok evliliğe şahit oldum.
Gayet de mutlular.
Evliliğin içinde sevgi varsa her şey oluyor.
Yok ya bi yerde patlak verir..özel bi günde eşiyle birlikte içmek isteyecek içemeyecek bi noktadan sonra sıkıntı yaratır

İnançlıyım diyince salt tanrı inancı gibi algılamanız da ilginçmiş. Her şey inançla olmuyor demekte ilginçmiş. Neye göre kime göre? İnançlı olduğunuz halde ateist biriyle olmanız eğer inancınız islam ise bi tekrar araştırın derim... Bakalım oluyor muymuş öyle ben inançlıyım istediğimi yaparım tavrı.
Bütün islam kurallarına uymak zorunda değilim, bugüne kadarda uyanı görmedim. Evet istediğim her şeyi yapıyorum. Demek ki din o kadarda önemli bir yerde değil benim için

Biz karı koca inançla işi olmayan insanlarız. Ama kavga gürültümüz olmaz. Hatta eşim dışarıda da biraz fazlaca empatiyle yaklaştığı için ezdiriyorsun kendini diye kızdığım biridir. Alkol alırız ibadetle işimiz yok ama gerçekten dürüst insanlarız. Ama biz ikimiz de mesela dini hassasiyeti olan insanla bu kadar mutlu olamazdık. Konu sahibi de bu anlamda haklı. Şimdi biz çocuğumuzu dinden bahsetmeden büyütmek istiyoruz e birimiz dindar olsa nasıl büyüyecekti? Ortak görüş olmalı bence çiftler arasında. Ben o anlamda hak verdim. Kendi gibi birini aramalı. İyi niyetli dürüst ahlaklı ama alkol alanlar kendi gibilerle olmalı bence. 🥰
İnançlı bir ailenin çocuğu bile bence dinini kendi seçmeli. Kulağımıza ezan okunması vb bunların hepsi saçmalık. Bir çocuk kendini bildiğinde dinini seçer. Konu sahibi sadece dini özellikten vurmuş bence bu saçmalık ve 33 yaşına kadar bekar kalmasının sebebi bu

İnançlı bir ailenin çocuğu bile bence dinini kendi seçmeli. Kulağımıza ezan okunması vb bunların hepsi saçmalık. Bir çocuk kendini bildiğinde dinini seçer. Konu sahibi sadece dini özellikten vurmuş bence bu saçmalık ve 33 yaşına kadar bekar kalmasının sebebi bu
kadının kadına yaptğı şiddete örnek olduğunz için teşekkür ediyorm (!) . fikirlere saygı duymayı öğrenmeye davet ediyorm sizi. ben sizin evlilk kirterlerinze hayat tarzınıza elşetri yapmyıorm yazdğım posta ta herkes böyle olmalı bunu yapmayan salaktır demedim kendi derdimi anlattım. kabul edip etmeme konsunda da anket açmadım. ama gelip buna saçmalık demek veya beni yaşımla vurmaya çalışmanız saygısızlık. umarım benim yaşıma geldiğinzde hayat size bana güldüğü gibi gülmez

Bazilari eşim ne kadar anlayisli (ben inancliyim o inancsiz, o inancli ben degilim) diye bunu ornek vermişler ama bunun hoşgoruyle, anlayisla, saygiyla ne kadar iyi bir insan olduguyla hiç alakasi yok. Ben ki dini bilgisi zayif bir insanim ama ben bile bu tarz evliliklerin inancta problem oluşturabilecek durumlar icerdigini biliyorum. 🙄 İlginc...

Ben katılıyorum.
Dinle alakası olmayan taraf rakı balığa gitmek ister mesela, dindar taraf içkili mekana gitmek istemez.
Veya dinle alakasız taraf akşam yemekte şarap içeyim der, muhafazakar taraf evine içki sokmak istemez.

Çocuk nasıl yetişecek konusu var bir de, taraflardan biri ateistse mesela çocuğunu dinle yetiştirmek istemeyecektir muhtemelen. Diğer tarafsa çocuğuna din aşılamak isteyecektir. Olmaz yani, burada bu iş patlar. Çocuk konusunda orta yolu bulmanın hiçbir yolu yok bence. Anca belki ateist taraf tamam karşı tarafın gönlü razı olsun diye evet diyebilir ama bir zaman sonra rahatsızlık duyar mutlaka. Olmaz yani.

O yüzden konu sahibesine çok dindar olmasa bile, hayat tarzı olarak oluru olan kişilere de şşans tanı yazdım. Diğer yorumlardaki gibi inançsız olsun ama iyi bir insan olsuna katılmıyorum maalesef, teoride iyi ama pratikte uygulanırlığı yok. İçki sevmeyen ateist biri olsa bile, hayat tarzının farklı olması mutlaka bir yerde çifti ayrı düşürür.

25 yaşımda çok severek evlendim. Şimdi 30 yaşımdayım. Bir kızım var.
Şu 5 yıl beni o kadar yıprattı, benden o kadar şey götürdü ki anlatamam.
Ne eski yaşam enerjim kaldı ne içten gülüşlerim....
Şimdiki aklım olsa evlenir miydim?
Evlilik benim için dert tasa oldu resmen.
Bana ağır geldi.
Ama kızım var. Hiçbirşeye değişmem.

Aslında evlen de desek boş.
Evlenme de desek boş.
Nasip kısmet bu işler.

Ben katılıyorum.
Dinle alakası olmayan taraf rakı balığa gitmek ister mesela, dindar taraf içkili mekana gitmek istemez.
Veya dinle alakasız taraf akşam yemekte şarap içeyim der, muhafazakar taraf evine içki sokmak istemez.

Çocuk nasıl yetişecek konusu var bir de, taraflardan biri ateistse mesela çocuğunu dinle yetiştirmek istemeyecektir muhtemelen. Diğer tarafsa çocuğuna din aşılamak isteyecektir. Olmaz yani, burada bu iş patlar. Çocuk konusunda orta yolu bulmanın hiçbir yolu yok bence. Anca belki ateist taraf tamam karşı tarafın gönlü razı olsun diye evet diyebilir ama bir zaman sonra rahatsızlık duyar mutlaka. Olmaz yani.

O yüzden konu sahibesine çok dindar olmasa bile, hayat tarzı olarak oluru olan kişilere de şşans tanı yazdım. Diğer yorumlardaki gibi inançsız olsun ama iyi bir insan olsuna katılmıyorum maalesef, teoride iyi ama pratikte uygulanırlığı yok. İçki sevmeyen ateist biri olsa bile, hayat tarzının farklı olması mutlaka bir yerde çifti ayrı düşürür.

Sadece hayat tarziyla, alkol almakla veya cocuk yetistirmeyle de bitmiyor aslinda. Yani bu tarz biri musluman, digeri baska bir inanc sahibi ya da inancsiz olmasi durumundaki evliliklerde erkekler icin bazi kurallar var, kadin icin(inancliysa) boyle bir evlilik tamamen yasaklanmiş diye biliyorum ve bu inancta sıkıntı yaratan birsey yani dedigim gibi dini bilgim zayif yani ama arastirirlarsa inancli biri icin nasil buyuk birsey oldugunu gorebilirler.

Böyle şeyler gerçekten elimizde değil, elimizde gibi görünse de hadi şimdi evlen deyince neden evlenemediğini açıklayamayan insanlar olacaktır. Ya da istemeden evlenenler falan. Çok kafanızı takmayın sadece yorulduğunuzla kalırsınız, umarım gönlünüze göre birisi çıkar karşınıza.

Sadece hayat tarziyla, alkol almakla veya cocuk yetistirmeyle de bitmiyor aslinda. Yani bu tarz biri musluman, digeri baska bir inanc sahibi ya da inancsiz olmasi durumundaki evliliklerde erkekler icin bazi kurallar var, kadin icin(inancliysa) boyle bir evlilik tamamen yasaklanmiş diye biliyorum ve bu inancta sıkıntı yaratan birsey yani dedigim gibi dini bilgim zayif yani ama arastirirlarsa inancli biri icin nasil buyuk birsey oldugunu gorebilirler.

Ben de pek inançlı sayılmam bu arada ama konu sahibesinin dindar biriyle olmak istemesini gayet anlayabiliyorum.

Yani yani burda yapılan bazı yorumlar dediğim gibi kağıt üstünde iyi ama uygulanabilirliği pek yok.. Biliyorsunuz ki mühendisim eee şimdi fizibilitesi olmayan bir planı gelip buraya yazamam ki :KK50: Din tartışmalarının ya da sen enden dindarsın vb söylemlerin konu sahibesine bi faydası yok, keşke herkes diğerinin inancına ve hayat tarzına saygı duymayı öğrense.

kadının kadına yaptğı şiddete örnek olduğunz için teşekkür ediyorm (!) . fikirlere saygı duymayı öğrenmeye davet ediyorm sizi. ben sizin evlilk kirterlerinze hayat tarzınıza elşetri yapmyıorm yazdğım posta ta herkes böyle olmalı bunu yapmayan salaktır demedim kendi derdimi anlattım. kabul edip etmeme konsunda da anket açmadım. ama gelip buna saçmalık demek veya beni yaşımla vurmaya çalışmanız saygısızlık. umarım benim yaşıma geldiğinzde hayat size bana güldüğü gibi gülmez
Evlilik büyük başarı değil. Ağlanan sizsiniz konu bile açmışsınız. Sizden 10 yaş küçüğüm ve evlilik benden uzak olsun 😃 şiddet değil neden şiddet??? Siz demişsiniz 33 yaş ben deyince ağır mı oldu? Ya hadi hadi benimde teyzem var aynı sizin gibi düşünüyor 34 yaşında oda evlenmedi. Bu gidişle zor

Konu sahibi elbette kendi inancına göre birini arayabilir herkes bu konuda benim gözümde sonsuz özgürdür.Ayrica 33 yaş evlilik için geç de değil.Ne yazık ki ülkemizde evlilik resmen bı toplum baskısı özellikle yaşınız 25 i falan geçtiyse yandınız baskıdan.Benim naçizane tavsiyem biraz daha yumuşak olmanız konusunda.Biraz sert buldum tarzınızı daha yumuşak olabilirsiniz belki.Etrafiniz anladığım kadarıyla sizin kadar dindar değil.Belki de sizin gibi dindar olanlara evlenme isteginizden bahsedebilirsiniz bu da ayıp değil.Ama ben evliliğin enerji meselesi olduğuna çok inaniorum.Hic ummadiginiz anda ummadiginiz gibi biriyle tanışıp delice aşık da olabilirsiniz.İnanin bu işler hiic belli olmuyo.Ben bu olaylara çok evrensel bakiorum.Hic kistasim olmadı aşk dışında😃eşime de deli divane aşık olup evlendim hala deliler gibi aşığım.Ben eşimle sevgiliyken inancliydim ama namaz kılma falan tarzı değil müslümanım inaniyorum hepsi bu kadardı.Yer içer gezer tozar giyinirdim herkesin inancına da sonsuz saygı duyardım.Esim ateist o da önceden inancliymis okumus araştırmış ve ateizmi seçmiş.Din onu ttamin etmemiş aradığı şeylere cevap bulamamış.Zerre umurumda olmadı çünkü ben her inanca saygılıyım.Ama şu ana kadar en ufak bi sorun yaşamadık.Hem aşkım hem kankamdir eşim.Hayatta en çok eglendigim kişidir.Hicbi kız arkadaşımla en yakınım dedigimle bile gece içip eve donemicek halde olup sabaha kadar arabada uyumamistim😃bunu bile eşimle yapiorum ve inanılmaz keyif aliorum.

Msjlarinizdan cok sert bir hava seziliyor
Ben kendimden ornek vereyim 27 yasinda tanistim 28de evlendim. Alkol ve sigarayi hic kullanmadim. Bir donem cok karsiydim asla masada dahi oturmam diyecek kadar. Gecen yil ani gelisen bir durumda gruptaki 1 kisiyi kirmadim oda ztn 2 kadeh icti birakti oyle sabahlara kdr gece kulubunde oturalim durumu degildi.
Esim daha once alkol almis. Ve bu benim icin problem olmadi. Durust ahlakli merhametli az cok dini sorumlulugu olan bir insan. Su an cok ozenli namaz kiliyor mesela.
Nasil anlatsam bastan diit yanlis cevap modundansa iyice anlama dinleme taraftariyim. Evliligin temeli malesef hosgoru uyum saglayabilmek icin karsilikli hosgormemiz gerekiyor. Belki yanlis anladiniz belki bazi durumlarin aciklamasi var iyice emin olmadan 1 fotografla kimsenin ustunu cizmeyin.
Birde su var nasipten ote yol yok. Komsum oglunu yanina evlendirmek istiyordu annemide cok severlerdi annem ise girmesine yardimci oldu, bir kizla gorustuler kiz o kdr sevdi anlatamam ama ayni evi kabul etmedi yapamam dedi. Sonra cocuk evlendi ve 1 ay icinde aileye miras geldi dugun takisi vs ev aldilar kendi evlerine ciktilar. Hala arkasindan dua ederler kismet degilmis ama insallah oda mutlu olur olmustur diye
Yasiniz gec degil, yas takintisina girmeyin ama olabildigince hosgoru temelli olun cerceveyi iyice netlestirin.

Kesinlikle size hak veriyorum. Insanin dini degil ahlaki onemlidir. Tabii insanlar
Ben hak veriyorum. Benim evlendiğim kadın kapanacak bik bik bik diyen biriyle tanışmıştım, adam Rus tanışma sitesine üye, Taylanda gitmiş orda düşmüş kalkmış, sonra başka birileriyle yatmış kalkmış ... yani lafa gelince çok dindarım, namaz 5 vakit, oruç tutuyorum ama bakıyorsun zina var, içki var her halt var. Söylememe gerek yok sanırsam kaçtımmmmmmmmm

Muhafazakarım diyen erkeklerin çoğu dürüst değil, işlerine gelince dindar işlerine gelmeyince her naneyi yiyorlar. O yüzden dini kriter edinmeyin bence, insanlar artık çok ikiyüzlü

Benim şöyle bir tavsiyem olacak, %100 kriterlere uygun insan bulmak çok zor bence bu şartı sağlamayan yani ibadet etmeyen ama düzgün ahlaklı insanlara da şans verin. Sırf bu yüzden çok seveceğiniz, iyi anlaşacağınız birini tanımayi kaçırdınız belki. Bence yeni insanlara din konusunda daha rahat davranarak açık olun. Yani inancınıza çok terso durumlar olmasın tabi, ama çok dindar olmasa da bir şey olmaz bence.Genel olarak kader çok ters köşe yapabiliyor, ben bunu beğenmedim hiç tipim değil bu iş olmaz ama ehhh bir görüşeyim bari adam ısrar etti diyip delice aşık olup evlenen en az 3 kişi tanıyorum :KK200: Bu yüzden farklı adaylara şans verin derim. Bol şans dilerim.
kesinlikle size katiliyorum, insanin dini degil ahlaki onemlidir. Insan olmasi onemlidir.
Kriter koymak her kadinin hakki. Sarisin olsun, esmer olsun, uzun boylu, orta boylu, zengin, memur, doktor avukat, akademisyen olsun, dindar, inancsiz... bu kriter herkese gore degisir ama ahlakli olmadiktan sonra hicbir onemi yok.

Bütün islam kurallarına uymak zorunda değilim, bugüne kadarda uyanı görmedim. Evet istediğim her şeyi yapıyorum. Demek ki din o kadarda önemli bir yerde değil benim için.
Din sizin için o kadar önemli bir yerde olmadığı için, uymak zorunda değilim diye tanımlamışsınız kendinizi. Bu sizin fikriniz, İslamın değil. Uyanı görmemiş olmanızda sizin probleminiz. Kitap okumak bile yeterli halbuki, yaşayanları görmek için.

Dinen sorun oluşturuyor haklısınız. İnşallah araştırırlar.

Back
X