• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben anlamiyorum

kader1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
555
33
118
slm@kizlar biraz zora giden bi konu@oldu acaba benmi yanllis anladim calisan bi bayan degilim esimin eline bakiyorum sag olsun esim veriyor kendi ailemin durumuda iyi onlarsa yardim ediyorlar bugun@nakite sikistim hic param kalmadi esime bunu bildirdim@sonucta bi yavrum var hersey istiyor esim kartini verir yanumdadir ama bugun nakit istedim@hic param kalmamisdi elum dar dedi bu ay idare edelum dedi tamam dedim bende kizkardesimden istedim calisiyor kardesim sonra aksam kayinvaldeme gittik kayinvaldem tatile gidecekmis parasi yokmus diye sitem etti esimde cikardi 200 tl verdi al git anne dedi dondum bana elim dar dedi ben@okadar idare ediyorum canim sikildi birsey demedim sonucta sagluk degil tatil yanlis anlamayin annesi tabi verirde bana yok demesi canimi sikdi sizce benmi abartiyorum dogalmi

Siz calismadiginiz icin size surekli para veriyor annesine bir kere vermis olsun sikmayin caninizi. Annesi sonucta tatil de lazim.

Haklısınız ama anneye karşı daha yufka yurekli oluyor insan.Normalde esirgemezmis sizden çok kafaya takmayın

Bence bunu kafaya takmayın bu durum devam ederse ozaman tekrar düşünürsünüz.

Afedersiniz, eşimin eline bakıyorum ne demek?
Ben çalışmayan bayanlarımızın, bu tercih olabilir, kültür olabilir, olanakla ilgili olabilir, bu şekilde düşünmesini anlayamıyorum. Elbette çalışan kadının "çoğunlukla" biraz da karakterle ilgili çünkü, evliliğinde daha kuvvetli olduğu kesin. Sosyal ortamlardan besleniyor oluşu, ayaklarının üzerinde duruyor oluşunun katkısı biraz daha farklı oluyor. Ama inanın çalışmayan bayanlarda da bazen kuvvetli karakterler çıkabiliyor. Eşiniz de sizin elinize bakıyor farkında mısınız? Bir evi çekip çevirmek iş değil mi? Çocuklara bakıp, kendi çekirdek aile kültürünüzde yetiştirmek iş değil mi? Her akşam mutlaka bir şeyler pişirmek.. Kaldırmak.. Toplamak.. Dünyanın en monoton ve zor işini yapıyorsunuz.. Üstelik bedava.. Daha zor yani.. Eşinizin eline falan bakıyor değilsiniz. Rızkınızı daha düzenli kazanabilmesi için, siz de ev düzenini sağlıyorsunuz.
Böyle ezdirmeyin bu düşüncelerle kendinizi.. Geçim varsa aranızda, adam parayı kazanır, kadın evi idare eder, bu bir tercih olabilir.. Ne var bunda? Geçmişte böyle idi.. Şu anda da bir farkı olmamalı.. Dediğim gibi, yeter ki geçim olsun..

Konunuza gelince.. Paraya ne için ihtiyacınız oldu bilemiyorum, elzem bir ihtiyaç mıydı, daha iyi bilirsiniz.. Benim gözlemlediğim kadarıyla çalışmayan bayanlar daha tutumlu davranıp genelde mutfak masraflarından arttırdıklarını kenara atmayı tercih ediyor. Fuzuli olduğunu düşündüğü bazı harcamaları erteleyerek tabi ki... Kenarda mutlaka bir miktar para bulunduruyorlar. Çok elzem bir ihtiyacınız yoksa ve kenarda paranız da kalmadıysa, bekleyebilirsiniz bir müddet. Sabır güzel şey.. Annesinin tatili için verdiği cüzzi miktar bence problem edilmemeli.. Bir sebepten daha öncelikli görmüş olabilir.

Kv tatil için istedi, peki senin çok acil bir ihtiyacın mı vardı?

Annesine para vermesi tabikide kötü bir sey degil fakat siz istediginizde elim dar deyip annesine vermesi gercekten sinir bozucu.

Eşiniz sürekli sizin yanınızdamıydı peki? Yani mesela siz istediğiniz anda yanında yoktur,sonra bankadan çekmiştir ne bileyim iş yerine gitmiştir kenarda köşede bir parası vardır onu almıştır falan.Böyle bir durum olabilir mi?

Ben istiycem vermeyecek, annesi isteyince ikiletmiycek.
Birincisi çok yanlış
Ikincisi ben olsam kıyamet kopmuştu

Bence konu sahibine yanlıs ithamda bulunuyorsunuz. Anladigim kadarıyla mevzu kayinvalidesine verilen para degil, kendisi istediğinde yok denilip kayınvalidesine para verilmesi.
Cıkarıp milyar verse hak veririm lakin iki yüz lira ne zengin eder ne fakir . Bazen olur boyle seyler mantıksız gözükebilir.Takmamak gerek bunlardan mutsuz oluyoruz.

Kayınvalideniz yolculuğa çıkacakmış. Yola gidene gerekirse para verilir.

Sizinse acil bir ihtiyacınız yok, eşiniz yanınızda. Bunu sorun etmemelisiniz. Adam yola çıkacak annesine para verecek tabi ki. Olmasa da yaratacak.

ben olsam annesine verdiği 200 lirayı sorun etmem ama bana vermemesine takılırım
hemen hır çıkarmayın biraz eşinizi ve bu ayki maddi harcamalarını kontrol edin gözlemleyin

Sizden idare etmenizi istemiş, ama annesinin o an ihtiyacı var.

Anneye ayda yılda bir para veriliyor, lazımken vermeyecek de ne zaman verecek, takılmayın.

Eşimin eline bakıyorum demişsiniz. Peki evinin temizliği çocuğunun bakımı yemeği misafirlerinin ağırlanması üstü başı için oda sizin elinize bakmıyor mu. Ben üniv mezunuyum çalışmıyorum. Ama kusura bakmasın eşim benim ihtiyacım varken yok anası tatile giderken paraçıkarıp verecek. O yukarıda saydığım ev işlerini yardımcı tutup yaomıyor herhalde. Hepsi için birini tutmuş olsa aylık kaçparaya denk geliyor haberiniz varmı.

Back
X