- 23 Ağustos 2014
- 71
- 30
- 28
Evet en özet haliyle olay bu.Eşim ve ben hayattan ve gelecekten beklentilerimizin çok benzediğini düşünürdük her zaman.Ama işlerin öyle olmadığını yeni yeni anlıyorum.Yaklaşık iki buçuk senedir evliyiz ve şükür çok büyük sıkıntılarımız olmadı hiç ilişkimizde.Hiç bir zaman evlendiğime pişman olmadım kendi adıma.Onun da olmadığını düşünüyorum.Ama ne yazık ki şu anda ayrılmayı bile düşünecek duruma geldik.Sebebiyse çocuk yapma fikri.Biz hiç bir zaman erken yaşta çocuk sahibi olmayı hatta çocuk sahibi olmayı bile düşünmemiştik.Böyle bir şey hiç konuşulmamıştı bile aramızda çünkü ikimizde çocuk yapma fikrine pek sıcak değildik.Ya beana öyle söylüyordu ya da o zamanlar o da öyle düşünüyordu bilmiyorum.Ama şu an o çocuk istediğini söylüyor her fırsatta ve ben ise aynı fikirde olduğumu hala çocuk düşünmediğimi söylüyorum her seferinde.Bu öyle şu an hazır değilim bir yıl bekleyelim gibi tarih verebileceğim bir şey değil benim için.Gerek kendi bakış açım gerek aile sıkıntılarını çok çekmiş olmam sebebiyle ben hayatımın herhangi bir döneminde bile çocuk isteyip istemediğimi bilmiyorum.Bunu bu şekilde detaylı söylememin sebebi ikna edip üç ay beş ay ertelemeyle düzelecek bir şey olmamasını söylemek istediğim için.Çok seviyorum ayrılmak istemiyorum ama içim içimi de yemiyor değil.Ya on yıl sonra da çocuk istemiyor olursam?Onu çok istediği bir şeyden mahrum bırakmış olacağım ve bir süre sonra bana kin besleyecek diye korkuyorum.Ayrılma fikri ne kadar uzak gelse de şu an sanki başka çıkar yol bulamıyorum kafamda.Eğer sadece istediğini bilsem ama bu denli düşkünleşmeseydi bu duruma gerçekten ayrılmayı aklımdan bile geçiremezdim.Ama adam çocuk diye yanıp tutuşmaya başladı resmen.Sizce böyle bir konudaki fikir farklılığı nasıl tölere edilebilir ki?Edilebilir mi ya da?