Beklenen gemi bir türlü gelmiyor,

Kımse aracı olmak istemiyor artık haklılar da .
Kımın ne cıkıcagı belli olmuyor .
Yani kendinıze sosyal cevre edının.
Ben Boyle konuları biraz garip buluyorum acıkcası guzelim işim var ama adam yok cevremde.
Yani bir cafeye tatile gıtsem birileri illa ki tanısmak istiyor ben istemiyorum begenmiyorim.
Bir kadının alımlıysa eger nasıl çevresinde hiç erkek olmaz ki

Bence önce aramayı bırakmalısınız. Erkekler yani gerçekten kaliteli olanlardan bahsediyorum mutluluğu erkekte arayan biri ile asla beraber olmaz, kendine maddi manevi yeten kadın sever hatta ister ki biraz kendini zorlasın. Öyle hemen erkeği kabul edenlere bakmaz. Erkek gözü ile olay belli; mutsuz ve kendine yetmeyen kadın beni mutlu edemez diye düşünür. Evet arkadaşların dediği gibi sosyalleşin, spora yazılın, kültür turlarına katılın ama bunu birileri ile tanışmak için değil mutlu olmak için yapın. Her insanın etrafına yaydığı bir enerji var. Sizin enerji ve bakış açınızda problem bence. Öncelikle kendine yetme ve tek başına da hayattan zevk almak ile ilgili destek alabilirsiniz. En güzel örnek benim arkadaşımdı mesela; senelerce evlilik hayali kurdu çeyiz düzdü , birikim yaptı en büyük hayali Roma' ya gitmekti balayına gideceğim, eşimle gezeceğim diye hayalini hep öteledi. En son yaş 30 olunca bir aydınlanma geldi kıza baktı olmuyor, evlenme hayalini rafa kaldırdı, destek aldı, kurslara yazıldı, birikimini kendi kişisel gelişimi ve keyfine harcadı. evrim geçirdi resmen . O herşeyi eşi ile hayal eden kız tek başına bir sürü sosyal ve kültürel etkinliğe katıldı. En son Roma ya turla gitti. Roma'da turda tanıştığı çok anlaştığı bir kadın ile İstanbul'da da görüşmeye devam etti ve onun kuzeni ile evlendi. Dediği şey eşimle tanıştığımda evlilik kafamda bitmişti. hatta çocuk bundan dört yaş küçüktü, ciddiye bile almamıştım demişti ama eşi çok ısrar etti evlendiler ve inanılmaz mutlular ama kız hala tek başına kendi özel alanını koruyor ve bence o yüzden o kadar mutlular.

Sorumluluk, bir yere bağlılık, o ortam için, o ev için önemli olmak kadar güzel duygu mu var? Biz 40 gün alıp başimızı gitsek fark eden olmayacak .sorumluluk kadar hayata anlam katan başka bir duygu daha yok.sorumluluk sorumluluk diye tutturdukları şeyler de düzenli yenek yapmak, market alışverişini daha planlı yapmak, evin temizliğine biraz daha fazla özen göstermek, arada saçma akrabalara 2 saat uğramak.bu yani.öyle bir anlatıyorlar ki sorumluluk sorumluluk diye.gören de her akşam 3 saat laboratuvarda icat yapıyorlar sanacak.boş ve sorumsuz olmanın güzel olduğunu düşünmüyorum valla.anca mala bağlıyorsun.her zamanki gibi tok açın hâlinden anlamıyor işte.eee insan zaten bekar doğuyor.sanki vakti geldi diye zorla evlendiriyorlar.yapmayın o zaman.hem ağlarım hem giderim derler ya bunlarınki de o hesap.kendini kurtardıktan sonra konuş dur.samimice empati yaparak tavsiye verecek kişiler yazmalı bu tarz konulara.bunlar tatlı tatlı dert yanıyor(!) arkadaşlarına.nesela hem işten şikayet edersin hem de gidersin ya.buna okeyim.para kazanmak ihtiyaç.ama evlilik zorunlu değil.sonuç olarak yazılanlar da samimi ve etkili değil.

Kadın güzel değilse konu dert olmaktan çıkıyor mu? Insanların derdinin üstüne üstüne gitmeyin ayıptır yaa.nispet yapar gibi.güzelim diyorsa güzeldir yani.bilmeyecek mi kendini kadın.bir de güzel olmasa ne olacak? Bu arada o saçma tipler ilişki yaşanacak tipler mi? Her gelen erkekle ilişki yaşanabiliyor mu? Bu şekilde çok konu olduğuna göre hiç de dediğin gibi değil demek ki.şurada da bir derdini anlatıyorsun daha çok dertleniyorsun valla.hiç bu tarz konular açmamak lazim buraya.daha fena delirtiyorsunuz insanı.herkes kuyruğu dik tutmaya çalışsın kimse kimsenin derdini anlamıyor.

Son düzenleme:
Ay bu ne alınganlık ya .
Herkes böyle yazıyor diye dedım.
Herkes burda kendini ovuyor şöyle guzelim böyle kariyerim var ama koca bulamıyorum.
Sende bunlardan birisin.
Güzel oldugunu söylüyorsa biri çevresinde erkek olmaması bana garip geliyor o kadar.
İlişki yasamaj için cevrende erkek olması lazım once zaten.
Ayıbı senden öğrenmicem lütfen sen bana yorum yapıp durma zaten sacma sapan konuşuyorsun o konuları actırma bana

Bu ne şiddet bu ne celal. Sakin ol şampiyonSizin koca bulamama nedeniniz buraya yazanların erkekleri kapıp evlenmesi değil merak etmeyin. Herkesin nasibi kendine. Neredeyse evlilik sorumluluk diyen arkadaşlara kocalarızdan boşanın, erkekler boşa çıksın bize yer açılsın demediğiniz kalmış. Dediğiniz doğru kimse zorla evlenmiyor ama evlilik de siz bekarların düşündüğün gibi bir peri masalı değil. Boşanmak desen öyle kolay değil. Toplumun boşanmış kadına bakışı belli, kendi ailesi bile bekarken verdiği huzuru mutluluğu sağlamıyor, baba evi senin evin olmuyor. Ayrı evde yaşadığında tüm çevrenin gözünde potansiyel koca avcısı oluyorsun, çocuğun varsa koca senden boşanınca çocuktan da boşanıyor. Normal iş sosyal erkek arkadaşlarından bile sana kötü yaklaşanlar oluyor. Bunlar gibi onlarca şey yazarım sana. O yüzden büyük bir boşanma nedenin olmadıkça boşandığın da toplum tarafından da zorlanıyor ve dışlanıyorsun. Burada bile kaç konu var boşanmış iş arkadaşı komşuyu hatta akrabayı eşinden sevgilisinden kıskanmak ile ilgili. Evlilik öyle bir kurum ki bittiğinde başladığın yere dönmen imkansız. İnsan evlendiğinde sadece şunu fark ediyor mutluluğun koca ile doğrudan bir ilgisi yok. Senin ile ilgili bir durum. Üstüne bizim toplumumuzda evliliğin yükü kadına verilmiş ve sürekli hem eşin hem çocuğun yükü üstünde. Kocaların çoğu evliliğin nimetlerinden faydalanıp, külfeti eşine yüklüyorlar. O yüzden evlenmek değil mesele eşini doğru insanı bulmak. Bu da emin olun 10 evlilikten beşinde ya var ya yok. Bu nedenle insanlar ve kadınlar bekar hem cinslerinin yakınmalarına bu şekilde cevaplar veriyorlar. İlla evlenmek değil mutluluk. Bu bir ihtiyarın genç torununa öğüdü gibi. Yaşamadan bilemiyorsun. Ayrıca ne yazsın insanlar vayyy beceriksiz bir koca bile bulamamışsın. Biz sarayımızda prenslerimiz ile peri masalı yaşıyoruz mu yazsın ya da erkek bulsun ya da tavlama konusunda taktik mi versin. Kaldı ki koca arayarak bulunmaz insan öyle yola çıktığında bulsa bulsa belasını bulur der annem çok severim o lafını. İlla birşey arama derdiniz varsa koca değil mutluluğu arayın. Bunun yolunun da erkekten geçmediğini anlayın. Mutluluk mıklatıs gibidir. Herkesi çeker. O zaman belki istediğiniz kocayı da bulursunuz. Not; evliliği kendini kurtarmak olan şu anki kafa yapınıza gerçekten kaliteli hiçbir erkek dönüp bakmadığı gibi bir kadının bu düşünce yapısı cidden üzücü

Ben aplikasyon öneriyorum. Çok dikkatli olarak ilerlemeniz şartı ile bence artık yeni nesil için adres orası . Tabi tinder falan değil . Benim baya bir arkadaşım aplikasyondan tanışıp evlendi . Kadınlar için kaliteli erkek sorunu olduğu kadar bence erkekler içinde kaliteli kadın bulma sorunu var herkes aranır vaziyette. Siz niyetinize girin . Dolandırıcılara ve tek gecelik ilişki arayanlara dikkat edip hemen guvenmeyerek hususi bilgilerinizi hemen paylasmayarak ilerleyin . İnşallah olur. evlenmek isteyen birine amaaaan evlenip napacan yorumunu pek doğru bulmuyorum maden şikayetçisin neden evli kaliyorsun diye sorarlar adama

Şunu demek istiyorum.kız evlenmek istiyorum demiyor.evlilik temel bir ihtiyaç değil ama ilişki yaşamak daha temele yakın bir ihtiyaç.öyle bir anlatıyorlar ki her ilişki yaşayan evelenip çoluğa çocuğa karışmak zorunda sanki.yok anasıymiş yok danasıymiş yok çoluğuymuş yok çocuğuymuş.bunlar değil ki konu.sevip sevileceği bir ilişki.bunlar nereden çıktı? bir de zorunlu olmayan tercihe bağlı bir işin hem içinde olup hem de gerek yoktu, bekarlık daha iyi falan filan yapmak samimi olmuyor.3 çocuğu varmiş uykusuzluktan ölüyormuş mesela.ne ilgi şimdi? Sanki çocuk yapmak şart bir ilişkide.anlaşılmamak sinirlendiriyor beni.tam da sizin mesajiniz gibi.kel alaka ve destek olmak yerine köstek olacak mesajlar yazılıyor.buna tepki gösteriyoruz.biri de yazmiş ki güzelsen nasil olmuyor.belki güzel değilsindir cart curt.

Son düzenleme:
Valla çevremde gördüğüm kadarıyla evleneyim, doğru insanı bulayım, neden bulamıyorum diye takıntı yapan insanların ya yıllarca hayatına kimse girmiyor ya da giren sorunlu çıkıyor. Bu mantıkla yanlış seçimler yapabilirsiniz. Sizin sürekli bu tarz konularınızı görüyorum. Takıntı yapmayın bu durumu akışına bırakın sosyal olun kendinize yatırım yapın. Hayatın akışında illa ki istediğiniz gibi biriyle tanışacaksınız kasmayın bu kadar.

hayatında bir gün yalnız kalmamış insanların artık yalnız olmak istemiyorum diyen ve halihazırda zaten kendi ayakları üzerinde duran kadınlara evlilik her şey değil şeklinde güçlü kadın olmakla alakalı nutuk atmasına tahammül edemiyorum.

uzun oldu.

Yok canim sen de.niye yüceltiyorsun ki milleti durup dururken.niye yalnız kalmamış olsun.abarttın sen de.sanki üstün özellikleri olan kişiler.herkesin bir şekilde denk gelmiş işte zamanı gelince.ezme sen de bekarları.her evlenen 20 yaşında mı evleniyor da yalnız kalmış olmasın.bizim birşeylere gaza gelesimiz varmiş bugün.kadıncağzılar da birşey dememiş.ne desinler yani.evet camim kimseyi bulamıyorsun keşke yaşamasan mı desin?

Aslında buradaki kadınlardan öte son zamanlarda karşılaştığım bazı insanlarda gördüğüm bu.

Mesele evlenmek de değil. Hayatında seni anlayan, sana destek olan birinin olması. Kendi adıma ben meselelere tek başıma uğraşmaktan yorulmuş olabilirim. Mesela bir sorun olduğunda arkadaşım onu kocasına hallettirirken ben onu koştur koştur kendim çözüyorum. Burada güçlü olan benken gelip bu kişinin bana güçlü kadın olmakla ilgili tavsiye vermesini kabul edemiyorum.

Yoksa ne bekarlar ezik ne de evli olanlar üstün ırk:)

Valla bu işler nasip kısmet galiba. Bizim de bir arkadaş var, işi çok iyi, eli yüzü düzgün ama bir kısmet bulamadık. Sanki konu bu arkadaş olunca kısmetler birden yok oluyor bulamıyoruz. Halbuki herkes evleniyor. Ne eksiklik ne fazlalık. Ne ile alakalı bilmiyorum.

Bende öyle şeyler olmuyor,taktik verin

Terapistim bilinçaltında ilişkiyi reddeden ,istemeyen bir tarafın var demişti.Terapileeimde hep annemi konuştmuştuk.Babamı konuşmaya başladık şimdi.Bakalım neler çıkacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…