- 18 Kasım 2008
- 1.224
- 204
- 123
- 39
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
1000-1500 verse kendine nerde birikim yapacak .Bu evlatlar aileye ev alsın diye yapılmadı depil mi?Kendini kurtarsın bir evlat yeter.Zamanında alsaymış aile.Her ailenin evi olacak diye birşey yok...Bizim çevrede çocuğa yatırım yapılır ev alınır düpünü yapılırdı.Bu da aşırı da bir evladın üstüne bukadar da gidilmez.Yardım etsin ama kendini de düşünsün.Ev almak için bu evlada güvenilmesin.Belki buyüzden evlenmek istediği halde geç evlenmek zorunda kalacak.Yani yardım etsin ama bu yıllarca sürmesin.Ay ben bu gece kk okuya okuya sinirden kalp krizi gecirecegim.
Sinirlemdim ailesine.
Ben kazandigim ilk parayla eve ekmek alip gelmistim. Babam yemege oturup da o ekmegi yemedi. Ac degilim dedi. Iceri gidip agladigini gördüm. Bir gun acikladi sebebini. Ben cocugumun kazandigi parayi yiyemem bogazimdan gecmez dedi. Icim bir tuhaf olmustu. Burdaki konulari okudukca ne kadar sansliymisim diyorum. Ne aileler var yahu. Büyük konusmak istemem ama ben cocugumun parasini alip milletin bana taktigi borcu odemek yerine cocugumla konusur her ay bana su kadar ver sana birikim yapalim derim.
Cocuk birikim yapsin konu sahibi. Verecekse (ki versin sonucta anne baba) 1000 versin. Hadi tas catlasin 1500. Kendisine ev alsin alacaksa. Evlenince rahat eder.
Nerde hem ailesine hem kendine alacak kolay mı ev almak?Kirada da durulabilir.Kendine aldıktan sonra tüm kardeşler birleşip alsın o halde.Elden ayaktan düşene kadar kirada durulabilir.Hem yardımcı olur kira sorunlarına taşınmalarına.Mesela taşıma şirketi tutar parasını öder.Yeeleştirmeye yardım eder.Zor durumlarda biraz destek çıkar .Alıntıladım ama şahsınıza yönelik değil.Kesinlikle aileme yardım eder ev sahibi olmalarını sağlardım. Zaman geçiyor ve yaşlanacaklar. Yaşlılıklarında başlarını sokacağı evleri olsun. Ben gencim çalışır kazanır ev alırım diye düşünürdüm. Ki ayrıca aldığı ev sonuçta ailesinden sonra kendisine kalacak.
Bilmiyorum ben ailem konusunda hassasım. Onları rahat ettirecek her şeye razıyım. Gerekirse borca girerim. Kendime ev almam onlara alırım. Evliyim hala aynı şeyi düşünüyorum. Annemin çocuklarına olan fedakarlığının karşılığını maddi hiç bir şeyle ödeyemem.
Nw
Nerde hem ailesine hem kendine alacak kolay mı ev almak?Kirada da durulabilir.Kendine aldıktan sonra tüm kardeşler birleşip alsın o halde.Elden ayaktan düşene kadar kirada durulabilir.Hem yardımcı olur kira sorunlarına taşınmalarına.Mesela taşıma şirketi tutar parasını öder.Yeeleştirmeye yardım eder.Zor durumlarda biraz destek çıkar .Alıntıladım ama şahsınıza yönelik değil.
Evlat düşünse içinden gelip yapsa olur.Ama borçlu gibi görüp beklemek çirkin duruyor.En nefret ettiğim şey evladın borçlu duruma sokulması.Evlendii kişinin de ailesi var tek onun değil.O kız para biriktirmişse ev alma derdine kendi katkısı da olacaksa o geline haksızlık olur.Biz niye erkenden ev telaşına giriyoruz.Çocuklarımız bize alır demiyoruz.Bir evlat karşılıksız dünyaya getirilir.Tek beklentisi çok zor duruma girdiğinde maddi beklenti olabilir.Ama en önemlisi evlat sevgisi görmesidir üzülmemesidir.Hastalandığında yaşlandığında zor duruma düştüğünde yanında olmasıdır.Zor durumlar harici çirkin oluyor.Dünyanın kuralı bu bir evlat ebeveyni kadar fedakar olamaz.İnsan dünyaya getirmenin bedelleri var.Çok zoruna gidiyorsa çocuk yapmayacak.O zihniyetleri bildiğim için bunları söyleyebiliyorum.Ben bekarken ailemin hemen hemen bütün masraflarını karşılardım. Ev almak kısmet olmadı. Eşimin birikmişi yoktu hatta o zaman işi de yoktu. Eşime birikimin var mı, evin var mı demek aklımın ucundan geçmedi. Sonuçta ikimiz çalışır yaparız herşeyimizi. Ama annem-babam zaten gelmiş 65-70 yaşlarına. Bu yaştan sonra çalışma imkanları yok. Yaşlı insanları bir emekli maaşla kira derdine düşürmek istemem. Ev almak gibi bir imkanım olsa onlara alırım şu durumda bile. Ki zaten onlardan sonra bana kalacak o ev. Dediğim gibi ben annem konusunda çok hassasım. Annem asla çocuklarını kullanma derdinde olmadı. Para koparayım borcumu ödesin gibi bir yaptırımı olmadı. Ama ben kıyamıyorum ona.
Annesi ev almak istiyor emekli olunca. Bir babasinin emekli maasi olur 70.000 tl. En az 200.000 tl ye duzgun ev alirlar e o zamanda 130.000 tl krediyi babam nasil cekecek diyor alacagi emekli parasi 1600 tl diyor