Ben alisveris hastasi miyim?

Eski bir alışveriş kolik olarak size nasıl kurtulduğumu anlatayım.
yaklaşık 4 ay oncesine kadar her gördugunu alan elinde avucunda bu yuzden hiç para kalmayan ayda 7 ayakkabı alan biriydim.
yüzük dolaplarım ayrıdır.
bilekliklerim takılarım ayrı dolaplardadır.
çok kötü huylara sahiptim.. bu bir zevkti alışverişten eve dönünce kendimi melek gibi hissederdim..
sonra baktımki bu yuzden elimde birşey kalmıyor dusundum ihtiyac gibi almam lazım dediğim şeyleri yavaş yavaş çıkardım hayatımdan.
kendime bir hedef koydum mesela araba.
onu almak ıcın para biriktirdim.işyerinde poğaça bşile yemedim evden göturduklerımle..
ve şimdio hastalığımdan kurtuldum hatta dağıttım
bu tür şeyler çağ hastalığıdır..
ekonomiye can veren şeylerdir. ama can alarak!
dikkatli olunuz her aldıgınız bir parça gardrobunuza yeni bir parça değil sizin kullanılmış olduğunuzun kanıtıdır.(luzumsuzlar ıcın)

ömürleri ortalama 2 yıl falan canım :) biraz abartmışsın evet ama kozmetik çoğu bayanda hastalıktır şimdi çekmeceye elimi atsam on yıl önce alınmış ruj bulabilirim bence. zaten hiçbir zaman bittiklerini görmedim. kurşun kalem ve silgi gibi hiç kalem ve silgi bitirdiğim de olmadı benim imkansızmış gibi geliyor bitmeleri.

psikolojik:95: hayatta insanın parasından başka birşeyi kalmadıysa, onun dışında kaybettiği herşeyin hırsını sonuna kadar paradan çıkarması kadar normal bişey yok.. tabi bunu anlamak için biraz düşünmek lazım..

bende böyle düşünüyorum gerçekten de öyle... bir de boşanma psikolojisi :50: siz kozmetige verceginiz parayı bi kenara koyun terapiste gidin zor bir dönem sizin için mutlaka yardım almalısınız

orta yolu olmalı demekki sizinkide abartı insanın bi yemek takımı olur gelen olur giden olur ne için kazanıyosun ki al kullan tadını çıkar ffazlaya kaçmadan tabii

gelen gıden için 130 parça yemek takımını nerde saklayayım... yılda bır kez yemek yemek için 2000 tl nıye vereyım kı.. aldıklarım yetıyor.. gelen gıdende benı yemek takımım yok dıye begenmeyecekse gelmesın... set halınde alınan çatal kasık takımlarını kullanılmaz onun yerıne ucuuz takım alınır gunluge dıye onu kullanılar... sus nıyetıne eşya alıyor insanlar.. ben karşıyım.. kullanmayacagım şeye nıye yatırım yapayım..

rahat yaşamak için kazanıyoruz tabı.. bır yemek takımıyla rahat hayat mı olur diyorsann :))):52::52:

hayır canım hasta değilsn,kozmetik canavarısın:13:
bende her markanın vücut losyonu,duş jeli,saç kremi,deodorantı v.s...
bi de her markanın aynı renk göz kalemmlerinden var
komodinin son 3 çekmecesi,yatağın altı her yer dolu:17:
eğer bu hastalıksa evet hastayım :1: hiçte şikayetçi değilim
daha çok istiyorum,daha çok:52:

Son düzenleme:
alışveriş yapmak güzel ama ihtiyacın fazlasını almak bence israf paranıı çöpe atıyorsunuz
somalideki kıtlığı ölen çocukları duydunuz mu?
alışveriş yapacağınız zaman orda hergün açlıktan ölen 50 çocuğu düşünün onların yerinde bizde olabilirdik bizim çocuklarımızda olabilirdi
paranızı onlara yollasanız belki bir hayat kurtulur
tavsiyem onlara verceğiniz parayı bu şekilde değerlenidirn

Kizlar bir onceki topikten hatirlarsiniz esimle cok kotu sorunlarim var bosaniyoruz fakar eskiden beri hep bir kozmetik alma ve biriktirme huyum vardi onceden umursamiyordum ama simdi hemen hemen haftada 3-4 keze cikmaya basladi. Evimdeki kozmetik urunlerin listesini yapip buraya koyacagim belki fotograf bile cekebilirim. Bu normaL mi sizin de benimki gibi cok kozmetik urununuz var mi yoksa ben rahatsiz bir insan miyim? Kendimi durduramiyorum elime gecen her parayi kozmetige verir oldum. Ne yapacagim? Buraya sayim dokum islemini yaptiktan sonra nolur bana fikir verin etrafimdaki herkes delirdigimi dusunuyo... Annem zaten kiziyordu esimde bosanma arifesinde olmamiza ragmen aklimi kacirdigimi soyluyor. Sizce ben hasta miyim yoksa herkeste boyle alisveris hastaliklari olur mu bunun cozu nedir?

Kesinlikle içten gelen sıkıntılarınızı dışa vurumunuz olarak görüyorum.

-Konuyu dağıtmak istemiyorum ama sormam lazım, o adamla hala evli misiniz?-

gelen gıden için 130 parça yemek takımını nerde saklayayım... yılda bır kez yemek yemek için 2000 tl nıye vereyım kı.. aldıklarım yetıyor.. gelen gıdende benı yemek takımım yok dıye begenmeyecekse gelmesın... set halınde alınan çatal kasık takımlarını kullanılmaz onun yerıne ucuuz takım alınır gunluge dıye onu kullanılar... sus nıyetıne eşya alıyor insanlar.. ben karşıyım.. kullanmayacagım şeye nıye yatırım yapayım..

rahat yaşamak için kazanıyoruz tabı.. bır yemek takımıyla rahat hayat mı olur diyorsann :))):52::52:

sana hiç katılmıyorum 96 parça al 300 e al gidipde 2000 tl ye al demedim günlük kullandığımız çatal bıçaklarr kararıyo çiziliyo hemde bilmiyorum bizim kültürümüzde vardır artı benimde hoşuma gidiyo misafirime ışıl ışıl kaşıklarla sunmak senin mantığınla kıyafette alalım hem evde hem dışarda düğünde aynı giyelim insanlar neden düğünde bikere giyinmek için okadar para verip alırlar güzel görünmek mutlu olmak için eee evimde kullandığım eşyalarımda güzel görünüyorsa beni mutlu ediyorsa yeterli bence

Allığım ,rujum çok iyi markalardır.Yılda 1 kez alırım.Boyanmayı sevmiyorum zaten.Bence o konuda saplantılısın,fuzuli harcama yapıyorsun.

Merhaba,

Bir dönem bende (ki o dönem yakın geçmişim :33:) de çanta, cüzdan ve kozmetik alma manyaklığı vardı. 3 sene önce aldığım selülit kremimi, benzer kremlerimi, parfümlerimi daha kutularından bile çıkarmadığımı görünce saçmaladığımı farkettim. Tabi, öncelikle neden saçmasapan alışveriş yaptığımı düşündüm. Sonrasında, iç dünyamda yatan nedeni buldum (nedeni bana kalsın) Siz de öyle yapın bence, aslında neyin acısını çıkarıyorsunuz ? Gereksiz şeyler aldığınızda öfkeniz kime aslında ? Belki kendinizedir ? . Toplamda 4 yıla yakındır çalışıyorum ve kredi kartlarım hep doluydu, borcum çoktu. Ne zaman ki abuklaştığımı farkettim, kredi kartlarımı kapadım (bu arada :kkk: burada az dert anlatmadım neden ben böyleyim, çok para harcıyorum diye, destek olan arkadaşlara teşekkürler ) Önce gereksiz, kullanmadığım şeyleri sattım alışveriş sitelerinden (gg,sahibinden.com tarzı) ( krem, parfüm, çanta vs) Sonra, maaşımı anneme verdim ve ben sana desemde bana geri verme dedim, çok az bir para ile ay sonunu getirmeye çalıştım. Son 5 gün cebimde 5 kuruş yoktu :1: Ama tabi servisim ve yemeğim şirketten. Ben de böyle böyle alıştım para biriktirmeye. Ayrıca, hayatta kozmetiğin k sini bilmeyen, tek derdi çocuklarına ekmek, süt götürmek olan, evini geçindirmek için hamallık yapan, eziyet gören insanlar var. Onları düşündükçe, gereksiz harcamalarımı frenlediğimi de eklemeliyim...

Şu anki süreç nedeniyle (boşanma vs) biraz daha gereksiz harcama yapıyor olabilirsiniz ama bir kere vazgeçseniz sonra kızarsınız kendinize ben neden böyle şeyler yapmışım diye..

sevgiler.. :21:

sana hiç katılmıyorum 96 parça al 300 e al gidipde 2000 tl ye al demedim günlük kullandığımız çatal bıçaklarr kararıyo çiziliyo hemde bilmiyorum bizim kültürümüzde vardır artı benimde hoşuma gidiyo misafirime ışıl ışıl kaşıklarla sunmak senin mantığınla kıyafette alalım hem evde hem dışarda düğünde aynı giyelim insanlar neden düğünde bikere giyinmek için okadar para verip alırlar güzel görünmek mutlu olmak için eee evimde kullandığım eşyalarımda güzel görünüyorsa beni mutlu ediyorsa yeterli bence

ben çok abartı almadım... altı kışilik çok guzel sapları porselen olsan kaşiklardan aldım.. tam set almadım, gereksız geldı.. yemek takımı yerıne rengarenk tabaklar aldım.. mesela teragını sıyah, peynırı kırmızı, domatesı beyaz tabaga koyunca harıka bır renk gelıyor masaya.. ve de çok guzel oluyor.. bızım kulturumuzde alıp kullanmamak vardır. bense alırım ve kullarım.. hoşuma gıdenı.. dolapta saklamam..

kozmetik urun'lerin son kullanma tarihleri oluyor canim.
kutunun alt, arka bölunde bir yerde olmasi lazim.

cogu zaman ya 6ay, yada 12ay yaziyor.

Benim bir kozmetik urun aldigim zaman, uzerine ay ve sene yaziyorum.
tarihi gecince hooop, cope atiyorum ama cogu zaman bitiriyorum.

Tarihi gecmis, küflenmis yemek gibi farz et :1:
tarihi gectikten sonra sakin kullanma, cildine saglikli olmaz, orasi kesin.
Icinde o kadar dogal ve dogal olmayan seyler var.

ka$ yapalim derken, göz cikarmayalim dimi :64:

Back
X