Ben anneyim içim sızlıyor kendimi suçlu hissediyorum:(

sordunuz diye cevap veriyorum.evet bakacak bana da çocuklarına da.bir erkek bunu göze alarak evlenmeli zaten.hayatın normal işleyişi böyle olmalı ama olmuyor işte.saygılar.

Allah korusun kocanıza bişey olduğu zaman ne yapacaksınız?

Ayrıca hayatın normal işleyişi böyle değil böylede olmamalı kadında erkekte ayaklarının üstünde durabilmeli.Sürekli koca eline bakıpta ona bağımlı olmak bana çok gurur kırıcı geliyor.

Son düzenleme:
Nasil ki kadin ev isini yapacak yemek yapacak bu onun gorevi demek cag disi ise erkek de esi ve cocugunu temel ihtiyaclardan mahrum etmeyecek kadar kazanacak demek cag disi. Herkes elinden geleni yapacak tabi ama asgari ucretle calisan insanlar var ve o ucretin neye yetecegi ortadayken kocam bana bakicak gorevi bu onun diyen kadinla ev isini sen yapican ben niye evlendim senle diyen erkek bir benim icin. Allah bizi bizim gibilerle karsilastirsin ne diyim.

Son düzenleme:
öyle cümleler kurabilirsiniz sorun olmaz. çünkü evde oturmak daha yorucu.
1 yaşındaki yavrum düştüğünde ağlayarak BENİM yanıma geliyor,çünkü ben onun gözünde onun koruyucu meleğiyim.
işte o anlarda onu kucağıma alıp kaldırmayı teselli etmeyi hiçbirşeye değişmem.
evde bütün gün boş boş otursam bile, bu anı kaçırmamak için değer..

"bana alışacak 1 yaşından sonra bırakmam daha zor olacak" mı???
sen annesisin tabi ki sana alışacak,bakıcıya mı alışsın onu mu annesi yerine koysun? çocuktaki kafa karışıklığına ne demeli, sabah başka anne, akşam başka anne. yazıktır ya. 1 yıl da 1 yıldır. 1 yıl yavrunun yanında olmak ikinize de iyi gelir.
ama görülüyor ki sen kararını vermişsin, umarım bakıcınız iyi biridir....

Merabalar,
Çalışan anne,ev hanımı anne..inanın ki bunun çocuğun gözünde bir farkı yok.Çünkü ikisi de anne.İkisi de çocularının gözünde koruyucu melek.Her çocuk için annesi özeldir çalışsa da çalışmasa da

Anne bebeğini doğduktan sonra kucağına alıp emzirdiğinde anne ve bebek arasında o kadar güçlü bir bağ oluşur ki..Yıllarca görüşmemiş olsalar bile bu bağ devam eder.Hele hele sizin dediğiniz gibi yarım gün görüşmemekle bozulmaz.
Bazı çocukların bakıcıya,kayınvalideye vs. anne demesi durumları..Bunlar gelip geçici durumlar,önemli olan anne-bebek arasındaki bağdır

Benim annemde ben doğduğumda çalışıyomuş,üstelik çok da iyi bir kariyeri varmış.Ama ben doğunca yarıda bırakmış.
Emin olun seçme şansım olsa bırakmasın derdim.Annem benim yüzümden kariyerini tamamlayamamış gibi bir vicdan azabı değil söz konusu olan..Ama çalışsın isterdim.
O bir anne bana yine sevgisini verirdi.

Burda çalışan anne olmak çalışmayan anne olmak kıyaslaması yapmadım.Çalışan anne olmanın pek çok avantajı yanında zorlukları da var.
Eminim ev hanımlığında da durum böyledir.
Sevgiler..

Allah korusun kocanıza bişey olduğu zaman ne yapacaksınız?

Ayrıca hayatın normal işleyişi böyle değil böylede olmamalı kadında erkekte ayaklarının üstünde durabilmeli.Sürekli koca eline bakıpta ona bağımlı olmak bana çok gurur kırıcı geliyor.
evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?
ev hanımı olunca ayağımızın üstünde duramıyor muyuz? ben üniversite mezunuyum, istersem çalışırım.
eşimden para almaktan hiç rahatsız olmuyorum çünkü eşimin parasında benim de hakkım var. kendi hakkımı almak neden gururumu kırsın?
sadece daha iyisini almak daha fazla malı eve doldurmak için dışardaki patrona güleryüz göstermek bana daha gurur kırıcı geliyor.

Neden ahkam kesme geregi duydunuz ki.
Yazdiklarinizi herkes biliyor ama herkesin şarti farkli.
Kendi sartlarina gore hareket edicek konu sahibi de.
Siz de anneyseniz bi anneyi boyle kalbinden vuracak sekilde konusmaktan ne zevk aldiniz anlamadim.
Neymis en buyuk kotulukmus. Karsinizdaki bi anne nasil bebeginin kotulugunu ister.

siz benim yazdığımı anlamadınız galiba
derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeği el alemin bakıcısına bırakmak en büyük kötülük dedim.

çalışmak kötülük demedim.

annen olur kayınvaliden olur ; bebeğini bırakır ,gidip çalışıyo musun okuyo musun ne yapacaksan yaparsın..
evinde kamera bile yok. güvenilir bir kadın diyor bakıcıya ,anlamıyorum bu nasıl rahatlık bu nasıl annelik?
o bakıcı bebeğini alsa çekip gitse veya ona bir zarar verse ömür boyu bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacak acaba?
"kariyerim de batsın parası da" demeyecek mi?

Arkadaşlar burda ev kadını, çalışan kadın diye kutuplaştırmayalım olayı. Her durumda biz bayanız çalışan ya da evhanımı farketmez benim gözümde. Birbirimizi bu konuda kırmaya değmez.:12:
Çocuğu mecbur kalınca bakıcıya değil de annelere bırakmak daha mantıklı geliyor bana. Henüz anne değilim fakat çalışsaydım anneme ya da eşimin annesine bırakırdım.
İş bırakmayı düşünmezdim.(Tabi eşimin durumu iyiyse çalışmazdım. Çocuğumla geçireceğim bir dakika bile önemli, ama hayat şartları mecbur ediyorsa konu sahibi ne yapsın ?)

Son düzenleme:
evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?
ev hanımı olunca ayağımızın üstünde duramıyor muyuz? ben üniversite mezunuyum, istersem çalışırım.
eşimden para almaktan hiç rahatsız olmuyorum çünkü eşimin parasında benim de hakkım var. kendi hakkımı almak neden gururumu kırsın?
sadece daha iyisini almak daha fazla malı eve doldurmak için dışardaki patrona güleryüz göstermek bana daha gurur kırıcı geliyor.

derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeği el alemin bakıcısına bırakmak en büyük kötülük dedim.

annen olur kayınvaliden olur ; bebeğini bırakır ,gidip çalışıyo musun okuyo musun ne yapacaksan yaparsın..
evinde kamera bile yok. güvenilir bir kadın diyor bakıcıya ,anlamıyorum bu nasıl rahatlık bu nasıl annelik?
o bakıcı bebeğini alsa çekip gitse veya ona bir zarar verse ömür boyu bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacak acaba?

Başka bir arkadaşa cevap yazmışınız ama bende fikrimi söylemek isterim..
Bu cevabımın çalışıyor olmamla ilgisi yok,ev hanımı olsam yine fikrimi söylerdim.Üstteki arkadaşın anlatmak istediği o değildi bence,yazdıklarınızda şu kısım hariç haklısınız.

Ben buraya takıldım.Herkesin çalışma amacı 'daha fazla malı eve doldurmak' değil.Patrona gereksiz yere güleryüz göstermek kişiliğe bağlı bir durumdur,çalışmaya değil.Burda çalışma sebeplerini,avantajlarını vs. yazmaya başlasam işin içinden çıkamam.Tekrar söylüyorum ev hanımı-çalışan bayan kıyaslaması yapmak doğru değil.İkisininde güzel yönleri var.

Ama burda kimse kimsenin anneliğini eleştirip,laf edemez benim görüşüm tabii bu.

Canım Merhaba
Ben buyuk oglumu universite 1 e giderken dogurdum ki bizim bolum 5 seneydi
Bende senin gibi uzulup sucluluk duyuyordum
2.oglumu calısırken dogurdum birincisini 2 yasına kadar bakıcılarla buyutup
Krese yolladıgım için bu ikinci ye daha zaman ayırdım krese yollamadım

Valla bu ilki daha uyanık akıllı ve sosyal ikincide iyi ama birinci
Kadar değil kendim baktımne oldu
Sen bebekliğini hatırlıyormusun insana anne buyunce lazım maddi ve manevi
Cok sukur her iki oğlumla aram iyi cok mutlu huzurlu cocuklar
Ben bebeğimi dogurduktan sonra bir kere kaydımı dondurmaya gitmiştim
Yapamamıstım her sey vakti zamanında guzel yarım gun dediğinde hiç bir sey
Ben bu 2.cocuktan sonra esimden ayrıldım iyiki okumusum
Simdi her ikisinede ben bakıyorum babalarının bir faydası yok
Sut işine gelince ben ne cilelerle bunları 2 yasına kadar emzirdim
Yok sagdım yok dondurdum arkadasım mama verdi sutu yoktu
Valla onun kızlar daha az hasta oluyor bir de yere daha sağlam basıyorlar
Takma kafanı hiç bir seye sen git bebeğinin geleceği için çalıs

duygularıma tercüman olmuşssunuz.beni cvp yazma zahmetinden kurtardığınız için teşekkür ederim.zaten bu kendine yeterim ben diyen bayanlar yüzünden modern köle olduk!

duygularıma tercüman olmuşssunuz.beni cvp yazma zahmetinden kurtardığınız için teşekkür ederim.zaten bu kendine yeterim ben diyen bayanlar yüzünden modern köle olduk!

Meraba,
Modern kölelik nedir ilk kez duyuyorum sanırım:)

ben herkesin kendi hayatı, hayat şartları kendi fikridir kendi seçimidir dedikçe sert tabirlerle çalışan anne olmayı, annane babannesine bırakmayıp bakıcıya bırakanları eleştirdiniz de eleştirdiniz.
bi anne bi bakıcıyı güvenilir buluyorsa güvenilirdir. size inandırıcı gelmesi şart değil.
bilmiyorum sizi tanımam sizinle bi sorunum da yok ama tarzınız bu konuda farklı bi hassasiyetiniz olduğunu düşündürttü bana.

Meraba,
Modern kölelik nedir ilk kez duyuyorum sanırım:)

bence köleliğin nasıl olduğu önemli değil. köle olup olmamak önemli.
ha ev hanımı olup mesela, 3 kuruş harcamak için kocanın asık yüzüne katlanan bi kadın olmuşsun, ev işi çocuk bakımı hepsini yüklenmişsin.
ha çalışan kadın olup hem de ev çocuk yine herşey sana kalmış. paranın hayrını da görememişsin.
iki durumu da çok okuduk burda.
önemli olan köle olmamak.

allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
çalışan çalışmaya herkesin yuvasına huzur versin

Son düzenleme:
ha ev hanımı olup mesela, 3 kuruş harcamak için kocanın asık yüzüne katlanan bi kadın olmuşsun, ev işi çocuk bakımı hepsini yüklenmişsin.
ha çalışan kadın olup hem de ev çocuk yine herşey sana kalmış. paranın hayrını da görememişsin.

Ne güzel yazmışınız:)

ben herkesin kendi hayatı, hayat şartları kendi fikridir kendi seçimidir dedikçe sert tabirlerle çalışan anne olmayı, annane babannesine bırakmayıp bakıcıya bırakanları eleştirdiniz de eleştirdiniz.
bi anne bi bakıcıyı güvenilir buluyorsa güvenilirdir. size inandırıcı gelmesi şart değil.
bilmiyorum sizi tanımam sizinle bi sorunum da yok ama tarzınız bu konuda farklı bi hassasiyetiniz olduğunu düşündürttü bana.

Bence eleştiri yaparken bile bir açık kapı bırakmam lazım.Her şeyi hoş görüp hiç bir şeye laf etmeyelim demiyorum kesinlikle.

Annelik iç güdüleri denen bi şey vardır.Heralde o annede bakıcıyı araştırıyodur değil mi?
Al sana bebek diye kucağına verip gittiğini sanmıyorum.Sadece burda yazdığımız bir kaç cümleyle kimseyi ağır ithamlarla 'bu şekilde' eleştiremeyiz.

evet.
internette "bakıcı dehşeti" yazıp aratırsanız, çıkan sonuçları izledikten sonra belki sizin de biraz hassasiyetiniz olur...

herhalde o bebeklerin anneleri de bakıcılarını güvenilir bulmuştu.

evet.
internette "bakıcı dehşeti" yazıp aratırsanız, çıkan sonuçları izledikten sonra belki sizin de biraz hassasiyetiniz olur...

herhalde o bebeklerin anneleri de bakıcılarını güvenilir bulmuştu.

internete cocugunu olduren anne, bebegini birakan anne yazincada cok sey cikiyor

butun olayin ozeti bu aslinda, ,

herkesin hayati hayat tarzi, standartlari, olanaklari farkli ve herkes hayatini ona gore sekillendlriyor. benim anlamadigim neden calisan anneler bu konularda gayet ilimli cevaplar verirken calismayanlar panter gibi atlayip karsi tarafi yaralayici ve asagilayici konusuyorlar

Bir kere de şöyle bir konu açıldığında
olay hemen çalışan - çalışmayan kadına getirilmemiş olsun...

Yarası olan gocunuyor vesselam....

Konu sahibi arkadaşım hiç üzülme hepimiz bu aşamalardan geçtik.
Evet çok zor ama alışıyor insan .
Sonuçta onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak adına çalışıyoruz.
Yarın bir gün başımıza bir şey geldiğinde dimdik ayakta durmak için çalışıyoruz.

Son düzenleme:
Bir kere de şöyle bir konu açıldığında
olay hemen çalışan - çalışmayan kadına getirilmemiş olsun...

Yarası olan gocunuyor vesselam....

Konu sahibi arkadaşım hiç üzülme hepimiz bu aşamalardan geçtik.
Evet çok zor ama alışıyor insan .
Sonuçta onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak adına çalışıyoruz.
Yarın bir gün başımıza bir şey geldiğinde dimdik ayakta durmak için çalışıyoruz.

evet yarasi olan gocunuyor iste dogru cumle bu. insanlarin farkli dusuncede olup dile getirmesi cok normal ve olmasi gereken ama panter gibi atilip saldirmak baska bisey

Bende cok emzirmek istemistim ve sutum kesilmisti. 6 ay anca gitti butun cabalarima ragmen. O zaman o kadar dert etmistim ki bunalima girmistim. Ama cocugum cok iyi beslendi mama ilede, boyu yasiarina gkre en uzun, akilli bir kiz cocugu oldu. Yani yoksa sut yoktur cok uzulme. Cocugunu birakip gitmek cok zor hele kucukken. Ama insallah iyi bakicilara denk gelirsin. Endiselenmen nirmal bu anneligin getirdigi birsey. Evde olsanda baska seylere endiselenicektin. Ayri a cocukla 0 5 yas cok onemli mutlaka evde olmak lazim ben calismamayi sectim deyip beni bunalima sokan arkadaslar evdeymen master yapip hemen ise basladilar is bulur bulmaz :) buda isin baska bir yuzu. Yani insanlarin ne dedigine takilma. Bunu soyliyenlerin ama aslinda onu yapamadiklari icin soyleyip soylemedigini bilemiyoruz sonucta. Bakicini iyi kontrol et derim en sonundada. Allah yardimcin olsun.

Back
X