Bekarken Aileye Yardım Eden..

dilarasym

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
75
9
1
47
Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?

Simdi yeni bir mezun cocuk var 23 24 yaslarinda. Simdi bize bir konuda danisti.

Konu şu :

Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.
Ek islered yapiyor maximum 4000 tl yi buluyor ozel sektorde.

Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...

E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.

Yarin evlenecegim kadin demez mi " bu yasa kadar neden birikim yapmadin diye"

Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

Borç verdikleri kişiden neden almıyorlar parayı?

Gecmiste aileden birine yardim etmisler paralarini alamamislar. Birde ev eksiklerini almislar dershaneleri, evi döndermeye calismis ailesi.

Ama ailem birazda para biriktirmeyi bilmez diyor. Hani biras toparlaninca hemen biseyler aliyolar diyor.. v.b

4000 liradan 1000 lirasini versin gerisiyle kendi birikim yapsin istedikleri miktar ne ki destek olcak diye tumunu vericek hali yok ya

Kız kardeşinin masrafını üstlensin sadece.
Ailesi zor durumdayken, kendini düşünen insanlara sinir olurum.
Ama bir yandan da genç adam haklı, birikim yapıp yuvasının temelini atmalı.
Bu sebeple, kardeş masrafı en mantıklısı.

Gecmiste aileden birine yardim etmisler paralarini alamamislar. Birde ev eksiklerini almislar dershaneleri, evi döndermeye calismis ailesi.

Ama ailem birazda para biriktirmeyi bilmez diyor. Hani biras toparlaninca hemen biseyler aliyolar diyor.. v.b
ailesidir o baktı büyüttü dicem de aileside sorumsuzca davranıyor gibi..
Çocukta geleceğini düşünmekte haklı.
Kendine bir miktar belirlesin, kalanını biriktirsin.
Bu zamanda evlenmek zor.

4000 liradan 1000 lirasini versin gerisiyle kendi birikim yapsin istedikleri miktar ne ki destek olcak diye tumunu vericek hali yok ya

Annesi ev almak istiyor emekli olunca. Bir babasinin emekli maasi olur 70.000 tl. En az 200.000 tl ye duzgun ev alirlar e o zamanda 130.000 tl krediyi babam nasil cekecek diyor alacagi emekli parasi 1600 tl diyor

Yardımcı olsun ama kendisine bağımlı yapmasın ailesini.

Aynı evde mi yaşıyorlar?

Bugune kadar ailesi ile yasamis ,bugunden sonrada aile ile yasiyor ,gidip kendine ev tutsa fatura odese mutfak masrafi yapsa 2000 tl den asagiya cikmaz ,
Eli ekmek tutmus hala anasinin babasinin sirtindan mi gecinecekmis ,
Ailesine en az ayda 1000 tl versin borc bitsin ,
Emekli olunca olan paranin ustunu kendisi kredi ceksin odesin ev uzertine olsun ailesi otursun ,kira vermezler ,boylelikle hak gecmez ,krediyi ve borcu odeyerek mal sahibi olur bari,
Hayat kizlar vs hic bir yere kacmiyor ,bir erkek 35 yasinda da evlense olur ,
Sorumluluk almayi ogrensin,yarin oburgun nasil yuzlerine bakar ailesinin ,

Ben şöyle yapmıştım.2.5 sene bekarken ailemleydim.Borcumuz vardı.zamanına göre toplamda 1000-1500-1700 verdiğim oldu ama baktım ay sonunda kişisel harcamalarımla elimde para kalmıyor.miktarı ev için 1200 TL'ye düşürdüm.

Sonrasında bi ödemem olmazsa her ay sonu sıfırı göreceğim dedim.Araba aldım ödedim.Araba parasını hayatta biriktirmezdim diğer türlü.Bişeyler edinmeye çalışabilir.

Bekarken aileye yardım etmek onur verici bence

Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?

Simdi yeni bir mezun cocuk var 23 24 yaslarinda. Simdi bize bir konuda danisti.

Konu şu :

Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.
Ek islered yapiyor maximum 4000 tl yi buluyor ozel sektorde.

Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...

E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.

Yarin evlenecegim kadin demez mi " bu yasa kadar neden birikim yapmadin diye"

Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?

Borçlarına destek olmalı bence. 60 bin kredi iki maaşla zaman içinde ödenir biraz dişlerini sıkarlarsa.
Ama ev konusu sakat. Herkes ev sahibi olacak diye bir şey de yok. O konu zamanı gelince konuşulmalı. Belki ev muhabbeti olacağı zaman nişanlı falan olur hiç böyle bir işe girişmezler.
Bir kızla tanışıp nişanlanınca da ailesinin de desteği ile tüm maaşını biriktirir 1 yılda baya birikim olur. Kız da demesin canım bu zamana kadar neden biriktirmedin diye. Ona mı soracak. İnsanın durumu zor olur ailesinin durumu olmaz biriktiremez.
Ayrıca doğmamış çocuğa da don biçmesin. Şu an hayatında kimse yok ailesi var. Ortada ödenmesi gereken bir borç da var. Destek olsun. Ama dediğim gibi çocuğa güvenip ev alınması olmaz.

Oku yavrum oku kendini kurtar derler ama çocuğun eli ekmek tutunca kendisine harçlık bırakacak kadar üstüne üşüşür bazı aileler. Hiçbir şey diyemiyorum yaza düğünü olup sıfır tl birikimi olan bir nişanlıya sahip bir genç kız olarak.

Ben olsam şahsen aileme yardım ediyorsam gururla onurla yaparım bu işi. Bir genc kız olarak evlenirken de masraflar konusunda karşımdaki adama ne kadar paran var ne kadar birikimin var diye bakmam şahsen. Ailesinin borçları için maddi yardımı evlendikten sonra da yapmasini isterim. Vicdanım hicbir zaman rahat etmez. Beni veya eşimi doğurup büyüten okutan insanların yaşlandığı zaman maddi sıkıntıya girdiklerini görürsem gerçekten kendi borcummuş gibi davranırım. Ailemden hep bunu gordum, Allaha çok şükür diyorum..

En azından kirayı faturaları üstlenmeli
Ayrı eve çıksa o kadar masrafı olacak zaten
Üstelik daha ortada olmayan nişanlıya nasıl hesap vereceğini düşünüp ailesi konusunda tereddüte düşüyo..
Emin'im ailesine vermese de biriktiremeyecek..

Ay ben bu gece kk okuya okuya sinirden kalp krizi gecirecegim.
Sinirlemdim ailesine.
Ben kazandigim ilk parayla eve ekmek alip gelmistim. Babam yemege oturup da o ekmegi yemedi. Ac degilim dedi. Iceri gidip agladigini gördüm. Bir gun acikladi sebebini. Ben cocugumun kazandigi parayi yiyemem bogazimdan gecmez dedi. Icim bir tuhaf olmustu. Burdaki konulari okudukca ne kadar sansliymisim diyorum. Ne aileler var yahu. Büyük konusmak istemem ama ben cocugumun parasini alip milletin bana taktigi borcu odemek yerine cocugumla konusur her ay bana su kadar ver sana birikim yapalim derim.
Cocuk birikim yapsin konu sahibi. Verecekse (ki versin sonucta anne baba) 1000 versin. Hadi tas catlasin 1500. Kendisine ev alsin alacaksa. Evlenince rahat eder.

Back
X