Eger ben yuzde ise tabiki sadece plastik cerraha aldırılmalıdır. Eger vucutta fazla goz onunde olmayan bir bolgede ise bu durumda cildiyeci veya genel cerrah da alabilir. Ama bence genel cerraha gerek yok cilt doktorunuz da alabilir. Ben yuzumden aldırmıstım dermatolog almıstı, estetik dikis attıgını soyledi. Mumkun oldugunca derinin altına inmeden ustten dıkmeye calıstı. Cok da fazla degil ama beyaz biraz belli bir dikis izi kaldı. Ama aslında baska cilt doktorundan ogrendim ki bir dermatolog asla yuzdeki beni almamalıymıs, plastik cerraha yonlendirmesi daha dogruymus. Ve gercekten yuzumdeki lekeyi plastik cerraha aldırdıgım daha buyuk bir benin izi ile karsılastırdıgımda anlıyorum ki plastik cerrahın aldıgında cok daha az iz kalmıs. Gene de dermatologuma dua ediyorum, o kahverengi bendense kucuk izimi kat be kat tercih ederim. O yuzden aldırın gitsin, iz kalacakmıs diye dusununenlere cok sasırıyorum. Ordaki koyu renk cok daha mı iyi sanki? Yalnız ister cildiye ister plastik cerrah olsun doktor cok onemli. Bir arkadasım doktor İbni Sinanın plastik cerrrahı bolumu icin hic iyi seyler soylemedi. Dikis attırmaya bile gitme bence demisti. O yuzden iyi bir doktor bulmak lazım.
Benimde yüzümde irili ufaklı benler var.. yaz başında normal bir devlet hastanesinden estetik cerrahi randevusu alıp gittim. Doktor baktı, lazerle alınır ama şimdi değil, yazın alınması doğru değil dedi. İz kalırmış. Kışın gel dedi. Bir kerede 3 tanesini alıyomuş. İki üç sefer yapmam gerekicek. Devlet hastanesinde lazerle yaptıranlar var mı??