Ben artik bilemiyorum sizden yardim bekliyorum

Neden siz seciyormussunuz ki? Ne alaka yani. Evlenecek olan oğlu seçsin. Eltinizide götürsünler ne istiyorsa o alınsın yada kayınvalideniz seçsin ama sizden istemeleri tuhaf. Eltinizde muhtemelen kendileri seçtiler,bana sormadan aldılar,beğenmedim vs diyecek (hep öyle olur )
Siz ben gelemem işim var deyin yada açıkça söyleyin ben müdahil olmak istemiyorum, beğenmez ,zevkimiz uymaz vs diyerek anlatın

Bazı hanımlar koç adetini filmlerde gördük demiş yazmadan edemedim.
Şimdi efendim bizim buralarda nişan yapmaya gidilirken kız evi ne kadar isterse o kadar çerez vs gibi ikramlıklar götürülür. Nişandan önce kız çarşıya çıkarılıp ihtiyacı ya da sevdiği neyse alınır. Yüzüğü, bileziği, burması vs.
Nişandan sonra düğüne kadar geçen zaman içinde ramazan ayona denk geldiyse iftarlık ve bayramlık, kurban bayramına demk geldiyse koç ve haliyle boynuzunda bilezik gönderilir.
Nişandan sonra grline "hamam takımı" adı verilen bir hediye gönderilir. Içinde gelinin tüm ihtiyaçları anne-baba-kardeş vs için de gömlek, elbise gibi hediyeler de bulunur.
Kız evi ise "şeker başı" dediğimiz hediyelerle mukabele eder erkek evine. Damat baştan ayağa donatılır. Annesi babası kardeşleri de yine hediyelerde ayrı tutulmaz.
Bizim buralarda bir de burma hikayesi var. Bir çift burma takılır düğünde veya nişanda.

Amannn ben niye evlenemiyorum çözdüm. Çok masraflı bu zavallı erkekler.

Canım kusura bakmada senden fenaaa elti olur sıranı bekle nedemek onu daha çok seviyo neden?bi düşün belki sebebi sensin artniyetli olma sen seç bişey olmaz zamanı geldiğinde oda yapmazsa sanada yapılmazsa ozaman konuşursun biz senin gibilerine GELİNCİK diyoruz adı nekadar masum olsada kendi vahşi
Ortalık karıştırma sözlüne yansıtma akıllı kadın ol!

Ne alaka ya bu adetler hangi yörelerden çıkıyor? Ben hep bu kk da okuyup öğreniyorum ve cok şaşırıyorum. Bayramda KV,KP tatlı alınıp el öpülür. Neden geline kiyafetinden altinina parfumunden esofman takımına kadar alınıyor çok saçma.

uyuzluk yapmış kayınvalide. nişanlın çıtlatmışsa sana mesaj veriyor daha da çatla diyor gıbı de olabılır. nişanlı kızın hediyeesinin sözlü kısa seçtirilmesi ne alaka ? sen niye seçesin. eşofmanını parfümünü kaynı olucak kişi yerine kendi nişanlısı seçer. sana da alınsa az da olsa bi şey anlarım. ya da aşırı yakınlık olur samimiyet olur senle kv arasında hadı anlamaya çalışırım. bana kötü tehlikeli gelldi bu. ne gibi iyi bi düşünce olabılır ki. yardım isteme desem sana kadar yok mu alacak ne alaka? ben olsam gider ellerine kızdıgımı (istedikleri buysa) göstermez. çok eglendim seçerken çok güzel oldular vs. diyerek en pahalı en kıl şeyleri alelacele alırdım. bütçe olarak onları iyice zora sokarım. sözlüme de bi şey belli etmem. ama sözlünü de iyice ölç tart. direk dolduruşa gelecek bi tip sanki.

ilginç.. bence masraftan kaçmak için bahane gibi geldi. sözlü kaldıgım süre içinde bayramlık altın vs hep geldi bana..

Ay cadı geliiiiiiiiiiinnn :)))))) Şaka biyana bence önce tamam de,sonrada gidiliceği gün ay inanılmaz regli sancım var ölüyorum de.Anlık bahaneler üret zaman sıkışınca onlar kendi bakmaya mecbur kalır sende sıyrılırsın.Bi saat dert anlatıp tartışma şimdi adamla ay ben ne bakcam banane ya diye.Sinsi olalım,huzurumuz kaçmasın.

Yada git çok pahalı aldır herşeyi.yada tam tersi çok dandirik.Bidahada senden talep etmezler o zaman.Buda başka bi yol.

Bilemedim yani belki bir iki parça eşya size alınabilir ama bizde de adet öledir.Nişanda alınır sanada o zaman alınır bu kadar dert etme.

Bu seferde bu çok pahalı şeyler seçti diye nişanlıyken her şeyden mahrum bırakırlar konu sahibini.
Bahane uydur konu sahibi saçma bir talep çünkü kaynın seçsin ya da eltinle çıksınlar gitme boş ver.

Ben nişanlıyken bayram hediyesi falan istemedim(kendileri bohça yapıp getirmiş o ayrı). Kaldı ki düğün alışverişime ettim gelmedi bile, yani ne gerek var zaten. Asıl eltinin yerinde olsam ben istemezdim alışverişe öyle herkesi karıştırmayı.

Onceki konundada demistim simdide diyorum.
Zamani gelince sanada yapilicak elbette, ki zaten sormussun aynen bu yanitida almissin.
Gercekten cok zor bi gelinsin. Cok fesatsin evet aynende oyle, kirilmaca gucenmede umrumda degil.

Eltin evlenirken gelinlik alacaklar ona şimdi sende istersin gelinlik

Canım malesefki sözlü nişanlı evli diye kavramlar var ve adetli farklı farklı olur.
Eltin nişanlı ve adet neyse ona göre yapılır. Yarın öbürgün sende nişanlandığında eğer ona yapılan sana yapılmıyorsa ozaman söylenebilirsin ama şuanki derdin çok yersiz.
Kim öle kim kala demişsin de boşver varsa nasibinde kısmetinde olur herşey. Boşyere kafana takıpta dertlenmeye gerek yok.
Kendini yer bitirir sözlüne kendini kıskanç fesat olarak tanıtırsın.

Sen kendini kandırıyorsun bence eltinizi kıskanıyorsun ve anlamsız bir yarışa girmişsin. Hadi diyelim sen haklısın diyosun ki bayramsa hepimizin bayramı bende onların bir kızı oldum gelinleriyim vs. Şimdi eğer nişan bir adım ötesiyse sözün, adet bilmem ne diye bayramlık kurbanlık alınacaksa, nişanlanınca sana da alınır. Ha sen bu alışverişe çıkarsın fesatlık yapmadan kv yardımcı olursun, bu sana artı getirir zaten gitmemen bahanen ne olursa olsun şimdiden kıskançlık yaptığını düşündürür onlara ki daha yolun başında bu senin için büyük bir eksi olur. gidersin bakarsın iyi niyetle yardım edersin bu kadında gençtir gelinimdir diye beğendiğin bir şeyi SANA almazsa da bu onun ayıbı olur o zaman da sen haklı olursun.
Ama diyorsan ki ben istemiyorum gitmek , o zaman en geçerli bahane alınacak hediyelerin kişisel olduğunu zevklerinizin uyuşmaya bileceğini söyle. Beğenmezse çok üzülürüm de sözlüne bu riski almayayım annene bir şey diyemez annen alıversin de. Gitsin kendi alsın.

Hadi soz nisan bilmem ne resmiyeti farkliymis ama goz hakki denilende bisey var ve bu kiz da yapilanlari goruyo yani... İnsan ister istmez heves eder

Otekine biseyler yapilirken bi tanede bu kiza yapilsa fena olmaz bence 10 tane alcaksa 9 alsin birini de sana alsinlar bu yapilamayacak bisey degil sonucta

Gitmek istemiyorsan zevklermiz uyusmayabilir begenmeyeblr benm secmem dogru olmaz de
Ayrica ne o oyle biz ona aliyoruz ama bak sana sectiriyoruz gbi

tesekkur ederim canim evet gitmiyorum ve son cumlen var ya dogru galiba cunku kvnin cok kardesi var ve tabi cocuklarida ozellikle kvnin kizkardesinin kiziyla eltim cok samimi arkadas, ki eminim zevkini cok daha iyi biliyor ondan rica edilebilir mesela o olmasa bile daha sulalede yasit kiz cok

sozlumede aynen dedim kuzenlerin cok onlardan rica etsinler ben risk almayayim begenmesse falan uzulurum diye dedim konu simdilik kapandi

tesekkur ederim herkese

Bence kendini boşuna üzüyorsun çok takmışsın kafaya onlar alsa ne olur almasa ne olur bu kadar üzülcek bi durum değil. Bence hediye içten gelinerek alınmalı sırf alınması gerekiyor diye hediye alınmaz. Kayınvalidem bana hediye almasa hiç bunu dert etmem içinden gelmemiş demek ki derim. Almak zorunda da değil zaten kimi ailelerde adet oluyor belki bilmiyorum...
Hediye seçme konusuna gelince korkarım ben beğenmezse aldıklarımı zevkini bilmiyorum o yüzden siz seçin hediyelerini diyip kapatın konuyu. Siz nişanlandığınızda size de bunlar yapılmazsa o zaman dert edinin bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…