Ben anneyim içim sızlıyor kendimi suçlu hissediyorum:(

canım benim benim herkes çocuğu emzirecek emzirmek zorunda diye bir kayıt yokki.tabikide isterdin emzirmeyi ama olmadı sütün yok yapacak bişey yok.ama şunu söyleyeyim sen boş olsa bile sık sık emzir bebeğini.çocuğunu bırakan tek kişi sen değilsin emin ol.bende iki çocuğumu bırakıp gidiyorum.bak küçükken şuan sana gitme diyemiyor.ama benim oğlum her sabah annecim lütfen gitme diye yalvarır şekilde konuşuyor.bir yandanda gözlerinden yaş geliyor.zar zor ikna edip çıkıyorum evden.neden yine onların geleceği güzel olsun diye.onları kimselere muhtaç ettirmeyelim diye.

Ben anne değilim ama çok istiyorum.Allah tüm isteyenlere ve bana da nasip etsin.Ben çalışan bir annenin çocuğu olarak yetiştim.Anahtarımı boynuma astılar.gün geldi kapıda kaldım.Soğukta bekledim.Filan fıstık bir sürü şey.Ama bunlar hiç aklıma gelmiyor.Annemle ilişkim hep çok iyi oldu.ona başarılı ve çalışian bir kadın olduğu için ayrıca saygı duydum ,örnek aldım.Asla okulu dondurma.arta kalan zamanlarda özenli vakit ayır.Biraz zorlanırsın ama pişman olmassın.İnan bana gelecekte seninle gurur duyacaktır.

İnşallah canım 2 sene sıkıntı çekicek son sınıfta ben staja giderken onuda götürürüm yanmda ilerde ona sunacağım imkanları düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum

İnşallah canım 2 sene sıkıntı çekicek son sınıfta ben staja giderken onuda götürürüm yanmda ilerde ona sunacağım imkanları düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum

Kesinlikle doğru düşünüyosun.
Bu forumda konu açacaksan neyi dikkate alıp neyi almayacağını bilmelisin arkadaşım.Demek istediğim şu değil,eleştirileri dikkate alma es geç demiyorum.
Ama burda gerçekten insanın huzurunu bozacak,başını yastığa rahat bir şekilde koyamayacak kadar gereksiz yorumlar da gördüm.
Zaten sen bi annesin,çocuğun için neyin iyi neyin kötü olduğunu en iyi sen bilirsin

evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?
ev hanımı olunca ayağımızın üstünde duramıyor muyuz? ben üniversite mezunuyum, istersem çalışırım.
eşimden para almaktan hiç rahatsız olmuyorum çünkü eşimin parasında benim de hakkım var. kendi hakkımı almak neden gururumu kırsın?
sadece daha iyisini almak daha fazla malı eve doldurmak için dışardaki patrona güleryüz göstermek bana daha gurur kırıcı geliyor.

siz benim yazdığımı anlamadınız galiba
derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeği el alemin bakıcısına bırakmak en büyük kötülük dedim.

çalışmak kötülük demedim.

annen olur kayınvaliden olur ; bebeğini bırakır ,gidip çalışıyo musun okuyo musun ne yapacaksan yaparsın..
evinde kamera bile yok. güvenilir bir kadın diyor bakıcıya ,anlamıyorum bu nasıl rahatlık bu nasıl annelik?
o bakıcı bebeğini alsa çekip gitse veya ona bir zarar verse ömür boyu bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacak acaba?
"kariyerim de batsın parası da" demeyecek mi?

nereye gidecek köyü evi yeri yurdu bellii yıllardır herkesin tanıdığı parmakla gösterilen insanlar bıraktığım için içim yanıyor ama evet bakıcım konusunda içim rahat bakacak annem kayınvalidem olsa ben niye başkasına emanet edeyim yavrumu ?ben çocukken hep ikinci el giydim hiç kıyafet alınmadı bize duydunuzmu bilmem eskiden beylikdüzünde tatilya vardı eğlence yeri okulda gezi düzenlerlerdi bir kere gitmek için canım giderdi gidemedim hala aklımdadır harley davitson botlar vardı lisedeyken ben arkkadaşlarımıın ayaklarında izlerdim lisem 1 saat uzaktaydı yürüyerek gider gelirdim dersaneye gidemedim üniyi kazanamadım okuyamadım çok sıkıntılar çektim şimdi imkanım var okuyorum öğretmen olucam şımartmıycam ama ihtiyacı olanı alabilicem bir bot için 50 liralık bi gezi için ağlatmıycam yavrumu inşallah keşke başşka imkanım olsaydı ama yoook

herkesin hayati hayat tarzi, standartlari, olanaklari farkli ve herkes hayatini ona gore sekillendlriyor. benim anlamadigim neden calisan anneler bu konularda gayet ilimli cevaplar verirken calismayanlar panter gibi atlayip karsi tarafi yaralayici ve asagilayici konusuyorlar

İşte gayet ılımlı cevaplar verdiğimiz için,
Suçlu,pişman,yanlış kararlar vermiş,bebeğine bakamayan,ilgisiz anneler olup çıkıyoruz.

Bence kimsenin bir anneye bunu yapmaya hakkı yok..Burada yazılanlar insanın içine sıkıntı verecek cinsten şeyler.

nereye gidecek köyü evi yeri yurdu bellii yıllardır herkesin tanıdığı parmakla gösterilen insanlar bıraktığım için içim yanıyor ama evet bakıcım konusunda içim rahat bakacak annem kayınvalidem olsa ben niye başkasına emanet edeyim yavrumu ?ben çocukken hep ikinci el giydim hiç kıyafet alınmadı bize duydunuzmu bilmem eskiden beylikdüzünde tatilya vardı eğlence yeri okulda gezi düzenlerlerdi bir kere gitmek için canım giderdi gidemedim hala aklımdadır harley davitson botlar vardı lisedeyken ben arkkadaşlarımıın ayaklarında izlerdim lisem 1 saat uzaktaydı yürüyerek gider gelirdim dersaneye gidemedim üniyi kazanamadım okuyamadım çok sıkıntılar çektim şimdi imkanım var okuyorum öğretmen olucam şımartmıycam ama ihtiyacı olanı alabilicem bir bot için 50 liralık bi gezi için ağlatmıycam yavrumu inşallah keşke başşka imkanım olsaydı ama yoook

Evet işte bir çoğumuzun demek istediği de buydu..
Yani çalışma sebebi 'eve daha fazla mal doldurmak' değil

Evet işte bir çoğumuzun demek istediği de buydu..
Yani çalışma sebebi 'eve daha fazla mal doldurmak' değil

niye bırakayım ki imkanım olsa şuan da boynumda uyuyor yavrum uyanınca beni görüp gülüyor ben çok isterdim koynumda büyütmeyi eşimde çok isterdi kimsenin hayatı garanti değil aslında garanti ALLAH tır biz sadece evlatlarımıza elimizden geldiğince hayat garantisi vermeyye çalışıyoruz

Canım soyle birsey var bende 2 ay emzırebıldım benımde sütüm kesıldı ıstedıgım halde emzıremedım ve mama ıle buyutmek zorunda kaldım . İşin bu kısmını gecelım . Benım ufaklık bır bucuk yaısndaydı bulundugumuz sehırde ıs ımkanı yoktu bu yuzden ıstanbula gıttım . Esım benden sonra geldı ve kızımı bırakabılecegımız kımsemız olmadıgı ıcın bır ay kayınvalıdemle gelıp bızım ynaımızda kalıyorlardı sonra yıne 1 ay gıdıyorlardı yaklasık 1 senemızı bu sekılde gecırdık . Sen keyıf yapmaya yada gezmeye gıtmıyorsun bunu unutma ılerde cocuguna daha ıyı ımkanlar saglayabıulmek ıcın caba harcıyosun suanda senın okuyo olmak ona ıyı ımkanlar saglayabılmek ıcın .Evet bebegın kucuk ama su varkı baska sehırde degılsın arıca ne guzel guvenebılecegınız bırı de var bakabılecek . o yuzden cocugumu bırakıyorum dıye bosuna daha fazla uzulme .ona ilerde iyi bir egıtım ımkanı sunabılmek ıcın okuyorsun sonucta suanda sen .

Back
X