Bekarken Aileye Yardım Eden..

Kendi anne babasına merhamet etmeyen insandan her türlü şeyi beklerim. Çok ayıp bunu sorması. Bu devirde kim 27 yaşında ev sahibi oluyorki zaten? 4binde az bir para değil. Ailesine de yardım edebilir,kendisi de birikim yapabilir.
Cocuk sanirim guvensizlik yasamis babasindan dolayi o yuzden danistigini ve kafasina taktigini dusunuyorum

Cocuk sanirim guvensizlik yasamis babasindan dolayi o yuzden danistigini ve kafasina taktigini dusunuyorum
Anne,baba,çocuk ilişkilerinde manevi yatırım dışında maddi şeylerin bir nebze karşılığının olması gerektiğini düşünüyorum. Yani evlat ,ailesine karşılıksız bir miktar verebilmeli. O aile,okutup o yasa getiriyorsa ,evlatta vazifesini elinden geldiğince yapmalı. Tabii bu benim görüşüm. Ailesinin ihtiyacı var bence yardım etmeli bu kişi ailesine.

Anne,baba,çocuk ilişkilerinde manevi yatırım dışında maddi şeylerin bir nebze karşılığının olması gerektiğini düşünüyorum. Yani evlat ,ailesine karşılıksız bir miktar verebilmeli. O aile,okutup o yasa getiriyorsa ,evlatta vazifesini elinden geldiğince yapmalı. Tabii bu benim görüşüm. Ailesinin ihtiyacı var bence yardım etmeli bu kişi ailesine.

Haklisiniz dengeli bir sekilde hem kendi ihtiyaclarini hem ailesniinin ihtiyaclaribi giderebilir..

Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?

Simdi yeni bir mezun cocuk var 23 24 yaslarinda. Simdi bize bir konuda danisti.

Konu şu :

Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.
Ek islered yapiyor maximum 4000 tl yi buluyor ozel sektorde.

Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...

E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.

Yarin evlenecegim kadin demez mi " bu yasa kadar neden birikim yapmadin diye"

Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ?
iki ucu boklu değnek en mantıklısı 4000 tl alıyorsa ve sahsı borcu yoksa eger kendı kıra fatura yemek yol masrafını cıkardıktan sonra kalan paranın 3/1 ini ailesine yollasın kalanını kendıne bırıkım yapsın, aılesı de kendı basının caresıne baksın bır zahmet hatta dırek babasına falan para vermek yerıne kardesıne destek olsun aylık harclıgını o versın mesela kafıdır.

Kizlar bir konuda fikrini almak istiyorum. Sizin eşleriniz bekarken nasil yapmislar ?

Konu şu :

Ailesinin birikimi yok. Babasi memur ve 60.000 tl lik kredi oduyor. Gecmiste borclanmislar ailevi birine vermisler v.b durumdan dolayi. Arabalari yok, evleri de yok. Cocuk da iyi kotu aylik 3000 tl kazaniyor.

Sordu danisti bize diyor ki, abla ben simdi aileme surekli yardim edeyim desem kredilerini odesem babamin emeklisi gelecek bu seferde ev alali dicekler diyor. Annem "baban emekli olunca ev alalim destek cik" diyor ama borclari emekli olana kadar anca bitecek 4 senede...

E ben 4 sene birikim yapsam aileme versem 30.000 tl kadar para e ben nasil birikim yapacagim yasim 27 28 olacak, ilerde benimde ailem olacak diyor.

Kizlar yani cocuga yorum yapamadik dinledik sadece ama bir an kendimi onun yerine koydum. Aileye yardim etse kendisine birikim yapamaz. Yardim etmezse de annesi ve babasini kiraya gonderemez. Bir kiz kardesi varmis oda bu yil universiteye gidecek..

Canım ben bekarken çalışıyordum 1500 TL maaşım vardı içinden 400 bazen 500 lira kendime ayırıp aileme verirdim eşim ise tam tersi çalışmış ve ailesi ondan maddi destek istememiş ben şimdi çok kızıyorum eşine ailen senden hiç yardım istememiş maaşına dokunulmasa hiç mi aklına gelmedi birikim yapmak diyorum cevap veremiyor ilk evlendiğimiz zaman bir kaç ay çok bocaladi çünkü fatura bile ödememiş bekarken evlenince kiraydı faturalardı ev mutfak alışverişi derken bunalıma girmişti birde bebeğimiz oldu kv ve KB bize yardım ediyorlar maddi olarak onuda çocuğa harcıyoruz zaten mamasiydi bez filan bu size danışan arkadaşın düşüncesini taktir ettim ben bir erkeğin benim eşim gibi serbest yetiştirilmesine çok karşıyım çünkü hayat o na çok kolaydı bekarken evlenince duvara tosladi

Aha benim ailem de böyle, bırç yapmayı pek severler. Ben de evlenmeden çok düşündüm, çünkü maaşımın büyük kısmını babama verirdim. En sonunda babama dedim ne kadar borcun var, hepsi için kredi çektim. Dedin bu krediyi ben ödicem sonra da evlencem, bundan sonra yalnızsın ona göre :) ne oldu derseniz gene borçları var gene borçları var. Ama ben o dönem yardım etmeseydim hiç de mutlu bir gelin olmazdım. Şimdi imkanım olsa gene yardım ederim ama imkan yok. Biz de ev aldık, sonra çocuklar falan derken...
Bence aileye yardım edilmeli. 4 yıl sonra ev için yardım etmek zor olabilir, ama şimdi ya krediye ya da kız kardeşe destek olmalı. En güzeli kız kardeşin mezun olana kadar masraflarını karşılamak gibi duruyor.

Bekarken aileye elbette yardim edilir bende bekarken babama ev alalim yarin bir gun hepimiz evlenip gidicez kendi evimiz ailemiz olacak yardim edemeyiz ilerde simdi alki evlenene kadar yardim ederim dedim evlenirken evi alali dort sene olmustu nisanliyken verdigim para miktarini azalttim kendi ustume dusen herseyide dort dortluk yaptim kimseden bisey beklemedim o ara babamda emekli oldu ama annem Ben kardesim babam calisip yaptik ki baska borcta yoktu simdi esimde hep kardesleri yapmazken o hep annesine vermis ne birikim vardi ne bisey annesinin ev kredisinide neredeyse esim tek yardim etmis biz esim nisanliyken ev aldi annesi bi miktar para Verdi ama kendisinide kaynimida tapuya ortak etti simdi sizin arkadasa gelince anne baba tabiki yardim edilir ama o cekilen para kendi ailesi bile harcamamis yazik degilmi o cocugada ki o kredi en az iki senede biter bide sonrasinda ev kredisi cekse en az 10 senelik olur oda ki ailes oglunun ustune yikilmaya meyilli evde alsa yat katta alsa yine istekleri bitmez gibi esimin ailesinden biliyorum allah yardim etsin ama soyle yapabilir o borc bitene kadar kendinden kissin biriktrisin ev kredisi cekmek yerine biriktirdigi parayi versin bendende bu kadar desin yarin obur gun evlencek olursuda evlencegi kisiyle yapar herseyi gerekirse kredi ceker yaparlar ozaman ailesi evlendigi zamanda bisey isteyemezler

Yardıma muhtaç aileye yardım edilir. Para tutmayı bilmeyen o kadar büyük paraları düşüncesizce harcayan geleceklerini düşünmeyen aileye yardım etmek onları rahata alıştırmaktan başka birşey değil. Kardeşine biraz destek çıkabilir oda bin TL değil yurt parasını öder yada üç yüzde lira falan versin burs alır muhtemelen burslar 400 TL yi geçti tabi bende çalıştım okurken kızda çalışsın bir zahmet. Adamın annesi de çalışabilir. Ben olsam bu durumdaki aileye 30-40 bin vermem hadi verdi diyelim evlenince otuz bin tllik bir borca da kendisi girecek bunu ödemesi en az üç senesini alır araba ev falan alamayacak tabi o süreçte iyi düşünsün derim onu düşünmeyen ailesini düşünmek niyeyse bana ters bunlar karşılıklı çocuğunun geleceğini düşünmek yerine para koparmaya çalışan ailelerden oldum olası nefret ederim

Bende babama yardim ettim biriktigim parayla ama babam da geri ödedi hepsini. Ev alcaklardi para yetmedi kredi de çekmeden alabildiler cok sukur. Gene olsa gene yardim ederdim tabi esimde yardim etti ama geri ödemedi imkani yoktu Kayinbabam emekli olcakti 4 bine ihtiyacı vardi bende takilarimi sattim emekli oldu ama bize geri ödediler. Öyle olunca aileler arasi güven kazaniyor. Çocuk hakli çünkü ilerdeki esi ne der vadinin etini yiyebilir. Kendinin de yucasi olacak. Onlar kendileri bi şekilde düşünmeli neye borç yapcsksa yapsin da milletin borcuna guvenmesin.

Konu şu :

Hayat plan yapmaya çok müsait değil..Ailesi zor durumda ise yardım edecek elbette,ben de aileme yardım ediyorum senelerdir.Gocunulacak bir durum yok.

İleri de ev almak istedikleri zaman tabiki bu çoçuğa güvenmeleri yanlış, her şeye yetişemez.Orada dur diyebilir,ya da çok az bir kısım için destek çıkabilir.Onu bu yaşa getiren anne babası için vefa borcu yok mu evlatların.Sanırım anne ve babalar ''Vatana ,millete ve bize hayırlı evlat olsun'' derken bunu kastettiler.Aile sıkıntı içinde yaşarken çoçuk görmezden geliyorsa asıl ters olan bu olurdu bence.

Bir de herkes çok zengin değil ki evleneceği kız kalkıp bu yaşına kadar ne ya yaptın derse o da kıza sorsun aynısını.Sen ne biriktirdin diye?Çoçuk halden anlayan bir kız bulursa evlenir zaten.

Herkes durumu çok iyi olup ,kenarda parası olup evlenmiyor neticede..

Ailesine maksimum bir sene yardım etmeli sonuçta bekar biri evlenmek için bir birikim lazım.Sürekli ailesine yardım etmemeli tabiki ama ilk bir yıl bence elinden geldiği kadar babasının borçlarına yardım etsin sonra da evlenmek için para biriktirsin.Sonuçta evlenirken ailesinin bi faydası olmayacak

Ailenin saçma sapan taktığı borçları, düşüncesizlikleri çocuk hayatının baharında sırtlanmak zorunda değil. Ailenin derdi ev almaksa eğer çocuk ailesinin eline saymadan onlar için ayrı para atsın kenara ev için derim ben. Ayda 1000-1500 olabilir. Ev alma zamanı toplu halde ellerine verir. Her ay verirse birikime gideceğini sanmıyorum çünkü buhar eder bu anne baba o parayı. Bir de 70 bin lira emekli ikramiyesi olacakmış babanın. Ee neden 200 binlik ev peşindeler? Daha ucuz bir ev baksınlar. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Bu çocuk 130 bin lira kredi ödemek zorunda değil bu yaşta.

Ay okuyunca içim bi kötü oldu ya. Biz eşimle evlenirken eşim daha yeni bataktan çıkmıştı, değil birikim yapmak birsürü borcu varken evlendim ben salak. Kendi nikahımı bile kendim yaptım. Allahım ne salağım ya. Şimdi tabi eşi sorar neden birikim yapmadın diye. Ama öyle birikim yapılmıyo işte her zaman.

Gecmiste aileden birine yardim etmisler paralarini alamamislar. Birde ev eksiklerini almislar dershaneleri, evi döndermeye calismis ailesi.

Ama ailem birazda para biriktirmeyi bilmez diyor. Hani biras toparlaninca hemen biseyler aliyolar diyor.. v.b

eğer ailesi para biriktirmeyi bilmiyorsa
vermesin o biriktirsin

normalde yarı yarıya diyecektim
çünkü bayan değil erkek ileride illa ki evleneceği kadın beklenti girecektir.
(ki atıyorum biri dese ki 5 yıldır memur ama birikimi yokmuş derim ki para tutmasını blmiyorsa evlenme hiçbir şeyi elinde zaptemez derdim)

ama
aile para biriktirmeyi bilmiyorsa borcun biri biter biri başlar ve aile oğul nasıl olsa yardım ediyor diye kısmaz hiçbir zaman
biriktirsin ama hepsini kendine değil bencillik yapmasın ailesine de versin

ailesine hiç vermiyor derse ailesi problem çıkartır ailesiyle yaşının geldiğini birikim olmadığı için krediye yarı destek çıkacağını ama sonrasında birşey yapamayacağını açıkça belirtsin. annesi ev mevzusunu açtığında muhakkak bildirsin
eve kadar plan yapıldığına göre ki 4 yıl sonrası için belli ki aile kendini kısmayacak

ve yarıdan fazla ödemesin ta ki ailenin gerçekten zora düştüğünü görünceye kadar çünkü insan darı görmeden kısmayı anlamıyor

Aylık bin liralık bir yardım yeterince destek olması anlamına gelir bence kalanı ile de birikimini yapar..Yerinde olsam aldigim maaşın miktarını da paylaşmazdim ailemle..Şimdi birikim yapmazsa belli bi kısmını evleneceği zaman destek olduğu ailesinden esas çeker sıkıntıyı çok net yani.Ailenin tavrı belli tutumu belli aklını kullanmalı..

Aylık bin liralık bir yardım yeterince destek olması anlamına gelir bence kalanı ile de birikimini yapar..Yerinde olsam aldigim maaşın miktarını da paylaşmazdim ailemle..Şimdi birikim yapmazsa belli bi kısmını evleneceği zaman destek olduğu ailesinden esas çeker sıkıntıyı çok net yani.Ailenin tavrı belli tutumu belli aklını kullanmalı..

Kazandiklarini onceden ailesini woyluyormus artik soylemiyor. Aslinda ailem parac degil ama para tutmayida pek bilmiyorlar demisti.

Back
X