Afedersiniz, eşimin eline bakıyorum ne demek?
Ben çalışmayan bayanlarımızın, bu tercih olabilir, kültür olabilir, olanakla ilgili olabilir, bu şekilde düşünmesini anlayamıyorum. Elbette çalışan kadının "çoğunlukla" biraz da karakterle ilgili çünkü, evliliğinde daha kuvvetli olduğu kesin. Sosyal ortamlardan besleniyor oluşu, ayaklarının üzerinde duruyor oluşunun katkısı biraz daha farklı oluyor. Ama inanın çalışmayan bayanlarda da bazen kuvvetli karakterler çıkabiliyor. Eşiniz de sizin elinize bakıyor farkında mısınız? Bir evi çekip çevirmek iş değil mi? Çocuklara bakıp, kendi çekirdek aile kültürünüzde yetiştirmek iş değil mi? Her akşam mutlaka bir şeyler pişirmek.. Kaldırmak.. Toplamak.. Dünyanın en monoton ve zor işini yapıyorsunuz.. Üstelik bedava.. Daha zor yani.. Eşinizin eline falan bakıyor değilsiniz. Rızkınızı daha düzenli kazanabilmesi için, siz de ev düzenini sağlıyorsunuz.
Böyle ezdirmeyin bu düşüncelerle kendinizi.. Geçim varsa aranızda, adam parayı kazanır, kadın evi idare eder, bu bir tercih olabilir.. Ne var bunda? Geçmişte böyle idi.. Şu anda da bir farkı olmamalı.. Dediğim gibi, yeter ki geçim olsun..
Konunuza gelince.. Paraya ne için ihtiyacınız oldu bilemiyorum, elzem bir ihtiyaç mıydı, daha iyi bilirsiniz.. Benim gözlemlediğim kadarıyla çalışmayan bayanlar daha tutumlu davranıp genelde mutfak masraflarından arttırdıklarını kenara atmayı tercih ediyor. Fuzuli olduğunu düşündüğü bazı harcamaları erteleyerek tabi ki... Kenarda mutlaka bir miktar para bulunduruyorlar. Çok elzem bir ihtiyacınız yoksa ve kenarda paranız da kalmadıysa, bekleyebilirsiniz bir müddet. Sabır güzel şey.. Annesinin tatili için verdiği cüzzi miktar bence problem edilmemeli.. Bir sebepten daha öncelikli görmüş olabilir.