Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, doktor kararını doğru vermişim. Doktorum da hastane ve ekip kararını doğru vermiş. Şuan 11. Gündeyim. Her gün birbirinden farklı geçiyor ve elbette bu ciddi ve büyük bir operasyon. Düşünenler ne küçümsesin ne de gözü korksun ama bu iş gerçekten büyük bir olay. Baştan anlatayım detaylıca.
Ameliyat öncesi tahlillerimi verdim ve ertesi gün sabah yatış yaptım. Ben yapı olarak soğukkanlı panikleyen bir insanım. İçerde binbir korku, endişe döndü ama tansiyonum 12/8 çıktı operasyon öncesi ölçümde
Öncesinde en çok korkutan liposuction işlemine, sonuçlarına, komplikasyonlarına dair okudum anladım şeklinde imzalatılan kağıtlar oldu. Bunlar prosedür elbette ama kağıtlarda nadiren de olsa iç organlar zarar görebilir deri delinebilir vs yazıyor ve siz bunları okudum anladım şeklinde imzalıyorsunuz. Bunları imzalamak o positive vibe'ı biraz bozdu ama sonrasında anestezi doktoru Çiğdem hanımla tanıştım o operasyona dair rahatlattı, Yücel bey geldi çizim yapıldı o arada merak ettiklerimi sordum o da rahatlattı ve ben ameliyata indim.
Ortalama 3 saat sürdü operasyonum ve ameliyathane ekibi neşeli ve titizdi. Bayılmadan önce bile sohbet ettiler benle ve ben gerçekten aşama aşama rahatladım o kağıtların gerginliği o şekilde azaldı. En ama en önemli kısım bence burasıydı, ekip. Hepsinin neşesi daim olsun, çok iyiydiler.
Ameliyattan çıktığımda ayılmışım gelmişim hiç haberim yok ilk hatırladığım sedye yatağı sallayacak kadar yoğun titrememdi. Anesteziden ayılma şokuymuş eşim sordu. Ben buralarda ayığım ama gözümü açamıyorum uyuşukluktan.
Bir ara Yücel bey geldi benim ilk sorum ne kadar yağ gitti oldu
4,5 kg dedi ben ohh dedim eşim de dr da gülüyor yanda
hayal meyal buralar..
12:00 - 17:00 su, yemek yasağı vardı. Sıfır ağrı. Ohh be dedim bu iş böyleyse süper geçer bu süreç.
Bu arada Yücel beyin hemşiresi Özlem hanım da hastanedeydi ihtiyaç olursa diye ama hastane hemşireleri o kadar ilgiliydi ki gerek olmadı pek diyebilirim.
Sonda vardı ilk gün. Ama sonda o kadar hızlı doluyordu ki 2 saatte bir boşaltılması gerekiyordu. Akşam 10:00 gibi çıkarılmasını istedim çünkü 2bin cc Sonda torbası ve 1900 cc lerde ancak boşaltım için sıra gelebiliyordu ve taşarsa nolur bişe olur mu kaygısıyla ben istedim çıkarılmasını. Ama sabaha kadar da kalabilirdi.
İlk gün karın kasım iptaldi. Hem hissedemiyordum hem de hissettiğim tek tük yerleri kımıldattığım anda acı duyuyordum çok yüksek o bölgeler çekiştiriliyor gibi. Dik duramıyorum zaten hafif eğik şekilde saat başı yürüdüm koridorda.
Gece uyuyamadım çünkü dönemiyorum. Hafif yana döner gibi bile duramıyorum çok ağrı ve acı oluyor. Sadece sırtüstü uzanıyorsunuz ve bu da sırt ağrısı yapıyor. Her türlü ağrı ve acı mevcut ama sürekli damardan ağrı kesici parol veriliyor. Buna rağmen konfor çok düşük vücut açısından ama ben buna mental olarak hazırlıklıydım. En çok bunun için detaylı anlatıyorum zaten. Bu operasyonu psikolojik olarak atlatabilmek için ne kadar bilgi o kadar hazırlık demek. Bana çok faydası olmuştu anlatan kişilerin yazdıkları, umarım venim yazdıklarım da size faydalı olur.
Bu operasyonu araştırırken tek başına zor da olsa bu süreci atlatanı da okumuştum araba kullananı da. Ama ilk günden itibaren hiçbir işimi 3-4 gün desteksiz halledemedim. Oturamadım bile. Gün gün onları da yazayım.