Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...

Neredesin sen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2014
143
126
48
Arkadaslar ben bu konuyu gercekten bazi arkadaslara cok uzuldugum icin actim..Bir kac enteresan olay disinda Bayanlar cok ufak.seylere kafasini takarak evliligini bitirmeyi dusunuyor veya sevmekten usaniyor, kimi kayinvalidesunden dertli kimi esinin odunlugindan...Ama bakin Evlilik birakin evliligi bir insanla yasamak kolay degil..Bunca yasiniza kadar ayni sehir ayni mahalle de bile oturmus olsaniz farkli kulturlerle buyuyorsunuz..Evlilik hosgoru ister.Alttan almak ister..ki maalesef bunun % 80 ini bayandan ister..cunku erkekler yaatilis geregi bizim gibi degillerdir..daha duz mantik dusunurler..ve maalesef idare.etmek gerekir..Nabzina gore serbet verildiginde idare edilmeyecek erkek yoktur..Kiz arkadasiniz dan gordugunuz nezaketi bazen onda bulamaya bilirsiniz..mesela universite hayatini yasayanlar bilir..ayni evde yasadigin kiz arkadasin bi derdin oldugunda seninle sabaha kadar oturup ilglenir seninle aglar..evlenince bunu bile esinden bulamazsin..cunku o erkek ve bu sekilde bir duggusallikla yaratilmamislardir...Cok uzattim..Deme o ki siz olun eslerinize sahip cikin..Alttan alin ( Bazi bayanlarin niye ben alttan aliyorum canim neyim eksik dedigini duyar gibiyim ) Ama hayatiniz bu sekilde mutluluk kazanir ve esiniz zamanla sizn kiymetinizi anlar..Allah in katinda da sabir ve sebatiniz icin mukafatiniz artar.Belki de bu yuzden cennet analarin ayaklari altindadir...VE UNUTMAYİN HİCBİR BASKA ERKEK ESİNİZDEN USTUN DEGİLDİR..ONUN DA TAHAMMUL EDİLEMEYECEK BASKA BİR ODUNLUGU VARDİR..

bazı gün de erkek %80 e çıkacaksa olur, anlaştık :KK5:
Anlastik :)) ciktiklari oluyor bee..okadar da haksizlik etmeyelim hepten odun degiller ya..hic mi guzel zamanlari yok bunlarin :) ( bu arada bak bu oran tartismamiz bile bir ornek olabilir ciftlere :)) ben de diretseydim hayir % 80 diye ortayolu bulamazdik belki de kavga ederdik :-P ama ben alttan alinca sen beni daha iyi anladin aslinda ayni seyi dusumdugumuzu farkettik :)) ) Eslere de boyle davransak no problem kizlarrr :)

Anlastik :)) ciktiklari oluyor bee..okadar da haksizlik etmeyelim hepten odun degiller ya..hic mi guzel zamanlari yok bunlarin :) ( bu arada bak bu oran tartismamiz bile bir ornek olabilir ciftlere :)) ben de diretseydim hayir % 80 diye ortayolu bulamazdik belki de kavga ederdik :p ama ben alttan alinca sen beni daha iyi anladin aslinda ayni seyi dusumdugumuzu farkettik :)) ) Eslere de boyle davransak no problem kizlarrr :)

ama bende yapıcı bir önermede bulunmasaydım sen alttan almazdın :D:KK70:demek ki neymiş ; erkeklere de böyle önermelerde bulunmak gerekmiş, her zaman orta bir yol bulmak gerekmiş :KK66:

sevgiler..

Eşimi alttan alınca kendini bişey sanıp daha çok tepki veriyor veya herşeyine karışıyor ailesi ne yaparsa yapsın sesini çıkarmıyor ama bende tepki verince o beni alttan alıyor ben size katılmıyorum evliliğimi yürütmek için eşimin karşısında ezilmek istemem ben ona mecburmusum gibi davranamam

Konunun amacını anlayamadım ki.

İnsanın ahlak değeri ve davranış şekli hem kişi bazlı hem de evlilik bazlıdır.

Şiddet gören kadın nasıl evliliğine sahip çıksın diye genel bir öğüt verebilirsin ki?

Ya aldatılan kadın?

Ya alkolik kocası olan kadın?

Ya kvalidesinden izinsiz WC ye gidemeyen kadın?

Cidden anlayamadım konunun amacını.

Anneannemin beni her gördüğün de dediği şey; "ilkini tutmayan mülkünü tutamaz"
Çok haklısın. Çoğu insan inat uğruna boşanıyor.
Bazıları haklı belki ama bazıları gerçekten boş yere mutsuz oluyor.

Bence tesbitiniz asla dogru degil.Oyle adamlar varki istedigin kadar alttan al hic birsey degismez.Hem alttan alip taviz vermek karsidaki erkegin dahada azmasina sebep olur.Tecrubeyle sabittir.Iyi her halti yesinler sonrada susalim .
Belki siz kendi adiniza yada esiniz icin boyle dusunebilirsiniz ama herkesin kocasi ,karakteri ayni degil.
Kocaniz aldatsa sizi ,yada siddet olsa yada alkol bagimliligi ve ya sizi hice saysa yine alttan almayi dusunurmuydunuz?
Bosverin ya benim cevremdede vardi boyle kadinlar .Esleri karakterleri iyi ve kocalarindan eminler ya kendileri sayesinde oldugunu saniyorlar .Adam capkinlik bilmez,alkol yok ,evine esine ,cocuklarina duskun ,evcil bir adam
ama karisi sanki herseyi kendi sayesinde zanneder.Sanki adami kendi guzel karakteriyle degistirmis gibi

Kesinlikle katılmıyorum size sürekli alttan alarak bile düzelmeyecek erkek o kadar çokki. Öyle herşeye eyvallah deyince kıymetin anlaşılmıyor

Evet, bence de tam tersi daha çok kıymet verilmiyor, çünkü verdikçe yetmez fazlası beklenir kimse aman işte ben böyle iken o böyle yaptı sustu, alttan aldı demez! Öyle yapacak tabii der, haketti der evet ben yanlış yaptım bu davranışımla diye düşünmez! Bence tam tersi kadınlar pısıp kalmadığı, kendilerini ezdirmediği sürece kıymetleri anlaşılır. Önce insan kendine değer vermeli ki larşısındaki de değer versin. :KK14:

Konuya, konuma göre değişir alttan alma fikri.
Eğer her defasında kadın alttan alıyorsa hem kadın da hem erkekte bi sorun var demektir.
Evlilik, anlayışın, mantığın saygının üzerine kuruluyorsa bunu her iki tarafında yapması ve anlaması gerekir ki sağlıklı olsun.
Sadece kadından fedakarlık, sabır, sebat, empati geliyorsa çok uzun sürmeyecek bir birlikteliktir.
He zor şartlara rağmen evliliğini sürdürmeye çalışan biri olarak söylüyorum, inatlaşmak, dediğini yaptırmak, tükürdüğünü yalamamak adına geri adım atmamazlık yapılmamalı tabi.
Her konunun ortak bi noktası vardır, yeterki eşler aynı noktadan bakabilsinler.

Konunun amacını anlayamadım ki.

İnsanın ahlak değeri ve davranış şekli hem kişi bazlı hem de evlilik bazlıdır.

Şiddet gören kadın nasıl evliliğine sahip çıksın diye genel bir öğüt verebilirsin ki?

Ya aldatılan kadın?

Ya alkolik kocası olan kadın?

Ya kvalidesinden izinsiz WC ye gidemeyen kadın?

Cidden anlayamadım konunun amacını.

Her ilişkinin dinamigi farklidir. Her seyi alttan al gibi bir ogut vermek ne derece dogru.

Back
X