Aslında hiç düşünmüyordum ama kızım ilerde isterse kızım mı büyüttükten sonra kızım ilk okuldayken filan kardeş yaparım diyordum
Ben seni çok iyi anlayabiliyorum ama bu konuda senden daha geniş düşünebiliyorum diyebilirim, çünkü hem senin psikolojini, hem tam tersini tattım diyebilirim.
Şimdi senin kucağına hazır geldiği için, sen ne kadar büyük bir mucizeye sahip olduğunun farkında değilsin. Yaş aralığı olarak da çok iyi araları.
İlk bebeğim evliliğimin ikinci ayında oluverdi ve bende daha işe başlamadan eve kapandım. Uykusuz bir bebekti. Büyüttüm ettim, çocuğu olmayan arkadaşlara üzülürdüm. Bu sırada en yakın arkadaşımla aynı yaş çocuklarına sahibiz. Onlar 3 yaşındayken, arkadaşımın 2. Bebeği geldi. Arkadaşım büyüğü okula götürürken, 2. De yürüyebiliyor olsun, daha kolay olur ileride diye düşündü.
Bense yazık, iş hayatından uzakta kaldı diye düşünüyordum. Kendim de oğlum 3,5 yalına gelince işe başladım. Eksik olan formasyonumu filan aldım. O zaman fakirlikten sürünüyoruz bu arada. Bebek fikri bana çok uzak, önce ayaklarımın üstünde durmak, sonra oğlum ilkokula başladığında ikinci diyorum, 1. Kolay oldu ya, 2. De öyle olacak diye farzediyorum. O sıralarda, senin gibi bir bebek benim gözümde büyüttüğüm en büyük engel, çünkü kaç senedir bağlanmışım eve.
Tam bem hazırım dediğim anda, oğlum 6 yaşındayken korunmayı bıraktım. Oğlum şimdi 7,5 yaşında hala olmuyor. Tüp bebeğe başlıyorum bir kaç ay içinde. Çünkü doğal yollarla olmayacak. Oğlum tek çocuk, bu çok zor. Geçen gün bana hayali kardeşiyle yaptıklarını anlatıyor. Ki ben hiç bahsetmem kardeş meselesinden. Başka bir arkadaşının daha tek olduğundan, onların da arkadaşları olduğundan bahsettim. O da benim gibi çok sıkılıyor mudur, çünkü arkadaşlar hep evlerine kardeşleriyle oynamaya gidiyorlar diyor. Ben de fellik fellik oyun arkadaşları buluyorum oğluma. Eve mahalle çocuklarını çağırıyorum filan. Ve şimdi kendi kendine hamile kalmanın ne kadar büyük bir mucize olduğunu görebiliyorum, senelerce fellik fellik kaçarken.
Hayat senin tahmin ettiğin gibi ilerlemiyor. Bunları yaşamayabilirsin ama yaş aralığı çok iyi. Çocuklarını büyüttükten sonra iş hayatına dönebilirsin. En fazla 2-3 seneni alır ama sonra çok rahat olursun. Sana tavsiyem iki çocukla hayat, tek çocuğa göre çok daha rahat. Gözünde büyüyor yalnızca. Olduktan sonra ne kadara güsel bir duyguymuş diyeceksin.