Belki çok büyük bişey değil ama bende yazmak istedim...

adapolat66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
119
0
46
Ankara
Arkadaşlar merhaba ben sözlümle 3 yıldır tanışıyorum 1 hafta sonra nişanımız var...Benim sözlümle noralde hiç bi sorunum yok ama şöyle bişey var anlatmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yoksa içim içimi yiyecek...Ben mi hatalıyım ya da haklıysam nasıl yapmam gerekiyor yönlendirin lütfen...kafam karısık cünkü

Şöyle = Sözlüm maaşının 500 tl kısmını babasına veriyor.Ben şimdiye kadar hep verdi hiç bir şey demedim geri kalan kısmıylada beyaz eşyamızın taksidini ödüyor onada az bi miktar harçlık kalıyor...Her neyse düğün yapacağız hem benim çalışmamı istemiyor hem para biriktirmiyor...bende istiyorum ki birikim yapsa en azından bi eşyamızı alırız koltuğumuzu ya da yemek odamızı alırız düğünümüze kadar ama ben bunu ona nasıl izah edebilirim tatlı bi dille yanlış anlamasından çok korkuyorum çünkü yapı olarak çok alıngan kendisi...Evlenincede verirse diye korkuyorum açıkcası...Babası bizim için arabasını satıp düğün yapacaktı ama abisi kız kaçırdı 1 ay içinde aniden düğün yapmak durumunda kaldılar şu an için bize değer hiç bişey yok ortada ne bi birikim ne de başka bişey...Yardım edin nolur :( çok üzülüyorum offf

Valla tatlim aile icine karismak cok zor elbette.
Ama seninde calismani istemeyen biri, bir gun nasil olsa cok paraya ihtiyaci olacaktir ve babasina para vermeyi kesecektir.
Babasinin durumuda simdi abisi yuzunden iyice s.kismistir. Onlarida anlamak lazim..

nişanlın vakti gelince para vermeyi kesecektir.siz onların işine karışmayın.daha nişanınız olmamış.hemen düğün olmayacak her halde.sizin düğüne kadar toparlanırlar inşallah:34:

Valla tatlim aile icine karismak cok zor elbette.
Ama seninde calismani istemeyen biri, bir gun nasil olsa cok paraya ihtiyaci olacaktir ve babasina para vermeyi kesecektir.
Babasinin durumuda simdi abisi yuzunden iyice s.kismistir. Onlarida anlamak lazim..

evet canım babası bayağı sıkıştı abisinden dolayı herşey aniden oldu kaynım kız kaçırdığı için acil düğün yamak durumunda kaldılar...Herkesin eli ayağı karıştı birbirine...ama bizim düğünümüz için hiç bi birikim yok ben kendimizide düşünüyorum bir de şu var daha önceki arabalarını kredi cekmişlerdi birazınıda eski arabalarını satıp onun parasıyla almıslardı ve dolayısıyla kredı ödüyorlar abisi o zamanlar benimkine şart koşmuştu = ya sende ödeyeceksin krediye yardım edeceksin ya da bu arabaya asla binmeyeceksin diye..Oysa araba onun parasıyla alınmadı herkesin payı var...şimdi kaynım evlendi borç onların düğün borcu ama elini sürmüyor borca sadece aylık 250 tl lik mutfak gıda alışverişi yapıyor onun dışında başka bişey yapmıyor :( Bende bizim düüğünümüz nasıl olcak az zaman var diye çok üzülüyorum acıkcası :14:

Ben ailelerin borçla harçla düğün yapmasına karşıyım. Araba satılıp düğün mü yapılır ya? Bence siz hiç karışmayın, daha o aileye girmediniz, el kızısınız. Ama çalışma konusunda karar sizindir, nişanlınız buna karışamaz. Ekonomik özgürlük ve sosyal güvence sahibi olmak sizin geleceğinizi kurtaracaktır.

aile sıkışmıştır. bu durumda büyük ihtimalle sizin düğün biraz ertelenecektir.

inşallah herşeyi tatlılıkla halledersiniz.

evlendiğiniz zaman kira, faturalar, düğün borcu derken eşinizin babasına verecek parası olacağını sanmıyorum.

şimdi nişanlanma heyecanını yaşamaya bak, boşver bunları...

Arkadaşlar merhaba ben sözlümle 3 yıldır tanışıyorum 1 hafta sonra nişanımız var...Benim sözlümle noralde hiç bi sorunum yok ama şöyle bişey var anlatmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim yoksa içim içimi yiyecek...Ben mi hatalıyım ya da haklıysam nasıl yapmam gerekiyor yönlendirin lütfen...kafam karısık cünkü

Şöyle = Sözlüm maaşının 500 tl kısmını babasına veriyor.Ben şimdiye kadar hep verdi hiç bir şey demedim geri kalan kısmıylada beyaz eşyamızın taksidini ödüyor onada az bi miktar harçlık kalıyor...Her neyse düğün yapacağız hem benim çalışmamı istemiyor hem para biriktirmiyor...bende istiyorum ki birikim yapsa en azından bi eşyamızı alırız koltuğumuzu ya da yemek odamızı alırız düğünümüze kadar ama ben bunu ona nasıl izah edebilirim tatlı bi dille yanlış anlamasından çok korkuyorum çünkü yapı olarak çok alıngan kendisi...Evlenincede verirse diye korkuyorum açıkcası...Babası bizim için arabasını satıp düğün yapacaktı ama abisi kız kaçırdı 1 ay içinde aniden düğün yapmak durumunda kaldılar şu an için bize değer hiç bişey yok ortada ne bi birikim ne de başka bişey...Yardım edin nolur :( çok üzülüyorum offf

canım benimm ya herşey olucağına varır, çok düşünüp sıkma canını.Ama emin ol nişanlın da siz evlenince kendi evinin reisi olucak ve babasına para vermeyi kesicek.O zaman sorumlulukları artıcak, aile babası olucak neden kendi babasına para versin ki ilerde :) Arkadaşların dediği gibi bu günlerin tadını çıkar

Back
X