• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar olmanin zorluklari

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
zaten ben birşeyden vazgeçtiğimde o şeye sahip oluyorum inşallah hayırlısı olur herşeyin mutlu olmak istiyorum ama artık herşey gittikçe dahada mutsuzlaştırıyor mutlu olmam imkansızlaştı ama en azından herşey yolunda gitsin artık yoruldum.

bekar olmanın zorluğu bana göre evde kendime dair yaşam alanımın olmayaşı..ben gibi var mıdır bilmiyorum ama
bu yaşıma kadar kendime ait odam olmadı...özel eşyalarımı da hep farklı yerlerde..yalnız kalmak istediğimde kapı çekip
kafamı dinleyecek bir yerim olmuyor..doya doya ağlamak istesemde bir yerde ağlayıp gözlerimi silip gülüyorum falan...
ya da çok geç saatte gelecek olsam birde sorun olmazsa ikide üçte sorun olabiliyor...

ailem ile her ne kadr çok iyi anlaşırsam anlaşayım bu ve daha pek çok zor yanı var maalesef..:31:

En büyük zorluk ne biliyor musunuz?
Yani bana göre en zoru,böyle nasıl anlatayım,hımmmm....:31:
Hani bir yeriniz acır,ama mahrem bir yeriniz.
Oraya merhem sürmek gerekir. Acıdan ağlarsınız deliler gibi,uzanmaya çalışırsınız,sürmek için, ama uzanamazsınız,canınız yandıkça elinizi çekersiniz.:5:
Başaramazsınız.
Yeniden çabalarsınız.
Yine olmaz.:14:
Yatağınıza uzanmak istersiniz,bir el bulamazsınız yardım için...
Öyle koltuğa kıvrılıp kalırsınız...:5:
En pis anı da böyle bir sıkıntınızı tanıdığınız hiç kimseyle paylaşamazsınız. Doktora gitmeniz gerektiğini,acıyan yerinizi,sürülmesi gereken merhemi...:17:
Aslında bugün çok neşeliydim ama bu anımı hatırlayınca efkarlandım yine..:ssz:

En büyük zorluk ne biliyor musunuz?
Yani bana göre en zoru,böyle nasıl anlatayım,hımmmm....:31:
Hani bir yeriniz acır,ama mahrem bir yeriniz.
Oraya merhem sürmek gerekir. Acıdan ağlarsınız deliler gibi,uzanmaya çalışırsınız,sürmek için, ama uzanamazsınız,canınız yandıkça elinizi çekersiniz.:5:
Başaramazsınız.
Yeniden çabalarsınız.
Yine olmaz.:14:
Yatağınıza uzanmak istersiniz,bir el bulamazsınız yardım için...
Öyle koltuğa kıvrılıp kalırsınız...:5:
En pis anı da böyle bir sıkıntınızı tanıdığınız hiç kimseyle paylaşamazsınız. Doktora gitmeniz gerektiğini,acıyan yerinizi,sürülmesi gereken merhemi...:17:
Aslında bugün çok neşeliydim ama bu anımı hatırlayınca efkarlandım yine..:ssz:

içimi yaktın be lalem..:5:
benzer şeyleri o kadar fazla yaşıyorumki
yaş ilerledikçe daha çok yalnız kalacağım o zaman ne olacak??
offffffff

bekar olmanın zorluklarıda vardır elbete bence evli olmak daha zordur diye düşünüyorum.27-28 yş demişsin arkadaşım zaten okuyan eden insanlar bu yşlarda evleniyor .bu kadar dert etme .benim annemde çoküüzlürdü bu kız evde kaldı bilmem ne derdi hep kimseyi beğenmezdim .hep birini aradım hayatımda ve onu buldum .herkesin bir kısmeti vardır er yada geç gelir içini ferah tut.insanlarıda takma onlar hep diyecek birşey bulur .

ben tıp okuyorum ve ben 28 yaşında bekar olmazsam asıl herkes bana ne diye evleniyorsun ki diye sorar
ayrıca edineceğim meslek de erkekleri itmekten çok çekti hep
ben bunun biraz fazla düşünmekle alakalı olduguna inanıyorum
niye bu kdr takıyorsunuz ve çevrenizdeki kendini bilmez,hayatı yiyip içip evlenmek sananlara laf veriyorsunuz ki?
pazar günleri arkadaşlarınızla geçirebilirsiniz,spora gidebilirsiniz
bnm şu an sevgilim var ama pazarları evde ailemle geçiriyorum çok da mutluyum bu durumdan
hayat illa bir erkeği sevmek,onunla evlenmek değildir
bu hayatın parçalarından biridir ama hayatı buymuş gibi görürseniz
bence evlenince de mutlu olamazsınız:1no2:

Çok doğru söylüyorsunuz gizzem, evlenmeyi hayatın bir bütünü olarak görmek demek, yarın bir gün evleneceğiniz insanı hayatınızın merkezine koymanız ve kendinizi hiçe saymanız demek, size hayatta en lazım olacak kişi aslında kendinizsiniz. Kendinize yatırım yapıp, bunu bir mutluluk nedeni haline dönüştürün. Böylece ileride yaşayacağınız evliliğe de yatırım yapmış olacaksınız, farkında olmadan. Siz ne kadar mutlu bir insan olmayı becerebilir, kendinize yetebilirseniz; evlilikten beklentinizden o kadar az olur. Şu anki evliliklerde mutsuzluğun en önemli kaynağı beklentilerin aşırılığı ve karşınızdaki insanı beklentilerinizi yerine getirmesi gereken biri olarak görmeniz. Bu da kimi zaman özgüvensizlikten dolayısıyla kendini hiçe sayıp eşini ve evliliğini hayatın merkezine koymaktan kaynaklanıyor. Bu da bence mutsuzluğu getiriyor. İnsanın doğası belli arkadaşlar. Ne yazıkki kültürel koşullanmalar çok içselleşiyor ve biz doğru nedir yanlış nedir doğru tahlil edemiyoruz. Ayrıca evlilik şart da değil, evlilik insanın hayatını güzelleştiriyorsa güzel, sadece bir kurum olarak yürütülüyor ve devam ettiriliyorsa emin olun yaşama sevincinizide elinizden alıyor. Allah hayırlı kısmetler nasip eylesin sizlere.

Bu toplumda bekar olmak çok çok zor. İşiniz, mesleğinizi, eğitiminiz olsa bile. Toplum size vebalıymışsınız gibi davranıyor. Ötekileştirmenin alasını yaşıyorsunuz. Fırsatım olunca yurt dışına yerleşmeyi bile düşünüyorum artık. Yoruldum çok. Yaş 40'a yaklaştı artık ne evlilik ümidi kaldı ne de, anne olmak.

Back
X