- 10 Ocak 2009
- 4.210
- 7.585
- 358
- Konu Sahibi Kanatlarimruhumda
-
eşimden çok daha fazla çalışıyorum mesela yarın bile çalışıcam bazen 10 günü geçiyor izin kullanmamam. ama sağ olsun hiçbir zaman bendeki sorumluluğun altına sığınıp böyle davranmadı çok şükür.Biz otobüsle giderdik köye annem götürürdü 2 cocugu. Bende giderim elbette ama imkan dahilinde hersey varken neden mahrum kalayım ki =) bende evli değilim ama benden size tavsiye karsı taraf fazla sorumluluk aldığınızı anladıgı an (ya da kapasitrnizi görür) bunu kullanmak isteyebilir. (Bu sadece bir varsayım ama örnekleri cok bizim toplumumuzda)
bence yanlış düşünüyorsunuz belki eşi çok yoruluyor iş yerinde belki adamın tek istediği eve gelip uzanmak.Esinin gelip kendisini almasini istemesinin nesi simariklik ? Bu kadin o cocugu tek basina mi yapti, arabalari olmasa bile otobusle o kadini almaya gitmeli, bu değer vermektir benim gözümde. Ha valizi olmaz yaninda cocugu olmaz haklisin o zaman bisey diyemem. 1 haftadir evde yokken bi özledim mesaji gormek ister insan. Ortalikta kasila kasila bu kadin benim karim ben babayim diye gezmeyi biliyorlar is sahiplenmeye gelince boyle topukluyorlar.
Yok kastım bu değil tabiki son örnekteki gbi yani =) anladınız siz beni zaten... Hepimiz calısıyoruz ya da calısmak zorundayız yoksa sorun fazla calısmak değileşimden çok daha fazla çalışıyorum mesela yarın bile çalışıcam bazen 10 günü geçiyor izin kullanmamam. ama sağ olsun hiçbir zaman bendeki sorumluluğun altına sığınıp böyle davranmadı çok şükür.
ama haklısınız kullanan çok etrafımda var böyleleri yiyip içip yatan her şeyi karısından bekleyen.
ama tam tersi de var akşama kadar tv karşısında yatıp bir de eşine huzur vermeyen.
benim bir arkadaşım vardı bana çağırdım bir gün
manyak mısın bebekle nasıl minibüse binerim demişti şok olmuştum
Neden yardım istemediniz ki? Es olmak kelime anlamı itibariyle bile aynı olmak demek değil mi? Yani biz kadınlar güclüyüz evet ama yardım istemekten neden cekiniyoruz ki?Esim de bende ogretmeniz.. evlendigimizde ben kadroluydum.esim çalışmıyordu. Ben biraz mantikli olup bekleyelim dedim ama kendisi acele etti. Ozel kurumlarda çalışmaya başladı. Gelirim daha iyi oldu her zaman. Hamileyken evden birlikte cikar beraber donerdik ben mutfaga o koltuga gecerdi..bir gun yardim istemedim. Etmedi de zaten..cocuk oldu bir gece uyanmisligi yoktur. O rahatsiz olmasin diye aldim diger odalarda oyaladim... cocuk yanimda olmadigi surece ulasim sorunum olmaz... yani güçsüz bir karakter olmadım onun gozunde... yillardir kpss calis derim ama calismaz. Bu yil yuksek lisansimi bitirdim .tebrik ederken bile içtenice sevilmediğini anlayabiliyordum... yani esime bagli ona muhtac değilim.. degerli hissettirsin yeter.
Tam terrsi kendileri icin bisey ifade etmeyen insan lar icin nelere katlaniyorlar ama es yada cocugun istedigi seyi yapmak daha mi zor . Esini cocugunu alip eve getirmesi simariklik degl bence bi gereklilikneden şaşırdınız ki
illa piremses mi olmalıyız? illa bizi birileri taşımalı pohpohlamalı elimizi sıcak sudan soğuk suya sokmamalı mı?
bütün gün milletin saçma sapan işleriyle uğraşan eşlerimiz eve gelip bir de bizim şımarıklığımızla mı uğraşsın?
Öyle deme ama çocuk 2 yasinda ayriyeten bu kadinin valizi var. Arabasi var adamin arabasiyla gidip almasi yarim saat en fazla. Fazladan yarim saat fedakarlik yapsin yine gelip eve uzansin, sanki kalkip cocugun bakimina evin islerine mi yetisecek. Dedigim gibi arabasi olmasa bu kadar problem edilecek bi mesele degil. Adam biraz dusuncesiz.bence yanlış düşünüyorsunuz belki eşi çok yoruluyor iş yerinde belki adamın tek istediği eve gelip uzanmak.
Esim öğretmen kurum değiştirdi ve suan çalışmıyor.bence yanlış düşünüyorsunuz belki eşi çok yoruluyor iş yerinde belki adamın tek istediği eve gelip uzanmak.
anne örneğini şundan verdim tabi ki kimse istemez ama bu durumu babamın başına kaksaydı hala birbirlerini çok seven insanlar olmazlardı.Milletin eşi, sevgilisi naparsa yapsin bana dokunmuyor sonucta. Yapmayana zorla yaptirilmiyor zaten goruldugu uzere, yapsa da insani pisman ederek yapar boylesi.
Bir onceki yorumunuzda annenizi ornek vermissiniz gordum. Ben cefa cekmeyi marifet veya iyi bisey olarak gormuyorum acikcasi. Eminim annenizin secenegi olsaydi oylesi durumlar yasamayi istemezdi, kimse seve isteye boyle seyler yasamak istemez. İsteyen varsa bile ben istemiyorum oyle bir hayat. :)
Sizin simariklik olarak gordugunuz şeyi butun erkekler simariklik olarak gormuyor, neden butun erkekler adina konusuyorsunuz onu da anlamadim. Ben biyerden gelecegim ve elimde esyalar olacak, eşim ben soylemeden alir beni zaten, hep yapti bu zamana kadar.
Eşim o benim varligi elbette bana destek olacak, bazi konularda işimi kolaylastiricak, rahat ettirecek. Ben de evde bazi sorumluluklari aliyorum, yeri geliyor onun işlerini kolaylastiriyorum. Prenseslikle alakali degil bu sizin iliskiye bakiş aciniz herkes basinin caresine baksin seklinde ama bu mutlak dogru degil.
Cekinmek degil aslinda 2 nedeni var..Neden yardım istemediniz ki? Es olmak kelime anlamı itibariyle bile aynı olmak demek değil mi? Yani biz kadınlar güclüyüz evet ama yardım istemekten neden cekiniyoruz ki?
Herseyi erkek ten beklememiski kadin orda cocuguda var ve cocukla yolculuk yapmak cok zor kisada olsa uzunda olsa oda o kadinin kocasi ve cocugun babasiysa gidip alacak bi zahmet bian erkek oldugunuzu dusundum hicbir kadin bunu demez normal sartlardaerkekler kendilerine yetebilen kadınları seviyorlar.
ben böyle bir şeyi teklif bile etmezdim kendim gider dönerdim arabayla.
arabam yoksa da otobüse binerdim.
her şeyi erkeklerden beklemeyin bir zahmet.
anne örneğini şundan verdim tabi ki kimse istemez ama bu durumu babamın başına kaksaydı hala birbirlerini çok seven insanlar olmazlardı.
benim sözüm hiçbir şey yapmayan günümüz kadınlarına.
her şeyi isteyen, kocişkosuz dışarı bile çıkmayan, adamı her akşam evde darlayıp her şeye trip atan, niye ben para kazanayım kocam kazansın sonra da ben ne istiyorsam alsın diyen tipler için. yoksa söylediklerinizde haklısınız.
eşinizi en iyi ben anlarım şu an ben de özeldeyim hala izne çıkamadım ayrıca idari kadrodayım çünkü yeni dönem kayıtları yaz kursu vs.Esim de bende ogretmeniz.. evlendigimizde ben kadroluydum.esim çalışmıyordu. Ben biraz mantikli olup bekleyelim dedim ama kendisi acele etti. Ozel kurumlarda çalışmaya başladı. Gelirim daha iyi oldu her zaman. Hamileyken evden birlikte cikar beraber donerdik ben mutfaga o koltuga gecerdi..bir gun yardim istemedim. Etmedi de zaten..cocuk oldu bir gece uyanmisligi yoktur. O rahatsiz olmasin diye aldim diger odalarda oyaladim... cocuk yanimda olmadigi surece ulasim sorunum olmaz... yani güçsüz bir karakter olmadım onun gozunde... yillardir kpss calis derim ama calismaz. Bu yil yuksek lisansimi bitirdim .tebrik ederken bile içtenice sevilmediğini anlayabiliyordum... yani esime bagli ona muhtac değilim.. degerli hissettirsin yeter.
Bende de var aynı sey. Ben herseyi yapabilirim, herseye yetebilirim gbi hissediyorum ama yıllar içinde baktım ki herseye yersem de kalbim cok yoruluyor. Hem de bir Baska insanın azıcık dur bende varım, sana destek olmaya hazırım demesi cok güzel birseymiş. Nisanlımla tanıstıktan sonra yardım istemekten cekinmiyorum cünkü tek basıma cok yorulmusum zaten acıkcası artık o benim işlerimi kolaylaştırıyor bende onunkileri. Konumuz bu değil aslında cekinmeyin yardım istemekten onu demek istedim. Bu sizi Gücsüz yapmaz ki. Siz isteyin yapar yapmaz o kısmı bilemem. Yapamıyorum, artık yetemiyorum diyebilirsiniz cocugun bakımı için özellikle mesela.Cekinmek degil aslinda 2 nedeni var..
1. Si cocuklugumdan beri her isi kendim yapabilirim mantigiyla yetiştim.
2. Si eşim çocukluğundan beri kimseye yardim etmemis her isi annesi yapmış
Cok merak ettim sizin çoğunuz var mi varsa bebek cantalari ve cocukla 80 km yol gittiniz mi acaba tek olsa evet belki hakli.olabilirsiniz ama cocuk var arada birakin tek basima hallederim rollerini herkes gorevini bilecekerkekler kendilerine yetebilen kadınları seviyorlar.
Duygu yok diyorsunuz yani... komut ve tepki... oyle olmalıyım sanirimHayati cok zorlastiriyorsunuz kendinize
Ne gerek var bu muhabetlere
Arayacaksiniz su gun gel bizi al diyeceksiniz bu kadar basit
Siz boyle deyip de hayir cevabi alirsaniz o zaman koparin kiyameti
çocuğum yok olması için uğraşıyorum.Cok merak ettim sizin çoğunuz var mi varsa bebek cantalari ve cocukla 80 km yol gittiniz mi acaba tek olsa evet belki hakli.olabilirsiniz ama cocuk var arada birakin tek basima hallederim rollerini herkes gorevini bilecek
bu kendine yetmek değil. o zaman o adam kendi yemeğini kendi pişirip yesin kendi kendine yetsinerkekler kendilerine yetebilen kadınları seviyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?