Bekar olmanin zorluklari

  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #21

Ne güzel yazmışsın benim yaşadıklarım.Ben hala bekliyorum tabii.Uamrım benim de karşıma varlığıyla mutlu edecek biri çıkar.Darısı başıma(amin)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #22
canım ben artık ümidimi ksmiştim ama yıllardır tanıdıgım dostum arkadaşımla evlendik çok ani oldu ama demekki onu bulana dek kötülerle uğraşıp onun kıymatini bilmem sağlandı bana :)) darısı en kısa zamanda başına tatlım
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #23

cok guzel ve dogru seyler yazmissin tesekkurler
bende de ayni sey var, tum arkadaslarim evlenince bekarlari sildiler defterden
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #24
Hayatim Bekar olmanin zorluklari tabiki vardir ama inan bana evli olmanin zorluklari kadar agir degildir.

Bekarken öncelik senindir herseyde cogunlukla kendini düsünürsün istedigni alir istedigni yer icer yaparsin tabiki ailene sorumlulugun vardir o baska ama yinede kafana ne eserse yaparsin.

Evlendikten sonra öncelik senin olmuyor güzelim bir is yaparken birsey alirken bir karar verirken düsünecegin o kadar sey ve kisi varki Esini, Cocuklarini, Esinin ailesi, Senin ailen
vs. vs. yani cok büyük sorumluluk altina giriyorsun.

Mutlaka birgün hayirlisinla evleneceksin ama o güne kadar yerinde olsam zorluk falan düsünecegime bu günlerin tadini cikarmaya bakarim.

Sevgiylea.s.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #25
bekar olmanın zorlukları başlığını görünce bayağı düşündüm ne gibi zorluklar yaşıyorum diye -28 yaşında bekar ve evliliğe dair herhangi bir girişimi olmayan biri olarak-;
bazı arkadaşların dediği gibi aile ve çevre baskısı olabilir ama artık oda yok bende -20'li yaşların başında çok bunalırdım bundan-
hafta sonları yanlız olmak -şimdilerde yanlızlığımı seviyorum aslında hatta evli olsam bunları yapamam diye düşündüğüm oluyor-
bunları okuduktan sonra düşündüm ben bulamadım gerçekten;
sanırım insan kendi kendine yaratıyor zorluğu bazen
etrafa fazla kulak asmamak gerek
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #26
İnsan yaşamının en güzel anlarını onu "gerçek" seven kişilerle beraber geçiriyor.Huzuru mutluluğu fedakarlığı paylaşımı o alan içinde görüyor.incitmekten korktuğu,incitilmeyeceğine inandığı huzurun devasa hissedildiği bir alan içind egeçiriyor gençliğinin en güzel anlarını.Ailesinin yanında...Evinde gördüğü huzurun aynısını yada bir kat fazlasını vermeyi taahhüt eden yada hissettiren oldumu uzaklaşıyor bu huzur yumağından...Bu huzuru bana vermeyi taahhüt eden olduda hissettiren olmadı.iyide ben şimdi bu huzuru yaşayamayacağıma inandığım bir yaşama neden atayım kendimi.bir erkeğin bir kadını bir kadının bir erkeği sevmesi yaşamda bize öğretilen sevgiyle aynı değil.sevgi her yerde aynı sevgi değil.farklı duyguların kestirme ismi...alışılagelmiş süslü bir kelime.cazip,kulağa hoş gelen tav olunabilecek bir kelime...Bekar olmanın etraftan gelecek "ne zaman " sorularıyla boğulmasına beynimd eizin vermiyorum.ellerim şakaklarımda mutfak masasında yatağın üstünd eağlamak istemiyorum.onlar bu soruyu sorar sonra hayatlarına bakarlar.O çok evlenmemizi isteyen çoğunluğu göremeyiz mutfak masasında ağlarken.bırakın sorsunlar,bırakın geç ama desinler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #27
ben 26 yaşındayım sözlüyüm evlenmeme 1 sene var ama ben bekarlığı seviyorum..Mutlaka evliliğin de güzel tarafları vardır ama bekarlıktan dolayı üstelik 3 senedir yalnız yaşamama rağmen sıkıntı yaşamadımmm..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #28
bir kere artık yaşınız gelmiştir ,istesenizde istemesenizde çevrenizdeki bekarlar bir bir evlenir ve artık sizede sıranın gelmesini istersiniz.hayatı paylaşacak,mutluluğunuzu paylaşacak kişiyi ararsınız. sürekli olarak bekarlığınız başınıza kakılır ve evli olan arkadaşlarınız eşlerini sizden sakınma gereği dahi duyarlar ki bu da ilginçtir. :sm_confused: ayrıca biyolojik saatinizi çalışmaktadır .eş ve çocuk sahıbı olmayı istersiniz .ilerde olabilecek ve çocuk sahıbı olmaya engele teşkil edecek hastalıkları düşündükçe daha da çok telaşa kapılma ihtimalide oluyor. :çok üzgünüm: kısaca yalnız değilisiniz arkadaşlar. ama umutsuzluğa da düşmek kara kara düşünmekte yersiz. hayata karışmak olmasını dilemek gerek sanırım bu arada benım yaşım da 25...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #29
Evliliği bir araç değil de bir amaç olarak görenlerin baskısı soruları vs nedeniyle yaşanacak zorluklardan başka bi zorluk gelmiyor aklıma. Evlilik, çok sevdiğin ve "ben artık bu adamla uyanmak istiyorum" dediğin insanla ömrünü beraber geçirmeni sağlayacak bir "araç"tır sadece. Amaç evli olmaksa zaten evlenince de çok mutlu olamaz insan diye düşünüyorum. İnsanların lafları doğrultusunda üzülmek de bana saçma geliyor. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz ki. Ben de 26 yaşımda evlendim. Ama işte bu insan benim hayat arkadaşım olmalı diyebildikten sonra verdim bu kararı. Çevremde de yaşıtlarım arasında ilk evlenen ben oldum. Bu erken oldu geç oldu durumu da görecedir bu yüzden bence.

Ayrıca başkaları da söylemiş, mutluluk çift olmaktan ibaret değildir ki. Arkadaşlar, aileniz, izlediğiniz bir film, okuduğunuz bir kitap, tek başına deniz kenarında yaptığınız bir yürüyüş ne bileyim insan mutlu olmak istedikten sonra Allah sağlık versin sadece bence =)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #30
ben 17 yasindayken ailemden ayrildim (universiteyi baska sehirde kazanmam sebebiyle) ve o yastan beri de onlardan uzak yasiyorum...o yuzden bekarlik sultanliktir, aile yaninda yasamak guzeldir gibi seyler malesef benim icin gecerli degil...17 yasindan beri tek basima bir hayat suruyorum, o yuzden bekarlik benim icin cok zor...amac evlilik olmamali diyenlere soyluyorum; amac evlilik degil amac su hayati artik tek yasamamak, hayati paylasabilmek...atiyorum tv de birsey gordugunde aa baksana diyebilmek, yemek yerken ekmegi verir misin diyebilmek mesela, iyi geceler diyebilmek...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #31
Bekarlık elbette sultanlık ama bir yere kadar, kimse 30 yaşından sonra bekar olmak istemez değil mi?
Yaşımız 35- 40 olduğunda nasıl bir sultanlık yaşayabiliriz ki? E annemiz babamızda hayatta olmaz o zaman tek başımıza kalırız. Sonrada kaderimize ağlarız.
Ayrıca yaş ilerledikçe kimsenin annesi babası yada toplum bekarlığı yaşatmıyor, giriceğiniz ortam çok az, arkadaşlarınız hep toy ve sizi yanıızda istemeyeceklerdir.
Bence polyanacılık olur evlenememek ve arkasına bahaneler üretmek.
Allah herkese hayırlı kısmetler nasip etsin (amin)
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #32

cnm bende aynen snein gibi düşünyordum evlenmeden önce gece uyanıpta bir yeriniz ağrıdığında şuram ağrıyo diyememek zor .... yada hasta oldugunuz da yanınızda bir çorba yapamasa bile sevdinizin olması ve size bakması öyle güzelki dilerim bütün prensesler prenslerine kavusur
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #33

harika konusmussunuz her lafiniza katiliyorum aynen oyle
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #34
Ne yapalım şimdi zorla koca mı bulalım toplumun bakış açısına uyum sağlayacağız diye
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #36
evet 27 28 yaşına kadar evlenememek bence çok kötü bu yaştaki arkadaşlarımın hepsi evli ve çocuklu ve mutlu bir aileleri var tıp okusan bile evliyken bile devam edebilirsin zaten naptın sen 28 yaş liseyi 17de bitiriyosun eskiden 6 sene ekle 23 yaşında bitirmiş olman lazım tamam 23e kadar evlenme ama hala okuyorsanda yada tıpa 23te başladıysan 29 30a kadar beklemen çok saçma aklınız varsa okulu bahane etmeyin zaten moda olmuş geç evlenme herkes 30 40ta ilk evliliğini yapıyor evlenme programlarındakilerde 80 90 yaşlarında evleniyor evlilik işi gençken yapılması lazım 17-28 yaşları arasında 28den sonrası çok geç.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #37
herkes tarafından bir eksiğin var gözüyle bakılıyor herkes ne zaman evleneceksin diyor erken evlenenler 17 yaşında olsa sen 28 yaşında olsan bile 17 yaşında evli olan yetişkin birey oluyor ama sen ondan daha aşağı görülüyorsun evlenmeden yetişkin olamıyorsun tecrübesiz gözüyle eksik insan olarak görülüyorsun hiç bir işe yaramaz görülüyorsunbeceriksiz görülüyorsun yalnız ve mutsuz depresyona giriyorsun panik atak oluyorsun etrafındaki evli olanlar sana nispet yapıyorlar eşleriyle çocuklarıyla 28 ve sonrası yaşlara kadar hiç seks yaşamıyorsun annelik gibi kutsal bir duyguyu tatmıyorsun bence çok kötü ben böyle bakıyorum ve böyle hissediyorum anca bu yaşta farkına varabildim meğersem etrafımdakilerde hep böyle düşünüyorlarmış okudum ama hiçbir işe yaramadı keşke 19 yaşında evlenseydim.bu kadar kötü şeyler yaşamasaydım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #38

bende bekarım, ve kimin ne dediği umurumun umrunda değil..
bu benim hayatım, dedikodudan başka işleri olmayan insanlara pabuç falan da bırakmam
evlenmıyorum işte evlenmiyorum
kimene??

hem neden depresyona giriyorsun ki??
bence bu mantığını değiştirmen gerekiyor cnm..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #39
hayatımda hiçbirşey istediğim gibi gitmedi hiçbirşeye sahip olmadım herşeyi yarım bıraktım galiba evlenemiycemde kendimi çok mutsuz hissediyorum artık kendimi işe yaramaz görüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • #40
hayatımda hiçbirşey istediğim gibi gitmedi hiçbirşeye sahip olmadım herşeyi yarım bıraktım galiba evlenemiycemde kendimi çok mutsuz hissediyorum artık kendimi işe yaramaz görüyorum.

bence hiç öyle düşünme tatlım, her insanı bir yerlerde bekleyen biri vardır...fena mı geç olur, güç olmaz..mesleğin falan da varsa mis gibi çalış,
elbet bir gün evlenirsin de
etraftaki evlendirme meraklı insanların lafları seni üzmesin

hem evlenenler çok mu mutlu sanıyorsun?? neleri var yaa..
bir gün o insanı sende bulacaksın üzülme sakın

istediğin bir şey olmuyorsa ya olmaması gerektiğinden, ya da daha iyisi olacagındandır ..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…