Beklentiler..

Kaç kere aradım dönmedi demek bir derdimiz olsa hayır göremiycez falan diye.

Açıkçası bu konuda haklı biraz bence. Arayana dönülür, acil bir şey olsa ulaşmayacaklar gibi bir olmuş yani önemsenmiyoruz hiç havasında..
Ha eşiniz belki istemediği halde sürekli muhabbet etmekten sıkıldığı için bir şey olsa art arda ararlar mesaj atarlar falan diye düşünüyor bilemiyorum.
Ama bunun dışında sürekli belli aralıklarla arayıp konuşmak sohbet etmek zorunda değiller, ben de sevmem hiç ne o öyle görev gibi.
Eşinize söylemediler mi hiç bunu ya da siz söylediniz mi hiç eşinize?
Bir gün yine konu açıldığında anne çok kez konusu geçiyor bunun ama adamın huyu öyle daha napabilirim ki bir çözümü yok bunun yani, ona söylesinler diye baskın konuşun biraz bence.

eşinizi siz savunmayın bırakın o uğraşsın

kafanıza takıp buraya kadar yazdığınız bile kabahat hatta.

o sizi bu kadar düşünüyor mu acaba

Aslında kafama taktiğim kısım eşimin yaptığı değil bana göre bu konuda anormal bir şey yok. Ben de onun ailesinden kimseyi aramiyorum öyle.
Kendi ailemin bu konuda beklentisi ve bunu devamli gündeme getirmeleri rahatsız ediyor.
Üstelik gerekli cevapları veriyor olmama rağmen.
Demek cidden üzülüyorlar bu konuya diye düşünüyorum ki uzulmelerini istemem.

Açıkçası bu konuda haklı biraz bence. Arayana dönülür, acil bir şey olsa ulaşmayacaklar gibi bir olmuş yani önemsenmiyoruz hiç havasında..
Ha eşiniz belki istemediği halde sürekli muhabbet etmekten sıkıldığı için bir şey olsa art arda ararlar mesaj atarlar falan diye düşünüyor bilemiyorum.
Ama bunun dışında sürekli belli aralıklarla arayıp konuşmak sohbet etmek zorunda değiller, ben de sevmem hiç ne o öyle görev gibi.
Eşinize söylemediler mi hiç bunu ya da siz söylediniz mi hiç eşinize?
Bir gün yine konu açıldığında anne çok kez konusu geçiyor bunun ama adamın huyu öyle daha napabilirim ki bir çözümü yok bunun yani, ona söylesinler diye baskın konuşun biraz bence.

Zaten ben de haklı bulduğum için kafama takıyorum. Çok haksız olsa aman der geçerim.

Ama olabilir acil bir durum olabilir gerçekten eşime ihtiyaç duydukları yerde bence de ulasabilmeliler hiç değilse sonra geri dönmeli.
Eşimin gece nöbetleri de olduğu için hayati çok düzensiz gündüz uykuda oluyor tüm gün falan. Aramalara da uyanır uyanmaz dönmüyor. Rahat biri.
Ben bir kaç kez belki önemli bir şey geri dön dedim ama sonra şimdi uğraşamam söyle ararım böyle ararım deyip geçiştirdi.
Bir kere demişti ki yolda aradım kapalıydi ne yapayım bir daha arayamam falan.
Biliyorum ki çoğu aramaya dönüş bile yapmıyor. :(
Acikcasi utanıyorum da ama ne yapayım kırk kere desem boş. Bu konuda rahat adam.
Bir de acil durum demiyor muhabbet için biliyorum diyor geçiyor.

Ve evet eniştem bunu düzenli araşmaya çevirmek istiyor. Bana da yapmıştı ben de uyamadim ruhuma aykırı çünkü :)

Diğer ablamlarla o iletişimi kurdu ama mesela. Araşırlar düzenli olarak.

Anneme hepsini söyledim anlattım huyu öyle kişisel algilamayin diye anlattım boş..
Senaryo kurup duruyorlar. Sevilmediklerini bile düşünüyorlar.

Hayir kendiliginden aramamasi normal olabilir ama araninca geri donmemesi cidden ayip.
Ben olsam yuzyuze gelindiginde de yuzune bakmam boylesinin.

Kendi aramayıp suçlaması cidden çıldırtir ama ortada arayan hatta üst üste sen ben ayrımı yapmadan arayan ama karşılık göremeyen kişiler durumdan yakınınca çok da bir şey diyemiyor insan..
iyide aramasın o zaman arayan kişide herkesin bir mizacı var değiştiremezsin insanlar ısrarla değiştirmeye uğraşıyorlar nedense kendilerine vazife ediniyorlar bir iki deniyorlar baktı olmuyor hırslanıp sözü geçen birilerine şikayet ederek işi içinden çıkılmaz bir hale getiriyorlar sonra da aaa ben ne yaptım ki oluyor :kahve:

Hayir kendiliginden aramamasi normal olabilir ama araninca geri donmemesi cidden ayip.
Ben olsam yuzyuze gelindiginde de yuzune bakmam boylesinin.

Iste hepsine geri dönmüyor.
Bir geri dönüyor ikisine geri dönmüyor.
Sebep olarak da çalışma düzenini gösteriyor.
Kendi zaten hiç önce aramıyor en çok da ona bozuluyorlar bence.

Zaten ben de haklı bulduğum için kafama takıyorum. Çok haksız olsa aman der geçerim.

Ama olabilir acil bir durum olabilir gerçekten eşime ihtiyaç duydukları yerde bence de ulasabilmeliler hiç değilse sonra geri dönmeli.
Eşimin gece nöbetleri de olduğu için hayati çok düzensiz gündüz uykuda oluyor tüm gün falan. Aramalara da uyanır uyanmaz dönmüyor. Rahat biri.
Ben bir kaç kez belki önemli bir şey geri dön dedim ama sonra şimdi uğraşamam söyle ararım böyle ararım deyip geçiştirdi.
Bir kere demişti ki yolda aradım kapalıydi ne yapayım bir daha arayamam falan.
Biliyorum ki çoğu aramaya dönüş bile yapmıyor. :KK43:
Acikcasi utanıyorum da ama ne yapayım kırk kere desem boş. Bu konuda rahat adam.
Bir de acil durum demiyor muhabbet için biliyorum diyor geçiyor.

Ve evet eniştem bunu düzenli araşmaya çevirmek istiyor. Bana da yapmıştı ben de uyamadim ruhuma aykırı çünkü :)

Diğer ablamlarla o iletişimi kurdu ama mesela. Araşırlar düzenli olarak.

Anneme hepsini söyledim anlattım huyu öyle kişisel algilamayin diye anlattım boş..
Senaryo kurup duruyorlar. Sevilmediklerini bile düşünüyorlar.

Telefonla konuşmayı çok sevmiyor sanırım, kafası da dolu gibi, ben de pek sevmem sohbetim de tıkanır zaten yakın değilsem ama yakın rahat konuşabildiğim insanlarla da saatlerce konuşabilirim, enişte de zorluyor üstelik ters tepiyor iyice.
Ama hiç cevap alamıyorsa aramayı kesmeli zorla değiştiremez ki insanları, anlaması lazım yani..
Bana söylemeyin kocaman adam huyu bu zorlayamam bir şeye deyin geçin bence, sıkılır insan aynı şeyleri konuşmaktan artık, eşinize sorsunlar(telefonu açmadan zor ama:)) çok uzarsa da siz eşinize söyleyin o açıklasın başka yolu yok, zorla değiştirecekler illa huyunu.
Sevmemek değil devamlı iletişimde bulunabilecek düzeyde yakınlık kurmamış demek ki kimseyle ki bunu zorla rutin haline getirilmek istenmesi de itebilir, sevmese de nolacak yani zorunda değil...

Telefonla konuşmayı çok sevmiyor sanırım, kafası da dolu gibi, ben de pek sevmem sohbetim de tıkanır zaten yakın değilsem ama yakın rahat konuşabildiğim insanlarla da saatlerce konuşabilirim, enişte de zorluyor üstelik ters tepiyor iyice.
Ama hiç cevap alamıyorsa aramayı kesmeli zorla değiştiremez ki insanları, anlaması lazım yani..
Bana söylemeyin kocaman adam huyu bu zorlayamam bir şeye deyin geçin bence, sıkılır insan aynı şeyleri konuşmaktan artık, eşinize sorsunlar(telefonu açmadan zor ama:)) çok uzarsa da siz eşinize söyleyin o açıklasın başka yolu yok, zorla değiştirecekler illa huyunu.
Sevmemek değil devamlı iletişimde bulunabilecek düzeyde yakınlık kurmamış demek ki kimseyle ki bunu zorla rutin haline getirilmek istenmesi de itebilir, sevmese de nolacak yani zorunda değil...

Onlar da aramayı bıraktı zaten haklı olarak. Ama bu konuda icerlemeleri devam ediyor.
Eşime hiç aramiyorsun hep biz arıyoruz dedikleri oldu. Cevap hep aynı yoğunum çok yoruluyorum çok çalışıyorum. Aklımdan çıkıyor falan. Eee annesini aramayı ihmal etmiyordur bizi de arada hatırlasin diyorlar. Çünkü aylarca aramaz uzagiz zaten senede bir gün yüz yüze gelirler anca.
Onlara tuhaf geliyor İşte.
Bu arada whatsap gruplarına katılıyor. Arada oraya cevap yazıyor ama yetmiyor kimseye. Hep cevap vermiyor olması sorun hiç aramıyor olması sorun aramaların çoğuna dönmemesi hep sorun.

Ama o da verdi cevabını ben de verdim hala aynı konuyu acmalarina anlam veremiyorum ben. Tatmin olmadınız tamam da durum bu değişmiyor da işte. .

Onlar da aramayı bıraktı zaten haklı olarak. Ama bu konuda icerlemeleri devam ediyor.
Eşime hiç aramiyorsun hep biz arıyoruz dedikleri oldu. Cevap hep aynı yoğunum çok yoruluyorum çok çalışıyorum. Aklımdan çıkıyor falan. Eee annesini aramayı ihmal etmiyordur bizi de arada hatırlasin diyorlar. Çünkü aylarca aramaz uzagiz zaten senede bir gün yüz yüze gelirler anca.
Onlara tuhaf geliyor İşte.
Bu arada whatsap gruplarına katılıyor. Arada oraya cevap yazıyor ama yetmiyor kimseye. Hep cevap vermiyor olması sorun hiç aramıyor olması sorun aramaların çoğuna dönmemesi hep sorun.

Ama o da verdi cevabını ben de verdim hala aynı konuyu acmalarina anlam veremiyorum ben. Tatmin olmadınız tamam da durum bu değişmiyor da işte. .

Aynen, değişmiyor, garip yani zorlamaları. Sevmiyor diye düşünüyorlarsa da ne diye sevdirmeye çalışıyorlar ki yani?
Muhtemelen onlar zorladıkça da iyice konuşası gelmiyordur. Eşinize kendi çevresi yetiyor demek ki günlük hayatında daha fazla insana gerek duymuyor ki gerçekten aklından çıkıyorsa yakınlarına karşı da yapıyordur arada sırada, var öyle insanlar anında dikkati başka yere kayıyor unutuyorlar mesajı aramayı vs., bir de yoğun bir işi varsa..
Bir noktada bir taraf pes edecek artık ama bence bu eşiniz olmayacaktır, huyu böyle olan bir noktada yine eski düzenine döner çünkü sıkılır ama iki taraf da bir tık değişse daha güzel olur sanki :)

Yok eskiden arardı artık hepten aramaz oldu.
Yok o onu kaç kere aradı da o aramadı ayıp değil mi?
Yok o kaç kere dışarı çıkalım dedi de yorgunum dedi o istemedi yoksa x i sevmiyor mu?
X artık alınıyor ama yanlış anlıyor.

Neyse senle huzurlu olsun da varsın bizi aramasına bağlanıyor sonra konu.

Hiç derdim yok bir de bunlarla uğraşıyorum.
Kayınçolar arası bol aramalı iletişimin olması şart mı?
Bir araya geldikçe takılırsın yeter diye düşünüyorum ben.
Insanlardaki bu beklentiler neden?
Bıktım artık yoğun, is telaşı, onun huyu öyle herkese öyle diye eşimi temize çıkarmaya çalışmaktan.

Belli aralıklarla hep aynı konuya değiniliyor.

Ne yapayım zorla baskı mi yapayım ara bilmem ne diye..
Bu konuda bana baskı yapılmasından nefret ederim şahsen. Bu yüzden eşime bu konuda bir şey demek istemiyorum. Benim dememle de yaptığı işin bir anlamı yok zaten.

Cidden sıktı bu konu ama.

Milletin beklentilerini yok etmenin bir yolu var mı?

Anneme bile diyorum senin evladın benim , herkes kendi evladından beklesin. Aramis aramamis çok büyük iş ne diye bunu dert ediyorsun diyorum.
Dönüp dolaşıp aynı muhabbete giriliyor. El oğlunun ya da el kızının yalan yere araması işte.
Nedir ki bu kadar haz veren?
Ya sanki bu kadar uyarıdan sonra samimi mi olacak? İnanacak mı yani kendisi sürekli düşünüldüğüne?

Samimiyet diye bir şey var. Ya çok iyisindir ya sadece akrabasındır. Normal gayet seviyeli saygılı bir şekilde geçinirsin. Akrabalık kuralları gereği beni neden aramıyor demek çok saçma

Zaten o kitabı kim çıkardı bilmiyorum. Sürekli görüşüp konuşuluyor zaten. Arkadaşn değil ki bu senin otursun sana gününün nasıl geçtiğini anlatsın. Herkesten sana çok yakınmış gibi davranmasını beklemek çok bencilce.
Ben hiç takılmam öyle şeylere. Görümcem eltim hiç aramaz bende aramam. Gelelim gidelim dersek arar haberleşiriz.

Aramakla, arayinca dönmemek çok farkli şeylerdir. Arayinca hem açmamak hem de dönmemek nezaketsizliktir bence. Aile içinde hele, hiç hoş değil. Acarsin, müsait oldugun kadar konusup sonrasinda kisa kesersin.
Bunlar insan iliskileriyle alakali. Iki abim ve eşleri var. Biriyle sadece karsilastikca konuşuruz, bi sorunumuz yok ama samimiyetimiz de yok. Diğer abimin eşiyle her gun ya görüşürüz ya mutlaka telefonla konusuruz. Gorumceysem, ikisine de gorumceyim, o yüzden bi alakasi olduğunu sanmıyorum. Akraba ilişkisi degil, insan iliskisidir bu. Kimse kimseyle samimi olmak zorunda degil

Aramakla, arayinca dönmemek çok farkli şeylerdir. Arayinca hem açmamak hem de dönmemek nezaketsizliktir bence. Aile içinde hele, hiç hoş değil. Acarsin, müsait oldugun kadar konusup sonrasinda kisa kesersin.
Bunlar insan iliskileriyle alakali. Iki abim ve eşleri var. Biriyle sadece karsilastikca konuşuruz, bi sorunumuz yok ama samimiyetimiz de yok. Diğer abimin eşiyle her gun ya görüşürüz ya mutlaka telefonla konusuruz. Gorumceysem, ikisine de gorumceyim, o yüzden bi alakasi olduğunu sanmıyorum. Akraba ilişkisi degil, insan iliskisidir bu. Kimse kimseyle samimi olmak zorunda degil

Ama orada bilerek acmama durumu yok.
Gece nöbeti oluyor. Uykuda gelen aramaları açamıyor. Sonra dönerim deyip unutuyor mesela. Bu konuda çok rahat. Bahanesi de çalışma şartları..
Kendiliğinden musait zamanlarında arama gibi bir huyu da olmayınca çirkin duruyor iyice.

Ben bu konuda eşimin tutumuna hayranım..
Aramak istemiyorsa aramaz, gitmek istemiyorsa gitmez.. Biri ona sitem edecek olursa da 'ben hayatımı size göre planlayamam' diye hiç çekinmeden yapıştırır lafı.. Ha seviliyor mu ? Valla kendi annesiyle bile kuma gibiler, hiç anlaşamıyor.. Kimseyle anlaşamıyor.. Çünkü kimseyi memnun etmek için tırnağını kıpırdatmaz.. Ama bence en doğrusunu yapıyor..
Ailem de onu öyle kabul etti artık yapacak bişey yok.. Biri bana bişey diyecek olursa da 'kendisine sorun' derim, alırlar ağızlarının payını..
Benim de çok işime geliyor doğrusu, istemediğimiz hiç bir yere gitmeyiz, kimse de bize gelemez.. Kafamız rahat..

Aynı benim eşim.Aramıyorsun hayırdır derler sen aradın mı önce kendine sor der .Ne çekinir ne umursar kimse gelmezse gelmesin der.Kimseyi memnun etmek için bişi yapmıyor.Ben buyum kimi memnun ettiysem kötü günde yoklar der.Evet bu onun bi duruşu olduğunu sergiler saygı duyarım ama kuyruğum dik ölürüm derken kimseyi kırmamak gerek günahına girmemek gerek.Abartmaya da gerek yok.

Yok eskiden arardı artık hepten aramaz oldu.
Yok o onu kaç kere aradı da o aramadı ayıp değil mi?
Yok o kaç kere dışarı çıkalım dedi de yorgunum dedi o istemedi yoksa x i sevmiyor mu?
X artık alınıyor ama yanlış anlıyor.

Neyse senle huzurlu olsun da varsın bizi aramasına bağlanıyor sonra konu.

Hiç derdim yok bir de bunlarla uğraşıyorum.
Kayınçolar arası bol aramalı iletişimin olması şart mı?
Bir araya geldikçe takılırsın yeter diye düşünüyorum ben.
Insanlardaki bu beklentiler neden?
Bıktım artık yoğun, is telaşı, onun huyu öyle herkese öyle diye eşimi temize çıkarmaya çalışmaktan.

Belli aralıklarla hep aynı konuya değiniliyor.

Ne yapayım zorla baskı mi yapayım ara bilmem ne diye..
Bu konuda bana baskı yapılmasından nefret ederim şahsen. Bu yüzden eşime bu konuda bir şey demek istemiyorum. Benim dememle de yaptığı işin bir anlamı yok zaten.

Cidden sıktı bu konu ama.

Milletin beklentilerini yok etmenin bir yolu var mı?

Anneme bile diyorum senin evladın benim , herkes kendi evladından beklesin. Aramis aramamis çok büyük iş ne diye bunu dert ediyorsun diyorum.
Dönüp dolaşıp aynı muhabbete giriliyor. El oğlunun ya da el kızının yalan yere araması işte.
Nedir ki bu kadar haz veren?
amaan eloğlu işte de geç.
onlar üsteledikçe duyma hı ya hıhı de geç.

Aynı benim eşim.Aramıyorsun hayırdır derler sen aradın mı önce kendine sor der .Ne çekinir ne umursar kimse gelmezse gelmesin der.Kimseyi memnun etmek için bişi yapmıyor.Ben buyum kimi memnun ettiysem kötü günde yoklar der.Evet bu onun bi duruşu olduğunu sergiler saygı duyarım ama kuyruğum dik ölürüm derken kimseyi kırmamak gerek günahına girmemek gerek.Abartmaya da gerek yok.
Zamanında eşimle çok kavga ettim 'neden öyle yaptın, niye kalbini kırdın' vs... ama görüyorum ki bu tür insanlar daha çok saygı görüyor.. Belki sevilmiyor ama saygı duyulduğu kesin.. İyi yada kötü; kendi gibi davranmasını, ikiyüzlü olmayışını takdir ediyorum.. Ama evet bazen öyle kalp kırıyor ki benim içim sızlıyor.. Ayarı yok malesef..

Benim eşim de aramaz kimseyi , arayanlara da çoğunlukla unutur dönmez . Sadece benim aileme degil neredeyse tüm cevresine karşı böyle . Yoğun bir işi var ve iş saatlerinde telde muhabbete zaman harcamak istemez . Alıştım artık ilk zamanlar mahçup hissediyordum ama artık umursamıyorum .
Kimse kimseyi araması ya da konuşması icin zorlamaz bizde .
Bende bayram , önemli durumlar hariç aramam ama arayan olursa unutmazsam dönerim .

Ailenizinin taviri yüzünden benim içim şişdi.
Bende nişanlimin ailesini aramiyorum. Kiytirik facebookda bile ekli değiller.

Eşiniz belkide sizi kirmamak icin sebep uyduruyor ama ben mesela sadece o insanlari sevmediğim icin aramiyorum.

Yani sevdiğim insanlarla 7/ 24 irtibat kuruyorum.

Back
X