- 10 Ocak 2009
- 4.210
- 7.585
- 358
- Konu Sahibi Kanatlarimruhumda
-
bir üstteki mesajımı okursanız hayat tarzımızı anlarsınız eşimle.Siz kendi kendinize yetin o zaman Ki bana göre bu konu kendi kendine yenebilmekle alakası yok. Evli veya bekar mısınız bilmiyorum ama yakında " eşim veya sevgilim bütün sorumluluğu bana bıraktı, çok yoruldum" diye konu açarsınız.
Katilmiyorum bence hic de kendine yeten kadin sevmiyorlar sadece islerine geliyor bemce bu hayatta prenses olacaksin yapsan bile yapamam diyeceksin ki beyfendi kalkip yapsin...ben cogu seyi yapamam derim ve esin yapar simdi hic donup bakmam o islere hii yapamam mi bal gibi de yaparim cunku 4 yil kendim bekar evimde yasadim herseyi ben yapardim ama erkekler kendilerine siginan ondan birsey isteyen kadinlari daha cok seviyor yani biraz prenses olmakta fayda var...ben olsam ben de cocukla otobuse binip gitmem gelsin alsin bir zahmet zaten esimde hayatta birakmaz gelir alirerkekler kendilerine yetebilen kadınları seviyorlar.
ben böyle bir şeyi teklif bile etmezdim kendim gider dönerdim arabayla.
arabam yoksa da otobüse binerdim.
her şeyi erkeklerden beklemeyin bir zahmet.
Kesinlikle bastan yanlis yapmissnz ben islerin cogunu ben anlamam diye esime biraktin ohhh miss simdi hic sormuyorum bile o is ne oldu diye hii yapamam mi bal gibi de yaparim ama ilerde yapa yapa hersey bana kalir biliyorum zaten evlilikte hele de cocuk olunca kadinn sorumlulugu hep daha fazla birde butun isleri ustune alinca mutsiz kadinlar olup cikiyoruzArac esime lazimdi o sebepten alamadim. Tek basima olsam lafini etmem ama biraz da su durum var . Ben her seyi fazlasıyla ustlendigim icin biraz esimden bekliyorum. Her isten anlarim her seyi yaparim diye diye sorumluluk almaz oldu. Ve artik bu durumu duzeltemiyorum.
Sizin adınıza çok sevindim ama ülkemizde kaç kişi sizin eşiniz gibi anlayışlı?söylediklerinizi erkeklerin bir çoğu yapıyor evet ama hepsi değil.
benim eşim harika pilav yapar mesela.
hala bana öğretmeye çalışıyor.
iş bölümü yaptık evde bazı günler ben eve gelip yan gelip yatıyorum o hallediyor bazı günlerse o gelip yatıyor. ben mesela birazdan işe gideceğim ve o evde temizlik yapacak. çamaşır yıkayıp asacak. çünkü hayat artık müşterek
Evet haklisinuz annelerimiz cok zahmetler cekmis zorluklarla yasamamis ama o zamnlar imkan yokmus simdi imkan varken neden cekelim evlilik cocuk dogurmak falan zaten hep kadini yipratan seyler birde bunlar istune eklenmesin mutlu kadin, mutlu anne mutlu evlilikler olsun...ben ilk evlendigimde de dedim simdi de diyorum ben cilekes turk kadini olmayacagim...mesela daha hic cam silmedim esine diyorum zaten calisiyorum izin gunlerimi temizlige heba edemem yardimci cagiralim diyorum o da bazen cagirir bazen de kendi siler camlari yani bu sadece bir ornek , bunun gibi cpgu seyin sorumlulugunu biraktim esime en basindan beri tabi ben hic mi birsey yapmiyorum tabi ki yapiyorum zaten bebek olunca kadin iptal bir sureiyi de annelerimiz ne zahmetler çekmiş
bizim de arabamız yokmuş babam yurt dışındaymış karda kışta annem aşılara götürmüş beni evde sobalar yakmış.
ama konu sahibine şu an hak verdim normalde de tüm sorumluluğu alan oymuş zaten.
o halde o özledim deyip gelip alana kadar dönmeyin.
erkeğin sorumsuzu da bir ayrı
çok haklısınız ama bu kv suçu bence. oğullarını el bebek gül bebek yetiştiriyorlarSizin adınıza çok sevindim ama ülkemizde kaç kişi sizin eşiniz gibi anlayışlı?
kesinlikle öyleeeeEvet haklisinuz annelerimiz cok zahmetler cekmis zorluklarla yasamamis ama o zamnlar imkan yokmus simdi imkan varken neden cekelim evlilik cocuk dogurmak falan zaten hep kadini yipratan seyler birde bunlar istune eklenmesin mutlu kadin, mutlu anne mutlu evlilikler olsun...ben ilk evlendigimde de dedim simdi de diyorum ben cilekes turk kadini olmayacagim...mesela daha hic cam silmedim esine diyorum zaten calisiyorum izin gunlerimi temizlige heba edemem yardimci cagiralim diyorum o da bazen cagirir bazen de kendi siler camlari yani bu sadece bir ornek , bunun gibi cpgu seyin sorumlulugunu biraktim esime en basindan beri tabi ben hic mi birsey yapmiyorum tabi ki yapiyorum zaten bebek olunca kadin iptal bir sure
Erkeklere göre mi şekil alalım yani? Eskiden öyle istiyorlardı öyleydi şimdi böyle istiyorlar biz de onların istediği gibi mi olalım?Cevremde ve mesleğim gereği onlarca kadin ile beraber sohbet ediyoruz hepside hemen hemen sizin gbi dert yakinanlar ama ben baska pencereden bakmanizi oneriyorum eskiden kadin ev hanimiydi adam iste calisir gelirdi kadinin gorevi ev cocuk temizlik erkeğin evin reisliği eve ekmek getirme ama artik o donem geride kaldi simdi evlilik dusuncelerimiz ve beklentilerimiz degisti mesela simdi erkekler calisan kadin istiyor her isini kendi gorebilen ki oylede artik erkeklerde zengin kadin istiyor cunku hepimiz bir nesille uyandik kizimla beni neden almadi kisimlari eski nesil kaldi ve coğu kadinlar bu hataya dusuyor dusmeyin lutfen
bu hayatın genelinde böyle. işyerinde bile bir işi yaptığını belli edersen senin üzerine kalır. ya da bir şeyi karşıdaki istemeden verirsen onun kıymeti olmaz.Kesinlikle bastan yanlis yapmissnz ben islerin cogunu ben anlamam diye esime biraktin ohhh miss simdi hic sormuyorum bile o is ne oldu diye hii yapamam mi bal gibi de yaparim ama ilerde yapa yapa hersey bana kalir biliyorum zaten evlilikte hele de cocuk olunca kadinn sorumlulugu hep daha fazla birde butun isleri ustune alinca mutsiz kadinlar olup cikiyoruz
Ya ozlemek konusunda birsey diyemeyecegim benm esimde ailemdeyken ozledim demez ama eve gelince mutluluktan ucar surekli ozledim der ben de sordum e ordayken hic ozledim demiyorsun diye cevabi soyle; ailenle mutlu zaman gecir aklin kalmasin diye demedim birsey ama cok ozledim derEsinin gelip kendisini almasini istemesinin nesi simariklik ? Bu kadin o cocugu tek basina mi yapti, arabalari olmasa bile otobusle o kadini almaya gitmeli, bu değer vermektir benim gözümde. Ha valizi olmaz yaninda cocugu olmaz haklisin o zaman bisey diyemem. 1 haftadir evde yokken bi özledim mesaji gormek ister insan. Ortalikta kasila kasila bu kadin benim karim ben babayim diye gezmeyi biliyorlar is sahiplenmeye gelince boyle topukluyorlar.
E biz çalışalım, ev işini de yapalım, çocukla da başedelim. Kocanın fonksiyonu ne ola ki?erkekler kendilerine yetebilen kadınları seviyorlar.
ben böyle bir şeyi teklif bile etmezdim kendim gider dönerdim arabayla.
arabam yoksa da otobüse binerdim.
her şeyi erkeklerden beklemeyin bir zahmet.
Bütün gece uyumadım kızım uyumadı diye. Eşim mesaiye gidecek, gidene kadar ben bakayım dedi. Kayinvalide bizde su anda. Bir boşlukta getirip kızımı bıraktı oğlu kahvaltısını rahat rahat yapamıyormuş.çok haklısınız ama bu kv suçu bence. oğullarını el bebek gül bebek yetiştiriyorlar
güldüm ama cidden trajikomik bu annelerBütün gece uyumadım kızım uyumadı diye. Eşim mesaiye gidecek, gidene kadar ben bakayım dedi. Kayinvalide bizde su anda. Bir boşlukta getirip kızımı bıraktı oğlu kahvaltısını rahat rahat yapamıyormuş.
Benimki de yaptırmış ama eşimin bana yardım etmesini kaldıramıyor. "Oğlum baban böylemiydi, ben her işimi kendim görürdüm, erkeğe çocuk baktırmak da nerden çıktı, ben istesem sana kötü davranır. ....." şeklinde sürekli lâf sokuyor.güldüm ama cidden trajikomik bu anneler
benim kv
ergenliğinden beri ev temizletmiş yemek yaptırmış sağ olsun.
arkadaş size cevap vermiş de, bende cidden anlayamıyorum. çalışan kadınların hangisi erkek gibi eve gelip yan gelip yatıyor. yada hangi erkek eve gelip yemek yapıp temizlik yapıyor? en fazlası evi süpürüyor ya da 2 gün yemek yapsa bile mutfağı batırdığından kadın zaten bırak ben yaparım demek zorunda kalıyor. maalesef günümüzde kadın hem çalışıp hem evin işini yapıyor. ayrıca çocuğunda çoğu sorumluluğu kadında. hala bu şartlarda eski devir demeniz doğru değil. evet eski devir değil. kadın çalışıyor erkek o zaman ev işi yapıp çocuk bakmak zorunda.
Uzuldum sizin adiniza keske bastan herseyi ben yaparim modunda olmasaydiniz ama o gunler gecmis bitmia simdi herseyi degistirin mesela o eve donmeyin burnu iyice surtsun maddi hicbir katkiniz olmasin ve eve dondugunzde de litfen sadece kendi ve cocugunzn isini yapin lutfenn dediklerimi yapain su hoduklere artik deger vermeyi ve deger beklemeyi birakin once siz kendinize dgeer verin inanin dahautlu olacaksinizEsim de bende ogretmeniz.. evlendigimizde ben kadroluydum.esim çalışmıyordu. Ben biraz mantikli olup bekleyelim dedim ama kendisi acele etti. Ozel kurumlarda çalışmaya başladı. Gelirim daha iyi oldu her zaman. Hamileyken evden birlikte cikar beraber donerdik ben mutfaga o koltuga gecerdi..bir gun yardim istemedim. Etmedi de zaten..cocuk oldu bir gece uyanmisligi yoktur. O rahatsiz olmasin diye aldim diger odalarda oyaladim... cocuk yanimda olmadigi surece ulasim sorunum olmaz... yani güçsüz bir karakter olmadım onun gozunde... yillardir kpss calis derim ama calismaz. Bu yil yuksek lisansimi bitirdim .tebrik ederken bile içtenice sevilmediğini anlayabiliyordum... yani esime bagli ona muhtac değilim.. degerli hissettirsin yeter.
Benimde kayinvalidem ne zaman memlekete gitsek yada onlar bize gelse, eşimin yaptıklarını görüp, zamanında baban bana hiç yardımcı olmadı deyip bir ağlama krizine giriyorBenimki de yaptırmış ama eşimin bana yardım etmesini kaldıramıyor. "Oğlum baban böylemiydi, ben her işimi kendim görürdüm, erkeğe çocuk baktırmak da nerden çıktı, ben istesem sana kötü davranır. ....." şeklinde sürekli lâf sokuyor.
O kadar küçük bebekle seni almaya nasıl gelmez bu ne rahatlık? Kusura bakmasın da ske ske gelip almak zorunda seni.Evliliğim 4.yili ama hala kocam benim ne istediğimi anlayamiyor..önceleri sadece hissetmesini bakışımdan falan anlamasını beklerdim o kadar akillandim ki suan direk suratina suratina haykiriyorum...degisen birsey var mi tabiki yok...Son beklentim de su oldu.. 1 haftadir kizimla birlikte annemlerin yanina geldik. Esim evde . Annemler de merkeze 80 km uzaklikta bir ilcede kaliyorlar.. neyse 1 hafta geçti. Ben istiyorum ki ozledim desin ima etsin bise yapsın.. Ben onu beklerken adam dedi ki ne zaman geleceksin. Ben de sen ne zaman gelirsen doneriz dedim. Ben gelmesem sen donsen dedi..Arabayla bizi almaya gelmek istemiyor beyefendi. Ben birilerinden rica edecefim cocukla bavulla milletin aracinda donecekmisim.. neyse olay buradan büyüdü.. en son sen ne yaparsan yap kızım gelsin yeter dedi.. bunu diyen adam da evde sürekli uyuyup cocuguyla en fazla 2 saat vakit geciren birisi... oyuncak almayi babalik saniyor... tek beklentim azıcık deger gormek... cok mu şey istiyorum ya
Müşterek anlamini ogrettilerse babaniz ayni yerde olsaydı isi yoksa beraber gideceklerni de soylemislerdir.yoo ben tam tersi için örnek vermek istedim burada.
gidilebiliyormuş yani diye.
eğer babama çemkirseydi bu sebeplerden hala evli ve mutlu olamazlardı.
annem de çalışan bir kadınmış ayrıca
o kadar güzel öğrettiler ki bana hayatın müşterek olduğunu ☺
Evet canım ama hemcinslerimize öyle bir kodlamis ki anneleri sanki koca el üstünde tutulmasi gereken biblo sasiriyorum vallahiSanki şimdi durum çok farklı. Şimdi de hem ev işi yapsın hem çocuk baksın hem dışarıda çalışsın ama ben keyif yapayım istiyorlar. Geçen bir üye " kendi parasını kendi ödeyen hizmetçi gibi görüyor " demişti. Çok haklı değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?