• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık soyadı ?

hayır alakası bile yok. bekarlık soyadımı kullandığım için kimlik lazım olduğunda ehliyetimi kullanıyorum kimlik istediklerinde de eskiyi veriyorum. benim eski kimliğim duruyor imha falan etmemişlerdi.

Bilmiyorum ama çok saçma. Ben iki kimlik kullanan birini görsem şikayet ederim şahsen. Düzensizlik ve kuralsızlık saçma yani.

hayır alakası bile yok. bekarlık soyadımı kullandığım için kimlik lazım olduğunda ehliyetimi kullanıyorum kimlik istediklerinde de eskiyi veriyorum. benim eski kimliğim duruyor imha falan etmemişlerdi.
İyi de benimkini önümde makinede kestiler. İki farklı kimlik gibi oluyor. Çok mu zor değiştirmek? Ya da dilekçe felan veriliyorsa verin eski soyadım kalsın diye..

şu 2 kimlik olayı çok saçma. . Tapu memuruyum, sistemde adamın yeni kimliğini çekiyorum resmi senet'e yeni kimlik dökülüyor doğal olarak, bize veriyor eski kimliği. Devlet dairesi resmi bir işlem sonuçta, neden geçersiz kimlikle işlem yapmıyoruz, yeni kimliğini istiyoruz diye bizimle kavga ediyor. Kıyamıyorum dedi biri ya Bugün öyle 7 kimliği imha ettim. Ben olsam bi çekinirim dışarda polise 2 kimlikle rastlasam.

Bende bunu anlatmaya calisiyorum.
Kanuni olan belli
Bu yapilan suc ve su an ciddi yaptirimlari var. Gozaltina bile alinabilir.
Artik otobuslerde bile sistem farkli
Is arkadasinin tepkisi bence baska.
aile birligi kuruldugu andan itibaren soy isim degisir kabul etsekte etmesekte sevsekte sevmesekte eski kimligi kullanmak suc. Artik otele adim attigimiz andan 15 dk sonra emniyete bilgiler gidiyor.
Boyle bsy olmasa herkes sahte kimlik cikarir cikarir gezer kafasina gore kullanir.
Degisen sadece soy isim degil, bir zamanlar anne babalarimizda oldugu gibi kutuk, o kimligin seri numarasi ve bir cok sey.

Yıllar yıllar önce yeni evli idim

İki soyadım var kimlikte

Ama Mesleki kimliğim vardı eski soyadım ile cebimde

Küçük bir oteldi tam biz kapıdan çıkarken kimlik istediler ben de cebimdekini verdim

Çıktık gezdik geldik

Dönüşte kimlikleri almaya eşim gitmişti kimliği farklı, tc bilgileri girince kütüğü vs farklı deyip caz yapmışlar

O da polis çağırın demiş ama yememiş galiba

Artik otelden iceri girdikten 15 dk sonra emniyete tum bilgiler gitmek zorunda.
Ben olsam bu kdr teror vs olayindan sonra direk sikayet ederim. Otellerde farkli bir sistem var ordan bildirim yapiyorlar.

Aile mahkemesinde dava açarak artık kadınlar kendi soyadını kullanabiliyo sanırım eğer isterseniz bu yolu da deneyebilirsiniz hem soyad karmaşası olmaz hemde istediğiniz resmi kurumda kendi soyadınızı kullanabilirsiniz

Emsal davalarda kadınlar kendi soyadlarını kullanmaya hak kazandılar haberlerde rastlamıştım aklımda böyle kalmış eğer yanlış hatırladıysam düzeltin lütfen :KK52:

şu 2 kimlik olayı çok saçma. . Tapu memuruyum, sistemde adamın yeni kimliğini çekiyorum resmi senet'e yeni kimlik dökülüyor doğal olarak, bize veriyor eski kimliği. Devlet dairesi resmi bir işlem sonuçta, neden geçersiz kimlikle işlem yapmıyoruz, yeni kimliğini istiyoruz diye bizimle kavga ediyor. Kıyamıyorum dedi biri ya Bugün öyle 7 kimliği imha ettim. Ben olsam bi çekinirim dışarda polise 2 kimlikle rastlasam.
Zaten tc kimlik numarası değil mi geçerli olan ?

İyi de benimkini önümde makinede kestiler. İki farklı kimlik gibi oluyor. Çok mu zor değiştirmek? Ya da dilekçe felan veriliyorsa verin eski soyadım kalsın diye..
Sizinki ne zamandı bilmiyorum ama benimki evde duruyor bşy olunca ehliyeti kullanıyorum o da kimlik yerine geçiyor zaten onda da eski soyadım yazıyor. Iki soyadı kullanmıyorum iki adım var çünkü

Bende bunu anlatmaya calisiyorum.
Kanuni olan belli
Bu yapilan suc ve su an ciddi yaptirimlari var. Gozaltina bile alinabilir.
Artik otobuslerde bile sistem farkli
Is arkadasinin tepkisi bence baska.
aile birligi kuruldugu andan itibaren soy isim degisir kabul etsekte etmesekte sevsekte sevmesekte eski kimligi kullanmak suc. Artik otele adim attigimiz andan 15 dk sonra emniyete bilgiler gidiyor.
Boyle bsy olmasa herkes sahte kimlik cikarir cikarir gezer kafasina gore kullanir.
Degisen sadece soy isim degil, bir zamanlar anne babalarimizda oldugu gibi kutuk, o kimligin seri numarasi ve bir cok sey.
Yeni kimlikte yazmıyor ki seri numarası Kütük hiçbirşey . Tc kimlik numarası tutuyorsa sıkıntı var mı ? Bence aslolan tc kimlik numarası . Yani iş mailinde kendi soyadımı kullanıyorum bunun bence aile Birliği'yle sevgiyle hiç alakası yok .

Aile mahkemesinde dava açarak artık kadınlar kendi soyadını kullanabiliyo sanırım eğer isterseniz bu yolu da deneyebilirsiniz hem soyad karmaşası olmaz hemde istediğiniz resmi kurumda kendi soyadınızı kullanabilirsiniz

Emsal davalarda kadınlar kendi soyadlarını kullanmaya hak kazandılar haberlerde rastlamıştım aklımda böyle kalmış eğer yanlış hatırladıysam düzeltin lütfen :KK52:
Evet ama herkese vermiyorlar o Hakkı ve çok uzun yıllar Sürüyor

Ya hadi soyadını bir derece anlıyorum aile bağı, çocuklarla soyisim farklı olmasın bla bla..

Amma velakin memleket niye değişiyor kardeşim? Hayatımda yakınından geçmediğim bir şehir yazıyor kimliğimde. Geçen gün kimliğime bakarken düşündüm de dert oldu :KK45:

Ya hadi soyadını bir derece anlıyorum aile bağı, çocuklarla soyisim farklı olmasın bla bla..

Amma velakin memleket niye değişiyor kardeşim? Hayatımda yakınından geçmediğim bir şehir yazıyor kimliğimde. Geçen gün kimliğime bakarken düşündüm de dert oldu :KK45:
Ehliyet kredi kartları bankamatikler vs kızlık soyadimla çokta memnunum nüfus cüzdanı degistirdik bir tek oda eşimin marifeti beni kendi soyadına katmak istedi ısrarla hayatımda hiç görmediğim bir şehir yazıyor içime dert oluyor :KK70: şaka bir yana gerçekten gicigim bu işe

resmen kadını ötekileştiriyorlar aslında eşya gibi mutlaka bir erkek egemenliğinde olacak ya kocası ya babası

Back
X