Daha önce yorum yazmamistim ama birkac sayfa yorum okudum simdi yazasim geldi
35 yasindayim senelerdir yalniz yasiyorum ve sizin de belirttiğiniz gibi ben de sevmek ve sevilmek istediğim bir beraberlik yaşamak isterim. Hele ki yalniz yasamanin getirdigi fazla sorumluluk alma durumu zamanla yorucu hale gelebiliyor, insan zorluklari da mutluluklari da paylaşabileceği biri olsun istiyor.
Ama sizin yazdiklariniza bakarak cok fazla kriteriniz oldugunu görüyorum.
Ben de dini acidan ahlakli olmasini isterim eşimin. Ama kimseye namaz kıl, ibadet et, alkol alamazsin diyemeyiz.
Siz beklentilerinizi biraz esnetirseniz, karsiniza da aslinda sizin aradiginiz gibi biri cikabilir. Ama siz ne kadar sabit fikirli olup benim kriterim bu, esnetemem derseniz o kadar sorun yasarsiniz iliskilerinizde.
Ben 30 yas üstü olup da hem ibadetine düşkün hem ahlaken harika, saygili bir adam oldugunu düşünmüyorum. Yani mükemmeli aramaya gerek yok. Ya ben dindarim der kadin dedigin şöyle olmali kriterleri ile gelir, kapanmanizi, isi birakmanizi ister. Ya evlenip boşanmıştir ama burnundan kil da aldirmaz, hatta ikinci evliliği olacagi icin ince eleyip sık dokur. Ya da ne bileyim bir suru kizla munasebeti olmustur ama ben bekarim karim el değmemiş olmali der, dindarligin ardina sığınır ama yemedigi halt kalmamıştır vs.
Maalesef tüm ahlaki değerleri kendisinde toplamış efendi, saygılı vs adami bulmak bence cok zor. Gozlemlerim bu yönde. Hatta insallah masallah gibi kelimeleri agzindan dusurmeyen ama gozumde saygidan yoksun cok kisi gozlemledim.
Hakkimizda hayırlısı olsun ne diyeyim
Benim düşüncem birlikte gülüp birlikte aglayabilecegim, yaninda huzur buldugum bir adamla birlikte olmak. Dindarlık degiskendir.
Hatta buna dair bir Kuran kursu arkadasim da demisti bunu. Ibadetine bakma, merhametli biriyse zaten zamanla icinde varsa ibadet de eder. Önemli olan kişiliği demisti.