Kiraya çıkmak mi yoksa az birikimle ev yapmak mi ?

Sende eşinde kabul etmeyebilirdiniz böyle birşeyi. Susmakla değişmez ki eril zihniyet. Sor kp'e hastalanınca elden ayaktan düşünce hangi yüzle gideceksin kızlarına diye. Erkek diye çoğunluk veya en güzel malı size kalıyorsa bakmak ilgilenmek karı koca size düşer o zaman.
Ayni degerde ayni buyuklukte iki arsa var birini bize birini görümceme verecek hangisini verecegi onu bağlar.Ha ben bi kiz bi erkek cocuk sahibi olsam evlatlarim aranizda anlasin ya da en kötü yazi tura atalim derdim o ayri mesele kiza evin yanindaki arsanin verilmeme durumu inan bence de hos degil
 
İyi de kredi borcunuz var. Eşinizin 70bin maaşı var. Kalan 30-40bin lira ile nasıl olacak bu iş. Siz nasıl müstakil ev hayal ediyorsunuz ki anlamadım kafama yatmadı. Nerden baksan 4-5milyon maliyeti var arsa hariç. Eğer eşinizin babası yaptırıverecekse amenna ama bu maddiyatta altından kalkmanız mümkün değil.

Burayı avukat olarak yorumluyorum. Ayrıca tapusu bile sizde olmayan bir yere ne cesaret ev yaptırmayı düşünüyorsunuz anlamadım. Bir Tenkis davası üstüne de ortaklığın giderilmesi davasına bakar herşeyden olursunuz.

İlla kiradan kurtulmak istiyorsanız -ki o konuda haklısınız- miras malına ev yaptırmak yerine halinize uygun -eşinizin babası destek verecekse tabi- 2+1bir ev alın.

Müstakil evin aylık elektrik faturası bile 6küsur geliyor bir sürü yan masrafı var. Bahçesi osu busu saymıyorum bile. Bilemiyorum bana hiç sürdürülebilir gelmedi bu durum.

Sonradan anlaşma olur herşey resmi paylaşılır, maddiyatınızı düzeltir evinizi satar en güzelini yaptırırsınız. Tabi oturma maliyetini karşılayabilecek bir güce erişirseniz. Herkes haklı deprem korkusu sardı insanları ama maliyeti iyi tespit edin. Sonra iyice zor duruma düşmeyin.
Müstakil ev prefabrik ya da celik olarak yoksa betonarme hayal dahi edemeyiz yine de prefabrigi hayal etmek icin bile yapilandirma bitmeli olmuyor yani.2+1 dahi olsa fiyatlar cok ucuk bizi ancak celik prefabrik ev paklar dedik bir de malum marmara depremi kapida apartmandan korkuyorum.
Esimin üzerine gecirmesiyle baslar zaten her sey aa hadi ev yapalim kagit uzerinde babasinin olsun ama bizim olsun düsüncesi kabul edilebilir değil tabii ki.Esimin kardesine de ayni muhitte ayni büyüklükte bir arsa verecekmis kayinpederim 2 tane evladi var mecbur(tabiri caizse) verecek vermeyecek de kime kalacak illa ki evlatlari icin edindi bizler de evlatlarimiz icin yapmiyor muyuz bir seyleri.Aslinda bana kalsa kimseye minnet duymadan kendimiz yapmayi tabii cok isterdim lakin günümüź sartlarinda çok zor desteksiz bir mal edinebilmek..Her seyi el ele verip birlikte basarip biz yaptik kimseden destek almadan deme gururu baska olur
 
Back
X