Beklenen gün geldi çattı ve ben çok huzursuzum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eDaa_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu kadar yıpratıcı seyler yasamıssınız, kaynananızın annenizle konusmasını neden dert ediyorsunuz, siz suan onların arasını yapmaya calısıyosunuz ama kayınvalidenizle siz (muhtemeldir, cünkü yapılanlar unutulmuyır hiç) sorun yaşadıgınızda zaten otomatikmen anneniz lede yine araları bozulacan, bence annenize bunları yapan bi kayınvalidenizi annenizle muhatap edipte daha fazla sorun yaşamasına meydan vermeyin

Annem hiçbir şey kaybetmiyor da işte incindi ya oturdu içine ben ne salakmışım görmemişim bunların gerçek yüzünü seni vermezdim bilseydim diyor sürekli. Ve bunu nerdeyse her gün duyuyorum. Yatışmıyor annem 6 aydır yatışmadı anlamadım ki. Kararsızım gerçekten de..

evlendik,artık biz bir aileyiz durumuna gıcık oluyorum

görüşmek,konuşmak,gidip gelmek zorunda değiller ki...insan ailesini seçemiyor....annemizde olsa insandır,karşı tarafın memnun olmayacağı huyları vardır....ailelerin görevi buraya kadar,dünürlerle akraba muhabbetine girmek zorunda değiller....bence hiç zorlama,görüşmesinler senin için daha iyi...sanıyormusun ki konuyu halledip düzelseler ileride kanka olacaklar....böyle gelmiş böyle gider.....huzursuzluğuna huzursuzluk ekleme....konuşma esnasında biri ters bir laf edicek,işler daha da sarpa sarıcak....

Bu yönden düşünmemiştim. En mutlu günde bir şeye kızıp küsen yeniden aynı şeyi yapabilir. Aynı şeyler yaşanabilir. Konuya farklı açıdan bakmamı sağladınız, haklısınız valla.

Ah ahhh gel de benim anneye anlat bunu. Tabi canım haklısın banane der ama ertesi gün başlar yine ben bunları hak etmedim edaaa asla affetmicem onları demeye. Araya girmek de kötü olabilir..

Yahu kızlar iyi ki varsınız öyle bir yerden bakmamı sağladınız ki olaya Allah hepinizden razı olsun. Biraz ferahladım..

selam
kadının malesef gel git akıllı olduğu belli gerçekten bişi uyokken durduk yere tripler yapıyorsa hele de anlattığın gibi kavga döğüş yokken anneni arabaya almmaazlığ yemek dahi vermemesi gibi bişi varsa uğraşma bulaşma derim ben...evine geldi mi yemeğini hizmetini yap saygıda güleryüzlülükte kusur etme ama fazla laubali de olma..insan gibi birisi olsa laubali ol kızı gibi ol diyeceğim....kına gecesinde belkşi birisi bi konuda doldurdu onu işi bozmak istedi; olmadı...düşman gelse o günde yemek verilir dimi terbiyeini belli etmiş...nikaha giderken arabaya almaması da bunun göstergesi..altınlarını almaya çalışmış iyi ki de vermmeişsin..işte busebeplerden yapıyordur terbiyesizliklerini..
bence hiç muhatap olma ters konuşursa..bırak anennle konuşmazsa konuşmasın niye dert ediyorsun ki...annen bu dengesizle muhatap olup da üzülmesin bence ...belli olmaz kayınvalidenin psikolojik rahatsızlığı bile olabilir... anlattıklarına bakılırsa sağlıklı bi insan gibi gelmedi bana ..belli ki pişman olmuş oğluna başkasını almaya karar vermiş ama işi de bozamamış işte ondan bu saçmalıkları...
çok şükür eşin aslanlar gibi yanında;eşinin güzel hatrına seni ve anneni haklı görmesinin hatrına sen de onun annesine sabırlı olmaya güleryüzlü olmaya çalış....Allah kolaylık versin bir de eve gelince Ayetel Kürsi oku yüzüne devamlı ....

Son düzenleme:
bence kayinvaliden geldiğinde sana olan tavrina göre konuşup konuşmamaya karar ver. yani eğer sana karşı sıcak davranıyorsa hiç konuyu açma ama tavırlı gergin vs.. ise kibarca sor bize neden kızdın annemede küstün vs suçlayarak değil de, acaba bilmeden seni üzecek bir şey mi yaptım, gibisinden sakince sor bırak dökülsün saçılsın bakalım altından ne çıkacak ona göre davranırsın. saçma bişeyse dersin direk "kusura bakmayın yanlış anlamışsınız fazla hassas davranmışsınız vs.." diye. belki seninde ona hak vereceğin birşey çıkar bellimi olur ozamanda ona göre konuşursun. sen ılımlı ve yapıcı olmaya çalış. annenle barıştırmak sonraki iş... bu arada yalnızmı geliyor kayınpeder var mı? onun tavrı nasıl, belki arabuluculuğu, barıştırma işini o üstlenir...

k.validen de dengesizlik var doğru. birşeye katkıları olmamış. ancak annen ve eşin senin için çabaladılar düzeninizi oturttular. k.validenler sonuçta eşinin ailesi gelcekler mecbur. annenin seni dolduruduğunu düşünüyorum (haklı olabilir). anneni yatıştırmak sana düşer. k.validende misafir gibi gelir gider. boşverin huzurunuz bozulmasın. bu arada ne sorunu olduğunuda sorma gerek yok. bazı insanlara arada birşeyler görünüyor

benim annem de k.validemle konuşmuyor inan daha çok huzuruyum,annemi arayıp en ufak şeyimi şikayet ederdi çocuk gibi en son annemin tansiyonu düşüp bayılmasıyla o gün bugündür konuşmuyorlar bende istemiyorum konuşalarını,annemin kafası rahat.annen neden arıyor k.validen boşversin, konuşmazsa konuşmasın...

Konu annemi nasıl sakinleştiririme döndü benim açımdan inanın. Bir silse atsa onları her şey düzelecek de gelin görün ki zamanla atlatacak herhalde. Aslında böyle olması bence de daha iyi ama başta çok samimi davranıp aniden dönmelerinden dolayı sindiremiyor annem bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…