Bekarken Aileye Yardım Eden..

Karmakarışık matematik problemi gibi bu nedir böyle
Ailesine yardim etsin .evlenince de eşiyle birlikte yapsınlar.illa evlenen kişinin evi arabası yatı katı olmak zorundamı.halihazirda bir adayda yok nasıl olsa ..

Borca bıraz destek olması tamamda (zorunlu degıl) ev almak cok fazla. Cocugundan ev ıstemek ne ya? Onca sene asıl onların cocuklarına bıseyler yapması gerekıyordu. O cocuk evlencek sonsuza kadar onlarla yasamıcak aılesıne ev alıp kendı mı kıraya gıtcek? Ailesı otursun kırada buzamana kadar nasıl oturdularsa, boyle ınsanların ev alınsada evlensede isteklerı bıtmez. Cocugundan ev bekleyen ınsandan ne beklersın? Ailesıne bakmaktan hayat kuramıcak.

Annesi de çalışır, babası da çalışır,emekli ikramiyesiyle de beraber gayet de normal bir şekilde ev alırlar. Ben bazı ailelere çok şaşırıyorum.

Çocuğu var diye onları borç altına sokmaktan, kendilerini acındırmaktan keyif alıyorlar.

Bu hikaye bana tanıdık geldi.

Benim eşim de çalışıp kazanıp ailesine bakmış ve hala bakan bir insan.

Evlenesiye kadar eşim bir birikim yapamamış maalesef :KK43: evlendik tamamen kendi imkanlarımızla ve hala devam ediyor yani diyecegim o ki o arkadaşa geçmiş olsun böyle gelmiş böyle gider. ..

Kendi hanesinin yükğnü evlatlarına yükleyen ebeveynlerden nefret ediyorum. Hiçbir çocuk babasının kredisini ödemek Zorunda değil. Hadi ödedi diyelim, bir de ev tantanası çıkarmışlar. Ben ne yapsam da çocuğuma, yeğenlerime bir şeyler bıraksam diye düşünüyorum millet ev borcunu çocuğunu kitliyor. Bu türklerin ev ev üstüne kurması, çocukların ensesine çökmesi, koskoca kadının alacağı ev için oğlundan destek istemesi... ne içiyorlAr anlamıyorum. Bırak çocuğun yolunu çizsin, kendi evini kendi alsın alacaksa.

Sanmıyorum artık bu devirde kimse sevdiğine öyle bir cümle kurmuyor.

İki gönül bir olunca samanlik seyran olur.

Ailesine birikimden versin ama bağımlı yapmasın.

Bir miktar belirlesin.

Kız seviyorsa zaten birsey demez.
Aile çocuğu somurmesin.
Çocuk ailesini atmasın.

Orta yol itidal...
Önemli olan ailesi ve sevdiği arasında itidali elden birakmamaktir.

Ailesine makul bir miktar yardimda bulunmali. O yasa getirmisler, kazancini ailesine borclu neticede. Zaten 27-28 yasi bir erkek icin evlenmeye uygun bulmuyorum ben. Gorusum,30u bulmadan ne parasi olur ne de yeterince bilinci bir erkegin.
4000 geliri var ise 500 ailesine verebilir her ay. Gerisi kendisine kalir ne kadar istiyorsa o kadar biriktirebilir. Ben 30 yasinda evlendim, 8 yildir calisiyordum, annemin tum ev esyasini yeniden aldiydim ustune de kendime yatirimlik 140 gr altinim vardi bankada. Yemeyen icmeyen insan da degilim universitede bile calistim ama hic bir seyim de eksik olmadi yedim ictim gezdim. İnsan sorumluluk sahibi olmali

Aynı evde yaşadığı için destek olmalı ama herşeyini vermemeli.

24, 25 senelik bir evlilikte bir ev alınamadıysa bence zor alınır.

Anne babaları çocuk yapıp büyüyünce hadi bakın beklentisine girmesini doğru bulmuyorum.

Ay ben bu gece kk okuya okuya sinirden kalp krizi gecirecegim.
Sinirlemdim ailesine.
Ben kazandigim ilk parayla eve ekmek alip gelmistim. Babam yemege oturup da o ekmegi yemedi. Ac degilim dedi. Iceri gidip agladigini gördüm. Bir gun acikladi sebebini. Ben cocugumun kazandigi parayi yiyemem bogazimdan gecmez dedi. Icim bir tuhaf olmustu. Burdaki konulari okudukca ne kadar sansliymisim diyorum. Ne aileler var yahu. Büyük konusmak istemem ama ben cocugumun parasini alip milletin bana taktigi borcu odemek yerine cocugumla konusur her ay bana su kadar ver sana birikim yapalim derim.
Cocuk birikim yapsin konu sahibi. Verecekse (ki versin sonucta anne baba) 1000 versin. Hadi tas catlasin 1500. Kendisine ev alsin alacaksa. Evlenince rahat eder.
1000-1500 verse kendine nerde birikim yapacak .Bu evlatlar aileye ev alsın diye yapılmadı depil mi?Kendini kurtarsın bir evlat yeter.Zamanında alsaymış aile.Her ailenin evi olacak diye birşey yok...Bizim çevrede çocuğa yatırım yapılır ev alınır düpünü yapılırdı.Bu da aşırı da bir evladın üstüne bukadar da gidilmez.Yardım etsin ama kendini de düşünsün.Ev almak için bu evlada güvenilmesin.Belki buyüzden evlenmek istediği halde geç evlenmek zorunda kalacak.Yani yardım etsin ama bu yıllarca sürmesin.

Son düzenleme:
Benim eşimin ailesinde o evde kim yaşıyorsa maaş ortaya konuyordu ve o harcamadan sonra kalan para da bankaya atılıyordu.
Yani biz sevgiliyken çalıştığı ortaktı.
Ben hiç sorun etmedim. Para onun ailenin kararı buysa beni alakadar etmez dedim.
Evlenirken ama para yardımı yapacağız dese kabul etmezdim. O zamanlar bana ailesi alışmış yine para isterler falan dediler hatta.
Ama bir kuruş yardım istemediler bugüne kadar. Kendi yağlarında kavruluyorlar işte.
Benim için de eşimin birikiminin olmaması dert değil. Kendimiz yaparız zamanla diye düşündüm.
Her kadın da bekarken biriktirsin diye düşünmüyor. Ki bu doğru da değil bence. O zaman erkekler de neden birikimin yok bekarken diye sorsun.
Bekarken yaptığı birikim de para da adamı bağlar. Evleneceği kadın bunu sorgulamamalı zaten.
Ailesi dardayken kendi maaşımı kendime biriktireceğim demesi bence hoş olmaz. En basiti beraber yaşıyorlarsa zaten kira ödemiyor mutfağa faturalara yardım da etmesi gerekir üstelik. Aile arasında da bunların lafı olmaz olmamalı. Yardım etmeli ailesine.

Makul bir miktar belirlesin, kalanını kendine ayırsın. Ev alma işine de hiç bulaşmasın. Belli ki bir birikimleri vs yok. Dünya kadar kredi borcuna girecekler ve uzun vadeli olacak bu. Adam evlenmeye kalksa krediyi mi ödesin kiraya mı çıksın? Bu sefer gelin bizimle yaşasın muhabbeti olacak. Çünkü adam 4000 lirayla eşi çalışsa dahi 2 eve yetemez. Bunları tahmin etmek zor değil.

Ailelerin çocuklarını düşünmesi, hayatlarına ipotek koymaması lazım. Ev almayı çok isteyen, akrabaya para kaptırmayacak. Çocuklarından alacaklarına akrabalarının yakasına yapışsınlar bence. Ayrıca 20-25 yılda alsalarmış keşke evi. Böyle evden birinin eli ekmek tutunca büyük beklentilere girmek çirkin duruyor.

Çocuk haklı bence. Ayrıca illa ev almak diye tutturmak herkes için geçerli değil bence. Durumun varsa alırsın. Birde okuyacak bir çocuk var. Krediden sonrasına karışmasın bence. Çocuk da haklı yani evlenmek için nereden baksan 50000 tl para lazım.Ailesiyle açık açık konuşsun.

Kesinlikle aileme yardım eder ev sahibi olmalarını sağlardım. Zaman geçiyor ve yaşlanacaklar. Yaşlılıklarında başlarını sokacağı evleri olsun. Ben gencim çalışır kazanır ev alırım diye düşünürdüm. Ki ayrıca aldığı ev sonuçta ailesinden sonra kendisine kalacak.

Bilmiyorum ben ailem konusunda hassasım. Onları rahat ettirecek her şeye razıyım. Gerekirse borca girerim. Kendime ev almam onlara alırım. Evliyim hala aynı şeyi düşünüyorum. Annemin çocuklarına olan fedakarlığının karşılığını maddi hiç bir şeyle ödeyemem.

benim eşim ailesiyle brlikte yaşamadığı halde çok çok çok yardım etmiş. babası emekli olduğunda aldıkları evin 2/3 sini eşim ödemiş. evlendik borçlarını ödemeye devam ettik. ben hiç gocunmadım ailesine para vermekten açık söyliyeyim. ama baktık bu işin sonu yok bize ağlayıp para istiyorlar ,gizli gizli diğer çocukları için kredi çekiyorlar. bıçak gibi kestik herşeyi. eşim şuanki aklım olsa asla gerektiğinden fazla yardım etmezdim anne babada olsa maddi konudaki nankörlükler ilişkileri çok yoruyor diyor.

Bence 1000 TL versin ailesine.
Arkadaşlarin dedigi gibi, zaten kendi ayri eve ciksa mecbur 1500 2000 tl giderleri olur.

Nw
Kesinlikle aileme yardım eder ev sahibi olmalarını sağlardım. Zaman geçiyor ve yaşlanacaklar. Yaşlılıklarında başlarını sokacağı evleri olsun. Ben gencim çalışır kazanır ev alırım diye düşünürdüm. Ki ayrıca aldığı ev sonuçta ailesinden sonra kendisine kalacak.

Bilmiyorum ben ailem konusunda hassasım. Onları rahat ettirecek her şeye razıyım. Gerekirse borca girerim. Kendime ev almam onlara alırım. Evliyim hala aynı şeyi düşünüyorum. Annemin çocuklarına olan fedakarlığının karşılığını maddi hiç bir şeyle ödeyemem.
Nerde hem ailesine hem kendine alacak kolay mı ev almak?Kirada da durulabilir.Kendine aldıktan sonra tüm kardeşler birleşip alsın o halde.Elden ayaktan düşene kadar kirada durulabilir.Hem yardımcı olur kira sorunlarına taşınmalarına.Mesela taşıma şirketi tutar parasını öder.Yeeleştirmeye yardım eder.Zor durumlarda biraz destek çıkar .Alıntıladım ama şahsınıza yönelik değil.

Nw

Nerde hem ailesine hem kendine alacak kolay mı ev almak?Kirada da durulabilir.Kendine aldıktan sonra tüm kardeşler birleşip alsın o halde.Elden ayaktan düşene kadar kirada durulabilir.Hem yardımcı olur kira sorunlarına taşınmalarına.Mesela taşıma şirketi tutar parasını öder.Yeeleştirmeye yardım eder.Zor durumlarda biraz destek çıkar .Alıntıladım ama şahsınıza yönelik değil.

Ben bekarken ailemin hemen hemen bütün masraflarını karşılardım. Ev almak kısmet olmadı. Eşimin birikmişi yoktu hatta o zaman işi de yoktu. Eşime birikimin var mı, evin var mı demek aklımın ucundan geçmedi. Sonuçta ikimiz çalışır yaparız herşeyimizi. Ama annem-babam zaten gelmiş 65-70 yaşlarına. Bu yaştan sonra çalışma imkanları yok. Yaşlı insanları bir emekli maaşla kira derdine düşürmek istemem. Ev almak gibi bir imkanım olsa onlara alırım şu durumda bile. Ki zaten onlardan sonra bana kalacak o ev. Dediğim gibi ben annem konusunda çok hassasım. Annem asla çocuklarını kullanma derdinde olmadı. Para koparayım borcumu ödesin gibi bir yaptırımı olmadı. Ama ben kıyamıyorum ona.

Ben bekarken ailemin hemen hemen bütün masraflarını karşılardım. Ev almak kısmet olmadı. Eşimin birikmişi yoktu hatta o zaman işi de yoktu. Eşime birikimin var mı, evin var mı demek aklımın ucundan geçmedi. Sonuçta ikimiz çalışır yaparız herşeyimizi. Ama annem-babam zaten gelmiş 65-70 yaşlarına. Bu yaştan sonra çalışma imkanları yok. Yaşlı insanları bir emekli maaşla kira derdine düşürmek istemem. Ev almak gibi bir imkanım olsa onlara alırım şu durumda bile. Ki zaten onlardan sonra bana kalacak o ev. Dediğim gibi ben annem konusunda çok hassasım. Annem asla çocuklarını kullanma derdinde olmadı. Para koparayım borcumu ödesin gibi bir yaptırımı olmadı. Ama ben kıyamıyorum ona.
Evlat düşünse içinden gelip yapsa olur.Ama borçlu gibi görüp beklemek çirkin duruyor.En nefret ettiğim şey evladın borçlu duruma sokulması.Evlendii kişinin de ailesi var tek onun değil.O kız para biriktirmişse ev alma derdine kendi katkısı da olacaksa o geline haksızlık olur.Biz niye erkenden ev telaşına giriyoruz.Çocuklarımız bize alır demiyoruz.Bir evlat karşılıksız dünyaya getirilir.Tek beklentisi çok zor duruma girdiğinde maddi beklenti olabilir.Ama en önemlisi evlat sevgisi görmesidir üzülmemesidir.Hastalandığında yaşlandığında zor duruma düştüğünde yanında olmasıdır.Zor durumlar harici çirkin oluyor.Dünyanın kuralı bu bir evlat ebeveyni kadar fedakar olamaz.İnsan dünyaya getirmenin bedelleri var.Çok zoruna gidiyorsa çocuk yapmayacak.O zihniyetleri bildiğim için bunları söyleyebiliyorum.

Annesi ev almak istiyor emekli olunca. Bir babasinin emekli maasi olur 70.000 tl. En az 200.000 tl ye duzgun ev alirlar e o zamanda 130.000 tl krediyi babam nasil cekecek diyor alacagi emekli parasi 1600 tl diyor

aynı evde yaşıyorlarsa şöyle bir önerim var: 4000 tl kazanıyorsa zaten kalma yeme içme gibi masrafları olmadığından 1000 tl ailesine versin 1000 tl de ailesi adına birikim yapsın medim ailesi biriktirmeyi beceremiyor. bu birikimi söylemesin ama ev alacakları zaman bunu verir gerisine karışmaz. kalandan da kendisine birikim yapsın derim.
şöyle ki zaten dışarda kendi evinde kalsa bi paralar gidecek bunun yerine düşünsün.
2000 tl de bu yaşta bekar biri için hem yaşamaya hem biriktirmeye yeter. insanlar asgari ücretle çalışıp birikim yapıyorlar. bunu düşünsün.

Back
X