Beklemek mi evlenmek mi?

Turkiyeliyikk

Caykolik
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
1.812
5
108
Diğer
Merhaba kizlar
Aslinda dert degil ama sorum var sizlere.

2 yillik bir birlikteligim var :nazar:. Ben avrupada o Istanbul'da. Borcsuz dugun istedigimizden ve ev alabilelim diye 3 yil bekleyelim dedik evlilik icin.
Sonra planlar degisti, 3 yil ben kesin donus yaptiktan sonra, bir yil sonrada evlenelim diyoruz.
Ama bu surec bana cok uzun gibi geliyor.
Para icin birbirimizden uzagiz gibi.
Bazen icimden diyorum sadece dugun icin yeterli parayi biriktirdikten sonra evlensekmi. Inanin kafam gercekten cok karisik.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz?

düğün için yeterli parayı biriktirip evlenin ev için kredi çeker birlikte ödersiniz sorun olacağını sanmıyorum sevenler ayrı kalmasın :16:

Sugun icin ev kurmak icin gerekli paranizi biriktirin, borcsuz harcaiz kira evinize gecin, ya da calisip birlikte kazanip kredi cekip evinizi de alirsiniz arabanizi da:34:

Son düzenleme:
zaten sen türkiyeye dönmeyecek misin avrupadaki işini bırakmak zorunda kalacaksın değil mi? kötü düşünmeyin bence krediyle alıp da sorunsuz ödeme yapabilen de çok örnek var memurluk bu yüzden biraz garanti aslında

şöyle de yapabilirsiniz evlenip bir süre para biriktirin bu arada da kirada kalırsınız yavaş yavaş birikir paranız sizi sarsmayacak kadarlık kısmı da krediyle tamamlarsınız alırsınız evinizi. biraz dişinizi sıkmanız gerekecek ama birlikte olmak için yapacağınız bir fedakarlık olacak bu da ikiniz için de.

Son düzenleme:
zaten sen türkiyeye dönmeyecek misin avrupadaki işini bırakmak zorunda kalacaksın değil mi? kötü düşünmeyin bence krediyle alıp da sorunsuz ödeme yapabilen de çok örnek var memurluk bu yüzden biraz garanti aslında

şöyle de yapabilirsiniz evlenip bir süre para biriktirin bu arada da kirada kalırsınız yavaş yavaş birikir paranız sizi sarsmayacak kadarlık kısmı da krediyle tamamlarsınız alırsınız evinizi. biraz dişinizi sıkmanız gerekecek ama birlikte olmak için yapacağınız bir fedakarlık olacak bu da ikiniz için de.

Allah'in izniyle 10 gun sonra mezun hemsire oluyorum.
Turkiye'de ozel hastanede calisabilirim, hemsire acigi cok heleki Istanbul gibi bi yerde.
Iste boyle gereksiz dert ediniyorum bazen :50:

Konustuk az once, olumlu bakmadigini nazik bi sekilde soyledi ama sonrasinda tartisma ile bitti. Beyefendi nisan istiyorda...Ben ne diyorum o ne diyor

Merhaba kizlar
Aslinda dert degil ama sorum var sizlere.

2 yillik bir birlikteligim var :nazar:. Ben avrupada o Istanbul'da. Borcsuz dugun istedigimizden ve ev alabilelim diye 3 yil bekleyelim dedik evlilik icin.
Sonra planlar degisti, 3 yil ben kesin donus yaptiktan sonra, bir yil sonrada evlenelim diyoruz.
Ama bu surec bana cok uzun gibi geliyor.
Para icin birbirimizden uzagiz gibi.
Bazen icimden diyorum sadece dugun icin yeterli parayi biriktirdikten sonra evlensekmi. Inanin kafam gercekten cok karisik.

Siz olsaydiniz ne yapardiniz?

Canım borçlar bir şekilde ödeniyor. Evet insan biraz yıpranıyor ama bu zorlukları beraber atlatmak aradaki bagı güçlendiriyor.Böyle hayırlı işleri uzatmak iyi degildir derler. Yeterince tanıyıp kararından eminsen boşuna bekleme.araya soğukluk girer onca zaman.:50:

Canım borçlar bir şekilde ödeniyor. Evet insan biraz yıpranıyor ama bu zorlukları beraber atlatmak aradaki bagı güçlendiriyor.Böyle hayırlı işleri uzatmak iyi degildir derler. Yeterince tanıyıp kararından eminsen boşuna bekleme.araya soğukluk girer onca zaman.:50:

Sorma be canim, bu aralar hep tartisiyoruz olur olmaz seyler icin :50:

bizde sizin gibi düşündük önce acaba ev içinde beklesek mi dedik sonrada düğün ve eşyalar için gerekli parayı biriktirdik yine biraz borcumuz var taksitli ama kısmetse 2 ay sonra evleniyoruz ev için de artık düğünden sonra kira yerine ev taksiti ödeyerek evi almayı planlıyoruz ....çok uzatma taraftarı değilim bende ki sizin uzaklıkta varmış arada ...

Borçsuz evlenmeyi beklerseniz ohooo bastonla nikaha gidersiniz artık :9: ( Paşa torunu değilseniz tabi )

Bi peşinatla eve girip evlendikten sonra kredisini beraber ödeyebilirsiniz bence.. ( Bizim gibi )

Back
X