• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık soyadı ?

Eski kimliğiniz neden duruyor? Onu imha ediyorlar normalde. Bu kadarı bana biraz garip geldi. Evet mesela adımı sorduklarında ben de alışkanlıktan eşimin soyadını söylemiyorum iki soyadı kullanmama rağmen ama eski kimliği gösterip (ki bunun sizde olmaması gerekir) , biletlerimi ona göre kestirmiyorum.

Bence soyad değişmemeli, sonuçta evlenince o aileye ait olmuyor kadınlar bana göre. Ama kanun böyle, çok kasmamak lazım.
Hayıf imha olması gerekmiyor eski kimlikte bende duruyır önceki soyadımı kullandığım için daha çok kimliğimi atmadın . Sanırım insanlarda sizin gibi düşünüyorlar .

Eski kimliğiniz yeni kimliğinizi teslim aldığınız andan itibaren geçersiz.
Ayrıca çoğu yer artık emniyet isimlerinizi gönderiyor. Örneğin otelde kalacağınız zaman eski kimliğinizi verirseniz, emniyete giden bilgilerden dolayı başınız cidden ağrıyabilir.
Birde tabi banka ztn sizin tc niz ile işlem yaptığında adınız soyadınızı görüyor, sizin pasaportunuz ve kullanmak istediğiniz soyadınız geçerli değil.
Bana elektronik markette ürün değiştirirken bile değişen soyismim ile hitap etmişlerdi.
Sandığınız gibi basit bir iş değil.
Şu an OHAL i de göz önüne alarak yerinizde olsam eski kimliği ancak hatıra diye saklardım.

Ben evlendikten sonra daha kimlikte soy isim değişmeden bazı resmi kurumlarda soy ismim eşiminkiyle değişmiş olarak çıkıyordu. Bu ikilem senin için zorluk çıkarmıyorsa sorun yok bence. Nasıl istiyorsan öyle kullan. Kimsenin birşey söylemeye hakkı yok. Çok canını sıkıyorlarsa şakayla karışık söyle lafını geç.

Ayrıca çoğu yer artık emniyet isimlerinizi gönderiyor. Örneğin otelde kalacağınız zaman eski kimliğinizi verirseniz, emniyete giden bilgilerden dolayı başınız cidden ağrıyabilir.
Birde tabi banka ztn sizin tc niz ile işlem yaptığında adınız soyadınızı görüyor, sizin pasaportunuz ve kullanmak istediğiniz soyadınız geçerli değil.
Bana elektronik markette ürün değiştirirken bile değişen soyismim ile hitap etmişlerdi.
Şu an OHAL i de göz önüne alarak yerinizde olsam eski kimliği ancak hatıra diye saklardım.
çok resmi yerlerden bahsetmiyorum bana da mesela beni sgk dan arasalar eşimin soyadıyla ararlar . ama buradan izmire gideceksem biletimi kendi soyadıma kestiririm. otelde kalırken de kendi soyadımla kalmıştım sorun çıkmamıştı.

Ben evlendikten sonra daha kimlikte soy isim değişmeden bazı resmi kurumlarda soy ismim eşiminkiyle değişmiş olarak çıkıyordu. Bu ikilem senin için zorluk çıkarmıyorsa sorun yok bence. Nasıl istiyorsan öyle kullan. Kimsenin birşey söylemeye hakkı yok. Çok canını sıkıyorlarsa şakayla karışık söyle lafını geç.
resmi yerlerde benimki de değişik. ben kendi deklare ettiğim yerlerde kullanıyorum.

Yalniz bunun bir proseduru var.yani yasal degil kafaniza gore yapiyorsaniz.kizlik soyadimi kullanmak istiyorum diye bildirmeniz gerekli diye biliyorum.kimliginizde neyseniz o'sunuz.ben de zorlandim soyadimi degistirmekte ama sonra da benimsedim.kadina yapilan dayatmaci bir davranis olarak gorsemde esimin soyadini kullanmayida sevdim :)

Merhaba hanımlar ,
3 sene olacak evleneli ama ben bunca zaman pek eşimin soyadını kullanmadım . Yani ehliyetimde pasaportta akbilde kredi kartında vs pek değişiklik yapmadım iş maillerimde falan da eski soyadımı kullanıyorum . Bunun sebebi kesinlikle eşimi soyadını sevmemem falan değil sadece Alışkanlık adım soyadım benim kimliğim gibi ve evlenince soyadı Değişikliği bana Saçma geliyor.

Iş arkadasım devamlı bana bu konu ile ilgili imada bulunuyor . Işte Birgün senin gerçek soyadın neydi diye sordu , başka Birgün çok ilginç ya hala kendi soyadını kullanıyorsun dedi , Birgün soyadını hiç değişmeyecek misin dedi vs vs çok sinir oldum . Cevap vermeli miyim ? Acaba kendi soyadımı kullanmam yanlış mi Anlaşılıyor ?
bende hala kendi soyadımı kullanıyorum. bütün yetki belgelerim vs kızlık soyadımda. ona ne ki?
hayırdır kardeş soyadımın derdi seni mi gerdi sanane de. sussun...

Hayıf imha olması gerekmiyor eski kimlikte bende duruyır önceki soyadımı kullandığım için daha çok kimliğimi atmadın . Sanırım insanlarda sizin gibi düşünüyorlar .

İki kimliğiniz olamaz, siz yeni kimliklerden mi bahsediyorsunuz? Çünkü eski kimliklerde soyisim için gittiğimde benden alıp gözümün önünde imha ettiler. O yüzden bence anormal duruyor uzaktan bakınca, soyisimden çok, bir insan neden iki kimlik taşıyıp eskisini gösterir? Kaçtığı illegal bir şey mi var? Vs vs.

Yalniz bunun bir proseduru var.yani yasal degil kafaniza gore yapiyorsaniz.kizlik soyadimi kullanmak istiyorum diye bildirmeniz gerekli diye biliyorum.kimliginizde neyseniz o'sunuz.ben de zorlandim soyadimi degistirmekte ama sonra da benimsedim.kadina yapilan dayatmaci bir davranis olarak gorsemde esimin soyadini kullanmayida sevdim :)
o bildirimi yapmadım ben iki soyadı kullanmıyorum sadece kendi soyadımı kullanma hakkımda yokmuş o yüzden sadece kendi soyadımı kendim deklare ettiğim yerlerde kullanıyorum. resmi yerlerde zaten tc kimlik numarası var.

İki kimliğiniz olamaz, siz yeni kimliklerden mi bahsediyorsunuz? Çünkü eski kimliklerde soyisim için gittiğimde benden alıp gözümün önünde imha ettiler. O yüzden bence anormal duruyor uzaktan bakınca, soyisimden çok, bir insan neden iki kimlik taşıyıp eskisini gösterir? Kaçtığı illegal bir şey mi var? Vs vs.
hayır alakası bile yok. bekarlık soyadımı kullandığım için kimlik lazım olduğunda ehliyetimi kullanıyorum kimlik istediklerinde de eskiyi veriyorum. benim eski kimliğim duruyor imha falan etmemişlerdi.

Yıllar yıllar önce yeni evli idim

İki soyadım var kimlikte

Ama Mesleki kimliğim vardı eski soyadım ile cebimde

Küçük bir oteldi tam biz kapıdan çıkarken kimlik istediler ben de cebimdekini verdim

Çıktık gezdik geldik

Dönüşte kimlikleri almaya eşim gitmişti kimliği farklı, tc bilgileri girince kütüğü vs farklı deyip caz yapmışlar

O da polis çağırın demiş ama yememiş galiba

Yıllar yıllar önce yeni evli idim

İki soyadım var kimlikte

Ama Mesleki kimliğim vardı eski soyadım ile cebimde

Küçük bir oteldi tam biz kapıdan çıkarken kimlik istediler ben de cebimdekini verdim

Çıktık gezdik geldik

Dönüşte kimlikleri almaya eşim gitmişti kimliği farklı, tc bilgileri girince kütüğü vs farklı deyip caz yapmışlar

O da polis çağırın demiş ama yememiş galiba
caz yapmaları çok saçma tc si uygunsa bitmiştir olay.

Ama kütük farklı ya

Biz bilgileri o kütüğe göre girdik kayıt farklıymış vs demiş

Kimlikteki meslek nedeni ike polis çağır deyince susmuşlar yoksa muhtemelen darlarlardı biraz daha ki o Zaman OHAL vs de yoktu
Hm anladım . Yine de Saçma geliyor bana ya zaten yeni kimliklerde artık Kütük yazmıyor

şu 2 kimlik olayı çok saçma. . Tapu memuruyum, sistemde adamın yeni kimliğini çekiyorum resmi senet'e yeni kimlik dökülüyor doğal olarak, bize veriyor eski kimliği. Devlet dairesi resmi bir işlem sonuçta, neden geçersiz kimlikle işlem yapmıyoruz, yeni kimliğini istiyoruz diye bizimle kavga ediyor. Kıyamıyorum dedi biri ya Bugün öyle 7 kimliği imha ettim. Ben olsam bi çekinirim dışarda polise 2 kimlikle rastlasam.

Back
X