Doğuma Hazırlık belis ismi yardım edin lütfen arkadaslar acill...:((

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kardelens

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2008
14
0
86
Diğer
merhaba 8 aylık hamıleyım kızım olcak.belis ismini ben cok sevdım anlamı aşkın ilk meyvesi, güzel bir kız olarak gecıyor. Ama bı cok yerde anlamı yok kökeni belli degıl. kafam cok karıstı. ama ben bu ısme asık oldum gözüm baska ısım gormuyor. içim de rahat degıl belis koyarsam. bır ısmın anlamını tam güvenilir nerden bulcam ınternetten cok arastırdım ama dedım ya süpheli.bu soyledıgım anlamı nereden bulup koymuslar bılemıyorum...ne olur yardım edın az kaldı zamanım....

Canım ben edebiyat öğretmeniyim.Evimde türkçe ve arapça etimoloji(kelime köken bilimi) sözlüğü vardı senin için baktım ama ikisindede belis diye bir sözcük yok.Yalnız türkçede ''beliz'' diye bir sözcük var anlamıda işaret,iz demek.Yüksek ihtimal belisinde belizden türediğini düşünüyorum.Birde Fransa'da bir yerleşim yerinin adı da Belis ama oradan geldiğini sanmıyorum.:))

Son düzenleme:
Belis-kız.aşkın ilk meyvesi demekmiş kökeni arapça
Beliz de var İşaret, im, iz anlamında ..
bi başka yerde
BELİS Anlamı: çok güzel,fevkalade demekmiş. Birde bir çiçek türüymüş.

Belis kelimesinin bir anlam taşıdığını sanmıyorum.. Beliz olabilir.
Beliz Türkçe kökenli bir kelime 'işaret, iz, mucize' demektir.

bu belis mobilya markası değil mi .)

istersen emin olduğun bi isim bul .. iyice araştır bence ..

mesela

Ezgi - güzel bir isim. 80li ve 90lı yıllarda popüler olan, fakat bu dönemde fazla bulunmayan isimlerden biri.
Asude- Asude Farsça kökenli bir isim, 'dinç, huzur içinde olan' demektir.
Yade - Farsça kökenli bir isim, 'hatıra' demektir.

nerden bulursunz böyle garip isimleri :40:
ya bence bir daha düşünün çok hoş kız isimleri var.illaki sıradışı olması gerekmezki anlamı güzel olsn, kolay söylensn o kadr...

Bencede daha güzel isimler bulabilirsiniz.Hem anlamı yok,hem de söylendiğinde yanlış anlaşılacak bir isim belizle ya da melis le karıştırılabilir.

Bende Allah nasip ederse kızım olursa Belis ismini düşünüyorum çok kibar.

Back
X