Bekar Kuzenler

Benimkiler Ankara eşim Çanakkale.
Memleketle pek alakası yok aslında.yetiştirilme tarzı sanırım.Benimkilerin annesi sormaz merak etmez.Eşiminkiler zaten bambaşka.

yani bizde yaşlı başlı değiliz ki gelsinler can şenliği olsun, el ayak olsun diyelim.bana büyük külfet.

Yalnız davet etmiyorum kapı çalıyor açıyorum ellerinde valiz.
Evli olsalar gene çekilirde bu zor.
Haber bile vermeden emirvaki yapip gunlerce cullanmalari buyuk terbiyesizlik. Yillarca hizmetini gorursun, 1 gun yok dersin senden kotusu olmaz.
Siz ana baba degil, direkt bunlarla konusun. Biz de genc insanlariz, kendimize gore islerimiz oluyor. Habersiz asla gelmeyin diyin.

Aynı annem...
Babamın akrabaları gelirdi, hem de birkaç gün degil, aylarca.... Küçüklüğümden hep onları hatırlarım. Annem çalıştığı halde hizmet ederdi. Yıllarca hem de, yaklaşık 20 sene.
Tabii simdi bitti. Sen açık açık söylemediğin sürece bitmeyecektir.
Bizimkilerde öyleler.yaklaşık 3 yıldır bu şekilde.en az 3 gün en çok 3 ay kaldılar.
Ev bulamıyorum diye 3 ay bende durdu birisi.eve çıktı anlaşamadı 15 gün geri geldi.

Diğeri yurt ayarlarken kaldı.Ben kimseye bakamam.yani aç değil açık değil muhtaç değiller.
Sınavları biter kafa tatilleri bende geçer.
Benim diğer misafirlerimde böyledir çok kalırlar.eşimin halaları gelir 3 hafta dururlar.kendi akrabalarımda öyle.bir yerde bunalıyorum artık.diğerleri çekiliyor hadi de bunlar zor.

Eşiminde benimde arkadaş çevremiz var.onlarlada gelip gidiyoruz bu şekilde çok kısıtlanıyor herşey.

2 gunden ne olcak.. tabi aranizdaki iliskiye bagli.. biz ayni ilde butun kuzenlerimle cok gorustugumuz icin bana ilginc geldi konu.. sen sevmiyosun herhalde.
kalabaligada aliskin degilsen.
Ama gecici bir sure idare edebilirsin. 1 2 hafta degilki. Gun :cool:
Tam tersi yalnızlığa alışık değilim.aynı şehirde de olsam ayrıda olsam bende bu kadar kalmaları anlamsız.

1 2 gün olsa bende dert etmezdim.maalesef çok uzun kalıyorlar.benimde çocuklarım ve düzenim var.birde paylaşacağım birşey yok ki.sadece otel niyeti.

Bizimkilerde öyleler.yaklaşık 3 yıldır bu şekilde.en az 3 gün en çok 3 ay kaldılar.
Ev bulamıyorum diye 3 ay bende durdu birisi.eve çıktı anlaşamadı 15 gün geri geldi.

Diğeri yurt ayarlarken kaldı.Ben kimseye bakamam.yani aç değil açık değil muhtaç değiller.
Benim diğer misafirlerimde böyledir çok kalırlar.eşimin halaları gelir 3 hafta dururlar.kendi akrabalarımda öyle.bir yerde bunalıyorum artık.diğerleri çekiliyor hadi de bunlar zor.

Eşiminde benimde arkadaş çevremiz var.onlarlada gelip gidiyoruz bu şekilde çok kısıtlanıyor herşey.

Canım benım, İnan seni öyle iyi anlıyorum ki, annem yıllarca dayanmış, şimdiki aklım olsa, kabul etmez, kıyameti kopartırdım, gençliğim misafir ağırlamakla geçti der.
Ki annem öğretmendi, cok düzgün, çok farklı bir kadın, Nasıl dayanmış pes diyorum. Bizler çocukmuşuz dayanmış işte.

Ama ben şimdi onun yerinde olsam, bunu kabul etmem, eşime de söylerim. Bu ne ya? Ben de 30 yaşında genç bi kadınım.

Sizin evde bir rahatlık var o zaman desene gelen gidemiyor, demekki istemeden de olsa el üstünde tutuyorsunuz misafiri

Haber bile vermeden emirvaki yapip gunlerce cullanmalari buyuk terbiyesizlik. Yillarca hizmetini gorursun, 1 gun yok dersin senden kotusu olmaz.
Siz ana baba degil, direkt bunlarla konusun. Biz de genc insanlariz, kendimize gore islerimiz oluyor. Habersiz asla gelmeyin diyin.
Aynen öyle demiş eşim bakalım.inşaallah gelmezler.Ben benimkilere söyleyeceğim bu yıl istemiyorum herşeyimde olmalarını.

Hiç beklemiyorum zaten Allah razı olsun demelerini demezler zaten.
3 ay kaldığında gitmesini söylemiştim küsmüş sığdırmadı beni demiş.
Tepemde zaten nereye sığacak daha.benden daha çok benim evdeler :)

Canım benım, İnan seni öyle iyi anlıyorum ki, annem yıllarca dayanmış, şimdiki aklım olsa, kabul etmez, kıyameti kopartırdım, gençliğim misafir ağırlamakla geçti der.
Ki annem öğretmendi, cok düzgün, çok farklı bir kadın, Nasıl dayanmış pes diyorum. Bizler çocukmuşuz dayanmış işte.

Ama ben şimdi onun yerinde olsam, bunu kabul etmem, eşime de söylerim. Bu ne ya? Ben de 30 yaşında genç bi kadınım.
Benimkiler de büyük değil 12 6 ve 3 yaşındalar.
Zoraki misafirler nasıl desem yani sofra kurmasam dolaptan çıkarıp yerler.
Yatak sermesem koltukta uyur kalırlar.

Bende yaşlı değilim ki 32 yim.

Yarın evlenseler sizi çaya bile kabul edemez kendi evlerine bu tipler. Bu ne ya benim bile sinirim bozuldu. Ben ki misafiri çok severim ama buna can mı dayanır, mal mı dayanır yani. Valla bana ikinci kez habersiz gelen ben kapıyı açmam bi daha olmasın diye. Çünkü bazı insanlar nezaketten anlamıyor böyle herkese anladığı dilden muamele etmek lazım.

Yarın evlenseler sizi çaya bile kabul edemez kendi evlerine bu tipler. Bu ne ya benim bile sinirim bozuldu. Ben ki misafiri çok severim ama buna can mı dayanır, mal mı dayanır yani. Valla bana ikinci kez habersiz gelen ben kapıyı açmam bi daha olmasın diye. Çünkü bazı insanlar nezaketten anlamıyor böyle herkese anladığı dilden muamele etmek lazım.
Kendilerini bilmem ama ailelerden benim tarafimdakilere gittigimde, bir gece dahi kalamam.hemde sevmiyorum yatili kalmayi. zaten cocuklarim var her yerde kalamam.en son 3 sene evvel gitmistim.
esiminkilerin evleri nerde bilmiyoruz bile.daha ayak basmisligimiz yok:)

Ben kuzenimi 3 ay kalıpta yolladığımda teyzem annemle tartışmış."sen sığdırmadın kalmasın dedin"demiş.annem yüzüne demişti zaten "başından atma çocuğuna sahip çık" diye. Aradım teyzemi "burası benim evim. kim kalır, kim kalmaz ben karar veririm, annem değil.sende biliyorsun çocuklarım var ,küçükler ve benimde bir düzenim var bana güvenip yollama" dedim.

Hâlâ annemle küs ikna olmuyor.annem yorum yapar hatta kırarda ama kararı ben veririm gerçi sökmüyor o ayrı.
Sadece annemde değil .dedem, dayılarım ,babam hepsi kalmasın dedi.

Bu öyle aile ziyareti değil ki.

Konuştuk hatta kendide söyledi kuzenlerine ama anlamıyorlar sanırım.
Yani gezdiriyoruz ağırlıyoruz götürüyoruz hop dönüşte bizdeler duş falan alıp benim yatak malz. nerde diyorlar.
Bir defa eşim ben seni bırakayım dedi yok amca sabah gideyim sen zahmet etme zaten çok yoruldum dedi.üstünede denmiyor birşey.

Sizin değil de başka birinin onları uyarması lazım. Misal;
-Amcanlarda mı kaldınız?
-Evet, ben seni bırakırım dedi ama zahmet etme dedim.
-Bak oğlum, evladım, sen amcanı düşünüyorsun ama yengen 3 çocuklu kadın. Belki rahatsız oluyordur, bu açık açık söylenmez, hem aynı şehrin içinde ne kalması. Akşam seni ağırlarlar sonra bin dolmuşa otobüse dön evine genç adamsın.
-Hmm...

İşte siz birşey diyemezsiniz ama birilerinden rica edebilirsiniz.

Sinir oluyorum bu vicik vicik kuzen olaylarina..
Ben aslında severdim gelinip gidilmesini ama ölçülü olarak.
Ayda bir defa Gel hafta sonu bir iki gün kal git.her hafta sonu biriyle geçiyor.
2 sene içinde 2.koltuklarım bu.koca koca insanlar ufak tefekte değilki .

Ben onların çamaşırını nevresimi yıkayıp ütüleyip vermek zorunda mıyım?
Ya en kötüsü ihtiyaçlarını da almazlar anneleride vermez.mesela kış geldiğinde kalın bir battaniyem vardı sabah giderken eşime demiş almış götürmüş.ütüsünü yapmak istemiyorum bizim ütü bana yetiyor.fazla bir ütüm vardı verdim geçen hafta gene getirmiş çok sinirlendim.
yani bunları ben mi düşüneceğim kaç kere dedim.kendi düzenlerini kurana dek böyle yapacaklarını sanıyorlar.

Abla tamda şöyle tavaya ihtiyacım vardı diyor.iyide evimde hepsi benim ihtiyacım sen ihtiyacın varsa kendin al diyorum.abla ya sen yenisini alırsın diyor eşimin yanında. Yani atın kuyruğundaki kene gibi.

Yani yanlış anlaşılmasın ama ben kıyafetlerini diyorum seçin renkli beyazlı makineye atın ben ayarlarım.demesem daha benden bekliyorlardı.kendi evlerinde zahmet.

En son getirdiklerini kurutmadan çıktı hemen salona koydum kendi katlasın koysun diye.poşete tepmiş götürmüş bozulur birde.

kimse kim boşversene konu sahibi evde çoçukların varsa koyma kimseleri yatıya şu yaşıma kadar öz abisinin tecavüzünden tutda amca babanın bile tacizine maruz kalanları duyduk gördük kuzen dahada uzak bu konuda bana göre baba abi amca yapıyorsa canına kanına onlar darılacak diye sen niye sıkılacak üzüleceksinki onların anlaması lazım bak eşim evde yokken kuzeni geldi birkaç kez gel abi içeri dediysem kiii içimden inşaallah gelmez diyordum yok abim x gelince beni arasın dedi hiç girmez içeri eşimin bütün kuzenleri böyle asla girmezler içeri eşim yokken biraz anlayış yahuuu anlayış yok dedinmide seni kötü belleler aman çokda tın sen annesin neye için rahatsa onu yap kuzum ev senin çoçuklar senin beğenen gelir yer içer gece döner evine beğenmeyen gelmesin

Sizin değil de başka birinin onları uyarması lazım. Misal;
-Amcanlarda mı kaldınız?
-Evet, ben seni bırakırım dedi ama zahmet etme dedim.
-Bak oğlum, evladım, sen amcanı düşünüyorsun ama yengen 3 çocuklu kadın. Belki rahatsız oluyordur, bu açık açık söylenmez, hem aynı şehrin içinde ne kalması. Akşam seni ağırlarlar sonra bin dolmuşa otobüse dön evine genç adamsın.
-Hmm...

İşte siz birşey diyemezsiniz ama birilerinden rica edebilirsiniz.
Ondan daha ağırlarını da dediler.Ev aramaya çıktığında 1 hafta izne çıktı.güya biz yolladığımızda ailesine gidecekmiş bir gece otogarda yatmış.yuh dedim o kadarda değil.hem çalışıyor hem eşimde yol parasını verdi git otelde kal.yani ankaraya otobüste her saatte var sanki kara tren bekliyor.

Gitmek isteseler otobüs ve dolmuş 20 metre ötede.metroyla aramız 100 metre.taksiyle gidecek durumları var zaten eşimde veriyor.

Hayır paylaştığımız birşeyde yokki.yemek yerler ellerinde telefon diğer elde sigara-çay.pansiyon gibi.
Benim kuzenlerim eşiminkilere göre biraz daha arsız sanırım.

kimse kim boşversene konu sahibi evde çoçukların varsa koyma kimseleri yatıya şu yaşıma kadar öz abisinin tecavüzünden tutda amca babanın bile tacizine maruz kalanları duyduk gördük kuzen dahada uzak bu konuda bana göre baba abi amca yapıyorsa canına kanına onlar darılacak diye sen niye sıkılacak üzüleceksinki onların anlaması lazım bak eşim evde yokken kuzeni geldi birkaç kez gel abi içeri dediysem kiii içimden inşaallah gelmez diyordum yok abim x gelince beni arasın dedi hiç girmez içeri eşimin bütün kuzenleri böyle asla girmezler içeri eşim yokken biraz anlayış yahuuu anlayış yok dedinmide seni kötü belleler aman çokda tın sen annesin neye için rahatsa onu yap kuzum ev senin çoçuklar senin beğenen gelir yer içer gece döner evine beğenmeyen gelmesin
Elbette bende çok rahatsız oluyorum.eşim yokken gelseler eşim kendi kuzenlerini siler benimkilere kapıyı dahi açtırmaz.bilirler geldiği saat belli.
Çamaşırlarını getirdiklerinde en son kendi dedi bakın avmlerde çamaşır yıkama yerleri var verin yıkatın yengeniz-ablanız yıkayamaz her defa her defa.her köşe başı hamam biraz kendi işinizi kendiniz halledin diye.eşiminkiler 21 22 benimkiler 26 28 yaşında.kocaman adamlar ya.

Benimkilere kızmaya çekiniyordu benden.ne çekinmesi hiç bozulmam bile bıktım dedim.dün akşam kendininkine konuşmuş hatta şirkete geldiğinde hiç ilgilenmemiş.ordan yemek yedirip bırakmış.anlatmadı ama o gelmez daha dedi bakalım.Aslında tuhaf olan eşim çok serttir hani yüzü yumuşak falan desem neyse.

madem kendilerini misafir olarak görmüyorlar.
onlar gelince yemek, sofra, ortalığı toplama işini onlara havale edin. aç mısınız gençler, mutfak orada malzeme dolapta yapın yiyin için temizleyin deyin.
hazır gelmişler madem, o gün perdeleri yıkayın onlara astırın. imkan varsa evin halılarını silkelesinler. evin mobilyalarının yerini değiştirtin. malum siz 3 çocuklu ve ağır iş yapamazsınız. rahat edemesinler özetle, işleri onlara yıkın. koca adamlar bir işe yarasın bari.

Benimkiler Ankara eşim Çanakkale.
Memleketle pek alakası yok aslında.yetiştirilme tarzı sanırım.Benimkilerin annesi sormaz merak etmez.Eşiminkiler zaten bambaşka.

yani bizde yaşlı başlı değiliz ki gelsinler can şenliği olsun, el ayak olsun diyelim.bana büyük külfet.

Yalnız davet etmiyorum kapı çalıyor açıyorum ellerinde valiz.
Evli olsalar gene çekilirde bu zor.

Memleketle alakası var yetiştirme tarzı ona göre şekilleniyor.Çanakkale den zarar grlmez.

Back
X