Bel-Karın Liposuction Ataşehir

daisywhite

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2023
20
4
16
Herkese merhabalar hanımlar,

Daha önce labio sürecimi anlatmıştım ve dönüşlerden çok kişiye faydalı olduğunu gördüm konunun.

Şimdi de Liposuction sürecim başlıyor. Yine önceki gibi detaylı ve şeffaf şekilde ne yaşıyorsam anlatıyor olacağım. Merak ettiğiniz her şey için yorumlardan veya özel mesajlardan ulaşabilirsiniz.

Doktorum Yücel Sarıaltın. Operasyon 21 Temmuzda Ataşehir Memorial'da olacak. Pazar günü test için hastaneye gideceğiz, ertesi gün operasyonum var. 1 gece yatış olacak. İlk kontrol şuan cuma veya cumartesi olarak görünüyor.

Kilom 67, boyum 171. Vücudumda orantısız tek yer karın bölgem ve iç bacak ve aslında çok fazlalığım yok sadece artık sporla şekillenmiyor son kalanlar ve vücudumla da çok bütün görünmüyor karnım ve bel simidim.

İç bacaklarım da vardı aslında planımda yaptırmışken iç bacağım biraz azalsın istedim ama doktorum o bölgenin sporla gidebileceğini ve lipo ile bacak arasının çok açılamayacağını söyledi. Operasyon sonrası ne zaman spora dönebilirsem o zaman bacaklarıma yoğunlaşmayı düşünüyorum. Sıkılaşırsa açılır belki arası. Bunu en çok sağlık için istiyorum, iç bacağın kapalı olması farklı bir sağlık sorununu getiriyor çünkü malesef bilen bilir..

Doktora karar verirken çok araştırdım yaklaşık 1 - 1,5 yıl birçok doktoru takip ettim, forumları yorumları okudum, iletişime geçtim. En çok içime sinen Yücel bey oldu. Ön görüşmede elimde kendi before ve istediğim after görselleriyle gittim ve istediğimin olabileceğini söyledi. İstediğim bel kıvrımı, kum saati görünüm kendisinin işçiliğinde zaten mevcut. Sonucun çok iyi olmasını bekliyorum açıkçası, 1 senedir sporla kilo vererek ve beslenmeme dikkat ederek bu işleme hazırlıyorum kendimi..

Ücret çok uygun değil fakat yüksek de değil hatta görüştüğüm birçok doktor üç aşağı beş yukarı aynı fiyatı verdi. Ben doktoruma işlemlerinin sonuçları, yorumlar, asistan iletişimi ve kendisinin iletişiminin pozitifliği ile karar verdim. Umuyorum süreç de pozitif ilerler ve size önceki operasyonumda olduğu gibi içtenlikle tavsiye edebilirim kendisini 🕊

Daha önce bu süreci yaşayanlardan öncesi ve sonrası için dikkat edilmesi gerekenler için tavsiye alabilirim

Süreç ilerledikçe ben de anlatıyor olacağım.

Şimdilik kendinize iyi bakın, hoşçakalın

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim, doktor kararını doğru vermişim. Doktorum da hastane ve ekip kararını doğru vermiş. Şuan 11. Gündeyim. Her gün birbirinden farklı geçiyor ve elbette bu ciddi ve büyük bir operasyon. Düşünenler ne küçümsesin ne de gözü korksun ama bu iş gerçekten büyük bir olay. Baştan anlatayım detaylıca.

Ameliyat öncesi tahlillerimi verdim ve ertesi gün sabah yatış yaptım. Ben yapı olarak soğukkanlı panikleyen bir insanım. İçerde binbir korku, endişe döndü ama tansiyonum 12/8 çıktı operasyon öncesi ölçümde

Öncesinde en çok korkutan liposuction işlemine, sonuçlarına, komplikasyonlarına dair okudum anladım şeklinde imzalatılan kağıtlar oldu. Bunlar prosedür elbette ama kağıtlarda nadiren de olsa iç organlar zarar görebilir deri delinebilir vs yazıyor ve siz bunları okudum anladım şeklinde imzalıyorsunuz. Bunları imzalamak o positive vibe'ı biraz bozdu ama sonrasında anestezi doktoru Çiğdem hanımla tanıştım o operasyona dair rahatlattı, Yücel bey geldi çizim yapıldı o arada merak ettiklerimi sordum o da rahatlattı ve ben ameliyata indim.

Ortalama 3 saat sürdü operasyonum ve ameliyathane ekibi neşeli ve titizdi. Bayılmadan önce bile sohbet ettiler benle ve ben gerçekten aşama aşama rahatladım o kağıtların gerginliği o şekilde azaldı. En ama en önemli kısım bence burasıydı, ekip. Hepsinin neşesi daim olsun, çok iyiydiler.

Ameliyattan çıktığımda ayılmışım gelmişim hiç haberim yok ilk hatırladığım sedye yatağı sallayacak kadar yoğun titrememdi. Anesteziden ayılma şokuymuş eşim sordu. Ben buralarda ayığım ama gözümü açamıyorum uyuşukluktan.

Bir ara Yücel bey geldi benim ilk sorum ne kadar yağ gitti oldu 4,5 kg dedi ben ohh dedim eşim de dr da gülüyor yanda hayal meyal buralar..

12:00 - 17:00 su, yemek yasağı vardı. Sıfır ağrı. Ohh be dedim bu iş böyleyse süper geçer bu süreç.

Bu arada Yücel beyin hemşiresi Özlem hanım da hastanedeydi ihtiyaç olursa diye ama hastane hemşireleri o kadar ilgiliydi ki gerek olmadı pek diyebilirim.

Sonda vardı ilk gün. Ama sonda o kadar hızlı doluyordu ki 2 saatte bir boşaltılması gerekiyordu. Akşam 10:00 gibi çıkarılmasını istedim çünkü 2bin cc Sonda torbası ve 1900 cc lerde ancak boşaltım için sıra gelebiliyordu ve taşarsa nolur bişe olur mu kaygısıyla ben istedim çıkarılmasını. Ama sabaha kadar da kalabilirdi.

İlk gün karın kasım iptaldi. Hem hissedemiyordum hem de hissettiğim tek tük yerleri kımıldattığım anda acı duyuyordum çok yüksek o bölgeler çekiştiriliyor gibi. Dik duramıyorum zaten hafif eğik şekilde saat başı yürüdüm koridorda.

Gece uyuyamadım çünkü dönemiyorum. Hafif yana döner gibi bile duramıyorum çok ağrı ve acı oluyor. Sadece sırtüstü uzanıyorsunuz ve bu da sırt ağrısı yapıyor. Her türlü ağrı ve acı mevcut ama sürekli damardan ağrı kesici parol veriliyor. Buna rağmen konfor çok düşük vücut açısından ama ben buna mental olarak hazırlıklıydım. En çok bunun için detaylı anlatıyorum zaten. Bu operasyonu psikolojik olarak atlatabilmek için ne kadar bilgi o kadar hazırlık demek. Bana çok faydası olmuştu anlatan kişilerin yazdıkları, umarım venim yazdıklarım da size faydalı olur.

Bu operasyonu araştırırken tek başına zor da olsa bu süreci atlatanı da okumuştum araba kullananı da. Ama ilk günden itibaren hiçbir işimi 3-4 gün desteksiz halledemedim. Oturamadım bile. Gün gün onları da yazayım.

Ertesi gün taburcu oldum ama eşim arabayı hastanenin önüne getirmesine rağmen ben o 2 3 dk da pert oldum. Ayağımı kaldırıp da koltuğa zor bindim. Otel 6 dk mesafede, otele varana kadar girdiğimiz her çukurda yola sövdüm öyle berbat bi haldeyim.. hem çok neşeliyim artık oldu bitti sırada iyileşmek var diye hem de ağrı kesiciye rağmen acılar, hareketin çok kısıtlı olması psikolojiyi çok zorluyor ağlayarak gidiyorum yolda

İlaçları vermişti taburcu olurken Özlem hanım, fazladan pansuman için ped, gazlı bez vs de vermişti. Devamını eczaneden aldık her gün pansuman yaptık.

Bu arada pas geçmişim bi detayı, bu kadar ağrıtan en önemli ikinci faktör direnler. Sağ ve solda alt karında 2 diren vardı operasyon sonrası, ordan liposuction sıvısı, ilk ödem sıvıları, varsa kan gelmesi bekleniyor ama bende pek bişe gelmedi. Taburcu olacağım sabah çıkarıldı. En çok onların yeri ağrıyor. Öyle bişe ki o yaralar şuan bile enfekte. Hem antibiyotik kullanıyorum hastaneden verilenleri hem her gün pansuman yapıyoruz. Ama hem korse baskısı hem hava almıyor olması sebebiyle oralar geç iyileşecek gibi. Şuan bile kabuk bağlamamış durumda ama stabil en azından. İz kalırsa oralar kalır. Bakalım ne olacak..

Bu arada ilk günden beri ödem atıcı takviyeler, her gün 1 porsiyon meyve, protein takviye, kolejen vs tüketiyorum. Beni bunlar ayakta tutuyor diyebilirim. 2. Gün yani taburcu edildiğim gün oturamadım. Bel sokumu ve sırtım inanılmaz acıyordu oturmaya çalışınca. Genelde uzandım sırtüstü. Wc zor oldu oturup kalkmak ama günde 3 litre altında su içmedim çünkü ödemin azalması içtiğimiz suya da bağlı. Ağrı kesicilerle dayanmaya, saatte bi 2 3 dk da olsa yürümeye çalıştım ama şunu söyleyebilirim bende olmaz dediğim şey bende oldu, çok pişman oldum bu operasyonu yaptırdığıma. Hem elinden gelen desteği vermesine rağmen eşime bağımlı olmak, her wc de destek almak zorunda olmak, saat başı yürümek için birine bağımlı olmak, acılar, patlayacak gibi şiş hissetmek... bunları anlatmamak olmaz. İlk 2 gece uyumadım ve uzun uzun düşündüm hayatı sorguladım karnımda kısmi uyuşukluklar var acaba ne zaman geçecek bazılarında kalıcı oluyormuş bende de kalıcı olur mu, her şeyi doğru yapıyor muyum ya bir hata yaparım unutur yatarım üstüne sabah bi kalkarım feci bi asimetri olursa vs vs.. kuruntu bunlar ama çok güçlü duygular aynı zamanda. çok zor geçti o ilk 2 3 gün.

4. Gün desteksiz kalkabildim ama acı çekerek tabi. Biraz yana dönerek kalksam deli dehşet acıyor karnım sırtım. I harfini düşünün insan gövdesi olarak o I'yi asla C yapmadan hafifçe bile bükmeden kalkmanız gerekiyor. İşte bu çok zordu ama birine bağlı olmadan yürüyüşlerimi yapabilmek, wc çıkabilmek istedim zorladım kendimi.

Hala sadece sırtüstü uyumak sırtımı çok ağrıttığı için bu defa sırt ağrısından uyanıyorum geceleri. 6. Geceye kadar yuvarlanıp giderek geçti günler bu şekilde

6. Gün otelden ayrıldık. Ben artık asfaltın her çukurunu hissedecek kadar ağrılı değildim. Ama ağrı kesicimi aksatmadan 10 gün boyunca aldım. İlk kez dün yana biraz dönerek uyuyabildim. İlk güzel uykumdu diyebilirim.

Hala ödemliyim. Bu böyle 4. Haftaya kadar gidecek sanırım, bunu araştırdıklarımdan yola çıkarak söylüyorum. Sonrasında ödem daha az hissediliyormuş. Bakalım nasıl olacak..

Süreç boyunca:
Yavaş yavaş bel oyuntusu kendini göstermeye başladı ama akşamları kaybolabiliyor. Akşamları çok şiş oluyorum. Hatta alt karnım hala hiç operasyon geçirmemişim gibi aynı şişlikte. Ama dokunduğumda yağ değil sert ödem olduğunu hissedebiliyorum. İnecek.. O da düzelecek.. Zamanı var.

2 günde bir lenf masajı yapılıyor o bölgeye. Acısız ama hafif ağrılı bir masaj. Masaj ödemin eşit dağılması, azalması için çok önemli.

Deri altında bastırdığımda hissettiğim dalgalı küçük sertlikler var. Bu haliyle ödem gitse derim dalgalı görünebilir. Masaj ve ödemin zamanla azalıyor olması o sebeple de önemli. Ödem oranın yapılanmasını sağlıyor, masaj da işi biten ödemin vücuttan atılmasını.. aksatmamak gerekiyor.

Dün itibariyle günlük 30 dk yürüyüşe başladım. 10 dk, günlük yürüyüş temposunda ve 3 part halinde yürüyorum ödemimi azalttığını hissediyorum.

Apseler, o diren yerleri 10 gündür iyileşemedi bu biraz korkutuyor ama iyileşmesi için gereken açık havayı ve baskıyı kaldırmayı henüz yapamıyorum o sebeple acele etmiyorum onu da zamana bıraktım.

İlk duşumu 7. Gün alabildim. Duş gerçekten zorladı. Karnımı hissetmediğim için sanki karnım düşüyormuş gibi his vardı. Şuan daha az o his, daha rahatım. Günlük giriyorum duşuma, korsemi o süreçte son 3 gündür 1 saat çıkarıp duş, pansuman, morluk kremi yapıp hemen sımsıkı yeniden giyiyorum. Korsem 2. Tenim gibi oldu bu süreçte.

Ben yedek korseler de aldım. Bana L giydirilmişti ve tamdı. Şuan M giyiyorum hastanede verilenin aynısı. Köpük ve kulak verilmişti onu da sımsıkı sarıyorum. Artık ağrım da yok. Daha konforlu bir sürece geçtim diyebilirim.

Sorularınız olursa DM ile de ulaşabilirsiniz burdan da.. Kendi tecrübemden yola çıkarak ne biliyorsam anlatabilirim.
Bu süreç üzerinde gerçekten çok düşünülmesi gereken bir süreç, hızlı karar vermeyin derim. Ben yılı aşkın üzerinde düşünüp araştırıp verdim bu kararı ama o acizlik, belirsizlik, karnımı hissetmiyorum anksiyetesi çok hazır olduğumu sanan beni bile tarumar etti bir haftanın içinde. Mentalinizi gerçekten hazırlayarak bu işleme girmezseniz, acele ederseniz, doktorunuza veya hastanenize dair endişeleriniz varsa ki olacak olması en sağlıklısı, o soruları gideremezseniz diyelim daha zor bir süreç yaşanabilir. Destek alacağınız kişinin size gerçekten en azından 1 hafta her şeyde destek vermeye hazır olması gerek konforlu bir iyileşme süreci için. Bu da çok önemli.

Kendinize çok iyi bakın. Sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum hepimize.

Çok sevindim senin adına . Atlattın en azından . Oldu bitti . İnşallah güzel sonuçlar alırsın . İstediğin gibi olur ? Çalışıyor musun? İle başlamak için sence kaç gün lazım ?

Teşekkür ediyorum aynen öyle oldu bitti sıra iyileşmede.. Çalışmaya başlama konusu bence en önemli sorulardan. Benim daha 12. Günüm şuan. Hadi başla deseler asla.. bir saatten fazla oturur pozisyonda kaldığımda alt karnım inanılmaz ağrıyor. Ödem oraya birikiyor muhtemelen. Şişiyor korseyi de zorluyor. O şişkinlik benim nefes alış verişimi de etkiliyor.

Yani fiziksel olarak zaten korse+kuşak 1 ay min kalması gerekiyor kıyafet bunun üzerine iş olarak zor casual olarak ancak giyilir diye düşünüyorum.

Oturmak öyle uzun uzun şuan mümkün değil çünkü ödem.. alt karın şişliği.. taş gibi oluyor bazen. Hatta bu sabah alt karnın yanları da şişmiş ve kalıp gibi duruyor. Bastığımda taş gibi sert, o şekil baki gibi geliyor insana ama biliyorum ki masaj günü yumuşayacak. Tamamen gitmiyor ama ödemin dağılmasına daha var..

Psikolojik olarak zaten zorluyor. Uzanmak ve yürüyüş yapmak en konforlusu şuan benim sürecimde.

Ben işimi Eylül'de ayağa kalkacağım şekilde ayarladım yani ortalama 1,5 - 2 ay min dinlenme payım olacak.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Şu an nasılsınız, ödemler ne durumda ? Ameliyat sonrası kaçıncı gün inmeye başladı.
Ben de karın ve bel vaser lipo oldum. 8.günüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…