Beklentilerini nasıl yok ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Açıkça başka planımız var demek, ya da evde dinlenmek istiyoruz bugün de kusura bakmayın demek bu kadar zor olmamalı.
İşte gecen annesı cumartesi cagırmıstı. Eşim bakarız gelecek olursak haber veririz demiş.Neyse biz cumartesi gittik gezdik. Annesi aramış mesaj atmış. Biz pazarda gezdık. Annesı pazar günü de kendince beklemiş gideriz diye. Ve annesı bana dedıki oglum bana gelecegiz dedı. Ee bana sormadan gelırız demez o.

Alışsın kendi işini kendi yapmayı bence hiçbir kaynanana kendi öz annemiz gibi olmaz yani kaynanan seni beklersede gelmicem istemiyorum senin annen sen git benim yerime de selam soyle de rahatsızım de korona var ondan dolayı korkuyorum annemlere bişey olmasından diye söyle esine
Zaten aşının 2.ci fazı olurlarsa korona oluyormussun ya o zaman uzun süre gıtmem ben.Korona falan umurlarında degil. Tek git dıyorum aklım sende kalıyor diyor

Bir cumartesi eş ailesine gidersen diğer cumartesi yarın benim annemler bekliyor de. Geçen hafta kaça kadar kaldıysanız kendi ailende o saate kadar kal.

Eşinle aranı açma.
O kardeşiyle balkonda nargile mi yakıyor saat de 10.30 mu oldu oturduğunuz koltuğa ay benim çok uykum geldi diyip devriliver kayınvalide yanında.

Kalın derse ben evimden başka yerde rahat edemem ki de.

Yemek yiyince geç köşeye otur ohh annem eline sağlık pek güzel olmuş üstüne bir kahve içelim de bastırsın de.

TV kumandasını eline al ay durun benim ev sevdiğim program başladı de başka kanal açıksa değiştir sesi aç.
Aklıma bunlar geldi

Bir cumartesi eş ailesine gidersen diğer cumartesi yarın benim annemler bekliyor de. Geçen hafta kaça kadar kaldıysanız kendi ailende o saate kadar kal.

Eşinle aranı açma.
O kardeşiyle balkonda nargile mi yakıyor saat de 10.30 mu oldu oturduğunuz koltuğa ay benim çok uykum geldi diyip devriliver kayınvalide yanında.

Yemek yiyince geç köşeye otur ohh annem eline sağlık pek güzel olmuş üstüne bir kahve içelim de bastırsın de.

TV kumandasını eline al ay durun benim ev sevdiğim program başladı de başka kanal açıksa değiştir sesi aç.
Aklıma bunlar geldi
Hahhaha bunları yapsam eşim dürtüyor yapma ayıp dıye. Kı sofra toplancakken eşim hadı der yapmazsam

Dimi ama. Zorla gıdıyorum resmen. En son telefona baktım artık. Cunku zorluyorlar ınsanı. Ve hayırdan anlamıyorlar.

Siz gitmek istemiyorsaniz gitmeyin. Esinizin "Aklim sende kaliyor" da bahanesi, cünkü biliyor ki siz gelmeseniz ailesine aciklama yapmak zorunda kalacak. Sahsen gitmek istemedigim yere bahane felan aramadan "Gelmek istemiyorum" diye kisaca hayir diyorum. Baskalarin hosuna gitmeyebilir, ama bizim de hayatimizi istedigimiz sekilde yönetmeye ve yasamaya hakkimiz var. Yok "ailem ne derse o" diyecek insan bastan evlenmemeli. Hepimizin ailesi var, onlara da sahip cikiyoruz, ama kendimizi arka plana atarak degil.

Eşinle aranı açma.

Aklıma bunlar geldi
Annesı gec ıcerıye uzan dıyor. Burada kalın dıyor. Zaten yatılı kalalım istıyor annesi

Zaten aşının 2.ci fazı olurlarsa korona oluyormussun ya o zaman uzun süre gıtmem ben.Korona falan umurlarında degil. Tek git dıyorum aklım sende kalıyor diyor
Aklın bende kalıyorsa ailenden uzaklaş biraz o zmn de sende kendine yeni aile kurdun biraz kendimiz için birşeyler yapalım de

Hahhaha bunları yapsam eşim dürtüyor yapma ayıp dıye. Kı sofra toplancakken eşim hadı der yapmazsam
O zaman kesin çözüm şu ki tam yemek bitimi “ay yol açın benim bağırsaklar coştu yine tuvaletin yolunu açın” diyip sofra kalkana kadar tuvalette kalmak

Siz gitmek istemiyorsaniz gitmeyin. Esinizin "Aklim sende kaliyor" da bahanesi, cünkü biliyor ki siz gelmeseniz ailesine aciklama yapmak zorunda kalacak. Sahsen gitmek istemedigim yere bahane felan aramadan "Gelmek istemiyorum" diye kisaca hayir diyorum. Baskalarin hosuna gitmeyebilir, ama bizim de hayatimizi istedigimiz sekilde yönetmeye ve yasamaya hakkimiz var. Yok "ailem ne derse o" diyecek insan bastan evlenmemeli. Hepimizin ailesi var, onlara da sahip cikiyoruz, ama kendimizi arka plana atarak degil.
Hiç içimden gıtmek gelmıyor.Ha bi de şu var. Şimdi bunlar köye gıttı dıye arabayı verdık. Neyse akşam bıze gelecek aılesı. Eşim dıyorkı ailem bızım arabayla eve gıtsın. Bız yarın denıze gıderken iş yeri arabası ile onlara gıdecegız. Ordan bızım arabayı alacagız. Pazar dönüşte onlaea ugrayıp ıs arabasını alıp bızımkını bırakacagız. Bahanesı de aksam Annesıgıli bırakırsa yorgun olurmuş.

biraz başta nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor sanırım. yani benim kayınvalidem 2 senede bir elin parmaklarını geçmez kendi çağırdığı, gitmek istersek biz söyleriz. benimde annem sürekli gitmemizi ister, haftada bir de onlara gideriz. şimdi yaz ve sıcaklardan dolayı ev yerine dışarıda görüşüyoruz. aradaki dengeyi kurmak gerek, bunun için de önce eşinin anlaması lazım. ama anladığım kadarıyla eşin gitmeye onlardan da meraklı o yüzden kayınvalideye de çok bir şey diyemiyorum. haftada bir gitmek evet çok değil ama en azından haftaiçi için ısrar edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X